רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,603 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
בדומה ל-911 החדשה, הבוקסטרים והקיימנים מקבלים תוספת דומה ליופי ולביצועים. משפחת הבוקסטרים מקבלת גמר שונה בדומה ל-911, מקדימה הפרונט שונה לטובת מתיחת פנים יפה וכמובן נורות הלוגן משולבות - מתכווננות (בהתאם לכיוון הפנייה). מאחורה מתיחת פנים דיי קטנה שבעיקרה, תאורה שונה, לדים שמתנוססים בשורות על מנת לשים דגש על היופי והראות. מבפנים, העסק נראה גם חיובי. עיקרי השינויים הם: הבוקסטר (הסדנדרטי) מקבל הגדלת נפח ל-2.9 ליטר (2.7 ליטר לדגם היוצא), ההספק גם הוא גדל ל-255 כ"ס (245 כ"ס לדגם היוצא). הבוקסטר S מקבל כברירת מחדל נפח מנוע 3.4 ליטר (אין שינויי), ההספק עולה ל-310 כ"ס (295 כ"ס בדגם היוצא). בנוסף המשפחה תאובזר בתיבת PDK שתאפשר תאוצה יותר מהירה. לאתר הבית לח…
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.iauto.co.il/aecommerce/c1243/8321.php הרכב הזה חוקי בארץ? הדגם של ה1984 סמ'ק הידני תודה לעוזרים דרך הגב לא מצאתי על זה בחיפוש
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יודע משהו על זה? איך זה משפיע על שוק הליסינג? והאם כדאי לקנוות רכב מליסינג או לחכות שבועיים ולראות איך זה מתפתח... תגובות......
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 31 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
בימים האחרונים עלתה בראשי המחשבה להביא מטף של 1 קילו שימוקם ברכב אך מאותו רגע החלו להם חבריי עם הנימוקים מדוע כן ומדוע לא אז החלטתי להתייעץ פה איתכם, האם לשים מטף ברכב? אמרו לי שכן על כל צרה, לעומת זאת אמרו לי שלא כי באקלים הארצישראלי הוא עלול להתפוצץ עזרה, בבקשה ?
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הלחץ עזר ועירית י-ם מסירה את הפס המעיק. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3625070,00.html
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 6 תגובות
- 859 צפיות
http://www.autoblog.com/2008/11/22/formula-for-peace-israeli-and-palestinian-drivers-get-on-track/
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ביפן ישנו חוק גאוני הנותן הטבות רציניות לאנשים שמחליטים לקנות רכב קטן. לצורך זה הם יצרו קטגוריה הנקראת "KEICAR". ישנן הגבלות על הרכבים האלו והנה הן: אורך מקסימלי: 3.4 מטר רוחב מקסימלי:1.48 מטר גובה מקסימלי: 2.0 מטר נפח מנוע מקסימלי: 660 CC או 64HP לשם השוואה, רוב הרכבים האלו הם בגודל של סובארו ג'אסטי ואפילו פחות. מי שקונה אותם מקבל קודם כל הנחה על המיסים והביטוח וגם בטוקיו למשל, לא צריך להוכיח שיש לקונה מקום חניה (בטוקיו חובה להראות שיש לך מקום חניה על שמך לפני שמרשים לך לקנות רכב). אני ממש לא מבין מה הבעיה ולמה בארץ לא תומכים בזה. רוב האנשים נוסעים ביומיום לבד או עם עוד אדם אחד. לא ממש צריך יותר מזה. אני למשל נוסע כל יום ב…
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
הקדמה: הדור הרביעי והאחרון של הטויוטה סטארלט שווק בארץ ובעולם במספרים קטנים, בלשון המעטה. למעשה מדובר באחד הדגמים הכי לא נמכרים של טויוטה אי פעם, מסיבה לא ממש ברורה. לסטארלט דור 4 יש מס' גרסאות, אפשרות ל 3 או 5 דלתות, מספר רמות אבזור, תיבת הילוכים פשוטה בעלת 3 מהירויות או ידנית עם 5 הילוכים, מנועי בנזין 1.3 ל' או 1.5 דיזל, ואפילו גרסת 3 דלתות ספורטיבית עם טורבו ו 135 כ"ס. בין השנים 1996-1999 הגיעו לארץ הגיעו מאות בודדות מהדור הנ"ל, כולן היו 1,300 סמ"ק ו 5 דלתות, רובן מדגם XL הבסיסי וחלקן מדגמי ה"פלוס" וה"ספיישל" המפוארים