Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TopGear Australia - פרק 1

DanyG
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שיודע על מה אני מדבר, מוזמן לדלג לפסקה הבאה.

מי שלא יודע במה דברים אמורים, הנה הפרטים בקצרה -

כידוע, ההצלחה ההיסטרית של התוכנית TopGear הנה כלל עולמית וצופים נלהבים שלה נראים בכל פינה נידחת.

אלא שהתוכנית הבריטית המקורית עוסקת בעיקר בפן המקומי שלהם ובמרבית המקרים ההתייחסות שלהם לתחבורה ככלל ולמכוניות בפרט היא מנקודת מבט אנגלית טיפוסית. אי לכך, החליטו יזמים לקנות את פורמט התוכנית ב-2 יבשות נוספות על פני הכדור. אוסטרליה וארה"ב.

התוצאה היא - 2 תוכניות חדשות המבוססות על הפורמט הידוע, אך עם צוות מנחים מקומי, מכוניות מקומיות וכמובן הומור מקומי (לטוב ולרע). הסידרה האוסטרלית יצאה לדרך, האמריקאית צפויה אף היא להתחיל בקרוב.

אחרי צפיה בפרק הראשון של הגירסה האוסטרלית אני חייב לציין שדעתי היא ש.... אין לי עדיין דיעה, והנה ההסבר למה.

התוכנית היא למעשה היעתק מדויק של הגירסה הבריטית, דהיינו האולפן ממוקם בתוך האנגר, אותו עיצוב (מותאם כמובן לתרבות האוסטרלית), אותו קונספט של STIG והקפת המסלול ע"י סלבריטאים במכונית עממית, אותן "שיחות סאלון" על חדשות וכד', ואפילו מבחני הרכב בנויים על אותו רעיון סיפורי / אתגרי.

אז חיקוי מדויק של הפורמט המוצלח זה טוב ?

קשה להגיד.

מצד אחד מדובר בפורמט שהוכיח את עצמו, פורמט שכולנו אוהבים וכולנו רגילים אליו.

מצד שני, זה קצת מרגיש כמו להיכנס הביתה ולמצוא בפנים גבר ואישה זרים ובכל זאת להחליט שמעכשיו הם אמא ואבא שלך. זה כצפוי - כבר לא כ"כ פשוט.

המגישים לא רעים (לא ברמה של המקור, אבל תנו להם צ'אנס, זו רק התוכנית הראשונה), הצילומים איכותיים, המוסיקה מצויינת, האייטמים לא רעים וגם ההגשה די טובה.

אבל,

אם פרק של TopGear המקורי אני תמיד מוכן לראות גם פעם שניה ואפילו שלישית, אני לא משוכנע שהדבר נכון גם לגבי התוכנית החדשה. אולי צריך להתרגל, אולי הם צריכים עוד לתרגל ואולי בגלל שהתוכנית הבריטית עדיין בפגרה, קשה להשוות ראש בראש. מן הסתם כשהם יחזרו למסך באוקטובר (או אולי נובמבר), יהיה קל יותר למצוא תשובה (או אולי קשה יותר ?) ומכל מקום עד אז לפחות נוכל להתרשם טוב יותר מהפרקים הבאים שישודרו באוסטרליה.

דבר אחרון,

אני יודע שזה ישמע קצת כמו "תיאורית הקונספירציה" אבל תחושת הבטן אומרת לי שמנהלי התוכנית ב BBC וצוות המגישים לא יסכימו (אם להתבטא בלשון עדינה) שההעתק יעלה על המקור, כך שיש לצפות שטובה ככל שתהיה הגירסה האוסטרלית, קלארקסון המונד ומאי ימשיכו לישון בשקט.

צפייה מהנה,

דני G.

לינק להורדת התוכנית החדשה ברשת הביטורנט:

http://www.mininova.org/tor/1861445

פורסם

אחרי שתעלה גם הגרסא האמריקאית נראה איך יהיה להשוואת את שתיהן למקור.

בסופו של דבר קלארקסון הוא זה שעושה את התוכנית אפשר לראות את זה בספיישלים שהוא עושה לבד שגם בהם אני נהנה לראות את המבחנים שלו בלי המונד ומאי.

בכל מקרה אמרו מההתחלה שהפורמטים בארצות אחרות יהיו העתקים עם טיפה שינוי גישה כלפי התרבות המקומית אבל בסופו של דבר יהיו כמעט זהים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

יש דברים שלא ניתנים לחיקוי. בדיוק כמו שויברטור הוא לא זין, בובת מין היא לא אישה כך גם טופ גיר .

לפי דעתי המנחים עושים את התוכנית לכל כך מוצלחת ולא ההפך. דוגמא לכל היא הילוך חמישי, זה כמו לקיים יחסי מין עם קונדום.

דומא אבל לא מתקרב למקור.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...