Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במאזדה 3 שלי, ובקורולה של חבר לעבודה,

אחרי שהמחוג מגיע לאמצע (חצי מיכל), מדובר אגב בכ-200 ק"מ, הוא מתחיל לרדת במהירות גבוהה מאד, פי 4 לערך (50 ק"מ עד לקו של הרבע).

יש הסבר הגיוני לתופעה הזו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האמת היא שזה גם מה שאני חשבתי.

יש למישהוא הסבר מגובה בנתונים? כי קיבלתי הסבר שהמיכל מחושב מתחת לחצי עם ה"רזרבה", ומשום מה החבר לעבודה נתקע איתו ולא רוצה לשמוע כלום...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אצלי זה גם ככה ,הוא נשאר למעלה הרבה זמן ואז כשהוא יורד הוא יורד מהר יחסית כלפי מטה.

כנראה שזה באמת קשור למבנה וצורת המיכל.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

זה ההסבר המלא

ויש עוד הסבר שקראתי בעבר ולא מופיע כאן.

זה מדבר על כך שאתה נכנס לתחנה, מתדלק, אחרי שלושה ימים רואה שהמחוג כמעט לא זז, ואומר לעצמך: " וואוו, איך האוטו שלי חסכוני". אחרי עוד שלושה ימים אתה רואה שאתה כבר על הקצה , אבל אז אתה אומר לעצמך שכבר עבר שבוע מאז התדלוק וזה הגיוני. וכך התחושה שלך לגבי הרכב שלך משתפרת.

לא יודע אם זה נכון אבל זה הסבר נאה.

פורסם

ההסבר פשוט.

כח הכובד גורם לתאוצה של 9.8 מ' בשנייה.

ככל שהמחוג יורד לכיוון כד"הא, תאוצתו גוברת, והוא נמשך כלפי מטה מהר יותר, לפיכך ירידתו בסקאלה מהירה יותר.

פורסם
ההסבר פשוט.

כח הכובד גורם לתאוצה של 9.8 מ' בשנייה.

ככל שהמחוג יורד לכיוון כד"הא, תאוצתו גוברת, והוא נמשך כלפי מטה מהר יותר, לפיכך ירידתו בסקאלה מהירה יותר.

אתה מדבר ברצינות? או שזאת הציניות האופיינית לפורום? (:

פורסם
בחלק ממיכלי הדלק החלק העליון רחב יותר מהתחתון ולכן ככל שהמפלס יותר נמוך הוא יורד מהר יותר.

כי המיכל של הדלק בנוי בצורה של קונוס (בערך). לכן המצוף יורד יותר מהר למטה, כי שם הדלק 'נגמר' יותר מהר.

כנראה שזה באמת קשור למבנה וצורת המיכל.

מה הקשר לצורת המיכל?

מד הדלק כשהוא מצביע על חצי הוא מורה שחצי מכמות הדלק (יענו נפח המיכל) נצרך ולא מראה שגובה הדלק מגיע לחצי מגובה המיכל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כי המיכל של הדלק בנוי בצורה של קונוס (בערך). לכן המצוף יורד יותר מהר למטה, כי שם הדלק 'נגמר' יותר מהר.

בגירה צודק- מה הקשר? חצי זה חצי... החצי הראשון שווה לחצי השני.

למרות שבשנייה הראשונה ההסבר נשמע הגיוני :oops:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

גם באוטו הנוכחי שלי זה ככה, וגם בקודם (סיריון 2006).

ואללה, חשבתי על זה פעם - אבל שיכנעתי את עצמי שזה סתם פסיכולוגי וזה רק אצלי בראש. טוב לדעת שלא:lol:

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
מה הקשר לצורת המיכל?

מד הדלק כשהוא מצביע על חצי הוא מורה שחצי מכמות הדלק (יענו נפח המיכל) נצרך ולא מראה שגובה הדלק מגיע לחצי מגובה המיכל.

תיקון- זה מה שהוא אמור להראות, לא בטוח שזה מה שהוא מראה בפועל.

בכל מקרה, אני לא קונה את ההסבר של צורת המיכל. אצלי בלאנטיס התופעה גם כן קיימת והמיכל לא קוני. הצורה שלו פחות או יותר קבועה מלמעלה עד למטה. ההסבר עם הזויות בקישור שנתן צביקי נשמע יותר הגיוני.

"ai motoare capul doare"

פורסם
סיריון 2006

בשנים האלה עוד היה להם מחוג?

כי המד הדיגיטלי הזה בסיריון החדשות זה הדבר הכי גרוע בעולם.

נסעתי באחת פעם והמד הראה 3 קווים. סבבה, יש דלק, אחרי כמה דקות אני רואה קו אחד מהבהב!

זה ממש כמו בפלאפונים הישנים, או שיש סוללה או שאין. מעצבן ומסוכן.

• תוכן חדש...