יותר. סה"כ יחסית למכונית שהוצגה באמצע שנות ה 90' הסטארלט הציעה בטיחות משופרת משמעותית משאר מתחרותיה בסגמנט: A…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים! הסיפור שלי הוא כזה: יש לי אוטו שאני רוצה למכור. הבעייה היא שיש לאוטו שילדה פגועה, ירידת ערך של 10%, חוץ מזה האוטו במצב טוב מאוד. זה דגם טויוטה 2003 GLI, אוטו אחרי טיפול וטסט. (שלא תבינו לא נכון אני לא מנסה למכור את האוטו בהודעה הזאת אני רק מבקש עזרה או ייעוץ) אכשיו בגלל זה מאוד קשה לי למכור את האוטו, כשאנשים שועמים אל שילדה פגועה ישר מסיימים איתי את השיחה בטלפון. מה כדי לי לעשות? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Shurala, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שמתי לב שביציאות מהירות מהמקום ( לא צריך אפילו פול גז ), הגלגלים אצלי ( לדעתי זה האחוריים ) כאילו מסתובבים סתם ואין להם אחיזה בכביש. זה קורה אך ורק ביציאה מהמקום, פרט לזה שום בעיות. הרכב בחתימה. הצמיג עצמו ממה שאני הבנתי הוא מעולה, אני יודע שהוא של בריג'סטון, הגודל שרשום במפרט זה 205/50R17 V89 בקצת מכוניות שאני הספקתי לנהוג עליהן זה לא היה ככה, האם זה בגלל גודל הצמיד? השאלה היא יותר בשביל הידע הכללי, כי קשה לי להאמין שזה איזה פגם בצמיג\רכב. תודה
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
[חדשות רכב] - צילומים של המאזדה 3 הצ'בק החדשה [כ"ע] 1 2
מאת Guest dor29-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בעקבות ניוזלטר שקיבלתי מנטקאר של רוני אהרונוביץ' בנושא מכונית השנה [אגב, ביקורת ובחירה מעניינות שלו] ראיתי שם צילומים ראשונים של גרסת ההאצ'בק של מאזדה 3 החדשה. http://www.netcar.co.il/news/newsca.asp?i=1166 האמת חיבת להאמר שהיא נראית הרבה יותר טוב מהגרסה הנוכחית וגם מהסדן.
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. קרוב משפחה שלי רכש רכב פג'ו 208 החדשה, בזמן הקניה הציעה לו הסוכן לעשות ציפוי SPARK לרכב שמגן על הצבע. ניסיתי לברר ממנו מה בידיוק עשו לרכב אבל הוא לא בידיוק יודע על מה מדובר. מישהו מכיר על מה בידיוק מודבר? האם מודבר בניילון הנצמד הזה לרכב? או שמדובר באיזה שהוא ווקס מסויים?
הודעה אחרונה מאת High Octane, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ניסן שחררה גלרייה חדשה של ה370Z עם תמונות חיות בנוסף לסטודיו ששוחררו והתמונות מתערוכת LA. כמו שכבר ידוע ל370Z יהיו 332 כ"ס. קישור לגלרייה: http://www.leftlanenews.com/nissan-370z.html http://www.seriouswheels.com/cars/2009/top-2009-Nissan-370Z.htm אני דווקא אהבתי. נראית יותר "חמקנית". גם הפנים נראה יותר טוב מה350Z.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן. טאיו ההאסקי סיבירי החביב שלי משוגע על מכוניות ברמה שלא תבייש שום חבר פורום פה.. הוא רק מחכה לקפוץ לאוטו ולנסוע בכל הזדמנות שיש לו. אני גם אוהב לקחת אותו לטיולים אבל אני קצת חושש לשלומו.. אני מסיע אותו באוטו לא פסגת הבטיחות [סובארו גראנד לאונה 97] ובכל פניה מהירה קצת הוא מאבד משיווי משקלו. אני מפחד שבעת בלימת חירום הוא יפגע חס וחלילה. אולי לחברי הפורום יש כלבים חובבי נסיעות בטוחות שיכולים לעזור לי? אגב. אני נהג חדש ומותר לי להסיע רק 2 נוסעים. האם מותר לי גם להסיע כלב בנוסף ל2 הנוסעים?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
פקקים, מיסים, ערסים חוצפנים, עבריינים, פיגועים, מוסלמים קיצוניים, דוסים קיצוניים וקאסמים כל אלה לא יורידו אותי מהארץ! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3625310,00.html אבל חברי כנסת כן.
