Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע הגלגל מאבד אחיזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שביציאות מהירות מהמקום ( לא צריך אפילו פול גז ), הגלגלים אצלי ( לדעתי זה האחוריים ) כאילו מסתובבים סתם ואין להם אחיזה בכביש.

זה קורה אך ורק ביציאה מהמקום, פרט לזה שום בעיות.

הרכב בחתימה.

הצמיג עצמו ממה שאני הבנתי הוא מעולה, אני יודע שהוא של בריג'סטון, הגודל שרשום במפרט זה 205/50R17 V89

בקצת מכוניות שאני הספקתי לנהוג עליהן זה לא היה ככה, האם זה בגלל גודל הצמיד?

השאלה היא יותר בשביל הידע הכללי, כי קשה לי להאמין שזה איזה פגם בצמיג\רכב.

תודה :)

פורסם

אין סיכוי שהצמיגים האחוריים שלך מסתובבים על ריק ביציאה מהמקום, היות והרכב שלך הוא בעל הנעה קידמית.

הימים האחרונים היו גשומים, דבר שגרם לכבישים להיות חלקים יותר ולצמיגים קשה יותר לרכוש אחיזה על האספלט. אין צורך להתרגש, צריך לנהוג בהתאם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מהיכרות אינטימית עם סוג הרכב הזה, הצמיגים הם לא הבעיה.

יש לו הרבה כח יחסית, ואתה פשוט מפרפר - מעביר הרבה כח לגלגלים לפני שהם מצליחים להתארגן על אחיזת כביש ולקדם את הרכב קדימה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הגלגלים האחוריים במאזדה 3 מאבדים אחיזה ביציאה מהמקום?:roll::shock:...ממש הגיוני ברכב הנעה קדמית.

בכל מקרה, תבין קצת פיסיקה של נהיגה, ותבין שכשאתה נותן הרבה גז אז לצמיג שלך אין מספיק אחיזה בשביל להתמודד עם הכח, במיוחד בכביש רטוב, אז תן פחות גז.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
יש לו הרבה כח יחסית, ואתה פשוט מפרפר - מעביר הרבה כח לגלגלים לפני שהם מצליחים להתארגן על אחיזת כביש ולקדם את הרכב קדימה.
מפרפר, זו המילה הנכונה ( ברחה לי משום מה ).

אני לא יכול להגיד בדיוק אם זה קידמי או אחורי, אבל לי ממה שאני מרגישזה מגיע מאחורה ( למרות שידוע לי היטב שיש לרכב הנעה קדמית ), יכול להיות שאני טועה.

הימים האחרונים היו גשומים, דבר שגרם לכבישים להיות חלקים יותר ולצמיגים קשה יותר לרכוש אחיזה על האספלט. אין צורך להתרגש, צריך לנהוג בהתאם.
לא באיזור שלי לפחות.

וזה היה גם לפני שעונת הגשם התחילה.

זה קורה בדיוק לשניה, ולרוב שאני מרגיש שזה קורה אני מוריד את הרגל מהגז ( שוחק את הצמיג? ), לא מעוניין ממש לעשות ניסוי לגבי זה...

שוב - זה קורה אך ורק ביציאה מהמקום, וניראה לי שפרפור זו המילה הנכונה כאן.

אגב, מה שרשמתי למעלה ( לגבי השחיקה ), זה נכון במקרה הזה?

פורסם

רוצה לשמוע משהו? גם אצלי בלאנטיס 1600 אני יכול לפרפר ביציאה מהמקום (אבל אצלי זה דורש קצת מאמץ).

יש לך רכב חזק, כשאתה נותן הרבה גז במכה כשהרכב עומד, הצמיגים פשוט מאבדים אחיזה. זה יכול לקרות גם על כביש יבש וגם עם צמיגים תקינים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אין מצב שהגלגלים האחוריים מפרפרים(מסתובבים "באוויר"/מסתבסבים או איך שתיקרא לזה) כי אצלך זה הנעה קדמית.

אצלי בלאנטיס 1800 שאני יוצא מפניה עם גז קצת חזק הגלגל הפנימי מפרפר.

