Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

הסיפור שלי הוא כזה: יש לי אוטו שאני רוצה למכור. הבעייה היא שיש לאוטו שילדה פגועה, ירידת ערך של 10%, חוץ מזה האוטו במצב טוב מאוד. זה דגם טויוטה 2003 GLI, אוטו אחרי טיפול וטסט. (שלא תבינו לא נכון אני לא מנסה למכור את האוטו בהודעה הזאת אני רק מבקש עזרה או ייעוץ)

אכשיו בגלל זה מאוד קשה לי למכור את האוטו, כשאנשים שועמים אל שילדה פגועה ישר מסיימים איתי את השיחה בטלפון.

מה כדי לי לעשות?

תודה מראש!

פורסם

להפנים שכאשר תרצה למכור את האוטו תצתרך להוריד הרבה במחירון (אולי 30% אולי יותר...).

אולי אף אחד לא ירצה באוטו בכלל, במקרה הזה אני מניח שתוכל למכור למגרש (שוב במחיר נמוך בהרבה מהמחירון).

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

המחירון לרכב אחרי שיכלול של לוי יצחק הוא 59,500 אני מוכר ב55,000 אבל מוכן להוריד עוד עד 52K-53K. האם זה הוגן מצידי?

ואם אני לוקח את האוטו למגרש, איך זה מתנהל שם? מה זה מגרש? הרכב במצב טוב חבל לי לזרוק אותו באיזה מגרש גרוטאות!

פורסם
המחירון לרכב אחרי שיכלול של לוי יצחק הוא 59,500 אני מוכר ב55,000 אבל מוכן להוריד עוד עד 52K-53K. האם זה הוגן מצידי?

תלוי מה זה פגיעה בשלדה. אם זה קצה שלדה בלבד, אז מחירים שאתה מדבר עליהם - יש בהם משהו. אבל אם מדובר על פגיעת שלדה רצינית, ככל הניראה אם תרצה למכור, תאלץ להתחיל ממחיר בערך של 38K ולהוריד מזה עוד איזה 5-7K.

קורולה זה לא רכב נדיר. למה שמישהו ירצה לקנות אחת כזאת דווקא עם פגיעה בשלדה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני מוכר ב55,000 אבל מוכן להוריד עוד עד 52K-53K. האם זה הוגן מצידי

אתה בכלל לא בכיוון, אל תצפה לקבל מעל 40K.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אוקיי טוב תודה לכל מי שעזר!

יש אחד שמציעה לי 45K עבור הרכב, אז ללכת אל זה?

בכל מקרה האוטו נראה מצויין הנה כמה תמונות:

o1_1_1_35131_20081110151124.jpg

o1_1_2_35131_20081110151131.jpg

o1_1_3_35131_20081110151134.jpg

פורסם

45 אלף זה 25% פחות מהמחירון.

אני לא מאמין שמישהו יתן לך יותר על הרכב עם פגיעה בשילדה .

לא הגיוני שמדובר בקצה השילדה ,כאשר מדובר בירידת ערך שחברת הביטוח נותנת- ירידת ערך של 10% הם לא נותנים על "קצה".

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
שלום חברים!

הסיפור שלי הוא כזה: יש לי אוטו שאני רוצה למכור. הבעייה היא שיש לאוטו שילדה פגועה, ירידת ערך של 10%, חוץ מזה האוטו במצב טוב מאוד. זה דגם טויוטה 2003 GLI, אוטו אחרי טיפול וטסט. (שלא תבינו לא נכון אני לא מנסה למכור את האוטו בהודעה הזאת אני רק מבקש עזרה או ייעוץ)

אכשיו בגלל זה מאוד קשה לי למכור את האוטו, כשאנשים שועמים אל שילדה פגועה ישר מסיימים איתי את השיחה בטלפון.

מה כדי לי לעשות?

תודה מראש!

בלי שמץ של ציניות.

כל הכבוד על היושר וההגינות. אשרייך שאתה אומר את האמת ישר ולא מתנהג כמו "ישראלי ממוצע"

אם הקונה יודע שיש פגיעת שלדה ומוכן לשלם 45K ש"ח, תן לו את המפתחות.

בהצלחה, ושוב, כל הכבוד.

הערה:

במהלך חיפושי אחרי רכבים לא נתקלתי אפילו באחד שאמר לי בטלפון שיש פגיעת שלדה.

אחד מהרכבים נקנה עם קצה שלדה ב50% מהמחירון. כמובן שהמוכר היה "מופתע" וזה "חדש" לו.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

אם יש לך להוסיף, תמכור. אם אין לך להוסיף, אז מה יצא לך מזה? זה כמובן בתנאי שהאוטו באמת תקין, ומתנהג כמו מקורי, למעט שיש לו את העבר הזה.

אין להוסיף? סע , ותמכור כאשר תוכל באמת להתקדם.

מפריע לך "בראש"? , עשה שיקול האם שווה להחליף את הרכב הזה, במודל ישן יותר, אבל נקי מעבר תאונות.

במקרה כזה, את הרכב שתרכוש, אל תשכח ואל תמנע , מבצוע בדיקה טובה, שלא יהיה אחד עם עבר תאונתי.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אנ י חושב שעדיף לך להישאר עם הרכב עוד כמה שנים, אבל אם אתה סגור על החלפת הרכב אז המחיר בהחלט הוגן.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אני חושב שטוב להוריד את כאב הראש של תאונת שלדה.

