Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אקדים ואומר שהנני נהגת חדשה - ממש חדשה (חצי שנה על הכביש) ובכל זאת החלטתי שכדאי לנסות בכל זאת לרדת לאילת אחרי סוכות, במיוחד עכשיו כשעומס המטיילים קטן בהרבה - והחופש הבא, טוב, די בעוד שנה.

ומכאן באה שאלתי - מהי הדרך הכי פשוטה והכי קלה לירידה לאילת?

1. הבנתי שיש שתי אופציות - דרך הערבה (ירידת ים המלח) או דרך מצפה רמון ושילוב עם כביש הערבה (או המשך לגבול מצרים אבל אני לא כזה סומכת על הרכב שלי כדי להיתקע במקום בלי קליטה וכמעט בלי מכוניות - אופל קורסה 95 1.4 ידנית, וזה גם עיקוף מיותר לדעתי).

מהי הדרך הקלה יותר
? את הירידה לים המלח ראיתי והסיבובים החדים הללו לא מצאו חן בעיני בכלל. לא משהו שאי אפשר להסתדר איתו אבל אם יש דרך אחרת - אז למה? לעומת זאת את הירידה מכביש מצפה רמון לא ראיתי - השאלה היא
האם הסיבובים שם גם קשים בהתאם? מה יותר מומלץ לנהגת לא מנוסה?
:puppydoge

2. הבנתי שכביש הערבה לאחר הפניה הוא ישר לחלוטין,
האם מצפה רמון מפותל בהרבה או שתואם נסיעה רגילה ברוב רחבי הארץ?
אני לא מפחדת להירדם על ההגה גם אם זה נסיעה של כשלוש שעות ואני לא מפחדת מניידות כי אני "הנהגת המשעממת" שנוסעת על 100-90 בימין הכביש.
:oops:

מה שגורר אותי לעובדה שאני לא רוצה לגרום לכל עם ישראל לעקוף אותי ולסכן אחרים בכביש שנוטים לנסוע בו על 130. אז אם הכביש של מצפה ריק יותר אולי הוא באמת עדיף - תעקפו לבריאות
:wave2:
.

3. שאלה לסיכום, כעת מתחילה עונת הגשמים, האם מישהו יודע משהו על סגירת כביש הערבה או הירידה למצפה רמון בשל גשמים? (שטפונות, נחלים שעולים על גדותיהם וכו' וכו')?

מצטערת על השאלה הארוכה,

מקווה שהיה לכם כח לקרוא את כולה,

חג שמח,

PKME

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כביש מצפה רמון יהיה עם פחות תנועה ונוף מרתק.

אבל מדובר בנהיגה על כביש שמתפתל 80% מהזמן (למעט הקטע של "המישר" ואיזור שיזפון).

הירידות באיזור סדום מתגמדות לעומת רצף הפיתולים שבין מצפה רמון לאילת (לא ב"עוצמת" הירידות אלא במספר הקילומטרים שתצטרכי לנהוג בפיתולים).

כביש הערבה יהיה צפוף יותר. תהיה תנועת משאיות. אבל זו ישורת אחת של איזה 200 ק"מ.

אני הייתי בוחר מצפה רמון. עושים את זה פעם אחת ומתמכרים לכביש ולנופים.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

שלום לנהגת החדשה.

אני אישית מעדיף את כביש הערבה מכמה סיבות:

1-יש יותר תחנות לעצירה וריענון שהן: חצבה (ארומה)שנמצא בק"מ 158 ,עין יהב שנמצא בק"מ 137 ,כושי שנמצא בק"מ 101 ,יוטבתה שנמצא בק"מ 50 .

כביש הערבה אורכו 183 ק"מ מצומת הערבה ועד מחסום טאבה ,לציין שהמחסום הצפוני של מג"ב בכניסה לעיר נמצא בק"מ ה-16 .

2- הירידות עד לצומת הערבה לא צריכות להפחיד אותך ,יורדים בהילוך 3 עם נגיעות קלות בברקס איפה שצריך.

3- רק להשכלה כללית ,ככל שיש יותר תנועה בכביש הערבה , יש פחות תאונות כי הנהגים יותר עירניים וזהירים.

רב התאונות בכביש הערבה הם התהפכויות עצמיות כאשר הנהג/ת נרדם .

*בכל מקרה ,מאיפה שלא תחליטי לנסוע,סעי בזהירות,גם בשבילך וגם בשביל אלו שבאים מולך.

פורסם

אני לא מכיר את הכביש של מצפה רמון ולכן אני נמנע מלתת המלצה, אבל שתי הערות לגבי כביש הערבה:

1) הכביש הוא דו סיטרי, כלומר נתיב אחד בלבד לכל כיוון (רק עכשיו מתחילים להרחיב אותו במקומות מסוימים).

