רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
התקנתי קסנון ברכב (סיאט איביזה) ואני מעוניין לדעת עם אפשר להשיג אישור מהאינטרנט להדפיס או מכל מקום אפשרי תודה.
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב! לפני כמה ימים איבדתי את הארנק ובו היה את הרשיון רכב מה עלי לעשות על מנת להוציא חדש? תודה.
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- 30 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכולם כבר שעות שאני מחפש את נתוני ההאצה לשברולט מאליבו החדשה, עם מנוע ה3.6 ליטר. חיפשתי באתר של UMI, באתר העולמי של שברולט, בקארפוליו, במוטוקאר, ושום דבר לא עזר. למישהו יש מושג את הנתונים או איפה לחפש? אגב, גם בגוגל זה לא ממש עזר. תודה ניב
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
ברצוני לשתף אותכם במקרה שקרה לי ממש לפני מספר דקות. נסעתי מעיר מגורי (ראש העין) לכיוון פ"ת לתדלק את הרכב ליסינג של אבא שלי ואיתי חבר באוטו. אני נהג חדש עם כמעט שנה רישיון והחבר עבר טסט לא מזמן. בכל אופן, במהלך הנסיעה, קצת לפני הכניסה לעיר עף לי הטלפון אחורנית בזמן שאני מחכה לשיחה חשובה. לכן, עצרתי בצד הדרך בשוליים רחבים מאוד (אחרי שאותתי), ניגשתי למושב האחורי, חיפשתי את הטלפון וחזרתי למושב הקדמי. 20-30 מטר לאחר מכן, לאחר מחסום הכניסה לעיר (יש מחסום בלילות) ניידת משטרה עוצרת אותי. בניידת 3 שוטרים כאשר מתוכם שוטרת אחת ולפי הבנתי 2 מתנדבים נוספים (לבושים באזרחי). השוטר ניגש לחלון ומתחיל לתחקר. אני מוסר את רישיון הנהיגה שלי. השוטר שואל מדוע אין לי שלט נהג חדש…
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול במתקן רחיצה ב"דלק פלוטניצקי" , אזה"ת ראש"לצ , אשה מבוגרת נבהלה מהקרבה של המייבש לשמשה ולחצה ברקס. עד שהמפעיל עצר את המסוע האלמרה שאחריה נכנסה בה ואני באלמרה.די מעצבן לא להבין מאיפה באה המכה כשאתה אחרי שמשה מסובנת.לאלמרה נכנסו הפגושים חזק פנימה. לאחרות לא קרה כלום.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי רכב גולף, אם להיות ספציפי יותר אז גולף+ שנת 2006 (אינני מציע לצעירים לרכוש אותו!!) הווילון האחורי של הרכב ניקרע לי בשוגג... עקב משהי שדחפה יותר מידי דברים לבאגז' יש לכם מושג מהיכן אני יכול לרכוש בדחיפות ווילון אחורי לרכב של VW / גולף?! לא מצאתי על כך שום מידע באינטרנט וחבר טוב אמר לי לחפש ברחבי תחנה מרכזית פ"ת... אשמח לעצותייכם - אני מוכן להשקיע עד 300 שקלים... לחידוד: אני מחפש ווילון אחורי מהמתגלגלים הללו.... שמחוברים מצד אחד לקרש.... ומצד שני לגג הרכב. מודה לעזרתכם. בברכה, יוני
הודעה אחרונה מאת שוקה, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שמועה שרצה כבר מהבוקר, כמו כן לא עונים שם. מישהו יודע משהו מבוסס על זה?
