Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז התקנה המגוחכת שנדרש אישור משרד תחבורה בשביל לייבא חלקי רכב, דומה שאנו נמצאים תחת משטר עריצות נוראי.

בכל מקרה, אני מנסה לייבא רפידות עבור הרכב שלי (EBC Redstuff). הרפידות עומדות בתקן האירופי (ECE R90, כאן).

באיזו תואנה הם יכולים למנוע ממני להתאחד עם הרפידות החדשות שלי, ומה אני יכול לעשות בנושא? האם בכלל יפריעו לי?

למרבה הצער, כבר דפקו אותי עם סט Stage 1 לברקסים של Stoptech, שפשוט השארתי במכס מחוסר אנרגיה להתעסק עם הזבלים האלה. משרד התחבורה רצו אישור של מוסך יבואן - לא פחות - ולא הצלחתי לשכנע את המוסך שלי לתת כזה (ובצדק, בשביל מה הם צריכים את האחריות).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אותו סיפור יהיה גם עם הרפידות האלה.

הברירות שלך הם:

1) להביא במזוודה (עם חבר שטס).

2) למצוא קשר/קומבינה עם מוסך מורשה שיחתום על האישור.

3) לוותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בלי קשר לרפידות

תדע לך המכס בת"א או בכל מקום אחר אני מניח

שותי דם , מוצצי כספים וחסרי לב ובושה.

הכל קשוח ומשטרתי לדוגמא :

לא פעם הזמנתי מוצרים במחיר של כלום וכל פעם זה הגיע למכס

השבוע למשל קיבלתי מוצר בערך של 378 שקל שהזמנתי (כולל משלוח)

וחויבתי ב190 ש"ח מיסים ומע"מ (צרורות)

לא היה רשום על המוצר מחיר ולא היה רשום כלום

לא יודע כבר איך המוצרים מגיעים אליהם , מה שבעבר הגיע ליחידת הדואר הקרובה לביתי בעבר.

צריך להרים פה קול שישמוע שם במס ובמשרד התחבורה שנמאס לנו כבר , שאנחנו רוצים חופש

שמגיע לנו דברים בסיסים לעשות כרצוננו ולא לעבור כל כך הרבה בירוקרטיה.

למה אנחנו לא יוכלים לפחות חצי לעשות מה שהולך בארה"ב או באירופה למה ?!?!?!:evil::idea::-(

פורסם

מי מוכר אותן בארץ?

אותו סיפור יהיה גם עם הרפידות האלה.

הברירות שלך הם:

1) להביא במזוודה (עם חבר שטס).

2) למצוא קשר/קומבינה עם מוסך מורשה שיחתום על האישור.

3) לוותר.

הפעם אני לא הולך לוותר. לא אכפת לי גם לתבוע אותם, יש לי כסף וסבלנות. השאלה היא איפה נמצאת התקנה שאוסרת עלי לייבא חלקים על אישור תקינה אירופאי כדת וכדין. מעבר לכך, הדרישה שלהם למוסך יבואן פוגעת בתחרות החופשית - הרי אפילו אחריות, לפי החוק, לא מבוטלת אם אתה מטפל בסתם מוסך מורשה משרד התחבורה.

כל הסיפור הזה נראה כמו קנוניה אחת גדולה, בדומה לאיסור הייבוא מארה"ב לרכבים אירופאים, למשל.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

טוב,

אז כשירות לדורות הבאים:

1. רשימת התקנות לייבוא חלפים

2. תקנות ייבוא רפידות בלם

עכשיו, בהנחה שמשרד התחבורה לא יבחר לבצע בי תעלול מסוג "הפיכת שולחן", אני מאמין שעם הצהרה על עמידת הרפידות בתקנים + חומר מודפס + חשבונית + פרטי הרכב, אולי משרד התחבורה יתן לי להנות מברקסים שלא דועכים, ובא שלום על ישראל.

פורסם

לדעתי בעיקר חשוב הצהרת יצרן שהרפידות עומדות בתקנים וזה אמור להיות מאושר.

גם לי נשמע קנוניה אחת גדולה שכל דבר צריך אישור מוסך, הרי לשום מוסך אין אינטרס שאני יקנה לבד מה שאני רוצה בטח משהו שהם לא מוכרים.

דרך אגב אני לא יודע איך הרפידות האלה על הGTI אבל בפורומים של הType R יש ביקורות רעות על הרפידות האלה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

חוץ מלכלוך, לא קראתי משהו רע על הRed (כן קראתי דברים רעים על הGreen). יש לך לינק ספציפי?