מצד שני, עדיין לא פירטת מה בדיוק הפגיעה. אם נכנסו בבגז', זה לא נעים, אבל זה דבר אחד, דבר אחר לחלוטין עם מה שנפגע זה צד הרכב או החלק הקדמי.

אם הרכב עבר תאונה רצינית ושוקם, 45K זה מחיר מעולה בשבילך למכור את הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא מבין איך אנשים פה מייעצים לפותח השרשור למכור במחיר כזה או אחר את הרכב,או מייעצים לו להשאר עם הרכב עוד כמה שנים.

אף אחד מכם לא יודע כמה קילומטראז' הרכב עשה, איך טופל,כמה תאונות ואיזה תאונות היו לרכב פרט למכה שקיבל בשילדה, ובכלל מה חומרת הפגיעה בשלדה.

10% יכול לרדת מלא מעט סיבות,אבא שלי עבר תאונה עם הרכב הקודם שהפחיתה לו 10% מהמחירון,וזו היתה תאונת קצה שילדה (רכב פגע בו מאחור, הכניס יופי את כל תא המטען פנימה,עיקם רצפת תא מטען,הרכב עבר מתיחה,אבל הפגיעה בכל אופן לא הגיעה עד הסרן האחורי).

משמעות בטיחותית לא היתה לפגיעה הזאת.

ומצד שני יכול לרדת 10% על זה שהרכב החליק בכיכר ופגע עם גלגל אחורי במדרכה,והתעקם הסרן ונפגעה שילדה פגיעה שעשויה להיות עם משמעות בטיחותית,ושתחייב הורדה משמעותית במחיר בעת מכירה.

לפותח השרשור,

ראשית,באמת שאפו על כך שאתה ישר (לצערנו אין היום הרבה כאלה).

אם אתה מעוניין לקבל ייעוץ יותר טוב, תן יותר פרטים כמו מה אופי הפגיעה שהיתה ברכב,האם היו עוד תאונות ומה חומרתן, כמה הרכב עבר ומה מצבו המכני,זה יוכל לתת לאנשים איזושהי אמת מידה כללית לגבי הרכב,ואולי יוכלו לייעץ לך יותר טוב.

בגדול,

יהיה משמעותית יותר קשה למכור רכב כמו שלך עם תאונת שילדה והפחתת 10% מוצהרת במחירון מהסיבה שזה רכב נפוץ, וגם אם לא כזה נפוץ,יש לו מספיק אלטרנטיבות שדומות לו בכלליות (הונדה סיוויק,מאזדה 3 ושות'),וכדי למכור אותו באמת תאלץ לעשות פשרה במחיר,אבל כדי לדעת כמה תצטרך להתפשר- תצטרך לתת יותר נתונים לגבי מה שכתבתי לך.

אגב,

לא סוף העולם, יש אנשים שכן מחפשים לקנות רכב שעבר איזושהי תאונה שגרמה לירידת ערך אבל לא פגעה ברכב בטיחותית וזאת מכיוון שיש להם תקציב מצומצם ועדיין רצון להתקדם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

במצב הנוכחי, אם פותח השרשור חפץ להשתדרג (הן בשנים, והן במצב הרכב - בגלל פגיעת השילדה) - אני הייתי מוכר במחיר שצויין בלי לחשוב פעמיים.

רכב כזה נחשב לשוק לנבלה סרוחה, גם אם הוא מלוקק ומתוחזק כמו רכב מהחברה. אולי זה לא בסדר, לא צודק, מטומטם וחסר בינה - אבל אלה כוחות השוק שפועלים.

פורסם

דובר רבות בפורם על נושא רגיש שנקרא ירידת ערך ,כמובן שקביעת ירידת הערך תלויה באיזה שמאי בודק ומאשר את אחוזי ירידת הערך .

אם השמאי שנקבע הינו מבית חברת הביטוח האינטרס שלו מובהק לטובת חברת הביטוח, שכן התשלום למבוטח יהיה נמוך .

אם השמאי אכן הגיע ביוזמתו של המבוטח (חב' הביטוח מחזירה את עלות השמאי) תהיה בטוח כי אחוזי ירידת הערך יהיו גבוהים יותר, ואפילו באחוזים רבים. תוכל לריץ חיפוש ולראות כי אכן השמאי ויקטור עידן "שיגע " חב' ביטוח רבות .

אחוזי ירידת הערך הינם ע"פ קריטריונים של איגוד השמאים ולפי ועדת ששון שישבה בזמנו וקבעה ירידת ערך לפי מהות הפגיעה, שכן כל קשר בין מה שנקבע לבין המציאות מקרי בלבד .

ירידת הערך הינה ירידת ערך טכנית ,להבדיל מהנושא ישנה ירידת ערך מסחרית שגבוהה ממה שניתן לך .

לאחרונה פורסם (כלכליסט ידיעות אחרונות ) פסק דין בנושא תביעה של ירידת ערך מסחרית שגבוהה מירידת ערך טכנית , מול חב' הראל ביטוח , התובעת זכתה .

במקרה שלך חשוב לדעת היכן היתה הפגיעה ,מאחור ,לפנים ,צד, כמה ק"מ מופיעים על מד האוץ ואיזו יד המכונית.

• תוכן חדש...