2) אמרת שאת אוהבת לנסוע 90-100. בכביש הערבה המהירות המותרת היא 100, עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה היא שבכביש נוסעות גם משאיות והן לא נוסעות 90-100 אלא יותר באיזור ה 70-80, ואף פחות מכך כשיש עליות (ויש, למרות שרוב הכביש ישר). היות והמכוניות הפרטיות מתקדמות בד"כ מהר יותר, את תרצי לעקוף (כמו כל אדם נורמלי)- כאן מתחילה הבעיה. כמו שציינתי קודם, מדובר בכביש עם נתיב אחד לכל כיוון, ככה שעקיפה לא ממש בטוחה. כדי להוסיף על הבעיה הזו, הכביש לא שטוח לגמרי אלא "גלי" במידה מסוימת, לפעמים עם "שקעים" שיכולים להסתיר בתוכם מכונית בלי שום בעיה (מנסיון- ב"שקע" כזה התחבא לי סוזוקי ג'ימני. למרבה המזל ראיתי את קצה הגג שלו לפני שהוא נעלם לתוך ה"שקע" ולא יצאתי לעקיפה).

אני לא אומר את זה כדי להפחיד. לדעתי נהג כן צריך לצבור כמה שיותר נסיון. אני אומר את הדברים כדי שתהיי מודעת ותנהגי במשנה זהירות, במיוחד בגלל שאת לא מנוסה.

אגב, לא ניתן להימנע לגמרי מנסיעה בכביש הערבה- כמו שכתבת, גם הכביש של מצפה רמון "מתנקז" אליו בסוף.

דבר אחרון, אני לא יודע למה את מתכוונת ב"ראיתי" את הירידות של ים המלח (נהגת בהן או שרק ראית?). אחרי שירדתי אותן פעם אחת (כשאני נהגתי, הכוונה) הן כבר לא נראו לי נוראות בכלל (זכרתי אותן כהרבה יותר מסובכות ממושב הנוסע).

בקשר לסגירת הכבישים- עד כמה שזכור לי זה קורה רק בשיא החורף כשיורדים גשמים ממש רציניים ומציפים את הואדיות באיזור. אם את נוסעת בזמן הקרוב לא אמורה להיות בעיה (תקנו אותי אם אני טועה).

"ai motoare capul doare"

פורסם

אתה טועה, ויותר מפעם אחת.

בכביש הערבה מותר לנסוע עד 90 קמ"ש, ומשטרת התנועה רובצת שם במארבים.

ניתן להימנע לחלוטין מנסיעה בכביש הערבה, אם ממשיכים ימינה בצומת ציחור, ומגיעים דרך שיזפון ובי"ח יוספטל.

שטפונות לא קורים באמצע החורף בלבד. כיוון שרוב חלקה הדרומי של המדינה (בערך מבית קמה דרומה, וגם חלקים במזרח) הוא אדמת לס, ואדמה זו אינה סופגת - מספיק גשם לא כבד במיוחד כדי לגרום לשיטפון.

בכל מקרה- בעת חשש לשטפונות יש הודעות מראש ברדיו, והעצה הכי חשובה - אם לא בטוחים שעוברים, לא לנסות להיות גיבורים. זרם מים שמגיע במהירות יכול לקחת איתו גם משאית, לא רק רכב פרטי.

פורסם

עד כמה שידוע לי יש רק שני כבישים שמגיעים לאילת, אחד ממזרח והשני ממערב. הדרך החלופית שהצעת מגיעה לאילת ממערב, כלומר צריך לנסוע ליד הגבול עם מצרים ופותחת השרשור בקשה להמנע מכך.

בקשר לשאר, כנראה שבגיל המופלג של 20 הזכרון כבר לא מה שהיה :wink:. זכורה לי משום מה תמונה של תמרור הקובע מהירות של 100, יש איזשהו כביש שמתחבר לכביש הערבה מכיוון ים המלח שבו מותר 100, או שמדובר לגמרי בהמצאה שלי?

"ai motoare capul doare"

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובות המהירות.

אני הייתי בוחר מצפה רמון. עושים את זה פעם אחת ומתמכרים לכביש ולנופים.

בהחלט נשמע מעניין ואני אשמח לראות את הנוף יום אחד אבל כרגע אני לא חושבת שאני אהיה רגועה מספיק כדי להנות מהנוף אז כרגע הדגש הוא על נסיעה רגועה.

דבר אחרון, אני לא יודע למה את מתכוונת ב"ראיתי" את הירידות של ים המלח (נהגת בהן או שרק ראית?). אחרי שירדתי אותן פעם אחת (כשאני נהגתי, הכוונה) הן כבר לא נראו לי נוראות בכלל (זכרתי אותן כהרבה יותר מסובכות ממושב הנוסע).

ראיתי רק ממושב הנוסע. מקווה שזה נכון - במידה ואבחר בדרך זו.

מספיק גשם לא כבד במיוחד כדי לגרום לשיטפון.

