Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אזעקות שווא באזעקת ביפר גארד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברכבי מותקנת אזעקת ביפר של גארד מזה כשנתיים.

עד לפני כשבועיים, חיישן הזעזועים היה מכוון על מצבו הרגיש ביותר והכל עבד תקין וללא כל אזעקות שווא.

לפני כשבועיים התחלתי לקבל התראות שווא מחיישן הזעזועים. לעיתים הוא מתריע על פגיעה 'קלה' ולעיתים על פגיעה 'חזקה' ללא כל עקביות (לעיתים הוא מתריע פעם ביום ולעיתים 10 פעמים ויותר).

מאחר ואני גר בית פרטי והרכב נמצא 'מול העיניים' כל הזמן, אני יודע כי מדובר באזעקות שווא בוודאות מאחר ובחלק מהמקרים ההתראה בשלט מתקבלת ממש כשאני נמצא מול הרכב ומוודא כי אין כל דבר שיכול היה לגרום לאזעקה (לא חתול ולא משב רוח... כלום!).

באופן הדרגתי, הורדתי בכל פעם קצת את הרגישות של החיישן אך גם במצב הכי פחות רגיש, עדיין יש התראות שווא בתדירות דומה ובחוסר עקביות כמקודם.

הבעיה הנ"ל לא החלה בעקבות התעסקות כלשהיא עם הרכב מאחר ולא 'נגעו' בו בכל הנוגע לטיפולים או התקנות אשר ניתן היה לייחס את השינוי אליהן.

האם ישנו פרוטוקול כלשהו אשר על פיו אוכל לקבוע חד משמעית כי החיישן סיים את חייו?

האם זוהי בעיה מוכרת באזעקה זו?

מיותר לציין כי בגלל ריבוי אזעקות השווא, לעיתים כאשר אני חונה מחוץ לבית ואינני רואה את הרכב, אזעקות השווא הופכות הן למטרד והן לסיכון מסויים לרכב מאחר ואני מוצא עצמי מתייחס אליהן פחות ופחות ברצינות ואני חושש שברגע האמת אתעלם מההתרעה.

עצות, טיפים והמלצות יתקבלו בברכה.

תודה ושבוע טוב,

רפי.

נ.ב. - אינני יודע אם זה חשוב אך חיישן הזעזועים מותקן בצידו השמאלי של הדש-בורד, מתחת לפלסטיקה ע"ג "שלדת הדש-בורד".

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

כפי שאני יודע, קיימים שלטים שיכולים להפעיל אזעקה של רכבים מרחוק. יכול להיות, מישהו רוצה להרדים ערנות שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא נראה לי שזה העניין.

אני די משוכנע שפשוט יש בעיה בחיישן או בתקשורת שלו עם המוח של האזעקה.

הרכב אינו גלוי לעיני כל וגם לא ממש "מושך אש" בשום צורה כך שלא נראה לי שמישהו מנסה "להרדים" אותי.

עוד עצות או טיפים לבדיקת תקינות החיישן והתקשורת שלו עם המוח?

תודה,

רפי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

- עדכון -

הבעיה נפתרה.

הרכב לא נוסע הרבה מאחר ואני עובד מהבית. לפחות אחת לשבוע אני מנסה להוציא אותו לנסיעה בינעירונית כדי שיחלץ איברים ויטען את המצבר. לאחרונה, פות יצא לי "להריץ" אותו עקב לידת בתי.

בשלב כלשהו תהיתי האם יכול להיות שהמצבר נחלש מעט והאזעקה אינה מקבלת מתח קבוע ואולי מפרשת זאת כהתעסקות במערכת החשמל.

הניחוש היה לגמרי באוויר (וייתכן שהוא עדיין כזה)... עובדתית, אחרי נסיעה "בריאה" לטעינת המצבר אזעקות השווא נעלמו כלא היו!

פורסם

יש לך מעין gage כזה שאפשר לשחק איתו איפה שהאזעקה מותקנת.

בנוגע לעניין גם לי יש צופר עם סוללת גיבוי ומה שקרה זה שבאמת אחרי שהרכב עמד זמן מה בחנייה המקורה שלו והמצבר נפרק מעט האזעקה זיהתה את הפריקה ככל הנראה כניתוק של המצבר ולכן היא התחילה להזעיק ורוקנה אותו (לא הייתי בבית באותו הזמן).

הנעה עם כבלים וסיבוב של כרבע שעה החזיר את האזעקה לתפקוד מלא ומאז הבעייה נעלמה כלא הייתה.

מעבר לזה אני רוצה לציין דבר חשוב, כל היתרון באזעקה המדוברת הוא שניתן לראות האם נפתחות דלתות, לפחות אצלי כל הדלתות כולל את הבגאז' ואת המכסה מנוע מחוברות לאזעקה ככה שבד"כ אם אני לא יכול באותו רגע לראות פיזית את האוטו, מספיק מבט על השלט כדי לדעת אם לרוץ או לא.. רוב הפריצות היום מדברות על מצבים שבהם שוברים חלון ופותחים את הדלת, או פשוט עם לום פותחים דלת\מכסה מנוע לא משנה מה.. אם הגנב באמת רוצה להכנס דרך החלון עם כל שברי הזכוכיות שיבושם לו, אני ישמח.

בקשר לפגיעות חנייה, לרוב אני משתדל מאוד לצאת לבדוק מה קרה ולמה הזעיקה האזעקה אבל ישנם מצבים שזה לא מתאפשר - כשאני בישיבה וכד' אז מספיק המבט על השלט לוודא שהרכב לא נפרץ באמת. זה המקס' שאפשר לעשות.

אבי.

• תוכן חדש...