רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אני רוצה להשכיר רכב כדי לסוע לאילת, 4 ימים +/- מה המחיר לנהג חדש וצעיר (בן 18?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הקודם טוען שלא הוא החליף אותו ושהוא קנה את הרכב לאחר טסט. המצב כרגע הוא שאין לי שטר מכר והרכב לא עובר טסט. נ"ב.. כאשר שאלתי אותו ממי הוא קנה את הרכב הוא אמר שהוא לא יודע, כי הוא קנה אותו ממישהו מעיר אחרת. מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 0 תגובות
- 790 צפיות
אתר האינטרנט של פיאט ישראל עבר שינוי וחידוש וצורתו מודרנית ונאה www.fiat.co.il. רעיון טוב זאת האפשרות להורדת ספר רכב, תעודת אחריות, מפרט ציוד ואיבזור ומפרט טכני בכל דגם של רכב בקבצי PDF. זאת בכל דגם שנבחר ולאחר בחירה בצד בחלונית במפרט טכני או בציוד ואבזור ואז יש למטה את אפשרויות ההורדה. לסמל"ת, קבלו שפע ברכות. בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טוב, חבר שלי נעצר בערב יום שישי נוהג עם 3 אנשים במקום 2. השוטר שיצא מהרכב אמר שהוא יוותר לו בתנאי שימצא נהג שיחזיר את אחד מהנוסעים לבית, ולאחר מכן יצאה שוטרת שלא הייתה פראיירית בכלל ונתנה לו זימון למשפט בחודש מאי, ולקחה לו את הרישיון והעבירה לקצין תנועה בעיר סמוכה אלינו. נסענו לקצין התנועה ביום ראשון וזה היה נראה כאילו אותו הקצין ואותה השוטרת מיום שישי אחים. הרכב רשום על שם של חבר אחר, מאחר והחבר שנתפס כבר רשום עליו רכב מסויים, ובגלל שהוא בצבא הרכב הנוכחי נרשם על חבר שלו. את אותו הקצין זה לא עיניין שהרכב של חבר אחר, והוא אמר שיש לנו להגיע עד היום בצהריים עם ייפוי כח מבעל הרכב כדי לשלוח את הרכב למגרש ל30 יום, ואם לא הרכב יעוקל אוטומטית ל90 יום. לחבר אין בע…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם, בקרוב אני אהיה בן 16 ואני רוצה להוציא רשיון לטרקטור ולקנות טרקטורון. אני רוצה לקנות טרקטורון ספורט (DVX400 אם זה משנה), מישהו אמר לי שלמי שאין רשיון B (לרכב) לא יכול לנהוג על טרקטורון שברשיון רכב שלו הוא מוגדר כטרקטורון ולא כטרקטור כמו כל הטרקטורוני שטח ועבודה. זה נכון? לפי מה שאני יודע כל מי שאין לו רשיון B לא יכול לנהוג בכבישים וגם אם יש רשיון B זה רק על כלי רכב מסויימים שמורשים לנסוע על כבישים כמו תומקאר וריינג'ר.. בקיצור, למי שלא הבין את השאלה שלי אז.. האם נער בן 16 עם רשיון לטרקטור(משא) יכול לנהוג על טרקטורון ספורט? אשמח לקבל תשובה (:
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברצוני לעסוק במקצוע שמאי רכב.מה דעתכם בנושא? האם יש למקצוע שוק בארץ? אם מישהו יודע מה תנאי הקבלה לקורס? כל דבר אפשרי שיעזור לידע יתקבל בברכה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הגעתי לשם יום לאחר חול המועד, למרות שאמרתי לעצמי לא לעשות את זה. התוצאה: חיכיתי שעתיים בדיוק בתור, ובסוף הפקידה שלחה אותי להביא אישור ממשרד התחבורה. אותה פקידה גם מתעקשת לבדוק כל חבילה. בחורה צעירה יחסית עם שיער שחור אסוף, עובדת לאט. לא לעמוד אצלה! באתי שוב היום, ותוך 10 דקות הייתי בחוץ. הפעם מדובר בפקידה צעירה ובלונדינית או שחורדינית, עובדת מהר, שרק בדקה את הניירות ושאלה אותי מה יש בחבילה אבל בכלל לא בדקה אותה.