הודעה אחרונה מאת cartom, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 869 צפיות
מה שהבנתי מהנושא זה שהמאליבו מוגבלת לא כי המנוע והגיר לא מסוגלים אלא כי שאר המכלולים ברכב לא מותאמים לתנאי לחץ במהירות גבוהה מ170 קמ"ש מה שיותר מוזר לי זה הסוואנה (אני עובד בחברת הגברה וברשתונו סוואנה 95' מנוע 4.6 אוטומטית). אני לא צריך להזכיר לאף אחד כמה הרכב הזה מפלצתי ובלי להיות מבין גדול אני משער שהוא בנוי לעומסים גדולים מאוד. מה שמוזר הוא שהאוטו נכנס לאיזור ה"אדום" ב100 קמ"ש (אין באוטו שעון סל"ד יש רק שעון מהירות וב100 קמ"ש מתחיל האיזור האדום). בשונה מהמפלצת האמריקאית ברשתונו טרנספוטר מודל 93' מנוע 2.5 גיר ידני שלא מתרגשת מ130 ואפילו 150 קמ"ש רק אציין שלמרות הרכבים הישנים שניהם במצב מכני נדיר מאוד, וקאדי חדשה בדרך
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2008/09/hyundai-i20-new-image-gallery-and.html
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
כביש 6, כביש חוצה ישראל. כביש האגרה הראשון במדינה. מה לא נאמר ונכתב לגביו, גם בפורום זה. משיטת הגביה המתקדמת והמציקה (במיוחד עבור אלו ששוכרים רכבים ומי שמשאילים רכב מחבר) דרך האכיפה והבטיחות של שבכביש ועד הנוחות שבנסיעה רצופה ומהירה אל מחוז חפצך. ברצוני להעלות לדיון מספר סוגיות אחרות בעניין הכביש. 1. מושב יד רמב"ם נמצא על כביש 424, (כביש לטרון). המושב היה במרחק 3 ק"מ בלבד וללא רמזורים מעיר השדה הקרובה אליו, רמלה. אולם עם פתיחת כביש 6 ומחלף נשרים, הורחק המושב (בגלל המחלף) למרחק 6 ק"מ מרמלה ובנוסף ישנם עוד 3 רמזורים שלא היו. מבעיה זו סובלים כל תושבי חבל אילון. 2. מעבר לבעלי חיים. בבדיקה ברגל לאורך התוואי שביצעתי ממחלף בן שמן דרומה למרחק של 25 ק"מ, לא נתקלתי במעבר…
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
מה לא בסדר בתמונה? 1 2
מאת חנרו-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
החידה השבועית לילד: מה לא בסדר בתמונה? (ההשתתפות בחידון אסורה על מי שיש בידו עותק מהמגזין בו מופיעה התמונה, ובני משפחותיהם)
הודעה אחרונה מאת ferrari test driver, -
-
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני חושב להתקין ברכב שלי קסנון וכולם אומרים לי שלא צריך שיכולים להשבית לי את האוטו על זה.. זה נכון משביתים על קסנון???
הודעה אחרונה מאת ork21, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! אחי הגדול היה היום במוסך וראה יונדאי קופה שנת 2005 אוטומטית שבעל הרכב הצליח איכשהו לפוצץ לה את המנוע, הוא שאל מה קרה אז אמרו לו שהבוכנות שבתוך הצילינדר נהרסו לגמרי, הם אמרו שזה נגרם כתוצאה מנסיעה של 170 קמ"ש בערך. עכשיו אני לא מבין איך אפשר לפוצץ מנוע ועוד ב170 קמ"ש שהאוטו ספורט והוא יכול להגיע למהירות הזו בקלות רבה. ממה נראה לך זה קרה?(זה מאוד מסקרן אותי)
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
