Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקודם טוען שלא הוא החליף אותו ושהוא קנה את הרכב לאחר טסט.

המצב כרגע הוא שאין לי שטר מכר והרכב לא עובר טסט.

נ"ב..

כאשר שאלתי אותו ממי הוא קנה את הרכב הוא אמר שהוא לא יודע,

כי הוא קנה אותו ממישהו מעיר אחרת. מה אפשר לעשות?

פורסם

האם ביצעת בדיקה לרכב שרכשת?

אם כן האחריות היא של המכון בדיקה,אם לא דברים כאלה בודקים לפני הרכישה

הבעלים הקודם יכול לנסות לחפש את טופס העברת הבעלות עם השם של הבעלים הקודם של הרכב,ואז תוכל לצאת מזה,אם אין שטר מכר לצערי אתה בבעיה רצינית מאוד

אני הייתי דורש ביטול עסקה ומחזיר את הכאב ראש לבעלים הקודם

פורסם

בלי שום קשר שתכף יערכו לך את כותרת ההודעה עקב שימוש לא נכון ואי קריאת כללי הפורום,

אשאל אותך זאת:

האם בטופס רישיון הרכב של המוכר, מצוין קוד המנוע הנוכחי של הרכב? או קוד מנוע אחר?

אם אחר, אין ספק שבצע החלפת מנוע לאחר שעבר טסט בשנה שעברה.

אם אותו קוד מנוע אז לא צריכה להיות בעיה.

כמה שנים היה בבעלות המוכר הקודם? ואיך ריבונו של עולם לא בדקת את הרכב מלפנים ומאחור (הכוונה לקודים וכל פרטים כאלה ואחרים כולל שעבודים וכד') לפני הקניה?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אם אתה הבעלים הרשום של הרכב, אתה יכול לגשת למשרד הרישוי ולהוציא פלט של כל הבעלים הקודמים. אולי אחד מהם יוכל לשפוך אור על התעלומה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תדרוש מזה שקנית ממנו שיאתר בדחיפות את הבעלים הקודמים, אם לא יש לך עילה לצדק מוחלט להחזיר לו את הרכב ולקבל את מלוא הכסף חזרה, הבעיה שזה יכול לקחת 5 שנים עם בתי המשפט כאן...

אין דבר כזה "לא זוכר ממי קניתי" נשמע כאילו הוא בעצמו החליף איזה מנוע לא חוקי כביכול ומנסה להתחמק מאחריות.

אם הרכב עבר בדיקה אז האחריות מוטלת על המכון גש אליהם, אם לא גש למשרד הרישוי תמלא טפסים ותגיע אל הבעלים שלפני המוכר, ותבקש לדעת עוד פרטים.

פשוט ככה לעשות אחרת אתה תקוע עם רכב שלא שווה כלום חוץ מברזל, או שתצטרך להחליף לו מנוע חדש ושטר מכר חדש למנוע.

אם עדיין לא הצלחת לעשות זאת פנה למשטרה להגשת תלונה נגד המוכר, פשוט תדבר בתקיפות ובדרישות.

אשמח אם תעדכן בהמשך לגבי המקרה הזה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

כדי להבין את הפתרון לבעיה,בוא תבין קודם איך מאשרים מנוע.

יש 2 אופציות לאשר מנוע:

1.לאחר שהתשתלת את המנוע החדש ברכב,אתה נוסע לעמדה מס' 1 במשרד הרישוי,ושם אתה מאשר את המנוע, והם נותנים לך דף שעליו מודפס שחור על גבי לבן,שברכב מסוג *** הותקן מנוע מדגם *** שמספרו **** ושהמנוע מאושר.

את הדף הזה אתה צריך להצמיד לרשיון הנהיגה,כדי שבעת ביקורת (אם למשל החליט בוחן רכב לבדוק אותך) תוכל להציג את המסמך,שכן ברשיון עצמו עדיין מופיע לך הקוד מנוע הישן.

כאשר יגיע מועד ביצוע הטסט,אתה תקבל את הטופס החדש של הרשיון רכב,עם קוד המנוע החדש מעודכן כבר ברשיון,ואז תוכל להפטר מהדף שקיבלת מעמדה מס' 1.

2.להתקין את המנוע,ולנסוע עם הרכב,כאשר בצמוד לרשיון רכב אתה שומר את שטר המכר של המנוע ואישור ההתקנה שלו, ואז כשיגיע מועד ביצוע הטסט,אתה תגיע למכון הבדיקה ושם תצהיר שהחלפת מנוע ברכב, הם יבדקו ויאמתו שהמנוע המותקן אכן תואם את הרכב,ובהתאם לזה יוציאו לך בדיוק את אותו דף שהיית מקבל בעמדה מס' 1 (כלומר ברשיון החדש שאתה עושה כרגע עדיין יופיע לך הקוד מנוע הישן,ואתה תצטרך להיות עם הדף של שינוי המנוע עד הטסט הבא,שם הוא כבר יהיה מעודכן ברשיון).