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
ESP וצריכת דלק
מאת netmag-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום שאלה שלי האם ESP מכובה יכול לחסוך בצריכת דלק בנסיעה רגועה בכביש 6?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
בפרק הראשון של העונה החדשה, מביאים החבר'ה דוגמאות לרכבים (בעיקר יוקרה) שספגו ירידת ערך מטורפת, כנראה גם בשל המשבר הפיננסי שהתרגש עלינו בחודשים האחרונים. קלרסון אומר שם (בהומור חינני כמובן), שבעצם זכמו כשמשחקים בכסאות מוסיקליים, וברגע שנפסק הכסף - נפסקת המוסיקה, והרכב שיש לכם באותו רגע - נתקעתם איתו עד יחלוף המשבר. וזה הביא אותי לתהות האם באמת כך קורה גם בשוק הישראלי? אני, למשל, רואה שכל מיני רכבים אכן מפורסמים תקופה ארוכה, אבל אלה שאני מסתכל עליהם לא משמשים דוגמה לכלום (מרצדס ישנות ורובר מיושנות).
הודעה אחרונה מאת david cosworth, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפי מה שאני יודע : בשביל לעשות העברת בעלות צריך טסט ובשביל שיהיה טסט צריך ביטוח? זה נכון הסרט שאני חיי בו?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני פשוט אדם מאושר. Top Gear - Season 12, Episode 1 - November 2nd, 2008 In this episode: Jeremy heads to the test track with the new Porsche 911 GT2 and the Lamborghini Gallardo LP560-4. In another “how hard could it be?” adventure, the boys are given £5000 to go out and buy a cheap lorry (semi-truck) to be used in a series of challenges. SIARPC: broadcaster and journalist Michael Parkinson http://www.mininova.org/tor/1970985
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
גררו לחבר שלי את האוטו , ועכשיו האוטו בתחנה לחודש, כמה הוא יצטרך לשלם בשביל לקחת את האוטו ?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 974 צפיות
שלום לכולם, לפני כמעט שנה (במרץ 2008) היתה לי תאונה קטנה ללא נזק משמעותי כאשר פניתי לאחר שעצרתי בתמרור עצור והרכב שעבר לפני עצר בפתאומיות ונכנסתי בו מאחורה. מכיוון ושנינו היינו אחרי תמרור עצור והמהירות היתה כמעט אפס, לא נגרם לי נזק כלל ולבחור השני רק התקלף טיפה הצבע ונוצר קימוט בטמבון בקוטר של 3-4 ס"מ בערך (צילמתי הכל). למרות שהחלפנו פרטים בינינו, הבחור התעקש שלא להפעיל את הביטוח ושאני אתן לו במקום צ'ק על סך ההשתתפות העצמית שלי לתיקון הנזק. סירבתי בתוקף. אמרתי לו שלא אכפת לי לשלם עבור הנזק כמובן, אך לאחר שהוא יתקן אותו ויביא קבלה מכיוון וייתכן וסכום התיקון הכולל יהיה פחות מסך ההשתתפות העצמית של הביטוח שלי, שכן מדובר בנזק מזערי. עד היום הבחור לא חזר אלי ואני גם יודע בווד…