או קי, אז קודם כל, אבקש ממנהלי הפורום, אם אפשר לנעוץ/להדביק את ההודעה הזו במידת האפשר (תודה). ראיתי שיש לא מעט חבר'ה עם בעיות כאלה ואחרות בצבע, שקורות (באופן לא סביר בעליל) דווקא בסוזוקי סוויפט, בלי קשר לצבע או לשנה. כדי לעשות קצת סדר בבלגן, וכדי שבאמת כל הפניה (ישירות) ליצרן ביפן תהיה מאורגנת ותרבותית (כי סך הכל, במידה ויש פגם בייצור, סוזוקי יפן צריכה להתערב ופחות היבואן), אשמח אם כל מי שנתקל בבעיה, ישלח לי לכתובת המייל שלי eternity575 בג'ימייל את התמונות של המקרה כולל תמונה כללית של הרכב עם מספר הרכב (לא לדאוג המקום היחיד שזה יגיע אליו יהיה ליצרן ביפן), תמונות תקריב,שם, כמה זמן הרכב בבעלותכם, טלפון וכתובת דואר אלקטרוני. המכתב כבר מוכן וישלח לכולם לפני שיצא ב…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחר שגנבו להורי את הטולדו מהחניה של הבית,קיבלנו מין תזכורת מצלצלת ודי מעצבנת על מצב הגניבות בארץ. יש לציין שהחניה של הבניין היא חניה תת קרקעית סגורה. הגנבה של הטולדו,כך מסתבר, היא לא הראשונה (החניה משותפת ל6-7 בניינים). על איזה מערכות מיגון אתם ממליצים? מה יעיל יותר ומה פחות? לפי מה שבררתי,הבנתי שהזעקת ביפר היא די יעילה. חשבתי גם להתקין מצלמה נסתרת מעל החניות שלנו,אבל אני צריך לבדוק אם בכלל ראלי לבצע את זה. דבר נוסף שנשקל,בניית עמודי מתחת שסוגרים את החניה. אולי אפילו מפסק או שניים נסתרים שינתקו את המתח למשאבק הדלק. מה דעתכם ונסיונכם בעניין הזה? מה יכול לשמור על הרכב הכי טוב?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
מאז התקנה המגוחכת שנדרש אישור משרד תחבורה בשביל לייבא חלקי רכב, דומה שאנו נמצאים תחת משטר עריצות נוראי. בכל מקרה, אני מנסה לייבא רפידות עבור הרכב שלי (EBC Redstuff). הרפידות עומדות בתקן האירופי (ECE R90, כאן). באיזו תואנה הם יכולים למנוע ממני להתאחד עם הרפידות החדשות שלי, ומה אני יכול לעשות בנושא? האם בכלל יפריעו לי? למרבה הצער, כבר דפקו אותי עם סט Stage 1 לברקסים של Stoptech, שפשוט השארתי במכס מחוסר אנרגיה להתעסק עם הזבלים האלה. משרד התחבורה רצו אישור של מוסך יבואן - לא פחות - ולא הצלחתי לשכנע את המוסך שלי לתת כזה (ובצדק, בשביל מה הם צריכים את האחריות).
הודעה אחרונה מאת CamaroRS69, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
להלן נושא שנוגע בכולנו ישירות. האוחזים בהגה. בארצות הברית, בדרכים עירוניות ובינעירויות מקובל מאוד כי ישנו תמרור עצור לבאים מכל ארבעת הכיוונים. החוקים הם חוקי האדיבות. בעיקרון, הראשון לעבור הוא הראשון שהגיע. אולם הנהגים יוצרים "קשר עין" אחד עם השני ומסמנים למי יש זכות קדימה. השיטה עובדת נפלא, איש לא נדחף, הולכי רגל מרגישים בטוחים יותר, התנועה זורמת והצומת "נושם". כל אזרח ששאלתי בארץ אמר לי ישר, אצלנו זה לא יעבוד עם התרבות הישראלית. כאשר שאלתי במשרד התחבורה לגבי הרעיון, נמסר לי כי התקינה בארץ היא אירופאית ולכן לא ניתן להכניס חוקי תנועה אמריקאיים לכבישים גם אם הם טובים ויעילים יותר. שאלתי אליכם חברי הפורום, מה דעתכם לתמרר מספר צמתים העצור מארבעה כיוונים.נסו להי…
הודעה אחרונה מאת שוקה, -
-
- 1 תגובות
- 845 צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת כמה נתונים על הונדה אקורד, ניסיתי לחפש בפורום ולא מצאתי. אוקי רציתי לדעת מה המשקל של הרכב הזה? ומהיא צריכת הדלק שלו? והעם יש לו מערכות ביטוח כמו ABS ESP וכו. אני מתכוון להונדה אקורד שנים 96 עד 98 כולל בנפח 2.0 סמק גירסת ה-EX ו ה-LX תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
ברשותי מיניוואן שמוגדר ברישיון פרטי 5 דלתות, אך ברישיון הרכב לא מופיע מספר נוסעים. כפי המושבים, יש 6 מקומות + נהג. האם ניתן להסיע יותר נוסעים כשכולם ישובים, (לדוגמא 10 ילדים), וכל 2, חגורים בחגורה יחד ?
