Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך אגב, אם תפתחו את הראש תבינו שצומת כזה הוא פרדוקס בילתי אפשרי.

מצד אחד, לאף אחד אין את זכות הקדימה ולכן לכולם אסור לעבור את קו העצירה ולהמשיך בנסיעה.

מצד שני לכולם יש את זכות הקדימה (אתה אמור לתת את זכות הקדימה לרכב מימין, שאמור לתת את זכות הקדימה לרכב מימין שאמור לתת את זכות הקדימה לרכב מימין שזה אתה) :shock:

אמאלה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
החסרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שאת הכיכר צריך ממש לבנות. אמנם באנגליה יש כיכרות מצוירות, אבל יש לי תחושה שבארץ אנשים פשוט יתעלמו מהן (כמו שמתעלמים מאיי תנועה מצוירים).

באוסטרליה יש חרוטים מפלדה, שמוחזקים עם עוגנים בתוך האספלט, עם מחזירי אור לכל הכיוונים. הקצה שלהם קטום והם נמוכים אז לא נראה לי שהם יכולים לגרום נזק משמעותי אלא אם כן הרכב ממש נמוך, בכל מקרה רוב האפקט הוא פסיכולוגי. שמים אותם במקומות שרוצים למנוע מאנשים "לחתוך" את הסיבוב, כמו בקצה פס ההפרדה בכניסה לצומת.

נראה לי שראיתי כאלה גם בבריטניה או באירלנד.

פורסם

במדינה שלנו זה בלתי אפשרי.

כל אחד ינסה לגנוב מהשני ועד שיהיה צדיק בסדום הוא יעמוד בצומת כמה שעות..

רמזור יהיה הכי טוב בסיטואציה הזאת , מה שגם על רמזורים כבר הרבה אנשים לא שמים...

(אי לכך דוגמא מעולה : ז'בוטינסקי בפתח תקווה יש כל הזמן תאונות בגלל נבלות שעוברים באדום)

הכול עניין של חינוך שאין פה.

נו ברור.

כי שם אתה מוצא את עצמך בתוך עמוד או שאתה מקבל מחלת ים. :-D

הרגת אותי בתשובה הזאת מצחוק , אבל בכל מקרה יש הרבה אנשים שאוהבים את התחושה האמריקאית של "הפלגה" :D

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
הרגת אותי בתשובה הזאת מצחוק , אבל בכל מקרה יש הרבה אנשים שאוהבים את התחושה האמריקאית של "הפלגה" :D

מכונית אמריקאית קלאסית, שנכון להיות תקף בעיקר לביואיק שמוכרים פה, זה אחלה של מבצע.

אתה קונה יאכטה, שבמקום לשוט בים עושה את זה על הכביש.

מתי בדקת לאחרונה את המחירים של היאכטות, אלו שמוגבלות לים בלבד ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בעיר מודיעין יש מספר צמתים כאלו, ואני יכול להגיד לכם שאין שם בכלל תאונות (אם הצומת ריק הזכות קדימה שלך, אם באים רכבים מכל הכיוונים, יורדים למדרג ציות בצומת- ז"ק לרכב הבא מימין, ובפניה שמאלה - לרכב הבא ממול).

לגבי מעגל תנועה, הוא עדיף לא על פני הצומת הזה, אלא על פני רמזורים, כמו בשוהם הסמוכה לנתב"ג - רק מעגלי תנועה.

למה?

1. הרבה יותר זול מרמזור.

2. הרבה יותר בטיחותי מרמזור.

למה לא?

1. אין הזרמת תנועה בשעות עמוסות.

Xbox12341

פורסם
דרך אגב, אם תפתחו את הראש תבינו שצומת כזה הוא פרדוקס בילתי אפשרי.

מצד אחד, לאף אחד אין את זכות הקדימה ולכן לכולם אסור לעבור את קו העצירה ולהמשיך בנסיעה.

מצד שני לכולם יש את זכות הקדימה (אתה אמור לתת את זכות הקדימה לרכב מימין, שאמור לתת את זכות הקדימה לרכב מימין שאמור לתת את זכות הקדימה לרכב מימין שזה אתה) :shock:

אמאלה!

בארה"ב אין את הקטע של "זכות קדימה" לרכב הבא מימין. אין מושג כזה "רכב מימין" . לאחר מעל לשנה בנהיגה שם, הסידור הזה, מדהים, קל, נוח, בטוח, פשוט ,צריך לנהוג כדי לראות כמה קל נוח ובטוח.

יותר מזה, המנהג של "רכב מימין" לדעתי מסורבל וקשה הרבה יותר.

מצד שני, הסובלנות והמנטליות שקיימים שם, מאפשרים זאת, ושוב, בבטחון מדהים, וקלות בלתי מובנת.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
מכונית אמריקאית קלאסית, שנכון להיות תקף בעיקר לביואיק שמוכרים פה, זה אחלה של מבצע.

אתה קונה יאכטה, שבמקום לשוט בים עושה את זה על הכביש.

מתי בדקת לאחרונה את המחירים של היאכטות, אלו שמוגבלות לים בלבד ?

יש כאלה שאוהבים רכבים האמריקאים, את האופי שלהם והנהיגה בהם.

אני שייך לקבוצה הזאת.

לא כולם מחפשים לקחת פניות וסיבובים כמה שיותר מהר.

בכל מקרה זה לא השרשור לדיון הנ"ל...

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

צומת עם 4 "עצור" בארץ.

"עצור" יחיד זוכה להתעלמות גורפת.

מעניין מה יקרה?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בארה"ב אין את הקטע של "זכות קדימה" לרכב הבא מימין. אין מושג כזה "רכב מימין" . לאחר מעל לשנה בנהיגה שם, הסידור הזה, מדהים, קל, נוח, בטוח, פשוט ,צריך לנהוג כדי לראות כמה קל נוח ובטוח.

יותר מזה, המנהג של "רכב מימין" לדעתי מסורבל וקשה הרבה יותר.

מצד שני, הסובלנות והמנטליות שקיימים שם, מאפשרים זאת, ושוב, בבטחון מדהים, וקלות בלתי מובנת.

דני

דני, תודה על דברי הטעם.

כל העשרים וכמה מגיבים לפניך כולם יחד כמקהלה אמרו שזה לא יעבוד עם הישראלים. למה, ככה. אבל איש לא אמר שהוא יידחף לצומת, שהוא לא יעצור בתמרור עצור. זה תמיד הנהגים האחרים.

אני משוכנע כי השיטה יכולה לעבוד מצויין בארץ במיוחד באזור עירוני בין רחובות צרים שהתנועה מכל הכיוונים זהה בנפחה ושאין מקום לכיכר ואין צורך ברמזור בגלל נפח תנועה הקטן. זהו פתרון מעולה לתת לצומת לנשום. יתר על כן זה חוסך מאות שעות עבודה ועצבים על כך שלא מחכים שרמזור יתחלף עם אין תנועה מכיוונים אחרים.

כנראה שרק מי שחווה את השיטה יכול להבין את גדולתה.

• תוכן חדש...