Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צודק, גם ב-2006 הוא דיגיטלי.

אבל התופעה שמצוינת בת'רד הנוכחי קרתה גם כשהמד דיגיטלי - עד החצי הוא ירד ממש לאט. מהחצי הכל התחיל לקרות כ"כ מהר..:lol:

וכן, הקו האחרון המהבהב זה אחד הדברים המעצבנים - מה שכן, אפשר לנסוע עליו לא מעט (בערך 100 ק"מ) עד שהאוטו ימות מצמא. (תודה לאל, לא שהגעתי למצב הזה, אבל היו מקרים שמשכתי את הקו האחרון לא מעט..).

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
זה ההסבר המלא

ויש עוד הסבר שקראתי בעבר ולא מופיע כאן.

זה מדבר על כך שאתה נכנס לתחנה, מתדלק, אחרי שלושה ימים רואה שהמחוג כמעט לא זז, ואומר לעצמך: " וואוו, איך האוטו שלי חסכוני". אחרי עוד שלושה ימים אתה רואה שאתה כבר על הקצה , אבל אז אתה אומר לעצמך שכבר עבר שבוע מאז התדלוק וזה הגיוני. וכך התחושה שלך לגבי הרכב שלך משתפרת.

לא יודע אם זה נכון אבל זה הסבר נאה.

בגירה, אתה טענת שההסבר המקורי שלי (עם צורת הקונוס) לא נכון, כי כשהמחוג מראה חצי זה אמור להיות חצי ממש. אני טוען שלא משנה מה ההסבר, אני בטוח ב-99%% שהמחוג לא מראה בחצי חצי מיכל באמת. מהסיבה הפשוטה שלא הגיוני שעד שהמוחג מגיע לחצי הרכב עובר 250 ק"מ, ומהחצי עד למינימום עובר 150 ק"מ. כלומר, זה לא באמת חצי. ולא משנה מה הסיבה. למה אני בטוח ב-99%? בגלל הפיסקה הבאה. לי אישית, לא יצא למשוך נסיעה ארוכה (נניח 70 ק"מ) אחרי שהנורית דולקת. למרות שייתכן וזה אפשרי בכביש בינעירוני וברכב חסכוני, בחלק מהרכבים.

מצדי שני, כשאני נזכר בזה, יש רכבים שבהם ניתן לנסוע על המינימום הרבה, כלומר גם במינ' וגם במקס' התזוזה היא איטית מאוד, מה שמסבך את העניינים.

ההסבר בשרשור של צביקי שגוי ביותר, וצירפתי את כל החישובים: (לפי משפט פיתגורס ו- arcsin,(הפונק' ההפוכה לסינוס), לא משהו מסובך).

נטען שם שההתקדמות של הזוית של המצוף אינה לינארית, שגוי ביותר! שימו לב לחישובים בקובץ שצירפתי: לקחתי מיכל דלק שגובהו 4 מטרים ורוחבו 8 מטרים, וחילקתי אותו לארבעה חלקים. הזוית בין המצוף לבין הדופן העליונה כשהמיכל מלא 3/4 ניא 7.18 מעלות. כשהמיכל הוא חצי היא 14.47 מעלות. כשהמיכל הוא 1/4 היא 22.02 מעלות וכשהמכיל הוא ריק היא 30 מעלות. מה אנחנו רואים? ההתקדמות היא ליניארית! הקפיצות הן (כמעט בדיוק) ב-7 מעלות, גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון של המיכל. כלומר המחוג אמור לרדת בזוית שווה לאורך כל המיכל. ולא מדובר כאן בסטיות ממש גדולות ברמה שניתן לעשות 100 ק"מ ומד-הדלק לא זז בכלל מה-FULL. (ככה זה בקנגו, לדוג').

התעלומה נשארת! :lol:

בכל אופן, אני אישית סקרן, ואנחנו חברי הפורום המכובדים (והמשועממים לא פחות :)) חייבים למצוא פיתרון!

פורסם
וכן, הקו האחרון המהבהב זה אחד הדברים המעצבנים - מה שכן, אפשר לנסוע עליו לא מעט (בערך 100 ק"מ) עד שהאוטו ימות מצמא.

המחוג לא מראה בחצי חצי מיכל באמת. מהסיבה הפשוטה שלא הגיוני שעד שהמוחג מגיע לחצי הרכב עובר 250 ק"מ, ומהחצי עד למינימום עובר 150 ק"מ.

האם החצי מחושב עם ה"רזרבה"? כי כך זה נשמע.

או שצורת המיכל מונעת קריאה אמיתית החל מאיזור החצי.

או שהזיוף מכוון כדי שלא תיתקע בלי דלק.:arrow:

לדעתי הקו של החצי הוא למעשה יותר קרוב ל 5/8 בפועל, ונשאר לך בפנים 3/8 לפי חישוב זריז... מה שיסביר את ההבדל בין 250 ק"מ ל-150 במקרה הטוב.

יש לציין שמעולם לא הגעתי למצב שהנורה דולקת, אני ממלא כשאני על ה"רבע" ולא משנה מהם הנסיבות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בגדול, כשמחוג הדלק תקין וגם המצוף הם מתוכננים להראות (ולא משנה כרגע באיזו צורה מיכל הדלק) נתוני אמת כאשר המיכל: מלא, חצי מלא וריק לגמרי. אקדים ואומר שבחלק מהמכוניות הסימנים של 3/4 ו 1/4 הם גם כן מדוייקים (אבל לא מה שבינהם). בין לבין מדובר בחיווי שהיצרן, בחלק מהמקרים, לא מתאמץ יותר מידי ומשקיע תיכנון של שעון מדוייק על המילימטר בהתאם לצורת מיכל הדלק.

