Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגדרות למשקל מועמס על משאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מספר שאלות ברשותכם בקשר למשאית. 1- האם משקל כולל מותר במשאית זה משקל המשאית פלוס המשקל שאני יכול להעמיס סחורה נניח?

2- אם לשוגמא ברשותי משאית במשקל כולל של 10 טון... עכשיו נניח שהעמסתי ציוד רב במשאית ותפס אותי שוטר והחליט לשקול את המשאית בטענה שיש לי מטען עודף...עכשיו נניח שאחרי השקילה נמצא שמשקל כולל הוא 11 טון אז זה אומר שחרגתי בטון? או שבנוסף לשמקל כולל יש גם משקל העמסה?

3- איך אפשר לחשב את המשקל כולל של המשאית בכדי לדעת אם יש העמסת יתר?? תקנו אותי אם אני טועה....צריך לקחת את המשקל העצמי ולחבר אותו עם משקל המטען או שיש לכל משאית משקל העמסה למה לפי מה שידוע לי ברישון הרכב יש משקל עצמי ומשקל כולל בלבד???

פורסם

משקל עצמי= משקל הרכב

משקל מותר= המשקל של המטען שמותר להעמיס

משקל כולל= משקל הרכב+ המשקל המותר

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

משקל כולל הוא אכן משקל הרכב + עומס מקסימלי מותר. לרוב סטיות של עד 5% לא תחשבנה כאסון גדול אם תופסים אותך, אבל בגרורים ועגלות יש הקפדה יתרה לשם הבטיחות.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
האם משקל כולל מותר במשאית זה משקל המשאית פלוס המשקל שאני יכול להעמיס סחורה נניח?

נכון.

המשקל רשום ברישיון רכב. אם אתה אומר שרשום רק עצמי וכולל, אז נגיד העצמי 8 והכולל 10, מותר לך להעמיס 2 טון סחורה.

יכול להיות שרשום ברישיון משקל עצמי ומותר, אני לא זוכר כרגע, אבל אז אתה פשוט מחבר אותם ומקבל את המשקל הכולל.

בנוסף אמורה להיות מדבקה בצד ימין בכל רכב מסחרי שרשום בה אתה המשקל העצמי, המותר והכולל.

פורסם

ברשיון הרכב מצויינים כל המשקלים.

על נסיעה עם עומס יתר מעל 25% מה-מ.כ.מ(משקל כולל מותר) מחרימים את הרכב ל-30 ימים והעמדה לדין.

עומס יתר משנה את מרכז הכובד, מפר את האיזון ויכול לגרום לחוסר שליטה ברכב עד כדי התהפכות.

עומס יתר גורם להארכת מרחק הבלימה.

עומס יתר גורם לצריכת דלק גבוהה יותר.

אכיפת מטען יתר.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

היי...שתי שאלות ברשותכם:

עיינתי בתקנות התעבורה והיה רשום שם את גובה המטען המורשה לפי משקל כולל במשאית ולהלן:

עד 3.5 טון=גובה 3 מטר.

עד 8 טון= 3.5 מטר.

מעל 8 טון=4 מטר.

עכשיו שאלתי כזו... האם הכוונה שאסור לחרוג מהגובה כשהמטען מונח מקרקעית המכולה ועולה מעלה לכיוון גג המכולה . או שהכוונה היא שזה נמדד מהגג ומעלה???

ועוד שאלה : דרגת с1 כמה נוסיעם רשאי להסיע?

והאם מספר הנוסעים שמותר להסיע במשאית מסתווגת לפי משקל כולל של המשאית עצמה?? ואם כן מהם המשקלים ?

פורסם
היי...שתי שאלות ברשותכם:

עיינתי בתקנות התעבורה והיה רשום שם את גובה המטען המורשה לפי משקל כולל במשאית ולהלן:

עד 3.5 טון=גובה 3 מטר.

עד 8 טון= 3.5 מטר.

מעל 8 טון=4 מטר.

עכשיו שאלתי כזו... האם הכוונה שאסור לחרוג מהגובה כשהמטען מונח מקרקעית המכולה ועולה מעלה לכיוון גג המכולה . או שהכוונה היא שזה נמדד מהגג ומעלה???

הגובה נמדד מהכביש ועד לסוף גובה המטען.

ועוד שאלה : דרגת с1 כמה נוסיעם רשאי להסיע?מורכב מידי,

היום הכל תלוי בסוג הרכב שאתה נוהג עליו ואם ישנם היתרים מסויימים ,.(ניסיתי לצלם את התקנה אבל הסורק לא עובד לי)

והאם מספר הנוסעים שמותר להסיע במשאית מסתווגת לפי משקל כולל של המשאית עצמה??לא, זה תלוי במרכב המשאית (תקני או לא תקני) ואם כן מהם המשקלים ?

נסה לחפש באחד הפורומים את תקנה 84 לתקנות התעבורה.

שם תוכל ללמוד יותר.

ירון מאיר

פורסם

מאיר,

תקנה 85. (תקנה 84 עוסקת בהסעת נוסעים).

orenaaa,

התשובה לשאלתך מופיע במשפט הפתיחה של התקנה בה עיינת,

וכך כתוב: "שגובהו מפני הדרך ועד הנקודה הגבוהה ביותר של המטען לא יעלה על-"

משמע - המדידה מתחילה מהכביש/קרקע (פני הדרך) ולא ממשטח ההעמסה.

שים לב שעל גשרים העוברים מעל כבישים, מופיע שילוט המציין את גובה הגשר מעל פני הדרך, כלומר נקודת ההתייחסות היא מוחלטת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...