הודעה אחרונה מאת akashortstop, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יכול להיות שלחלקכם זה ידוע אבל בכל אופן, במשך תקופה ארוכה משרד הרישוי הנפיק רישיונות כאשר לא כתוב עליהם מהו תאריך הוצאת הרישיון המקורי כלומר מתי קיבלתם רישיון/עברתם טסט, בפועל התאריך שהיה כתוב על הכרטיס היה התאריך שבו הנפיקו את הכרטיס ולא התאריך שקיבלתם את הרישיון משמע במקרה שתיהיו מועניינים להשכיר מכונית בחו"ל ועוד כל מיני פעולות שדורשים ממכם את הרשיון לא תוכלו מהסיבה שתוגדרו נהגים חדשים/צעירים, בתקופה האחרונה (בסביבות חצי שנה) משרד הרישוי עלה על הבעיה ותיקן את זה בכך שכתוב את תאריך הוצאה הרישיון המקורי מאחורה ליד הציור של הרכב, ככה ששימו לב שאתם מחדשים את הרישיון לפני שאתם נוסעים לחו"ל או בכל מקום שתצטרכו להוכיח את זמן הרישיון שלכם :\
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 839 צפיות
(שאלה) מהיכן אני קונה ניקלים לפוקוס 2005. לא משנה מה...כל דבר אפשרי. כל ניקל אפשרי שאפשר להיות בפוקוס להציע.. או למישהו יש פוקוס 2005 דגם מפואר אבל מושבטת מעוניין להצעות..!! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 1 תגובות
- 853 צפיות
קיבלתי בשבוע שעבר דוח על דיבור בסלולארי ,תוך כדי נסיעה ,יש לציין כי אני בדרך כלל לא מדבר בנסיעה, אך הפעם כן דיברתי, אמנם בספיקר של הסלולארי אך אחזתי בו ביד, העבר שלי די נקי כשנתיים וחצי אחורה, ואף פעם לא היה לי דוח על דיבור בסלולארי, השאלה אם מישהו מכיר את הנושא אם אכתוב מכתב להמרת הדוח לאזהרה ,האם יש סיכוי לכך? תודה
הודעה אחרונה מאת master1234, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יום טוב ושבת שלום, דפדפתי לי בקטלוג (דגמים ומחירי רכב) הרכב של מגזין "הגה" באינטרנט (כן, אני נוהג לעשות זאת מדי פעם ) ונתקלתי בחידוש בקטלוג - סמל בוגאטי ולמבורגיני מופיעים שם עכשיו - נכנסתי פנימה אך מחירים אין אבל פרטים טכניים על הרכב יש. האם למישהו יש הסבר? האם יכול להיות שחברה כל שהיא החליטה על יבוא של בוגאטי ולמבורגיני? (נשמע מופרך) תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
-
- 1 תגובות
- 800 צפיות
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3619831,00.html מדהים הא?? מזמינים את YNET ועושים הצגה, אבל מה , אנשים ממשיכים לההרג על הכביש.. משטרה נורמאלית כבר הייתה מבינה מזמן שיש פה החמצה, אבל לא משטרת ישראל. ממשיכים לחפש את המטבע מתחת לפנס ואנשים ממשיכים לההרג. עם כל הפופוליזים, לעניות דעתי עו"ד טוב יוציא את הנהג חף מפשע, ראה מקרה המפכ"ל , זהו הרי שיכפול קלאסי. אני בכול אופן לא מודע ליכולות הממל"ז לאכוף תוך כדי תנועה..
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הנה מספר רכבים שנראו ומשכו את העין בצורה ..מושכת! אם יש אנשים שמכירים את כל סוגי הרכבים אני ישמח לשמוע מהם! כי אני אישית לא מכיר את כולם. תהנו (: תום.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
במאזדה 3 שלי, ובקורולה של חבר לעבודה, אחרי שהמחוג מגיע לאמצע (חצי מיכל), מדובר אגב בכ-200 ק"מ, הוא מתחיל לרדת במהירות גבוהה מאד, פי 4 לערך (50 ק"מ עד לקו של הרבע). יש הסבר הגיוני לתופעה הזו?
