Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפרסטון ואמריקן איגל לא הייתי אפילו קורא להם שמן מנוע יותר שמן פלאפל שרוף שעבר ניקוי.

:lol::lol::lol:

בחיי - אני לא מבין - אין שום רשות שיכולה למנוע מכירת מוצרי זבל?

מכון התקנים?

משרד התמ"ת?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שמעצבן שאין לנו שליטה על מה שאנו מכניסים למנוע כי לא תמיד מחיר גבוה הוא ערובה לאיכות. כבר חשבתי לקנות מחר LM סינטטי. עכשיו אין לי חשק לאור העבדה שהם מרמים

פורסם
זוכרים כמה פעמים אמרתי לכם ש LM = פז של חו'ל

:sissies:

טוב, הדבר הראשון שעלה לי שקראתי את הכתבה על השמנים, זה איך בוריס בטח מתמוגג לו עכשיו.:lol:

ובכל מקרה, לפי מה שהבנתי הבעייתי הוא ה-LM הזול בגלון הזהוב,

הסינטטי מלא 5-40 גלון סגול לא בעייתי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

את המיכל הזהוב בדקו וראו שהמידע עליו מטעה. לפי הדיווח המיכל הסגול לא נבדק, אז איך נדע אם הוא טוב או לא? הרי כבר לא ניתן לסמוך על היצרן (זה נשמע קצת כמו פרשת רמדיה)

פורסם
את המיכל הזהוב בדקו וראו שהמידע עליו מטעה. לפי הדיווח המיכל הסגול לא נבדק, אז איך נדע אם הוא טוב או לא? הרי כבר לא ניתן לסמוך על היצרן (זה נשמע קצת כמו פרשת רמדיה)

זה שמן טוב , אני עשיתי עם השמן הזה, 50.000 ק"מ,

(החלפתי שמן ופילטר כל 10.000 ק"מ)

ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות.

(אני מדבר על המיכל הסגול)

פורסם
אל תחשוב שזה יותר טוב, שמן שלא נמכר בכמויות זה שמן שעומד על המדף הרבה זמן ככה שאתה קונה בסופו של דבר שמן ישן שמי יודע מה טיב האיכות שנשארה בו.

בשביל זה אתה בודק את תאריך הייצור המוטבע על השמן , עקרונית לשמן יש חיי מדף של כ-5 שנים (אם הוא מאוחסן היטב).

את תאריך הייצור המוטבע על השמן אפשר לראות מתוך ההטבעה בתחתית הגלון:

רצף ארוך של אותיות ומספרים, שככל הידוע לי ניתן לפרש אותו כך:

אות ראשונה : ארץ ייצור

סיפרה שניה : שנת ייצור

סיפרה שלישית: חודש ייצור.

השמן שרכשתי לפני 3 שבועות בקושי בן שנה....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בניגוד לדלקים, על שמני מנוע אין פיקוח ולכן מיובאים לארץ שמנים באיכות ירודה הרבה מזה שמוצהרת על התוית.

קנו מוצרים מוכחים בעלי אמא ואבא.

פורסם

לא יודע, אז אולי השמנים כבר כלכך טובים שזה לא משנה מה כתוב עליהם, כי עד לפני שנה החלפתי תמיד לפריסטון שהוזכר והושמץ ממש ברגעים אלה. הסיבה היא בורות ואי הכרת הפורום. אבל המנוע חיה רעה גם אחרי 12 שנים שמתוכם שנים רבות עם שמן דפוק של מוסך מורשה ולאחר מכן שנים רבות של שמן דפוק שהוסף על ידי.

אז אולי לשים שוב סתם שמן זול (זה נשמע מפחיד ומזלזל כאחד, אבל הנסיון הראה שאין בעיה)

פורסם

לא פעם רכשתי LM סינטטי סגול בחנות חלפים בפ"ת - תמיד תאריך יצור שלו היה פחות משישה חודשים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
1. שוב מוכח ששמן קונים רק מחברת דלק גדולה וידועה, esso,aral,shell,agip וכו.

2. די עם השטויות של "הרגשתי שהאוטו נוסע יותר טוב" , "המנוע עובד יותר חלק/עגול", "הייתי מרוצה מהשמן" וכו. גם ב"תעבורה" ו"אגד" ,עם נהגים מקצועיים יותר מרוב הכותבים כאן ומערכי תחזוקה עם עשרות מהנדסים , קורסים במרצדס,דאף ומאן, לא יודעים מההרגשה בתחת איך השמן ושולחים אותו לאנאליזות.

מסכים בכל מילה ומילה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור לאור העובדה שמצאתי את סריקת הכתבה הנדונה (באדיבות המשתמש אורן ציוני בפורום נטקאר).

Calcalist_26-05-2008_s.jpg

המסקנה:

בכל 3 המותגים שמיובאים ע"י פורמט סחר (אמריקן איגל, פרסטון וליקוי מולי) נמצאו חריגות מהמובטח על האריזה. אני את האמון ביבואן הנ"ל איבדתי.

פורסם
בזמנו השתמשתי עם הLM הזהוב ב106, ומשום מה לא הרגשתי הבדל.

לעומת זאת בסקסו אני משתמש רק בESSO שנבחן, המנוע עובד שקט ואני מרוצה.

במשך השנים למדתי לאור בדיקות מעבדה שונות כי יש הרבה שמנים מזוייפים בשווקים ומכל מיני מותגים שחלקכם חושבים שהם טובים, לאור כל מיני פרסומים שלכם כאן בפורום.

מבצע או לא זה לא העניין ורצוי, למי שרוצה לתחזק את רכבו נאמנה, לרכוש מותגי פרימיום כמו ESSO, CASTROL, MOBIL, MOTUL, ARAL, וכו'.

שמן זה כמו הדם בגוף האדם, חיי להיות נקי ואיכותי להמשך קיום המנוע לאורך זמן, השקיעו כמה עשרות שקלים יותר ותהיו בטוחים יותר ברמת תחזוקת רכביכם.

פורסם

לך תדע אילו קומבינות היבואנים בארץ עושים. אני לא יודע אם היבואנים מקבלים את השמנים בחביות מהיצרן בחו"ל ומבקבקים אותו בארץ. אם כן יש כאן פתח לקומבינה רצינית. לכן מותג יודע זו כבר לא ערובה לאיכות.

יתכן שהשמן 10W-40 של ליקוי מולי יצא בבדיקה כבעל צמיגות גבוהה יותר (15W-40) היא כי היבואן הזמין שמן נחות וזול יותר ומכר אותו במחיר "רגיל".

• תוכן חדש...