רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היום בשעה 12 וחצי עמדה ניידת עם לייזר על כביש מכבית מכיוון פתח תקווה לכיוון רמת גן הניידת עומדת בירידה מכיוון קריית אונו על אי התנועה המצויר ללא אורות כלל . לא ניתן לזהות את הניידת כלל ממרחק סביר ללא גלאי יש לציין שהכביש רחב ובשעות אלה התנועה דלילה מאוד בכביש הוספתי תמונה של הניידת צילום מהגשר
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המכס הפסיק לאכוף ייבוא אישי של כלי - רכב (YNET). מעניין אם מישהו כבר הספיק לנצל את הפירצה והתפרע בייבוא של מכונית לא שגרתית..
הודעה אחרונה מאת reem atv, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היום הגיע דוחי הזמנה לבית משפט,הדוח שקיבלתי על עבירה שביצעתי וכתבתי כאן בערך לפני חודש וחצי. למרות שלא נתנו לי לחתום על העבירה שביצעתי בזמן שעצרו אותי . בדוח כתוב : נהגת ברכב הנ'ל וביצעת עקיפה מסוכנת,תוך חציית קו הפרדה רצוף,שלא היה בסמוך לו בצידו הימיני קו קטעים. נקודות : 10 כתוב בדוח " בהתאם לצילום שנעשה על ידי מצלמה אוטמטית / מד מהירות. השאלות שלי הם : איזה עונש אני צפוי לקבל ? ולמה כתוב בדוח בהתאם לצילום למרות שאני חושב שלא היה אפשר לצלם את זה כי זה לא היה במעבר בין רמזורים ? היתכן שהמשטרה צילמה אותי עוקף? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הפרק הראשון בעונה החדשה יצא לידיעתכם,
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היום בסביבות 11 בלילה החניתי את רכבי באיזור התחנה המרכזית בקרית גת וירדתי לדבר עם חבר שיש במסעדה סמוכה. כאשר חזרתי לחניה עקב אחריי בן אדם וכשנכנסתי לרכבי הוא טען שהיו אנשים שראו שהתנגשתי ברכבו מסוג סיטרואן ג'אמפי ואף הראה לי מכה בכנף הקדמית של הרכב. כאשר שאלתי אותו מי האנשים הוא סירב להגיד מי הם בטענה שרק בבית משפט אני אראה אותם. הוא רשם את מספר הרכב של הוריי מסוג "פולקסוואגן בורה" ושהוא הסתכל ברכבי הוא ראה את המסמכים של הביטוח כי הם היו על המושב הקדמי ברכב. יש לציין שכאשר התקשרתי להוריי אבי אמר שייסע איתי לבית כדי שאבי יראה את הנזק אך הוא סירב לכן חזרתי לבית והבאתי את אבי לאותו מקום, ואז כשסירבנו שוב לתת פרטים בטענה שנחנו רוצים לראות את מי שאמר שפגעתי ברכבו והוא …
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני עושה פרוייקט מטעם בית הספר על מגדש טורבו מי שיכול לשלוח לי חומרים או עבודה שהוא עשה בעבר יעזור מאוד תודה בר.
הודעה אחרונה מאת david cosworth, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
זה מה שקורה שבחורים מסדנאת 9ff מ-415 כ"ס ל-950 כ"ס.... לכתבה המלאה. הסאונד מרגש לא?!
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האם קיימת מצלמת רמזור שהיא מצלמת ווידאו? אני שרפתי בטעות רמזור אדום וחבר שנסע מאחורי אמר לי ששרפתי אותו והמצלמה היא ווידאו.. פלאש לא היה .. השאלה היא האם יש מצב שהיא צילמה אותי? ואם כן מה העונש? יכול להיות שהיא לא תפסה עלי? כי נסעתי אחרי חבר וגם הוא שרף אותו בטוח אם אני שרפתי.. אני אפילו לא יודע איזה רמזור זה לא ראיתי אותו.. (אני מדבר על היציאה מהמיראז בבאר שבע)
הודעה אחרונה מאת ofers, -
- עוקב אחד
- 30 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
תהנו http://www.autojunk.nl/clips/view/147283
הודעה אחרונה מאת American-Muscle, -
- 2 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם יש לי רכב בעל טסט בתוקף ! אבל ללא ביטוח חובה בתוקף - כי הרכב לא נוסע כרגע, ואני מעוניין למכור אותו - זה אפשרי ? או שיש חובה כלשהי לביטוח חובה בהעברת בעלות מבחינת החוק?
