Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע שיש למשאיות פתיחה חזקה בגלל המנוע רב הילוכים(במשאיות יש מעל 6 הילוכים) בגלל זה סנכרון נכון ומומנט מאוד גבוה יאיץ אותו מאוד חזק, אבל אח שהוא יאיץ ל-60 קמ"ש בערך אפילו האודי 80 מלאה תעקוף אותו.

הנה דוגמאות איזה פוטנציאל יש למנועים של משאיות:

http://videos.streetfire.net/video/IVECO-Truck-1000-HP-NO_175314.htm

http://videos.streetfire.net/video/Race-truck-pushing-it-on_190498.htm

דוגמה מאוד טובה למונמט (שימו לב שהמשאית מאוד עמוסה):

http://videos.streetfire.net/video/Rodo-du-Camion-2007_170272.htm

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם כבר נתוני תאוצה של כלי רכב כבדים - מישהו יודע אם אי פעם מישהו שיפר את האוטובוס/משאית שלו לרמה שבה הוא יאיץ מהר באמת (נגיד 8 שניות)?

ברכב כבד, עפ"י חוק מותקן החל משנת 92' מגביל מהירות אלקטרוני. בין היתר, תפקידו של אותו מגביל הוא לווסת את הגז בהאצה (לפחות ככה זה באוטובוסים, כדי שהנוסעים בפני לא יעופו).

אני זוכר את הפעם שבו היה צריך לעשות ריתוך ב-404 שהיה לאבא שלי, ולצורך כך נותקו כל המערכות האלקטרוניות, כולל המגביל. הבעיה היתה שלאחר שהאוטובוס יצא מהמוסך, פתאום התגלה שמישהו שכח לחבר בחזרה את המגביל. כתוצאה מכך, האוטובוס האיץ כמו סוס פרא, פשוט לא להאמין כמה כוח יש לו. כל נגיעה בגז היתה מעיפה אותו מהמקום כאילו מישהו הכניס לו בעיטה באחוריו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ידוע שיש למשאיות פתיחה חזקה בגלל המנוע רב הילוכים(במשאיות יש מעל 6 הילוכים) בגלל זה סנכרון נכון ומומנט מאוד גבוה יאיץ אותו מאוד חזק, אבל אח שהוא יאיץ ל-60 קמ"ש בערך אפילו האודי 80 מלאה תעקוף אותו.

הנה דוגמאות איזה פוטנציאל יש למנועים של משאיות:

http://videos.streetfire.net/video/IVECO-Truck-1000-HP-NO_175314.htm

http://videos.streetfire.net/video/Race-truck-pushing-it-on_190498.htm

דוגמה מאוד טובה למונמט (שימו לב שהמשאית מאוד עמוסה):

http://videos.streetfire.net/video/Rodo-du-Camion-2007_170272.htm

חזקק! אהבתי את הדריפטים עם המשאית.

Fiat Bravo 1.6 Sx 16V

<---------------------

פורסם
ברכב כבד, עפ"י חוק מותקן החל משנת 92' מגביל מהירות אלקטרוני. בין היתר, תפקידו של אותו מגביל הוא לווסת את הגז בהאצה (לפחות ככה זה באוטובוסים, כדי שהנוסעים בפני לא יעופו).

אני זוכר את הפעם שבו היה צריך לעשות ריתוך ב-404 שהיה לאבא שלי, ולצורך כך נותקו כל המערכות האלקטרוניות, כולל המגביל. הבעיה היתה שלאחר שהאוטובוס יצא מהמוסך, פתאום התגלה שמישהו שכח לחבר בחזרה את המגביל. כתוצאה מכך, האוטובוס האיץ כמו סוס פרא, פשוט לא להאמין כמה כוח יש לו. כל נגיעה בגז היתה מעיפה אותו מהמקום כאילו מישהו הכניס לו בעיטה באחוריו.

זה מעניין. אני נוסע המון באוטובוסים כשאני מחובר אליהם עם מחשב דיאג', שבו אני רואה את ההספק שיוצר המנוע וזה לא מוכר לי, למעט העניין של הגבלת המהירות, שרלוונטית רק כשהרכב מגיע ל100 קמ"ש.

יש את הSCR שאמנם מוריד כח מנוע כשהגלגלים מסתחררים, אבל באוטובוסים, בניגוד למשאיות טרקטור-סוס, המצב הזה נדיר ביותר עד לא קיים, בטח על כביש יבש.

פורסם

אז בטח אתה לא מדבר על האוטובוסים העירוניים נמוכים, שכל פעם שעוזבים את התחנה רואים סבתות נופלות ומנסות לאחוז במשהו כדי לא לפול

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

חנן, לא מדדתי אומנם עם אמצעי כלשהו כמו שאתה עשית, אבל עם עובדות קשה להתווכח: בד-בבד עם הידלקות נורת ההתראה של מגביל המהירות, האוטובוס פשוט התחיל להשתולל.