פורסם

רק שתדעו שכל מה שהולך במשרד התחבורה

זה מסחרה והם עושים מה שבאם להם

ואני יתן דוגמא נוספת

אם אתה רוצה להביא בודי קיט או כל דבר אחר לרכב

אפילו אם בחו"ל זה מותאם לרכב , בארץ תצטרך להביא אישור

מהמוסך המרכזי שזה תואם ומקורי מהחברה , מה שבחיים הם לא יתנו

אני חושב שזה קונספירציה כל העסק שם.

ברוך השם מופז התפטר אז אולי שיביאו אחד שמבין שיעשה סדר בבלאגן

נמאס שאנחנו רוצים חופש ביטוי ויצוג כמו שצריך

ובסוף רק מקבלים $%%* וכו מכל המשרדים הממשלתים האלה!

ולגבי הרפידות אני בטוח שבחו"ל עם יבוא לארץ זול וטוב יותר גם ככה המוסכים בארץ גובים הון

וגם שקורה משהו בחיים אבל בחיים לא יגידו שזה באחריותם כי החלק שנפגע לא בתחום האחריות!!!!

פורסם

רועי, בדוק ב-Top RPM שהייתי שם ראיתי הרבה קופסאות של GreenStuff ו-RedStuff כמובן שגם היה פירסום בחנות עצמה על הרפידות הנ"ל.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

רועי הנה דוגמא קטנה ממה שקראתי.

http://www.civictype-r.co.uk/forum/viewtopic.php?f=1&t=63569&p=767305&hilit=EBC+Redstuff#p767305

אין לי כל כך זמן לחפש כרגע אבל אם יש לך סבלנות תקרא שם בפורום קצת, בעיקרון בסופו של דבר כמעט כולם ממליצים על הפרודו DS2500 רפידה שאני מכיר מהקליאו ספורט שהייתה לי ולדעתי באמת רפידה מעולה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
בסוף רק מקבלים $%%* וכו מכל המשרדים הממשלתים האלה!

צר לי לבאס אותך אבל "$%%*" כותבים רק עם % אחד. עם 2 זה נשמע כמו שם תואר.

:lol::roll::shock:

למה לא לבקש שישלחו ישירות עם UPS\DHL\FEDX\חברת משלוחים בינ"ל כלשהיא וזהו?

ולמה לא לבקש שירשמו את הערך של הפריט לצרכי מס וזהו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם דרך חברת שילוח יש צורך באישור ממשרד התחבורע (אתה מוסר להם את המסמכים הרלוונטים והם דואגים לאישור - בתוספת תשלום כמובן :wink:)

אותו כנ"ל לגבי ערך הפריט - זה לא משנה אם המכס יודע כמה לחייב אותך, יש חלקים שחייבים באישור משרד התחבורע.

זה 2 דברים שונים שלא קשורים אחד בשני (פריט יכול להיות פטור ממכס, אבל מצריך אישור משרד תחבורע)

פורסם

אז ברווז היקר וירין אני יעדכן את שניכם.

מכיוון שיוצא לי להזמין מלא דברים לרכב מחו"ל דרך אייבי וכו' , אז ככה דבר ראשון

כל החברות שילוח ככה או ככה מחויבות לשחרר עם מע"מ ומכס תלוי במחיר (והסוחר במקרה הזה לא יכול לזייף)

שנית הרבה סוחרים לא ישלחו מוצרים ככה אלא דווקא בקופסא קטנה.

ותאמינו לי עם ההיכרות שלי עם המכס ומה שאני רואה שהולך שם , הם תופסים כל דבר שזז ונראה להם חשוד

ויש לי מספיק דוגמאות ולעבוד עליהם או לבקש שירשמו שזה מתנה , עובד באופן חלקי.

לפעמיים תופסים ולפעמיים לא (וכשהם תופסים השם שלך יפה מופיע בהזהרות לגבי משלוחים של דברים אליך ואז בודקים פעמיים או שלוש את כל מה שאתה מייבא)

אז לצערנו אנחנ הלקוח הקטן שרוצה לחסוך ולא להתברבר על אישור לכיסוי לידית הבלם , באישור משרד התחבורה ומכס אנחנו די

$#^&@!^*% ע"י משרדים ממשלתים וגם שותקים וגם משלמים כמו ילדים טובים , כי לרוב זה עדין יותר משתלם מהארץ הזו.

פורסם

אני לא מבין, מה העדכון?

בכל מקרה, הנושא של השרשור הזה הוא לא "מכס, ואיך אני מתחמק ממנו", אלא "אישור משרד התחבורע, ואיך אני משיג אותו".

אני בטוח שפותח השרשור ישמח לשלם את המכס שידרשו ממנו ולו רק ישחררו לו את החבילה בלי הרבה כאבי ראש והתרוצצויות.

• תוכן חדש...