אצלי למשל קיים, לפי נתוני היצרן, מיכל דלק של כ-54 ליטר. מדובר בשעון יחסית לינארי (אבל לא לגמרי לאורך כל טווח השעון, בדוק !).

פעם אכן בדקתי זאת וראיתי שכאשר המחוג נמצא בדיוק על ה 1/2, נכנסים 27 ליטר. כאשר המחוג על איזור ה 1/4, נכנסים כ 41-42 ליטר - דיי מדוייק אבל לא לינארי לחלוטין (וזה עוד במקרה שליצרן מאוד קל לכוונן את השעון, כי מדובר במערכת ממוחשבת לחלוטין ואין בעיה לתכנן חיווי במקום X בהתאם להתנגדות המצוף בנקודה מסויימת). אגב, קצת מעל החצי (וקצת קצת מתחת ל FULL) לוקח לו יותר זמן לרדת (כמו שאמרתי, לא לינארי לגמרי אבל פחות או יותר משקף באופן גס את חלוקת המיכל לפי הסימנים 1/1, 3/4, 1/2, 1/4).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, חזרת בדיוק על מה שאנחנו מנסים לפתור :) ידוע שזה ככה בחלק גדול מהמכוניות, השאלה היא למה.

אתה אומר שבעצם החצי הוא ממש חצי - ואם כך, זה אומר שגם על המינימום אפשר לנסוע המון ק"מ, כדי שיתקזז עם המקסימום. זה בדיוק מה שאנחנו מנסים להבין; למה כשהשעון מחווה מקסימום (ואולי גם מינימום) אפשר לנסוע המון. איך המערכת עובדת? אם ליצרן מאוד קל לכייל את המערכת כמו שצריך למה הוא לא עושה את זה?.

אגב בחישוב שלי הייתה טעות קטנה, הייתי אמור להשתמש ב-arccos אבל עדיין הזויות יוצאות לינאריות (בסרטוט שלי אלפא=82.81, בטא=75.52, גמא=67.97 ולמדא=60. עדיין לינארי כמעט, ולא מסביר איך אפשר על ה"חלק העליון" לנסוע ממש הרבה).

פורסם

ומי אמר שהמרת התנגדות למה שמורה השעון היא לינארית?

התנהגות השעון לא לינארית בכלל גם כפועל יוצא של אופן פעולת המערכת. ליצרן אכן אפשרות לתקן את זה בתוכנה (ע"י פונקציית המרה או טבלת המרה) והוא אכן עושה זאת אך לא לסקאלה לינארית, אלא לסקלה שתגרום לנו להיות מרוצים (טריק פסיכולוגי)- להשאיר את המחוג הרבה זמן על Full וכן להשאיר אותו הרבה זמן בקצה התחתון.

פורסם

לחשוב שמשהו בחיוויים של מכונית מודרנית הוא מקרי זה אופטימיות.

כמעט כל המכוניות מראות זיוף כזה, בלי קשר לצורת מיכל הדלק, הכמות או טכניקת המדידה.

להלן הסיבה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1082037&postcount=19

זיופים מכוונים דומים ניתן גם למצוא במדי חום כפי שמצויין בהמשך אותו שרשור, וגם מדי מהירות מזייפים קבוע כלפי מעלה בשביל שתחשוב שהרכב שלך יותר מהיר, יותר חסכוני, ולהשאיר ליצרנים מרווח בטיחות כנגד תביעות של מהירות מופרזת.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

מה בנוגע למחשבי דרך המראים כמות ק"מ אפשרי לנסיעה עד שהדלק ייגמר?

גם הם מזייפים בכוונה ? ידוע לי שגם ככה מחשב הדרך זה לא מדע מדויק ובד"כ הוא מראה תוצאות אופטימיות, אבל האם גם בנושא הנ"ל יש זיוף מכוון (למשל: אם מחשב הדרך יראה שנותרו לנסוע עוד 10 ק"מ, כאשר בפועל אפשר לנסוע עוד 20 וכו')?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

שאלה טובה. אין לי מושג.

אצלי בסניק ספירת הק"מ במחשב הדרך תואמת יפה (+-100מ') את סימוני הק"מ בכביש חוף גם אחרי 20 ק"מ מה שמעיד על סטייה קטנה מחצי אחוז (אני בספק אם מע"ץ מגיעים לדיוק כזה...). לא השוותי בדיוק אם כמות הליטרים שהמחשב אומר שנצרכה מתאימה למה שנכנס במיכל.

בטיוטות עם מחשב דרך, כשמאפסים את מחשב הדרך בזמן נסיעה במהירות 100 קמ"ש בדיוק, ושומרים על מהירות זו (ע"פ המחוון), המהירות הממוצעת במחשב הדרך מתייצבת על 90 וקצת קמ"ש מה שמעיד על אופטימיות יתר של מד המהירות. מצב הפוך לא סביר, שכן אז מחשב הדרך היה למעשה מדווח צריכות דלק גבוהות ממה שקורה בפועל, ולא נראה לי שזה משהו שיצרנים בימנו יכולים לחיות איתו...

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...