רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 986 צפיות
McLaren F1 supercar for £2,530,000 המכונית לא נמכרה מאז שהייתה חדשה לפני 14 שנה. http://www.autoblog.com/2008/10/31/mclaren-f1-fetches-record-2-530-000-at-rm-london-auction/
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 1 תגובות
- 882 צפיות
היי קבלתי דוח תנועה על מהירות מופרזת (117 קמ''ש) בכביש 2 בקילומר 78 מת''א לחיפה... אני נוהג 3 שנים וזאת העבירה ראשונה שלי. קבלתי דוח של 750 שקל ו8 נקודות אם נאמר את האמת אז אין בנאדם שלא נוסע 117 קמ''ש, אני בכלל לא חשבתי שהמצלמות מתחילות לפעול במהירות כזאת כי אז כל מכונית 2 תהיה מצולמת. הם טוענים שיש תמונה ויש סרט. ייעצו לי בבקשה מה אני יכול לעשות???
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, בעוד כחודש אבי אמור לקבל רכב מהעבודה [ליסינג] ולפי מה שהבנתי לא מגיע איתו רדיו-דיסק. השאלה שלי היא האם ניתן להוסיף רדיו דיסק לתקופה שבה הרכב נמצא אצלך ועד להחזרתו? לא יעשו בעיות? כששאלתי חבר הוא אמר שאי אפשר להוסיף לרכב תוספות אבל הוא לא יודע בוודאות בקשר לרדיו-דיסק, תודה מראש, ניר.
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
- 2 תגובות
- 985 צפיות
שלום אני צריך לחדש את הביטוח חובה ברכב שעומד לפוג, ואשמח לקצת עזרה. כיום אני נהג צעיר, ואיני נהג חדש, אך הסוכן של הביטוח טוען שאני צריך לעשות את ביטוח החובה על נהג צעיר+חדש. עכשיו רציתי לדעת האם כשאני עושה על נהג צעיר, אז הוא מתבטא על נהג חדש אוטומטית? האם יש דבר כזה של ביטוח לנהג צעיר בלבד בלי החדש, והוא עולה פחות? וכמה אמור לעלות ביטוח חובה לנהג צעיר על רכב פג'רו קינג 2003?{טווח מחירים} תודה לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת makskoma, -
מצורף לינק לקובץ עם תמונות והסברים מהנסיעה ל Nurburgring שעשיתי בשבוע שעבר. הקובץ זמין ל 3 ימים בלבד, אז שווה לפחות להוריד אותו עכשיו. http://www.mailbigfile.com/937f6a929b7882e2b38cc61b6eb4b755/listFiles.php גיל.
הודעה אחרונה מאת yair69, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחרי חודש אנחנו מעלים סרט על המסלול הסרט קצת כבד אז סבלנות http://www.youtube.com/watch?v=TX1_7H-pJXQ תודה לניב על הצילום לדורון ברטי אילת TV על עריכה ועליה לרשת יאיר
הודעה אחרונה מאת yair69, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום כולם! לפני כשבוע דודה שלי קנתה דרכם רכב, יונדאי אלנטרה שנת 2005 מליסינג (פריים-ליס, של לובינסקי). למה המלצתי לה על יונדאי? כי רכב משעמם ב-50 אלף שקלים, עדיף על רכב משעמם ב-70 אלף. (קורולה ושות'). גם ככה הקילומטרז' שהרכב עובר נמוך מאוד (כ-5K בשנה), ולכן צריכת הדלק פחות קריטית. בכל אופן, יידעתי אותה על צריכת הדלק. ואפילו לוח השעונים מואר בכחול!. תודו שזה עושה את כל העסק למעניין אבל לא לשם כך התכנסנו. יכול להיות שהופתעתי כי באתי עם דיעה שלילית-חזקה על סוחרים. אבל קודם כל, מסתבר שפריים-ליס טיפלו (לפחות ברכב הזה ספציפית) במוסכים מורשים, שזה כבר טוב. אבל מה שיותר הפתיע אותי (וגם את הבודק שבדק את הרכב שנית) - זה שכל הליקויים מהבדיקה תוקנו. בולמי זעזוע…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. ברכבי מותקנת אזעקת ביפר של גארד מזה כשנתיים. עד לפני כשבועיים, חיישן הזעזועים היה מכוון על מצבו הרגיש ביותר והכל עבד תקין וללא כל אזעקות שווא. לפני כשבועיים התחלתי לקבל התראות שווא מחיישן הזעזועים. לעיתים הוא מתריע על פגיעה 'קלה' ולעיתים על פגיעה 'חזקה' ללא כל עקביות (לעיתים הוא מתריע פעם ביום ולעיתים 10 פעמים ויותר). מאחר ואני גר בית פרטי והרכב נמצא 'מול העיניים' כל הזמן, אני יודע כי מדובר באזעקות שווא בוודאות מאחר ובחלק מהמקרים ההתראה בשלט מתקבלת ממש כשאני נמצא מול הרכב ומוודא כי אין כל דבר שיכול היה לגרום לאזעקה (לא חתול ולא משב רוח... כלום!). באופן הדרגתי, הורדתי בכל פעם קצת את הרגישות של החיישן אך גם במצב הכי פחות רגיש, עדיין יש התראות …
הודעה אחרונה מאת qil, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לארץ מיובא ג'יפ רנגלר עם גיר אוטומטי על ידי מכשירי תנועה. לטענת הייבואן ניתן לייבא באופן אישי רק ג'יפ בעל גיר אוטומטי מכיוון שיש לו תקינה. כלומר לטענתו אם אני רוצה לייבא ג'יפ עם גיר רגיל לא אוכל, האם נכון הדבר? מדובר ברכב חדש.
