Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כביש 6, כביש חוצה ישראל. כביש האגרה הראשון במדינה. מה לא נאמר ונכתב לגביו, גם בפורום זה. משיטת הגביה המתקדמת והמציקה (במיוחד עבור אלו ששוכרים רכבים ומי שמשאילים רכב מחבר) דרך האכיפה והבטיחות של שבכביש ועד הנוחות שבנסיעה רצופה ומהירה אל מחוז חפצך.

ברצוני להעלות לדיון מספר סוגיות אחרות בעניין הכביש.

1. מושב יד רמב"ם נמצא על כביש 424, (כביש לטרון). המושב היה במרחק 3 ק"מ בלבד וללא רמזורים מעיר השדה הקרובה אליו, רמלה. אולם עם פתיחת כביש 6 ומחלף נשרים, הורחק המושב (בגלל המחלף) למרחק 6 ק"מ מרמלה ובנוסף ישנם עוד 3 רמזורים שלא היו. מבעיה זו סובלים כל תושבי חבל אילון.

2. מעבר לבעלי חיים. בבדיקה ברגל לאורך התוואי שביצעתי ממחלף בן שמן דרומה למרחק של 25 ק"מ, לא נתקלתי במעבר בע"ח אחד לאורך הכביש. לא זו בלבד שצומצמו שטחי המחייה לחיות הבר בגלל הסלילה. מינים רבים שחיים במרחב הופרדו מבני משפחתם. משפחות של שועלים, נמיות, קיפודים, דורבנים, ארנבות ומינים נוספים נשארו חצויים או שלא יכולים להגיע אל אזור בו מוצאים את מזונם. את המצוקה הזו ניתן לראות בשלוש השנים האחרונות ע"י ריבוי בע"ח הדרוסים בכבישים הבין-עירוניים.

3. שילוט לכביש 6 נמצא בכל מקום בארץ גם במרחק של 20 ק"מ ויותר ממחלף ישנו שילוט שמכוון אליו. מדובר באבסורד. אין כל הגיון בתמרור הנ"ל פרט למנוף שיווקי. ממש כמו שאין שילוט לנתב"ג באמצע רחוב דיזנגוף, כך לא צריך שילוט לכביש 6 על כביש החוף.

4. נהגי ישראל משלמים מיסים ישירים ועקיפים במאות אחוזים יותר מבכל מדינה מערבית אחרת. אז למה לעזאזל אנו צריכים לשלם בעבור חופש תנועה לחברה פרטית. המדינה צריכה, יכולה ומסוגלת לבצע פרוייקט לאומי כזה בכוחות עצמה. וזה שירות שהיא אמורה לתת לאזרחים.

בקיצור,זו רשימה חלקית של ביקורת וכמה נקודות למחשבה, אשמח לשמוע דעות נוספות. מה אתם אומרים?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1, 2, 3 - מסכים אתך, פחות או יותר.

4 - יש דווקא לא מעט היגיון ביצירת כבישי אגרה, ועובדה שאנחנו ממש לא

המדינה היחידה בעולם המערבי שמפעילה אותם. אתה ממש לא משלם על חופש תנועה,

וכאדם ריבוני בעל בחירה חופשית, אתה מוזמן לנסוע בכבישים אחרים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי נק' מס. 1 (מושב יד רמב"ם ושאר היישובים על כביש 424) -

א. לא זו בלבד שדפקו את כולם עם הארכת הכביש וה-LOOP המחורבן הזה, אז הצומת שמחברת את כביש 424 עם כביש 44 היא אחת המסוכנות שאני מכיר. באופן אישי ראיתי שם כבר מעל 15 תאונות ב-3 השנים האחרונות (כוללל פצועים קשה). כנראה שמחכים לכמות הרוגים מכובדת בטרם יעשו משהו.

ב. אם זכור לך, בהתחלה היה בין יד רמב"ם למחלף פס מקווקו שאפשר לפחות עקיפה סבירה על המזדחלים למיניהם (אין שום אפשרות עקיפה חוקית על הכביש החל מהכניסה למושב עזריה, משהו כמו 3.5 ק"מ), אבל מכיוון שהכביש מקביל ל-6, ובלילה היה קל להתבלבל באורות של רכבים הבאים ממול (אשכרה מזכיר את המערכון של הגשש, אתה נוסע בכביש החוף, ממולך שני אורות...)

הפתרון הנכון היה לבנות גדר כלשהי, שתחסום את האורות של הרכבים הנוסעים על כביש 6 (שימו לב לתמונה, הכביש הכי ימני הוא 424, מגיע מיד רמב"ם, ומשמאלו כביש 6. פשוט חלם):

431_%D7%93-_1.jpg

הפתרון שנבחר - סימון פס לבן ומאות נהגים מתוסכלים על הכביש. העיקר שזה זול.