הודעה אחרונה מאת ExtraD, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
ראיתי היום סרט , ואף פעם לא הקדשתי לזה ממש מחשבה. האם מותר לשוטר לקחת לעצור אותי לשלוף תג משטרה ולקחת את האוטו לפעילות? נגיד באמצע מרדף ואם נגיד הרכב טוטאל לוס אחרי שהשוטר לק אוטו , יש את מי לתבוע? סתם חשבתיעל זה יש חוק כזה? ופירוט אה כן ף והאם מישה יודע אם קרה מקרה כמו בסרטים בישראל?
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
יש למישהו כתובת\מספר טלפון שלהם? תודה.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 1 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הכרטיס הופק לפני 10 שנים. בתודה מראש, דני
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
טסט ובעלות
מאת YATZKAN-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום כולם. עקב היותי בן פחות מ18 קניתי אוטו ורשמתי אותו על שם חבר שלי וכאשר ימלאו לי 18 עוד חודשיים אוסיף את שמי לבעלי הרכב. שאלתי היא כזו: האם במידה וחס וחלילה קורה משהו לרכב-למישהו אחר-עבירה כאשר אני נוהג חברי עלול להידפק? יש להוסיף שיש על הרכב ביטוח על שמי. צריך לעשות לאוטו טסט עוד חודש. האם אני יכול לבוא ולהעביר אותו טסט ללא נוכחותו של הבעלים החוקיים? ובמידה וצריך את תעודת הזהות שלו, האם גם צילום של התעודה תתפוס? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת YATZKAN, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 21.7 אלף צפיות
שלום , אני רוצה לסתום עוד חור בהשכלה ולשאול את השאלה : מה זה ליסינג ?! ( אם אפשר , אז תשובה מלאה ככל האפשר ) ממש סליחה על הבורות אבל "אין הביישן למד" * יש לציין כי חרשתי את החיפוש... תודה!
הודעה אחרונה מאת LEASING2008, -
-
כפי שרשום בכותרת היום נתפסתי עוקף בפס הפרדה רצוף. נסיבות העקיפה לא כל כך חשובות ועד כמה שיראה תמוה,זה ממש לא היה מכוון אלא שבגלל חוסר באוויר באחד הגלגלים בדיעבד הרכב משך אותי שמאלה,לא יכלתי לחזור לנתיב הימני מיד ולכן המשכתי עוד קצת ואז חזרתי. השוטר היה בדרגת סמ"ר ולא קצין ,הוא לקח לי את הרישיון ונתן לי רשיון זמני עד מחר ונתן לי דף התיצבות במשטרת התנועה בתחנת זבולון,לקצין באגף התנועה. הוא אמר לי שאין לו מסוף אבל אם מחר יוודע שהעבר שלי נקי יתכן והקצין לא ישלול לי את הרישיון. לעומת זאת,כמה אנשים שדיברתי איתם אמרו לי שאני תמים ומחר בבוקר רישיוני יפסל מנהלית ל-30 יום ואין על מה לדבר עם הקצין. האם יש אפשרות לאור עברי הנקי שבכל זאת לא אקבל שלילה ? אשמח לקבל דעות מכאלו …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 34 אלף צפיות
שלום. אני צריך להעביר טסט רכב אחרי שהחלפתי לו מנוע. את המנוע לקחתי מרכב שנמכר לפירוק,אחרי שהורידו אותו מהכביש.הרכב לפירוק נקנה מאדם פרטי. מה הפרוצדורה שאני צריך לעבור כדי לרשום את המנוע?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://news.cnet.com/8301-13639_3-10098240-42.html צמיג חסין כדורים.. מעניין מתי X5 הראשונה עם הצמיגים הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת STAS-S, -
אהלן הרכב: קולט 94', המצב: 4 נסיונות פריצה, מתוכם אחד הצלחה גניבת סאב. האזעקה: אזעקת ביפר עם כמה חיישנים ברכב, החיישנים מכוונים ככה שרק כאשר נוגעים - זה מצפצף וגם מידי פעם שיש גשם חזק או מטוסים בשמיים. בלילה האזעקה מצפצפת מקסימום פעמיים, ברוב המקרים אני עולה לאוטו ובחצי המקרים איך שרואים שאני בא - פשוט בורחים. עכשיו במקרה ראו אותי כמה שכנים ורבו איתי מה זאת אומרת שהאזעקה שלי בלילה מפריעה להם לישון, ושאם אני לא מעיף אותה מהאוטו - הם ילכו למשטרה. הסברתי להם את המצב שרק שנוגעים לי ברכב - האזעקה מצפצפת ועשיתי להם אפילו הדגמה קטנה שיאמינו לי כתבתי כאן שביום שפרצו לי לרכב וגנבו את הסאב פרצו גם לשכן שלי וגנבו את הרדיו דיסק, במקרה הזה מדובר באחד השכנים שפנה אל…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי קרוב משפחה, תייר מד"א שהגיע לארץ לתקופה של כמה חודשים. בדרום אפריקה יש לו רשיון לרכב הרבה שנים וגם יודע לרכב על אופנוע למרות שאין לו רשיון לזאת. הוא מעוניין לדעת כמה זמן אפשר לנהוג בארץ עם רשיון של תושב זר, ולעשות בארץ רשיון לאופנוע 125 בכל מקרה. אודה על כל מידע. בברכה נדב