הודעה אחרונה מאת reem atv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 22.4 אלף צפיות
היום נגשתי לטסט לראשונה. יש לציין שאני למדתי ולומדת על אוטומט. לצערי הטסטר שם לי ברקס במקום מסויים-האם זה אומר שנכשלתי בוודאות? 2. אם באתר של משרד הרישוי, בבירור תוצאות המבחן המעשי אים שום מידע לגבי-האם זה אומר שנכשלתי? 3. דבר נוסף ואחרון-המורה שלי אמר לי שאיןם לו טסטים בתקופה הקרובה (כן, אני יודעת שיש לחכות מינימום שבועיים).ותהייתי אם אני אוכל לקבוע בכוחות עצמי מועד לטסט נוסף? תודה מראש וערב טוב
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
תמונות של הניסן z370 1 2
מאת Wonka-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אז הניסן z350 סיימה את כהנתה ועכשיו מגיעה המחליפה שלה. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1368390
הודעה אחרונה מאת Rename, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אנחנו כבר 3 ימים פה-הנה כמה תמונות מהחוייות... עם סבינה שמיטס מטופ גיר [/url
הודעה אחרונה מאת aviv007788, -
-
- 1 תגובות
- 790 צפיות
מה אתם אומרים אל זה? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3614206,00.html
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חמק הקטלוג של לקסוס RX 2009/10 ונחשף, תמונות ופרטים: לקסוס RX שתשווק כמודל 2009 ככל הנראה, ואם יהיו עיקובים אז בסוף 2009 כמודל 2010. הדגמים יהיו RX350 ו RX450H . מנוע ה 3.5 ליטר לא עבר שינוי, אך מנוע 450 הייבריד עלה הספקו במעט ושיפור בתצרוכת הדלק ופליטת המזהמים. הרכב ייחשף רשמית בתערוכת לוס-אנג'לס שתערך בחודש נובמבר הקרוב. RX 450H תמונות: תגובות
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם כבר זמן רב שאני מחפש מקום שבו ניתן יהיה למצוא את צריכת הדלק של כלל הרכבים באופן מרוכז. עד כה, טרם מצאתי אתר שכזה (אשמח אם תפנו אותי לאחד כזה). לכן רציתי ליזום הקמת בסיס נתונים נרחב של צריכת הדלק של כל הרכבים שישנם בשוק הישראלי. אני יודע שזה פרויקט שאפתני, אך אם כל אחד יתרום מהידע שלו, ניתן יהיה להקים אותו. הנתונים אמורים להתבסס על הידע והניסיון האישי של הנהגים ולא על נתוני היצרן (הרי כל אחד יודע כמה הרכב שלו צורך בפועל). לשם הקמת בסיס נתונים שכזה, אני מבקש מכל מי שנתקל בהודעה הזו לענות על השאלות הבאות: - דגם הרכב - (לדוגמא)אודי a3 עם 5 דלתות - סוג מנוע - בנזין/דיזל/גז/טורבו/ טורבו דיזל וכו' - נפח מנוע - 1.6/ 1.9/ 2.0 וכו' - תיבת הילוכים - או…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הכנתם שלטי "למכירה"? אם לא, כדאי שתכינו... מחירי מחירון של הכלה החדשה והכי מדוברת כיום.. 3 ימי מכירה ראשונים נמכרו 3000 מכוניות.. כיום יש WL עד מאי 2009.. זהו מחירון רשמי שיצא עבור דילרים.. http://www.camaro5.com:80/forums/showthread.php?t=8239
הודעה אחרונה מאת akassimov, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם,רציתי לדעת אם לשים מדבקה(ציור) על כל החלון האחורי זה חוקי?האם לא תיהיה בלעבור טסט? אני מדבר על המדבקה עם הנקודות הקטנטנות.