2. כל המחלפים של כביש 6, נבנו, בניגוד לכל היגיון ותכנון נכון - עם רמזורים. שיטה זו ראיתי רק בתוך ערים בארה"ב (LA לדוגמא, שם יש צורל בויסות התנועה מתוך כביש מהיר לשטח עירוני), אבל כאן - מדובר פשוט בחיסכון, שדופק את כולם (גם את אלה שרוצים לעלות לכביש 6, אבל בעיקר את אלה שמשתמשים בכבישים של מע"צ, ראו מקרה מחלף עירון, לדוגמא.

3. רוחב הכביש - נבנה הכי חסכני שאפשר - ללא שטחי מילוט וללא מקום לחנייה ו/או להרחבה קלה בעתיד. עובדה זו - בצירוף הנהג הישראלי שנאחז בכח במסלול השמאלי - מבטיחים חווייה מפוקפקת מאוד על גבי כביש זה.

העיקר ששם מותר 110, ובכביש כמו כביש 1 תופסים אותך על 100 וקצת... :evil:

פורסם

אני בעיקרון מחרים את כביש השוד\אגרה הזה מיום היוולדו .

הספיקו לי כבר בתחילת פעולתו ולאחר פתיחתו לציבור הנהגים הסיפורים על הדרך בה הגוף הזה המנהל את כביש 6 , עושק ורודף את הנהגים המשתמשים בו , כדי להחליט על החרמה גורפת , ורבים ממכריי עושים כך ונמנעים משימוש בו .

רק לאחרונה התברר לי שבנוסף לשאר המעללים של החברה המנהלת אותו , הם גם קונסים נהגים שנוסעים בקטע מסויים לאט מדי , כלומר אם חלפת על קטע מסוים במהירות מסוימת , יגבו ממך סכום מסוים אבל אם עצרת לתדלוק או חלילה להחלפת גלגל שהתפנצ'ר או רחמנא ליצלן עצרת על מנת לנוח ולאכול ולשתות משהו לצורך ריענון - כלומר התעכבת בדרך - תשלם גם תשלם יותר לחברה המנהלת את הכביש וכל זאת בהסכמה וברשות של המדינה .:evil:

אז עכשיו תגידו לי האם נכון לשתף פעולה עם פורעי חוק שכאלה או להחרימם .

פורסם

באופן עקרוני אני לא נוסע דרך כביש 6 !!

אני מעדיף "לבזבז" דלק ובלאי של אוטו ולעמוד בפקקים ולא לנסוע דרך כביש האגרה הזה...

פשוט עניין עקרוני !!

שערוריה איך שהדברים מתנהלים שם ומה שקורה שם.

מדי פעם אני מקבל עוד חיזוק למה לא לנסוע משם, בגלל כתבה או ידיעה חדשה בנוגע להתנהלות שם.

1. קיבלתי יותר מפעם אחת את הדוח לתשלום אחרי התאריך הנקוב לתשלום והיתי צריך לשלם קנס.

אמרו לי אנחנו שלחנו בזמן הבעיה היא בדואר !!

2. אין שילוט לפני כניסה לכביש 6 לגבי פקקים ו/או התנועה זורמת.

3. אם אתה נתקע בפקק (וזה יכול לקרות) במשך יותר מדי זמן גם יחייבו אותך כפול (או משהו בסגנון של חיוב

יותר גבוה אילולי הפקק.

4. לא פעם חזרתי מהצפון דרך כביש החוף והיה יותר מהר(חלק) מדרך כביש 6 וזה לא מקצר באופן כזה משמעותי

פשוט עובדים על אנשים בעיניים.

הקיצר...

הם לא יראו ממני שקל!!

פורסם

שכחתי להוסיף, למרות שאני נורא משתדל לא לעלות על כביש 6. פעם אחת ממש לא היתה לי ברירה. כעבור תקופה מגיע החשבון ואני משלם אותו באופן מיידי. אולם כעבור 10 ימים מגיע חשבון נוסף על אותה נסייה בדיוק. בדיקה קצרה העלתה כי הם חייבו אותי פעם על גורר ופעם על הנגרר. בקיצור, רמאות. בשיחת טלפון זה סודר. אבל רק בגלל שעליתי על זה.

פורסם

דווקא לגבי שיטת התשלום אני לא מסכים, לדעתי השיטה הזאת של צילום המספר יותר טובה מהשיטה הישנה של מחסומים ותשלום מזומן.

יכול להיות שהיו כמה בעיות כמו המקרה של הגורר/נגרר, אבל אין מה לעשות במערכת חדשנית תמיד יהיו בעיות, אם נזרוק הכל לפח לא נתקדם.

פורסם

המדינה צריכה, יכולה ומסוגלת לבצע פרוייקט לאומי כזה בכוחות עצמה. וזה שירות שהיא אמורה לתת לאזרחים.

את מה שהיא יכולה היא נתנה.

את מה שהיא לא יכולה, היא לא עשתה.