למשל אם אני פונה שמאלה אז הגלגל השמאלי מפרפר.

פורסם

אצלי שמתי לב שזה רק ביציאה מהמקום, חוץ מזה לא הרגשתי בשום מצב אחר שיש גלגלים שמפרפרים.

הבנתי את העניין, ואני לא הכי מעוניין לדעת אם זה הגלגל הקידמי או האחורי, תודה לכולם על התגובות :)

פורסם

יש לך הנעה קידמית ואתה עדיין חושב שהפירפור בא מאחורה?:shock:

יכול להיות שאצלך הרזרבי מפרפר? הוא מאחורה, אין לו הנעה ,והוא אפילו מכוסה אבל אולי בכל זאת?

פורסם
מהיכרות אינטימית עם סוג הרכב הזה, הצמיגים הם לא הבעיה.

קודם כל, אין ל-3 שני ליטר "הרבה כח יחסית". אולי קצת יותר מהסטנדרט הישראלי העלוב של ה-1.6 ליטר, אבל ממש לא מדובר בחורכת אספלט ובמיוחד עם צמיגים בגודל כזה שהם גם איכותיים יחסית אין סיבה לפרפור עקב עודף כוח. נכון, הכיול האגרסיבי של תיבת ההילוכים ותגובת הדוושה משחק פה גם תפקיד, אבל לדעתי זה בעיקר קורה במקרים ספציפיים של כביש חלק או משופע (בעלייה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יכול להיות שחסר לך אויר בגלגלים? או שזה לא קשור? :oops::oops:

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

דווקא הברידג'סטון פוטנזה Re040 שעונדת המאזדה 3 2.0 ליטר נחשבים לבין הטובים ביותר בשוק ה-OEM (להבדיל מצמיגי AFTERMARKET). עם אותם צמיגים בדיוק מגיעות הרבה מכוניות ספורט מובהקות מהמפעל, כולל ה-350Z, מרצדס S55 AMG, מספר דגמים של BMW (ה-Z4 וה-5 בוודאות בנוסף לעוד דגמים) ועוד מכוניות רבות.

אלו הם צמיגים יקרים מאוד, בוודאי ביחס לשאר צמיגי ה-OEM הנפוצים ומיועדים לרכבי ספורט וממותגים כצמיגי ביצועים טהורים (דרך אגב, לדעתי זה מראה יותר מהכול את האמון שיש למאזדה ב-3 כרכב ספורטיבי מכיוון שבקלות ה-3 יכלה להגיע עם צמיגים הרבה הרבה יותר זולים מבלי שרוב לקוחותיה ישמו בכלל לב).

אני ממליץ בחום לבדוק לחץ אוויר. בני כמה הצמיגים? יכול להיות שהם שחוקים? קח בחשבון שצמיגים ספורטיביים כגון אלו שעונדת ה-3 שלך, הם צמיגים דביקים ורכים יותר - ומכאן שגם נשחקים הרבה הרבה יותר מהר מסט צמיגים "ירוקים" סטנדרטים.

פורסם

הגז אפילו לא על הרצפה, קצת לפני.

זה מפחיד אותי אם אני אעבד שליטה פתאום, לכן אני גם לא מנסה את זה.

אגב, זה קרה היום לדוד שלי גם ברוורס, הוא נתן קצת הרבה גז ברוורס בעליה והגלגל כאילו פרפר ( כניראה הקידמי כי כשחושבים על זה שוב זה לא הגיוני שהאחורי יפרפר O_o ).

אני ממליץ בחום לבדוק לחץ אוויר. בני כמה הצמיגים? יכול להיות שהם שחוקים?
מחר כשאני אלך לתדלק אני אבדוק את הלחץ אויר...

עקרונית הרכב אצלי קצת יוצתר מחודשיים ( עשה קצת יותר מ 3K ק"מ ), אני אבדוק בהזדמנות את התאריך ייצור של הצמיגים.

איך אני אמור לדעת אם הם שחוקים?

עדיין כל ה"חורים" האלה שיש בגלגל חיים וכמעט ולא משופשפים, לפי זה רואים שחיקה?

• תוכן חדש...