הודעה אחרונה מאת שטוטית, -
-
בכתבה פרי עטו של תומר הדר(חבר הפורום), במדור הרכב בעיתון" כלכליסט", בהוצאת ידיעות אחרונות מהיום אנו למדים , שלא כל הזהב נוצץ, ולא כל שמן הנחשב איכותי, תכולתו המוצהרת, אכן קיימת בו... מבדיקה מדגמית של מספר יצרני שמנים, נבדקו השמנים הבאים במעבדה, בכפר סבא, ונבדקו לעומת שמני המנוע הנמכרים בישראל, למפרט הטכני של היצרן, ונתגלו ממצאים מפתיעים: לגבי התאמת הצמיגות למפרט, התגלה ששמן מתוצרת ליקווי מולי, בצמיגות 10/40 באריזה בצבע זהוב,התגלה צמיגות , שאינה טיפוסית לדרגה המוצהרת, ומתאימה לצמיגות 15/40. ואילו שמן מנוע מתוצרת אמריקן איגל בצמיגות 20/50, ניתגלה בבדיקה, שריכוז יסודות התוספים הם ירודים ומיושנים,ריכוזי התוספים נמוכים משמעותית , מתחת לרמה המוצהרת. ואילו בשמן מ…
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לפני כחודש נסעתי בדרך עירונית דו מסלולית אחרי אוטובוס של חברת "מסיעי ביטחון" היות ובנתיב ימין חנו מכוניות אני נסעתי אחרי האוטובוס בנתיב שמאל, בשלב מסויים נהג האוטובוס הגיע לצומת ונכנס והתיישר בנתיב הימני מה שאיפשר לי לנסוע ישר, בעת שהדלת שליד הנהג עברה את האוטובוס האוטובוס ביצע פרסה עלי וכך נכנס בי. הרכב,רנו טוינגו הושבת כליל. כעת הנהג לא מעוניין להודות ואומר לביטוח שלו שאני נכנסתי בו... בשל כך (אין לי מקיף על הרכב)אני הולך לתבוע אותו על סכום הרכב בתביעות קטנות, האם למישהו ישנם עיצות בשבילי? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ניסיתי לחפש פה בפורום אבל עדיין לא מצאתי תשובות ברורות לזה אני רוצה לדעת מה קורה עם רכב של יבוא אישי לאחר שהוא נמצא פה בארץ. הוא כבר קיבל תקינה והכל אבל מה לגבי היום יום כגון ... טיפולים שוטפיום וכו.? נכון שיבוא אישי עולה יותר זול וגם לוקחים בחשבון את האחריות אבל מה עם כל השאר? השבוע דיברתי עם סוכן ב מ וו . אמרתי לו שאת הרכב שדיברנו עליו ב X מחיר אני יכול לעשות ייבוא אישי ולחסוך 20 30 אחוז על אותו דגם , ואפילו אם הבאתי מגרמניה יש עוד מה להוציא משם, במיוחד עם היורו של היום. הוא בתגובה מספר לי על בחור שהזמין אצלו X6 לפני חודשיים וביטל את ההזמנה ועשה יבוא אישי בכמעט חצי מחיר מארה"ב שהרי X6 מיוצר שם אז אין בעיה לקבל תקינה הבחור קבל את האוטו, תדלק באיזה ת…
הודעה אחרונה מאת david brown, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לפני מספר ימים חבר עניין אותי במנורות שהוא הביא מחו"ל (ארה"ב), המנורות צבועות בצבע כחול וכשהרכבתי אותם שמתי לב שהם אינם כמו המנורות הכחולות המצויות בשוק אלא שונות לגמרי וע"כ חשוב לי להדגיש את ההבדל בין הנורות הנמכרות פה לבין הנורות שהוא הביא. הנורות הנמכרות פה: 1. אומנם כחולות אך גוון הצבע שלהם לאחר הדלקתם עדיין צהבהב איפה שהוא 2. המנורות הנמכרות פה הם 55/65W, פחות עוצמה הנורות שהוא הביא לי: 1. אור לבן לבן לבן עד כדי התבלבלות בקסנון (ואני רציני לגמרי) 2. נורות אלו בעלות הספק של 90/100W, עוצמה אדירה 3. בשונה מקסנון היא חוקית לגמרי, עוברת טסט, בדוק 4. תאורה כללית מרשימה ויפה 5. בשונה מקסנון במנורה H4 זה גם אור גבוה לבן לבן מה שכן ראיתי שאפשר להשיגם גם בא…
הודעה אחרונה מאת DrorZi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://jalopnik.com/5069251/exclusive-i-am-the-guy-with-a-lamborghini-in-the-basement http://jalopnik.com/5065896/hand+made-lamborghini-built-in-basement-finally-sees-light-of-day ואני מוסיף - מתי אצלינו?!