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנחנו תמיד מתלוננים על שר התחבורה מופז, אז עכשיו יש פירוט על כל ה"עבודה" שהוא עשה במשך כהונתו כשר תחבורה. קישור לכתבה http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/808/442.html?hp=0&loc=9&tmp=8482 הקישור הוא לחלק א', חלק ב' יפורסם בקרוב.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- 4 תגובות
- 795 צפיות
אני ראיתי: 1- פורד מוסטאנג gt 2- שברולט קורבט( חדשה וישנה) 3-רולס רויס,באה לביקור קצר בארץ 4- ב.מ.וו m6 5-ב.מ.וו m5 6- פרארי ישנה 7- ב.מ.וו x6 8- מרצדס s550 amg 9- פורשה טורבו 10- אודי r8 בירושלים 11-בוגאטי ישנה, בכפר הוורדים בבעלות של סטף וורטהיימיר
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
שלום חברים. הבעיה חוזרת על עצמה מדי יום שישי. אפשר לראות בתמונה את הטיוטה קורולה אשר חוסמת את הכניסה לכל החניות (אני חונה בחניה 62). כשאר כל המכוניות נמצאות במקום, נורא קשה להכנס ולצאת מהחניה. בוודאי שמתם לב לפטריות הבטון שכבר מונחות שם, אך זה לא עוזר. המקום שבו הוא חונה זה חלק מחניה משותפת של כמה בניינים (זה לא רחוב). מה אני יכול לעשות לפורע החוק? האם אני יכול "לגרור אותו על חשבונו" ואם כן - אז איך התהליך הזה מבוצע? אני פשוט מזמין גרר? ומי משלם? אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור על הנושא, אהיה אסיר תודה. שבת שלום לאון.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לבקש ממכם עזרה, היום הדבקתי על החלון הצדדי מאחורה מדבקה שחורה, ולא הצלחתי לעשות את זה בלי בועות, אולי לא עשיתי נכון אז חשבתי שמישהו שעשה את זה אולי יכול לעזור לי לפני שאני יעשה את הצד השני. בעקרון פירקתי את הדלת, הוצאתי את החלון ואז ניקיתי אותו והדבקתי את המדבקה ובעזרת איזה פלסטיק צהוב שהיה ביחד עם הגליל של המדבקה השחורה ניסיתי להוציא את הבועות אבל זה לא עוזר לגמרי וזה נשאר מלא בועות. מישהו שעשה את זה יכול אולי לכתוב לי איך הוא עשה? ואיך הוא הוציא את הבועות? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת zipp0, -
- 0 תגובות
- 939 צפיות
ברשותי מיצובישי ספייס ואגן. ברצוני לברר האם ניתן להוסיף מושב ברכב? (מדובר בשורת מושבים האחרונה שבה ע"פ היצרן יושבים רק שני אנשים - והכוונה להושיב שם 3 ילדים) מה צריך לעשות? תודה,
הודעה אחרונה מאת yeuda_n, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה ההבדל בין בי"ס ללימוד נהיגה? אני ביררתי בבי"ס "עוז" "וברמזור". המחירים +- דומים. השאלה היא איפה כדאי לי להוציא רשיון ואיזה בתי ספר יש עוד בירושלים?
הודעה אחרונה מאת WRX, -
- 5 תגובות
- 916 צפיות
מסתבר שבפורשה C4 עם PDK ניתן לכבות את ההנעה לכל הגלגלים כשרוצים, ולקבל מכונית עם הנעה אחורית. http://www.autoblog.com/2008/11/07/porsche-pdk-can-turn-off-front-wheel-drive-in-carrera-4/ http://www.youtube.com/watch?v=cYFk_WoxLzA דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. נשמע כמו שילוב מנצח לאקלימים קרררים. חבל שזה לא כ"כ פשוט בגירסאות הרגילות.
הודעה אחרונה מאת Tamir h, -
- 6 תגובות
- 887 צפיות
עם אני הולך למוסך מורשה של מאזדה אני יכול לבקש מהם שם להזמין לי פנסי קסנון ולהתקין לי אותם? או שהם ידחו אותי?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 754 צפיות
שלום לכולם חיפשתי בפורום בקשר ל205 ראלי ולא מצאתי,ראיתי רק דיבורים על 205 פורבר והגרסאות הרגילות יותר.. ראיתי בקארפוליו כמה הבדלים בין ה205 1.4i לבין ה205 ראלי,קודם כל ה1.4i הם בשנתונים חדשים יותר,אבל ראיתי שהראלי קלה יותר במשו כמו 100 ק"ג,ויש לה קצת יותר סוסים גם, השאלה שלי היא מה ההבדל בין המנועים חוץ מזה שה1.4 הוא הזרקה ,ואיך זה שהראלי גם יותר קלה. עוד שאלה שלי היא איזה עוד הבדלים יש בין 2 המכוניות הללו,כמו גיר קצר או ארוך יותר,והבדלים בבודי או במתלים וכו'. תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המפעל החדש של יונדאי בצ'כיה החל השבוע בייצור, הדגם העיקרי שייוצר שם יהיה i30. לא ברור כרגע האם המשלוחים הבאים של דגם זה לישראל יהיו מקוריאה או מצ'כיה: http://www.czech.cz/en/news/economy/hyundai-starts-trial-production-in-nosovice/
הודעה אחרונה מאת shlomub,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)