אשמח אם ירון מאיר יגיב כאן כדי לאשר או להפריך את דבריי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
כאחד שמפקד על מחלקה של נהגים בצה''ל ,יצא לי לנהוג לא פעם ולא פעמיים על משאיות כגון אינטרנשיונל 7400 ופרייטליינרים.

האינטר מאיצה ממש מהר, והפתיחה שלה חזקה.

היא שוקלת משהו כמו 9וחצי טון ( אם אני לא טועה)

והמנוע שלה בעל נפח 7400 מוגדש.

הפרייט בעלת מנוע 3400 או 3700 ושוקלת בערך כמו האינטר,אך מאיצה פחות טוב .

לגבי נתונים יותר מדוייקים אוכל לחזור עם תשובות בהמשך שבוע הבא.

איזה מחלקה/בסיס? :-P

הרשה לי לתקן אותך (בתור אחד שנוסע [לא נוהג] בהן ביום יום ו"קצת" מתעניין בנושא לאחרונה).

אינטר' חדשה - מנוע 7.6 DT466 טורבודיזל, בעל טורבו עם גיאומטריה משתנה.

לגבי הספק/מומנט - אין לי מושג. יש מספר גרסאות, לא יודע במה הצבא שלנו בחר - אשמח אם תוכל לעדכן לגבי הפרטים הנ"ל.

משקל עצמי סביבות 9 טון (יש הטוענים 8 טון).

משקל עצמי + מטען מירבי - איזור 20 טון לגרסת הסרן האחורי היחיד ובאיזור 22 טון לגרסת הסרן האחורי הכפול (טנדם).

ידוע לי שחש גם אינטר' חדשות בגרסת 8.5 DT530 טורבודיזל.

אשמח אם גם כאן תוכל לעדכן לגבי פרטים.

פרייט ישנה - מנוע 8 + ליטר טורבודיזל, 6 ציל'.

אין לי מושג מעבר לזה.

האינטר' החדשה משאית מגניבה והיא מאיצה בצורה מפתיעה מאוד (בהתחשב במשקל העצמי, משקל המטען וגיר בעל 5 הילוכים בלבד [לעומת 6 הילוכים בפרייט' הישנות].

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שכחתם נתון חשוב . מומנט אחראי לתאוצה , לכלים האלו יש מנועים עם ערימות קג"מים כבר בסל"ד נמוך, מי שראה את הפרק בטופ גיר כשקלרקסון עימת בין (אאל"ט) סקודה פאביה טורבו-דיזל לבין איוו FQ400 קיבל המחשה מעולה.

פורסם
מי שראה את הפרק בטופ גיר כשקלרקסון עימת בין (אאל"ט) סקודה פאביה טורבו-דיזל לבין איוו FQ400 קיבל המחשה מעולה.

לא ראינו. יש לינק? :shock:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כבעל משאיות (רנו מידלום 10 טון 220 כ"ס 2006) וותיק (היה בעבר מספר דאף ישנות, ועוד ניסאן אתלאון 12 טון (זבל משמיים)), אני יכול להעיד שמשאיות מסוגלות לתת קצב התקדמות ממש טוב, כל עוד הן לא עמוסות (אצלי הן תמיד עמוסות, ארגז קירור של חברת טיבון-ויל, אך כאשר אני קניתי למשל את הרנו, קצב התאוצה שלה היה ממש טוב, וברמזורים כמעט והצלחתי לעמוד בקצב תאוצה של מסחריות קטנות יותר.).

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
חנן, לא מדדתי אומנם עם אמצעי כלשהו כמו שאתה עשית, אבל עם עובדות קשה להתווכח: בד-בבד עם הידלקות נורת ההתראה של מגביל המהירות, האוטובוס פשוט התחיל להשתולל.

אשמח אם ירון מאיר יגיב כאן כדי לאשר או להפריך את דבריי.

ברכב כבד ישן היה מנגנון אלקטרו-מכני מסורבל שישב על משאבת ההזרקה והגביל מכנית את פתיחת המצערת במצבים מסוימים. אני לא מכיר טוב את המנגנון הזה. אני מעריך שיש מצב שבו כשהוא לא מכויל נכון הוא מגביל את פתיחת המצערת גם במצבים שבהם הרכב לא היה במהירות המקסימלית המותרת שלו. אולי אתה מדבר על רכב ישן עם מנגנון לא מכויל נכון.

היום זה אחרת וזה נעשה בעזרת המחשב. המנוע נותן הספק מקסימלי עד שהמחשב מחליט אחרת כשהרכב מגיע למהירות המקס' המוגדרת שלו.

אני לא כתבתי שאתה טועה. אני דווקא מעריך שאתה לא מספר סיפורים. רק כתבתי שזה לא מוכר לי, ואני מכיר לא רע רכב כבד.

פורסם

א. למה בסרטון עם המשאית העמוסה, המשאית השמאלית החלה לעלות על הצד (הקישור השלישי)?

ב. אם הנהג נוסע עם ריטרדר פועל, הוא משפעי על משהו?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...