במידה ואתה מתקין מנוע מייבוא (מחוץ לארץ) אתה יכול לאשר את המנוע באחת מ-2 האפשרויות הנ"ל.

במידה ואתה מתקין מנוע מקומי (פירוקית),אתה יכול לאשר רק באמצעות אופציה מס' 1 (תקנו אותי אם אני טועה).

עכשיו שהבנת את הליך אישור המנוע,אתה צריך להסיק כמה דברים:

1.אין לך מושג מתי החליפו את המנוע.

2.אין לך מושג מי (באמת) החליף את המנוע.

3.אין לך מושג מהיכן הגיע המנוע המותקן ומה מצבו,וכן איזו עבודה עשו עליו (עשו טיימינג והחליפו משאבת מים ? החליפו רצועות ? מה מו מי ?)

4.אחרי סעיפים 1-3 אתה אמור להסיק שאלא אם כן מדובר באיזה רכב נדיר או אקזוטי, עזוב אותך מהכאב ראש,כי אתה לא תצא מזה כל כך בקלות (מה גם שנראה שבעל הרכב הקודם מנסה "לגזגז" אותך)- תפעל לביטול העיסקה.

עכשיו יש פה כמה דברים שאתה צריך לקחת בחשבון:

1.אם הרכב עבר בדיקת מכון טרם הקנייה- אתה מבוטח ואתה יכול ואמור להפיל את זה עליהם,כי הם היו אמורים לדווח לך שהרישום ברשיון לא תואם את מה שיש ברכב,וזו חתיכת נורה אדומה שאסור לפספס.

אבל אני מניח שהרכב לא עבר בדיקת מכון מוסמך.

2.חתמת על זיכרון דברים שכלל את המשפט "אני מאשר בזאת שהרכב נקנה לשביעות רצוני" (או בכל וורסיה אחרת דומה) ? אתה קצת בבעיה.

אני כותב "קצת", מאחר ומצד אחד לזכרון דברים יש תוקף משפטי,אבל מצד שני היתה פה גם סוג של מירמה מכוונת\לא מכוונת.

3.אם לא חתמת על זכרון דברים ופשוט ראית את הרכב ורצת לדואר- צור קשר עם בעל הרכב הקודם,ותאמר לו את מה שקרה ושאתה דורש את ביטול העיסקה,אחרת תפנה בסוגייה לבית משפט,וכן תתלונן נגדו במשטרה על מירמה.

תקווה שזה יפתר בלי בית משפט,כי עם הליך משפטי יקח לך לא מעט זמן לראות את הכסף חוזר אל הכיס.

מחשבה אישית:

בעל הרכב הקודם לא תמים בכלל,הוא זה שהחליף את המנוע,והוא מכר לך את הרכב בידיעה שאתה הולך לאכול לוקש (אני נוטה להאמין שאת הרכב קנית במחיר זול מהמחיר הריאלי שלו בשוק).

אם זה היה מישהו תמים הוא היה דואג לצייד אותך בכל המסמכים הדרושים על מנת שלא תיהיה לך כל בעייה "טכנית" בביצוע הטסט (לא מדבר על זה שיש לך בעיה של פליטת גזים).

כשאני מכרתי את הרכב שלי הבאתי לקונה הרכב את הרשיון רכב בתוך פנקס ואיתו שטר המכר של המנוע,טופס אישור המנוע שעשיתי במועד הטסט,וטופס של אישור מידת צמיגים שונה,גם זה נעשה במועד הטסט,ויחד עם זה מסרתי לו ארכיון מלא של כל טיפול שבוצע ברכב מגובה בחשבוניות ורשימת בעלי העסק בהם טופל הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

טוב,

אחרי שתענה אם הרכב נבדק במכון רישוי בבדיקת קנייה, ובהנחה שלא נבדק, נסה את האופצייה הבאה (הייתה תקפה לפני כ-20 שנה, אני לא יודע מה קורה היום, אבל שווה לברר).

היה לי מקרה דומה (לא נמצא מספר השילדה של הרכב, קניתי אותו כך, ורק בשלב מאוחר יותר נמצא מיקום המספר המוטבע (צבעתי את כל הרכב), כך שלא יכולתי לעבור טסט).