הודעה אחרונה מאת poz, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
למה אתם לא ישנים? לכו למיטה. שבוע חדש מתחיל עוד כמה שעות. רק לפני כן, אם אפשר, חוו דעה: יש יוצאת דופן מבין השלוש? אם כן, מי היא ומדוע ? (שאלה אמיתית, תמונות אמיתיות. בלי התחכמויות שכוללות את המילה "פוטושופ" בבקשה). לילה טוב.
הודעה אחרונה מאת akassimov, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם , מכירים את זה שאתם מתים מעייפו תאחרי משמרת ערב בעבודה ומתים להגיע הביתה ? =\ לפני כ 20-30 דק' בערך , ביריידה מהכביש הקופצני של איילון דרום לכיון ראשל"צ או בקיצור - סיירים בסיבוב עצמו , נעמדה ניידית B4 עם מצלמה , כנראה . אני מודה , האצתי ובטעות הגעתי ל 130 קמ"ש (לפני שהגעתי לניידת ולפני שעמדתי מול המצלמה), האטתי ובמהלך הסיבוב עמדתי על 118-120 קמ"ש (לפי המד ובהתחשב בכך שהוא מזייף) כשקלטתי את הניידת תוך כדי ביצוע הסיבוב , האטתי את הרכב (לא רק בגללה אלא גם בגלל הסיבוב החד) וכשחלפתי לידה הייתי על מהירות של 110 קמ"ש בערך , באיזור הזה . התרחקתי מהניידת וכשהתסכלתי במראה השמאלית , ראיתי כמו מין 2 פלאשים קטנים וחלשים מהבהבים , זה קרה כשהייתי על 110-11…
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. הגעתי לחנייה בחנות מסויימת, ולאחר שיצאתי ממנה, נכנסתי לרכב והתחלתי לצאת מהחנייה ברוורס. הבחנתי ברכב עבודה (כנראה של אחד העובדים) שחונה בניצב אליי (כנראה במקום אסור) -דבר שמקשה עליי את היציאה מהחנייה. תוך כדי הפטרולים ליציאה מן החנייה, נשקתי בעדינות את הרכב החונה. יצאתי וראיתי שעל כל הרכב ישנם הרבה פגיעות חלשות וכתמים באזורים שונים ברכב, ובאזור הפגיעה ישנו סימן פגיעה מזערי וקטן שכלל לא בטוח שנגרם מתוצאה מהנשיקה לרכב. אדם אחד שעבר במקרה כנראה במקום (או אולי עובד בחנות) התחיל לצעוק ולומר שפגעתי ברכב בצורה קשה וכל מיני אמירות כאלו ואחרות ושהוא קורא לבעלת הרכב. חכיתי מס' דקות, ומשלא הגיע בעלת הרכב נסעתי לדרכי.יש לציין , שאני נהג חדש, ושבעלת ה…
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- 10 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אהלן לכולם אני חדש בפורום.. אז ככה מאז שהוצאתי רישיון נהגתי על פיאט אונו אתמול רכשתי רנו rsi 1800 שנת 95 בדקתי את הרכב בשני מכוני בדיקה הרכב יצא פיקס ללא תקלות מנוע גיר ושילדה במצב מצויין סאנרוף חשמלי עובד בלי נזילות הרכב בכללי במצב מעולה. עכשיו ככה רציתי לשאול כמה דברים לכול אלו שיש להם את הרכב הזה וגם לאלו שמבינים ברכב.. 1.עד איפה בערך (איזה קו) החום מנוע אמור לעלות במצב של נסיעה רגועה ובמצב הפוך..?(מצב של מאמץ ) 2. מתי שהסנרוף נפתח האם הוא אמור להמשך לאחור עד הסוף שלו, או שצריך להיות כמה סנטימטרים מרחק? 3. העברת הילוכים במצב נסיעה רגוע באיזה טור להעביר את ההילוך.. בשביל חסכון בדלק..? 4. מתי שמתניעים את הרכב אז יש נורה אדומה איפה שנמצא השעון של החום מנו…
הודעה אחרונה מאת AXNOAMGT, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
פעם פעם, לפני שנים רבות, לפני עידן הליסינג והמדבקת לוגו עם שם חברת ההיי-טק על הרכב, לרכבי חברות השכרה היה סימון בצורת מסגרת עם קווקו ירוק שחור סביב לוחית הרישוי. היום, קל לזהות רכב שהוא בבעלות ליסינג / השכרה, עקב פרסומת חברת ההשכרה בלוגו סביב לוחית הרישוי, או לוגו החברה השוכרת עצמה. מישהו זוכר מדוע הופסק סימון רכבי השכרה ? והאם הפרסום שיש היום על רכבים אלו לא סותר את הסיבה להפסקת הסימון השונה ?