אילו המדינה צריכה לעשות כביש שכזה, הוא לא היה קיים גם בעוד עשור.

היעילות בגביה נועדה כדי לחסוך למדינה כסף. המדינה התחייבה ליזם שאם הוא לא ירוויח, המדינה תפצה אותו.

אל תשכח שהיזם יפעיל את הכביש תקופה קצובה (לא זוכר בדיוק אם 20 או 25 שנה) ואח"כ הכביש עובר לבעלות המדינה.

זאת התקופה שעליו להחזיר השקעה, לתחזק את הכביש וכל המערך סביבו וגם להרוויח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לדעתי הכביש הזה מצויין, התשלום סביר והנסיעה בו מאוד נוחה ומהירה.

אגב, מישהו יודע תוך כמה זמן מגיע החשבון לבית?

פשוט נסעתי על הכביש הזה כמה פעמים ולא קיבלתי חשבון.

נסעתי לפני כחודש.

אני לא רוצה להגיע למצב שיגידו לי שלא שילמתי והחוב יגדל.

פורסם
לדעתי הכביש הזה מצויין, התשלום סביר והנסיעה בו מאוד נוחה ומהירה.

אגב, מישהו יודע תוך כמה זמן מגיע החשבון לבית?

פשוט נסעתי על הכביש הזה כמה פעמים ולא קיבלתי חשבון.

נסעתי לפני כחודש.

אני לא רוצה להגיע למצב שיגידו לי שלא שילמתי והחוב יגדל.

בוא נראה מה יקרה אחרי שתקבל את החשבון .

פורסם

1. קיבלתי יותר מפעם אחת את הדוח לתשלום אחרי התאריך הנקוב לתשלום והיתי צריך לשלם קנס.

אמרו לי אנחנו שלחנו בזמן הבעיה היא בדואר !!

אחת השערוריות היותר גדולות - היא החופש שניתן להם בתחום זה. כל גוף במדינה שמבקש לחייב אותך בכסף - צריך להוכיח (באמצעות דואר רשום/אישור מסירה/מסירה ביד) כי עשה את הנדרש על מנת שהחיוב יגיע לידיך.

כביש 6 פטור מכך. מספיק להם ששלחו את החשבון בדואר רגיל (תשובה שקיבלתי מהם: נסעת? לא קיבלת חשבון? תתקשר אלינו לברר!) כדי להפליא בך את קנסותיהם.

הלו ! אפילו מדינת ישראל ורשויותיה מחוייבות להוציא דרישת תשלום בדרך נורמלית. רק השודדים הללו קיבלו היתר לעשות ככל העולה על רוחם ברכושך (אתם מכירים עוד גוף פרטי שיש לו גישה למאגר הנתונים הזה?) תארו לכם מצב בו מישהו "שיכפל" את הרכב. אם תנסו לערער - יבואו ויעקלו לכם את הרכב בלי שתהיה לכם זכות עירעור (תוכלו לתבוע אותם בבית משפט, אבל תצטרכו להגיע לשם באוטובוס...).

פורסם
מי שלא טוב לו שלא יסע.

יש המון רע להגיד על הכביש

לי בעיקר מפריע הפגיע בטבע

אבל כשצריך לנסוע לאילת ואתה תוך שעה ורבע בבאר שבע מנתניה - priceless

:wink:
פורסם
מי שלא טוב לו שלא יסע.

תסלחי לי אבל לדעתי הגישה שלך די מנותקת .

כשאומרים שמקדונלס לוקחים מלא כסף על חרא אוכל אפשר לענות ככה .

כשאומרים שחברת רכב מסויימת יקרנית אפשר להגיב ככה .

כשחברה פרטית פוגעת בערכי טבע , מרוויחה כסף על חשבון אזרחים (לדוגמא יד רמב"ם),מתנהלת בשחיטות כלפי אזרחים וגם כאלה שלא לקוחות שלה נפגעים, זה לא עניין רק של מי שבוחר לנסוע או לא .

אני כאחד שהיה פעיל קצת במאבק נגד כביש שש זוכר את חוסר האונים כשגילינו שאישתו של שר התשתיות דאז שיטרית היא חלק מהחברה (לא זוכר אם היא היית העו"ד שלהם או משהו בדרקטוריון).

אגב הפגיעה בטבע באזור המרכז עוד קטנה ליד מה שקורה ברמות מנשה .

כמה פעמים הוזכר פה שאין דרך חוקית למצוא בעלים של רכב לפי מספר רישוי ?

אז לא חייבים חבר שוטר אפשר להסתדר עם חבר ממחלקת הגביה שלהם.

כשאני נוהג אני לא עולה על הכביש הזה (חוץ מפעם אחת במסגרת העבודה ) חברים שלי יודעים שאני לא משתתף בתשלום עליו ,וכל פעם כשעולים עליו אני מזכיר להם כמה הכביש הזה דופק אותנו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...