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ברצוני לשתף אתכם במחזה נדיר בו נתקלתי. נסעתי מאחורי מרצדס שמספרה 1555551 וכעבור חמש דקות חלפתי על פני משאית גרר שמספרה 5111115. וואו, הייתי צריך לשלוח לוטו באותו יום. האם חויתם צירוף מקרים דומה?
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום אני נוסע לעבודה לר"ג, עובר את גשר גהה, ומשהו מרגיש לי מוזר,האוטו לא נפל לאיזה בור, לא הייתי צריך להתחמק ממכתשים באמצע הכביש,ומה רואות עייני? מלא כלים הנדסיים, מכבשים, מקרצפים,משפצים את כביש ז'בוטינסקי בבני ברק! הללויה!
הודעה אחרונה מאת שוקה, -
-
- 3 תגובות
- 834 צפיות
מדוע ואיך נוצרים גווני הקשת על פנסי רכב בחורף? (לדוגמה ביום אפרורי מלווה בגשם זכוכית\פלסטיק פנסי רכב נצבעים בצבעי הקשת) אשמח לתשובה תומר
הודעה אחרונה מאת elad-o, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נתקלתי השבוע ב-3 אירועי מכירות רכב-מרצדס,סובארו וזה של החל ממחר 72 שעות של מרתון מכירות של צ'מפיון מוטרס בסוכניות לסיאט,אאודי,סקודה ופולקסוואגן. מה דעתכם על הצעד הזה? זה בגלל ירידת היורו? המצב הכלכלי? או שזה בגלל שהם נתקעו עם מלאי?
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו היה אולי היום באולמי תצוגה של פולקסווגן ויכול לשפוך קצת אור לגבי מה זה המרתון מכירות שהם אירגנו? האם יש הנחות ואם כן אז איזה? מה תנאי תשלום שהם מציעים? כו' לכל אלו שיגידו לי ללכת ולבדוק בעצמי, אז אני מאוד מקווה שאצליח לעשות זאת ביום שישי וכרגע אין לי אפשרות אז כמו שכבר ציינתי אני אשמח אם מישהו יוכל לפרט קצת על המרתון מכירות. תודה.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
לפני איזה 5 שנים ברוב הדגמים של מרצדס היו מספר מנועי KOMPRESSOR עם סופרצ'רגרים. אני זוכר שזה היה ב-C, E, SLK, SL ובטח עוד. ו-IIRC היה יותר ממנוע אחד בכל ליין דגמים. בשנים אחרונות זה נעלם לגמרי ועכשיו אני רואה באתר שלהם רק מנוע 2000 סמ"ק כזה שזמין במספר דגמים. למה השינוי? זה לא הוכיח את עצמו? לא היה אמין מספיק? נזכרתי בזה כי נאמר כאן שאודי עוברת מטורבו לסופרצ'רג'רים (לפחות ב-A6) וזה העלה אצלי תהיות לגבי מנועי מרצדס בנושא זה......
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
שני מכוניות,יפניות,דומות במבנה,הבדל של 15 כ"ס בלבד,משמשות במירוצי ראלי ברחבי העולם,הנעה 4x4 קבועה. נתונים: סובארו:265 כוחות סוס,0-100 5.5,מהירות מירבית 238. מיצובישי: 280 כוחות סוס,0-100 4.8,מהירות מירבית 253. כמובן שהאיבו מנצחת (לא בהפרש כזה גדול),אבל לדבר אחד אין לי הסבר,מה גורם לפער המחירים הענקי בין השניים?ולמה איבו לא משווקת בארץ וניתן להשיג אחת בייבוא אישי?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב.. אשמח לדעת מה ההליכים של החזרת רכב ללא 2-3 טסטים לכביש, האם הפנייה היא למשרד הרישוי קודם? הרכב מניע ושמור בצורה נפלאה,האם בשביל להגיע לטסט חייבים לגרור? תודה פלויד.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,546 אורחים (הצג רשימה מלאה)