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
שאלה קצת מוזרה אולי ... איך מפסיקים את פעולת המגב האחורי ברכב זה ? כדי להתיז מים על השמשה הקדמית (כמו ברוב הרכבים) מושכים את מתג המגבים אליי והמגבים פועלים ביחד עם מנגנון ההתזה הקדמי. לצורך הפעלת המתז האחורי אני דוחף את המתג קדימה וגם- המגב האחורי מתחיל לפעול ביחד עם המתז האחורי אך לא עוצר בשום צורה. זה נשמע אולי טפשי או מצחיק אבל ניסיתי כל מצב לסוויץ הוישרים ושום דבר לא מפסיק את המגב האחורי שממשיך לפעול פעם בכמה שניות גם הרבה אחרי שהמתז כבר לא מוציא מים. חשבתי שאולי מדובר במספר תנועות מסוים שאחריו הוא יפסיק אך מצב זה יכול להמשך גם שעה שלמה. מה שעשיתי עד עכשיו זה להזיז את הסוויץ בכל הכיוונים ומשום מה לפעמים הוא פשוט עוצר אך לא הצלחתי לעלות על משהו קונקרטי. א…
הודעה אחרונה מאת Sergo, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קניתי אימפרזה 2005 מבאג'ט. האימובילייזר נתקע היום בבוקר והרכב תקוע. אני לא רוצה להסתכן במצב כזה שוב ולכן שוקל לנטרל את הקודן. לרכב אין אזעקה. השאלה היא האם כדאי לנטרל קודן ומה הסכנות בכך (חוץ מגניבת הרכב כמובן). האם זה יקשה עלי למכור את הרכב? האם יש סיכוי שהביטוח יעלה על זה וכו' תודה ניר
הודעה אחרונה מאת Sergo, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 919 צפיות
שלום , נעשה את זה קצר הייתי בכיכר ומילפני משאית עכשיו היא עצרה במקום שלא שהיא לא נותנת לי לעבור צפרתי לה כמה פעמים אז היא לקחה רוורס עליי וכימעט פגעה בי עכשיו לקחתי רוורס ,ואז בום ניתקעתי במישהו או שניכנסתי במכונית הקיצור הוא בא מוריד את החלון עושה לי בוא וקשה לצד סבבה ואני ליד מידרכה מחכה שלא היה תנועה שאני יוכל לעבור [זה היה בעיר] ואז לא היה תנועה אני יוצא ומחפש אותו על השורה מחפש אותו עושה אלף סיבובים במקום לא מוצא אותו השאלה שלי אם הוא יכול להיתלונן עליי במישטרה שברחתי או משהו ? וניראלי שהוא כתב את המיספר שלי
-
- 1 תגובות
- 938 צפיות
שלום אני נהג חדש נוהג על איסיזו DMAX הסיפור הוא כזה היגעתי לכיכר ניכנסתי לכיכיר וזה והייתה משאית שחנתה ליד מידרכה והיפריעה לי לעבור אם האוטו עכשיו צפרתי למשאית והיא לקחה רוורס עליי ואני צופר לה עוד שניה הייתה נותנת לי מכה אז היתסכלתי במראות וזה ראיתי שיש אוטו לצידי רק לקחתי רווס ואז אני שומע בום,,, היה מאחורי מכונית מסחרית כזאת של פורד ניכנסתי בה ויש לי מאחורה וו גרירה עכשיו הוזזתי את האוטו לצד שאנשים יוכלו לעבור האיש שניכנסתי בו עושה לי בוא בקשה לצד אני מחכה שלא יהיה תנועה שאני יוכל לצאת אם האוטו ,,עצרתי ליד המידרכה צמוד לכיכר עכשיו בא לי מישהו בן 19 ככה שהיה ליד אני לא יודע אם הוא ראה וזה אני כולי ניבהלתי אני עושה לו ניכנסתי במישהו וזה הוא עושה לי ל…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אז ככה , היום ב-1 וחצי בלילה נסעתי לנתניה נכנסתי בכניסה הדרומית , לכיון מתחם פולג ובאחד הרמוזרים שם נסעתי מהר קצת והרמזור התחלף לאדום בלמתי אבל חציתי את הקו הלבן של הצומת לא הרבה לא נכנסתי ממש לתוך הצומת אבל לרוע המזל שלי המצלמה ברמזור הביאה 2 הבזקים , האם אני אקבל קנס למרות שלא חציתי את הצומת באופן מלא ? יש לציין שאחרי הפלאש חזרתי כמה סנטימטרים אחורה , למאוחרי הקו הלבן . מה אתם אומרים ? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 625 צפיות
אני מדבר על 1600 סמ"ק cl ידני. איך אני יכול לדעת האם זה הדגם עם 75 כ"ס או 100? ולא רשום ברישיון רכב. אודה לכם אם תעזרו לי.
