Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב אני אבא שלי ואח שלי רוצים לטוס לאירופה,ואני ואבא שלי רוצים איזה כמה ימים שמכוניות,מסלול וכל מה שקשור לנושא יהיה העיקר בכמה ימים האלה..עכשיו ראיתי כמה פירסומים של אנשים שטסו ל"רינג" בגרמניה וזה נשמע ממש טוב.

השאלה שלי היא כזאת:אם מישהו יכול לתת לי פרטים מלאים על הנורבורגרינג-מלון,עלות כניסה,כמה הקפות אפשר לעשות וכו'..

והאם יש מינימום גיל לנסיעה על המסלול?(אח שלי בן 17)

נ.ב

אם למישהו יש עוד רעיונות לטיול שכזה באירופה אני אודה אם יציע.

פורסם

מתעלק.

מעבר לרינג, מישהו יודע או חווה טיול מוטורי כזה או אחר שיכול להמליץ?

ארץ מסויימת שנפוצה בה התרבות המוטורית? מסלולים מיוחדים איפה שהוא? חברות השכרה של רכבי ספורט?

GS300.

פורסם

אז מה? מתרגלים. יש שם מאגר אדיר של מסלולים וחברות שעושות ימי-מסלול וקורסים לנהיגה מתקדמת וספורטיבית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בקרוב אני אבא שלי ואח שלי רוצים לטוס לאירופה,ואני ואבא שלי רוצים איזה כמה ימים שמכוניות,מסלול וכל מה שקשור לנושא יהיה העיקר בכמה ימים האלה..עכשיו ראיתי כמה פירסומים של אנשים שטסו ל"רינג" בגרמניה וזה נשמע ממש טוב.

השאלה שלי היא כזאת:אם מישהו יכול לתת לי פרטים מלאים על הנורבורגרינג-מלון,עלות כניסה,כמה הקפות אפשר לעשות וכו'..

והאם יש מינימום גיל לנסיעה על המסלול?(אח שלי בן 17)

נ.ב

אם למישהו יש עוד רעיונות לטיול שכזה באירופה אני אודה אם יציע.

לגבי הנורבורגרינג:

המסלול ממוקם כ-170 ק"מ מערבית לעיר פרנקפורט. ניתן להיעזר באתר המפות Viamichelin בכדי לקבל מסלול נסיעה מתוכנן. התקופה הטובה ביותר לבקר במסלול הנה בין החודשים מאי לספטמבר כשבאוקטובר אפשר לצפות כבר ליותר ימי גשם /ערפל. עלות הקפה 21 יורו (השנה, בשנה הבאה בטח יעלה יותר) וכמובן שיש לקחת בחשבון שעל המסלול צריכת הדלק אינה האופטימלית. מומלץ מאד לבדוק באתר האינטרנט של המסלול את לוח הזמנים בכדי שלא ליפול על ימים בהם המסלול מושכר ולכן סגור למבקרים (עם זאת בימים כאלו ניתן לפעמים לחזות במכוניות נדירות ו/או יצרני רכב שבוחנים מכוניות שטרם הגיעו לייצור). בעיירה נורבורג הצמודה למסלול וכן בעיירות השכנות ניתן למצוא שפע של חדרי אירוח, מלונות קטנים, פנסיונים וכד'. אם אינכם נוסעים בשיא העונה, אין חשש שלא תמצאו מקום לישון. לגבי הגיל - אין מינימום לנהיגה במסלול אבל יש לבדוק את המינימום בחברת השכרת הרכב. כמו כן, מומלץ לנהגים חדשים שלא לעלות על המסלול כאשר הוא עמוס בשל הלחץ אליו הם עלולים להיקלע כאשר מפלצות ממהרות ינסו לעקוף אותן בחוסר סבלנות וכן בשל הסכנות הטמונות במסלול עצמו.

במיה ויש לך שאלות נוספות על הנורבורגרינג, ניתן לפנות אלי גם בה"פ.

http://www.nuerburgring.de/

לגבי מקומות אחרים באירופה:

כשעה נסיעה מערבה מהנורבורגרינג ולאחר חצית הגבול לתוך בלגיה, ניתן למצוא את מסלול ספה-פראנקורשאמפס. המסלול הבלגי נחשב לארוך ביותר בסדרת ה-F1 נכון להיום (כ-7 ק"מ) ועל אף היותו מהיר מאד הוא גם מאתגר ומסוכן כאחד. נהגתי עליו בשנת 2006 ובאופן אישי נהנתי מאד. כדאי לבקר באתר האינטרנט של המסלול אולם אני לא בטוח שניתן לדלות ממנו מידע מועיל במיוחד.

http://www.spa-francorchamps.be/en07/home/index.php

מסלול הוקנהיים שנמצא דרומית לשטוטגארט נחשב גם הוא למעניין ומנסיון נהיגה בו אוכל לומר שצריך מכונית ממש חזקה בכדי לא להרגיש שהכל זז לאט מפני שמדובר במסלול מהיר במיוחד (כשנהגתי עליו בשנת 2004 עשיתי זאת עם מכונית רגילה ולא הרגשתי שהאתגר גדול במיוחד). גם בהוקנהיים ניתן למצוא בתי מלון וחדרי אירוח. לגבי שעות הפתיחה לקהל של המסלול יש לבדוק באתר האינטרנט של המסלול (פעם זה היה רק בימי חמישי אחה"צ, לא יודע מה היום).

http://www.hockenheimring.com/DEFAULT.aspx?tabID=453

בסביבות הגבול בין גרמניה / צרפת / שוויץ נמצאת העיר שטראסבורג ובסמוך לה מוזיאון מכוניות ענק ומדהים (נדמה לי בעיר מולהואס).

עוד אטרקציות ניתן למצוא במסלול מונזה שבאיטליה, הממוקם כ-12 ק"מ מהעיר מילאנו. גם כאן מדובר במסלול מהיר מאד המתאים יותר למכוניות חזקות, אך יחד עם זאת כשנהגתי עליו בשנת 2000 גיליתי שקיים בו איזון מעניין בין פניות איטיות יחסית לישורות מהירות במיוחד.

http://www.monzanet.net/

(האתר לא פעיל כרגע, לא יודע למה)

נסיעה לכיוון דרום מזרח על האוטובאן האיטלקי תביא אותך לאיזור מודנה ומארנלו שם תוכל לבקר במשכנן של פרארי, למבורגיני, מזראטי ועוד.

יש עוד המון מקומות ואני בטוח שעוד רבים יוסיפו כאן מידע, אך לפני הכל אני ממליץ שתחליטו לאן פניכם מועדות ואז יהיה קל יותר לעזור.

בהצלחה !

דני G.

• תוכן חדש...