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
כאחד שצפה לא פעם בתוכניות הרכב בערוץ אגו, וכאחד שבעבר עסק בתרגום באופן מקצועי, קשה לי להישאר אדיש לנוכח העבודה החובבנית שצוות המתרגמים שלהם עושה. או שהם עצלנים במיוחד, או שפשוט נגמר להם הכסף למילון אנגלי-עברי למונחי רכב. מה שבטוח זה שבתור מתרגם, הייתי מתבייש להיות חתום על תרגומים קלוקלים שכאלה. להלן דוגמאות נבחרות: Throttle - משנק Traction Control - בקרת גרירה Doughnuts (במובן של דאונטס) - סופגניות (ובקונטקסט שבו זה נאמר: "האם אתה מוכן כעת לעשות סופגניות?" ) SUBARU - זובורו (יש לציין שתו"כ מופיעה על המסך אימפרזה). It does great power slides - היא פונה יפה ועוד אי אילו דוגמאות שכרגע אינני מצליח להזכר בהן. גם בערוץ שמתיימר לשאת את דגל תוכניות ההארדקור מסת…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זוכרים שהייתה בעיה במאזדה 3 ובעלי רכב מסוג זה נאלצו ללכת לבדיקה ובמידת הצורך החלפה במוסך? עכשיו יש את הבעיה הזאת גם בפוקוס (מעניין מה הולך שם במוסך "מאזדה פורד") http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3625789,00.html
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 860 צפיות
פה מדהים
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
שלום לכם , חשתי צורך לשפוך פה את ליבי על השאננות הישראלית , על חוסר הזהירות של ציבור הנהגים הישראלי עד כדי סיכון נהגים אחרים \\הולכי רגל עד לרמה של פציעה קשה או מוות חס וחלילה , כתוצאה מתאונה . אתמול יום א' , שעה 16:20 לערך , הכביש : נתיבי איילון (2) לכיון צפון (אם אני לא טועה כמובן בנוגע למספר) ממש לפני האזור של הבניינים הגבוהים של תל אביב . 2 נהגי מוניות נוסעים בנתיב השמאלי באיטיות - צפירה כדי שאוכל לעקוף לא עזרה , אז החלטתי לעבור לנתיב הימני-אמצעי ולהמשיך בו בנסיעה של 100 קמ"ש בערך . תוך כדי נסיעה על 100 בנתיב האמצעי , נהג המונית מאותת (?!) למעבר לנתיב שלי ובכלל לא שם לב שאני שם (!) צופר לו חזק , שובר הגה ימינה , למזלי , לא היה אף אחד בנתיב הימיני וחיי…
הודעה אחרונה מאת dny, -
שלום לחברי הפורום, קודם כל הבהרה קטנה: הרכב אצלי כחודש וחצי ועד כה גמע כ- 500 ק"מ. מדובר באמת ברכב מצויין למעט הנזקים הקטנים שעשו בארץ, וזאת מטרת השרשור בלבד. בתחילת חודש אוקטובר 2008 נמסר לי רכבי החדש מסוג סקודה פאביה 1.6 "ספורט" אוט'. במעמד ההזמנה הוספתי כל מיני דברים בהתקנות מקומיות: חיישני רוורס, רדיו דיסק, קודנית ועלוקה, ורמקולים לדלתות האחוריות. כבר במעמד קבלת הרכב חיכתה לי הפתעה "צ'מפיונית" משהו: אין לרכב חיישני רוורס. תגובת הנציג: "אופס, שכחנו". כ- 4 ימים לאחר מסירת הרכב הבחנתי בחור קטן/ שריטה על הדשבורד בצד הנוסע, על חלונית כרית האוויר. מדובר בחור כ"כ קטן ומזערי, שלא שמתי לב אליו בכלל עם קבלת הרכב, אלא רק אחרי שנסעתי ברכב במושב הנוסע ואז החו…
הודעה אחרונה מאת dorki,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 943 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- lanosforce
- amosbmw
- G. P. Magnus
- לירון .ה.
- מחפש1
- Camaro 92
- om2
- Or05230
- zaf
- orankohn
- malcishua
- Aviady001