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אולי מי שהוא יודע איפו ניתן להשיג כפות לג'נט של OZ GT בארץ.
הודעה אחרונה מאת david106, -
- 4 תגובות
- 685 צפיות
למה צ'מפיון נותנים שנתיים כשבאנגליה VW נותנים שלוש? (קיה נותנים 7 על הסיד דיזל שלהם, אגב).
הודעה אחרונה מאת Tamir h, -
אני קורא עכשיו את המפרט של השברולט מאליבו 2008 החדשה, הגרסא היקרה. היפיפייה מגיעה עם מנוע בנפח 3500 סמ"ק ו29.9 קג"מ, אך - מוגבלת למהירת של 170 קמ"ש בלבד אני מופתע הרוב בגלל העובדה שרכב כמו יונדאי I30 עם מנוע 1600 מסוגל ליותר (184), כך גם הונדה סיוויק 1800 בגרסא הכי זולה (200!) וקורולה ליסניג (195). http://cars.walla.co.il/ts.cgi?w=/@version&vid=1119 לא שמהירות סופית זה עניין שחשוב לרוב האנשים, אבל בכל זאת, במחיר שלה (163,000 ש"ח) ובאגרסיביות שהיא משדרת הייתי מצפה לקצת יותר מיפנומטית ליסינג.
זה האוטו השני שנגנב לי בתוך 4 חודשים. הראשון היה גולף 91, לפני חודש קניתי 316 89 בצבע שמפניה והנה היא איננה. הרכב היה עם מנעול הגה. לא יודע מה לחשוב? האם זה מקרי או משהו מכוון? האם שמעתם על רכבי ב.מ.וו וגולף בני עשרים שנה שנגנבים? האם אזעקה הייתה עוזרת במקום שמנעול הגה נכשל? מפחד לקנות רכב נוסף, מי לעזלזל צריך לגנוב רכב גרמני בן עשרים?
[אם הגעתם לכאן דרך חיפוש, שימו לב לתגובות בשרשור - המוצר עובד חלקית בלבד. איזה חלק? החלק שמכניס למוכר כסף. החלק השני, זה שאמור להועיל לכם, לא] שלום לחברי הפורום. לפני כמה ימים פגשתי בנאדם שאני מכיר והוא סיפר לי איך הוא חוסך בדלק: הוא סיפר לי על טבליות לחיסכון בדלק, זה כמו כדור קטן שנראה כמו תרופה, זורקים את זה לטנק הדלק, והטבלייה הזאת גורמת איך שהוא לחיסכון בדלק. עוד הוא סיפר לי כי הוא מיבא אותם מארה"ב והטבליות האלה מאוד מצליחות שם. אני לא אשים משהו כזה באוטו שלי מבלי לבדוק את העניין. אז צלצלתי למוסך שלי ושאלתי את המוסכניק שלי אם הוא שמע על כזה דבר, הוא אמר שלא. אז נתתי לו לדבר עם הבחור שהציע לי את הטבליות(היבואן). הם קבעו פגישה בינהם. תוצאות הפגישה לא …
הודעה אחרונה מאת razmel,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,306 אורחים (הצג רשימה מלאה)