הודעה אחרונה מאת Yaroki, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום.... רציתי לשאול אם מישהו יודע מה צפוי לי פחות או יותר אם אני נהג עם וותק של 3 שנים(נקיות מהכל!)כמעט ועכשיו ביצעתי מעבר בפסי רכבת לאחר אור אדום מהבהב....רשום במכתב שאני הוזמן לחקירה או משפט בהמשך וכרגע העונש הוא 8 נקודות... מישהו יודע מה הכנס או מה צפוי... והאם כדי להפיל את זה על אמא שלי שיש לה וותק של 18 שנים עם 0 עבירות??? בקיצור מה עושים שבת שלום ותודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
שלום לכולם, אקדים ואומר שהנני נהגת חדשה - ממש חדשה (חצי שנה על הכביש) ובכל זאת החלטתי שכדאי לנסות בכל זאת לרדת לאילת אחרי סוכות, במיוחד עכשיו כשעומס המטיילים קטן בהרבה - והחופש הבא, טוב, די בעוד שנה. ומכאן באה שאלתי - מהי הדרך הכי פשוטה והכי קלה לירידה לאילת? 1. הבנתי שיש שתי אופציות - דרך הערבה (ירידת ים המלח) או דרך מצפה רמון ושילוב עם כביש הערבה (או המשך לגבול מצרים אבל אני לא כזה סומכת על הרכב שלי כדי להיתקע במקום בלי קליטה וכמעט בלי מכוניות - אופל קורסה 95 1.4 ידנית, וזה גם עיקוף מיותר לדעתי). מהי הדרך הקלה יותר ? את הירידה לים המלח ראיתי והסיבובים החדים הללו לא מצאו חן בעיני בכלל. לא משהו שאי אפשר להסתדר איתו אבל אם יש דרך אחרת - אז למה? לעומ…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן , יש לנו ויכוח בין החברים , אני רוצה שתעזרו לי להגיע למסקנה : חבר שלי אומר שאם נגיד לוקחים את אותו רכב אבל עם נפח מנוע שונה , לדוגמא פיאט אונו נפח 1000 ונפח 1400. חבר שלי אומר ככל שהנפח גדול יותר כך האוטו יותר חיסכוני בגלל שהמנוע מתאמץ פחות להגיע אל המהירות ומפעיל פחות כוח. לדעתי הוא לא צודק, האם הוא צודק לדעתכם ? האם זה הגיוני שמנוע יותר גדול באותו הרכב יהיה יותר חסכוני ??? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
הודעה אחרונה מאת msigal, -
האם התקנת VALTINE-1 היא הגנה בפני כל צורות האכיפה של המשטרה? 1. דבורה 2. ממל"ז 3. מצלמות נייחות 4. ליזר 5. Nולטינובה 6. אחר? בהנחה שאני לא רוצה להתקין משבש (הבנתי שזה לא חוקי), מה עוד צריך אחרי שמתקינים VALENTINE -1?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
אני נתקל לא מעט ברכבים מסחריים שמאיצים ממש כמו רכבים פרטיים ואפילו יותר מהירים מהפוקוס עגלה שלי: מרצדס ספרינטר VW מולטיוואן איווקו אפילו משאיות (לא רתומות לעגלה), כמו וולבו FH, דאף וסקאניה. האם מישהו יודע מהם נתוני התאוצה של רכבי עבודה אלה. תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. אז המקרה הוא כזה: אחותי נסעה לפניי כמה ימים באוטו ועצרה ברמזור אדום , חיכתה בערך 30 שניות. פתאום הוא שמעה בום מאחורה , מישהי ט*פשה נכנסה מאחורה באוטו. אחותי כמובן יצאה מיד מהאוטו ואמרה לה שתזוז הצידה ותחליף פרטים כדיי שלא תנסה