Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע הגלגל מאבד אחיזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא הברידג'סטון פוטנזה Re040 שעונדת המאזדה 3 2.0 ליטר נחשבים לבין הטובים ביותר בשוק ה-OEM (להבדיל מצמיגי AFTERMARKET).

אני ממליץ בחום לבדוק לחץ אוויר.

1. אין כאן OEM, משום שאין כאן שימוש במותג של החברה המוכרת במקום מותג היצרן המקורי. כלומר, אם לצמיגים היה מותג Mazda כשהם מיוצרים ע"י Bridgestone, ניתן היה לקרוא להן צמיגי OEM.

2. אני מחזק מאוד את ההמלצה לבדוק לחץ אוויר בצמיגים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו שרוני כתב, כנראה הכיול האגרסיבי של תיבת ההילוכים גורם לפרפור והכוח היחסי של המנוע הוא משני.

שיא הכוח של המנוע הזה הוא מעל 4000 סל"ד ולכן אם כוח המנוע היה מכתיב את הפרפור היית צריך לקבל פרפור עוד יותר רציני כשאתה על פול גז ונוסע באזור ה 40 קמ"ש פלוס כשהמנוע מגיע לשיא הכוח.

אגב יש כמה מכוניות שדוושת הגז שלהם מכוילת באופן מעצבן לתת הרבה כוח גם בלחיצה קלה על הדוושה. בהתחשב בעובדה שמדובר במצערת אלקטרונית ואין בעיה לתכנת כיצד הדוושה תגיב זה מרגיז.

אבל מה שבאמת גורם לפרפור זה כנראה המבנה של ממיר המומנט בגיר האוטומטי שלך. כאשר הרכב בעמידה, והסל"ד עולה כי נתת גז, ממיר המומנט נמצא במצב פעולה שנקרא Torque Multiplier כלומר מכפיל מומנט.

במצב זה כאילו נוצר הילוך יותר חזק ויותר קצר מאשר ההילוך הראשון ברכב. זאת מבלי לבנות שום הילוך פיזית עם גלגלי שיניים, אלא על ידי ניצול והטית זרימת השמן בתוך הממיר מומנט על ידי רכיב שנקרא סטטור.

התוצאה היא שעד למהירות של 10 קמ"ש בערך, יש לך כוח רב בהרבה מאשר אחר כך.

במהירות גבוהה יותר הסטטור מתחיל להסתובב חופשי והאפקט הזה נפסק. מעכשיו הדרך היחידה לקבל יותר כוח ופחות מהירות או להיפך, היא על ידי בחירת הילוכים שונים פיזית.

לכן מה שאתה מרגיש זה פרפור או סתם זינוק חזק יחסית שנחלש שוב אחרי חצי שניה.

לדעתי השחיקה לצמיגים היא די קטנה אם כי קיימת.

אין סיבה שתאבד שליטה, אלא אם כן הכביש בשיפוע צד ולרגע קצר תרגיש שהרכב מושך הצידה אבל בגלל המהירות האפסית אתה לא תאבד שליטה.

לגבי לחץ אוויר אני לא מאמין שזאת הסיבה מכיוון שצמיג עם לחץ אוויר קטן יותר אמור להעביר יותר כוח לכביש בזמן האצה (רע מאוד לסיבובים אבל).

פורסם

אם אני לא טועה המאזדה 3 2.0 מגיע עם ESP שבתוכה גם כוללת TCS.

מה שאומר בעצם כשאתה מאיץ והגלגל מתחיל לפרפר המערכת מפסיקה את הגז, ובולם טיפה את הגלגלים.

כנראה שזה מה שאתה מרגיש כאשר אתה יוצא מהמקום עם יותר מדי גז.

בנוסף לזה החריקה כנראה גם באה מצמיגים ישנים שלא מחזיקים את הכביש, כמה זמן אתה נוסע עליהם ומה המצב שלהם?

פורסם
1. אין כאן OEM, משום שאין כאן שימוש במותג של החברה המוכרת במקום מותג היצרן המקורי. כלומר, אם לצמיגים היה מותג Mazda כשהם מיוצרים ע"י Bridgestone, ניתן היה לקרוא להן צמיגי OEM.

:oops:

לא להיכנס לזוטות או להסיט את השרשור, ובהחלט מתוך כוונה להבין ולהשתמש במונח הנכון, לפי WIKIPEDIA ההגדרה של OEM היא:

An original equipment manufacturer, or OEM is typically a company that uses a component made by a second company in its own product, or sells the product of the second company under its own brand.

כלומר, לא דווקא בהכרך מיתוג מחודש של מוצר המיוצר על ידי יצרן אחר, למרות שזו אחת האופציות. גם שימוש ברכיב של יצרן אחר במוצר שלך נכנס לקטגוריה.

איך יותר נכון להגדיר את הצמיגים האלו אז, צמיגי STOCK?

דרך אגב, אתה בטוח שמה שאתה מרגיש זה פרפור של הצמיגים ולא לוחמת הגה או היגוי מומנט כלשהו ? אתה שומע את הצמיגים חורקים או פשוט מרגיש את ההגה "נלחם" לך בין הידיים? ל-3 בגרסת ה-2.0 ליטר יש הגה מעט שובב .

פורסם

וואלה, זו כנראה בקרת המשיכה.

ולפותח השרשור - אל תדאג מאיבוד שליטה. עשיתי קורס נהיגה מתקדמת עם האוטו הזה ודי קשה להכניס אותו בכוח למצבים מסוכנים (אלא אם אתה באמת דביל עם תעודות שנכנס לסיבובים הדוקים בגשם על 100 קמ"ש) הודות לבקרת היציבות שמחזירה אותך למסלול.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
(אלא אם אתה באמת דביל עם תעודות שנכנס לסיבובים הדוקים בגשם על 100 קמ"ש

אין לי הרגשה שאני כזה :-)

למדתי דברים חדשים ( כמו מה ש"נהג רגוע" כתב ), השכלתי קצת מהעניין ותודה רבה לכולם על התגובות.

• תוכן חדש...