בעמדה מס. 1, בזמנו, שלחו אותי להביא תצהיר חתום בפני עו"ד, כי הרכב נקנה במצבו, כי אין לי מושג מי ומתי החליף את המנוע, וכי לא שיניתי מאז הקנייה שום דבר.

עם התצהיר ובדיקת בוחן בעמדה 1, הטבעתי את מס. השילדה במקום בולט, על פי הרשום במחשבי משרד הרישוי.

במקרה שלך - יכול להיות שניתן לאתר את מס. המנוע (אם הוא לא מיובא) במחשבי משרד הרישוי, ולבדוק מה מקורו.

פורסם
כדי להבין את הפתרון לבעיה,בוא תבין קודם איך מאשרים מנוע.

יש 2 אופציות לאשר מנוע:

1.לאחר שהתשתלת את המנוע החדש ברכב,אתה נוסע לעמדה מס' 1 במשרד הרישוי,ושם אתה מאשר את המנוע, והם נותנים לך דף שעליו מודפס שחור על גבי לבן,שברכב מסוג *** הותקן מנוע מדגם *** שמספרו **** ושהמנוע מאושר.

את הדף הזה אתה צריך להצמיד לרשיון הנהיגה,כדי שבעת ביקורת (אם למשל החליט בוחן רכב לבדוק אותך) תוכל להציג את המסמך,שכן ברשיון עצמו עדיין מופיע לך הקוד מנוע הישן.

כאשר יגיע מועד ביצוע הטסט,אתה תקבל את הטופס החדש של הרשיון רכב,עם קוד המנוע החדש מעודכן כבר ברשיון,ואז תוכל להפטר מהדף שקיבלת מעמדה מס' 1.

2.להתקין את המנוע,ולנסוע עם הרכב,כאשר בצמוד לרשיון רכב אתה שומר את שטר המכר של המנוע ואישור ההתקנה שלו, ואז כשיגיע מועד ביצוע הטסט,אתה תגיע למכון הבדיקה ושם תצהיר שהחלפת מנוע ברכב, הם יבדקו ויאמתו שהמנוע המותקן אכן תואם את הרכב,ובהתאם לזה יוציאו לך בדיוק את אותו דף שהיית מקבל בעמדה מס' 1 (כלומר ברשיון החדש שאתה עושה כרגע עדיין יופיע לך הקוד מנוע הישן,ואתה תצטרך להיות עם הדף של שינוי המנוע עד הטסט הבא,שם הוא כבר יהיה מעודכן ברשיון).

במידה ואתה מתקין מנוע מייבוא (מחוץ לארץ) אתה יכול לאשר את המנוע באחת מ-2 האפשרויות הנ"ל.

במידה ואתה מתקין מנוע מקומי (פירוקית),אתה יכול לאשר רק באמצעות אופציה מס' 1 (תקנו אותי אם אני טועה).

1. לאחר ביקור בעמדה מס' 1 וקבלת ר"ש 23, חובה לשלם אגרת רישום מנוע ולגשת לדלפקי הרשות לשם עדכון הרשיון וקבלת רשיון רכב חדש מעודכן.

2. ניתן לרשום מנוע מפירוק מקומי/יבוא במכוני הרישוי וזאת בתנאי שדגם המנוע, נפחו והספקו זהים למנוע שהוצא ממנו.

טוב,

אחרי שתענה אם הרכב נבדק במכון רישוי בבדיקת קנייה, ובהנחה שלא נבדק, נסה את האופצייה הבאה (הייתה תקפה לפני כ-20 שנה, אני לא יודע מה קורה היום, אבל שווה לברר).

היה לי מקרה דומה (לא נמצא מספר השילדה של הרכב, קניתי אותו כך, ורק בשלב מאוחר יותר נמצא מיקום המספר המוטבע (צבעתי את כל הרכב), כך שלא יכולתי לעבור טסט).

בעמדה מס. 1, בזמנו, שלחו אותי להביא תצהיר חתום בפני עו"ד, כי הרכב נקנה במצבו, כי אין לי מושג מי ומתי החליף את המנוע, וכי לא שיניתי מאז הקנייה שום דבר.

עם התצהיר ובדיקת בוחן בעמדה 1, הטבעתי את מס. השילדה במקום בולט, על פי הרשום במחשבי משרד הרישוי.

במקרה שלך - יכול להיות שניתן לאתר את מס. המנוע (אם הוא לא מיובא) במחשבי משרד הרישוי, ולבדוק מה מקורו.

לא ניתן לרשום מנוע על סמך הצהרה, נגמרו הימים הללו שהיו פרצה הקוראת לגנב.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...