להתחמק או לברוח. לאוטו אין נזקים רציניים, רק כמה קילופים של הטמבון מאחורה עקב הפגיעה. עכשיו השאלה שלי אליכם - מה לעשות במקרה כזה? חשבנו לתבוע את הביטוח, האם נצטרך לשלם השתתפות עצמית או שהיא משלמת השתתפות עצמית והביטוח שלה משלים את שאר הסכום? דבר נוסף, מה אפשר לעשות לגביי ללכת לבית חולים ולעשות כמה בדיקות של כאבים בגב ובצוואר? יועיל במשהו? ובאופן כללי יצא משהו מהתביעה הזאת של הביטוח? סדר בדברים יעזור לי …
הודעה אחרונה מאת itay24, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, הרכב שברשותי רשום על שמי כבעלים ראשי ועל אימי כבעלים נוסף. השאלה הנשאלת היא האם במעמד העברת בעלות עלייה להיות נוכחת\עליי להיות עם יייפוי כוח תקני ? או שניתן להעביר את הרכב גם בלעדיה כי אני הוא הבעלים העיקרי של הרכב? תודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני צריך הוכחה כתובה שמיצגת צמיגים מעל 5 שנים זה ליקוי בחוק. וזה גורר אחריו הורדה מהכביש. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
יש לי לאדה מאוד ישנה, ירשתי אותה מסבי. אני רוצה להתחיל תהליך שיפוץ רגיל אבל זה בושה או פדיחה לנסוע בלאדה? אני מבקש תשובות רציניות. תודה מראש. **במקור לא היו כאן סימני פיסוק. הנהלת הפורום. **
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, היום, חודש לאחר קניית הרכב הראשון שלי, פיאט בראבו 1.6. קיבלתי זימון למשפט בדואר, עם הפרטים המזהים שלי, אשר טוענים כי עברתי באדום / לא צייתתי לשוטר בתאריך ה20/9. אני אישית קניתי את האוטו ב22/9 ועשיתי העברת בעלות ב22/9. כמו כן, ניכתב כי העבירה בוצעה בחיפה, ואני יודע בוודאות שאף פעם לא נסעתי לחיפה עם האוטו. ולא היה לי את האוטו בתאריך הזה. האם זה הגיוני שקיבלתי זימון למשפט על עבירה שלא אני ביצעתי אלה הבעלים הקודמים של הרכב? יום ראשון אני יתקשר למשטרת חיפה לברר על זה, אבל רציתי לדעת גם כאן אם אפשר לעשות משהו. יש לי את הטפסים של ההעברת בעלות להראות למשטרה.
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם.. האם מישהו מצליח לזהות את המכונית המוזרה הזו: צולם ברודוס ע"י חבר
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2 אלף צפיות
כל כלי רכב בדרך בינעירונית תבלו
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 2 תגובות
- 803 צפיות
יש לי שני שאלות הקשורות לרישוי רכב: למה בכל שנה אגרת הרישוי מתיקרת בעוד שהרכב רק הולך ומתישן? בחלק האחורי של אגרת הרישוי רשום שרכב שמלאו לו 15 שנה לאחר שנת יצורו צריך להביא אישור ממוסך על תקינות בלמים. ליפני הטסט ביצעתי את הבדיקה במוסך שילמתי עבורה 150 ש"ח קיבלתי אישור וכשהגעתי לטסט נאמר לי שאין צורך באישור, הרכב הוא מודל 94 ויצור 93, אז מה קורה פה?
הודעה אחרונה מאת FreeStyle,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,966 אורחים (הצג רשימה מלאה)