בכל מקרה- בעת חשש לשטפונות יש הודעות מראש ברדיו,

תודה על העצה, נבדוק מראש מקווה לא להתקע. איזה אזור נוטה להיפגע יותר משטפונות (אף על פי שאם יהיו התרעות לא נראה לי שאני אהיה בסביבה בכלל)? אני מנחשת ששניהם פחות או יותר אותו הדבר אבל לא יזיק לשאול:roll:

הירידות עד לצומת הערבה לא צריכות להפחיד אותך ,יורדים בהילוך 3 עם נגיעות קלות בברקס איפה שצריך

תודה על ההמלצה - באמת שלא רציתי לרדת כל הדרך על בלמים, מה שחסר לי שהם ישרפו. אגב מה המהירות המותרת בירידת סדום. 50?

ושאלה נוספת - ראיתי עכשיו על המפה עוד דרך:

האם מישהו נסע דרך כביש 40 מב"ש לכיוון מצפה רמון אבל באמצע לפנות בצומת הנגב לכביש 224 (דרך ירוחם) משם - 225 ואז 227 שמשתלב בסוף עם כביש הערבה. זה נראה כמו כביש מקביל לכביש דימונה. השאלה היא האם גם שם הירידה היא קשה או שזה מאין דרך קיצור כדי לא לעבור את ירידת סדום. מהמפה היה קשה לראות - אבל נראה שזאת דרך אפר, זה בכלל עביר לרכב רגיל?

אני לא בטוחה שמותר לי לפרסם פה בפורום תצלום מהמפה. במידה וכן ולא מובן למה אני מתכוונת אני אצרף.

שוב תודה,

מצטערת על הנידנוד

פורסם

אוי ואבוי, שלא תעיזי!

את מדברת על מעלה עקרבים.

קודם כל, בשל מצבו הרעועה של המעלה, אסורה הירידה בו וכבר בצומת 227/206 יש לך שם תמרור ללא מוצא, מאוחר יותר באותו כביש, לפני הירידות יש שם כבר תמרור אין כניסה.

ניתן לעשות את הדרך הזאת בחזרה מאילת, דרך מרהיבה ויפיפיה (תצפית מדהימה על הערבה, אח"כ תצפית מדהימה על מכתש קטן ולבסוף נסיעה יפיפיה במכתש הגדול) אבל יש לקחת בחשבון שהדרך נטושה ואם חו"ח תיתקעי התנועה עליה דלילה מאוד (וכוללת בעיקר רכבים צבאיים) ובנוסף לזאת שהעליה במעלה עקרבים דורשת ריכוז ותשומת לב לא מבוטלת בשל תוואי הדרך ולא פחות בשל מצב התשתית.

באופן אישי אני ממליץ על נסיעה דרך מכתש רמון, פשוט הדרך הרבה יותר יפה ומאיפה שלא תסעי (עקרבים,רמון,ירידות סדום או ערד) תצתרכי להתמודד בשלב כל שהוא עם ירידה חדה, ארוכה ומפותלת.

על כביש הגבול עם מצריים (כביש 10) לא הייתי מסתמך יותר מידי מאחר והוא סגור לתנועה לא מעט בין אם כתוצאה מהתראות או כתוצאה מתרגילי צבא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו שכתבו, סעי דרך הערבה.

הירידות הן בסה"כ לא כלכך נוראיות, השתמשי בבלימת הילוכים 3-4 לפי הצורך, אם את לא יודעת על איזו מהירות לשמור בהתאם לירידה את יכולה פשוט לעקוב אחרי הרכב שלפנייך (כל עוד זו לא משאית או אוטובוס).

אחרכך אם תתקעי אחרי משאית לפחות שימרי על מרווח מספיק כך שאחרים יוכלו לעקוף אותך ורק אחרכך את המשאית.

בדרך של מצפה רמון יש הרבה סיבובים עם ראות מוגבלת ולא חסר מטומטמים שעוקפים שם בצורה לא אחראית כיוון שנתקעו אחרי מישהו ולא יכלו לעקוף בגלל כל הפיתולים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

שלום ל-PKME :-)

כפי שבוודאי שמת לב, יש שתי אסכולות בנוגע לדרך העדיפה להגיע לאילת: מצפה רמון נגד כביש הערבה.

אני נמנה עם אסכולת מצפה רמון. לא אחזור על הסיבות לכך, שכן הן כבר פורטו ע"י מגיבים קודמים.

אני מבין שקיבלת החלטה לנסוע דרך כביש הערבה - שזה בהחלט דבר לגיטימי, אם כי מעט חסר טעם בעיני, לאור כל הסיבות שפורטו. אגב, לפחות בעניין זה, אני לא חושב שקיים טרייד-אוף בין שעמום לפשטות: כביש מצפה רמון הוא פשוט מאין כמוהו, ועם זאת מהנה מאוד.

לגבי שטפונות: לפני כשנתיים נסעתי לאילת בעונה הגשומה ללילה אחד - דרך מצפה רמון כמובן. בתחילת הדרך השמש אומנם האירה לנו פנים, אולם כשנכנסו כבר עמוק לערבה תפס אותנו שבר ענן אכזרי. למחרת כשחזרנו, גילינו שנחל פארן הציף את הכביש, אך למזלנו ניתן היה עדיין לעבור אותו בבטחה. אני לא בטוח שאם הייתי נוסע דרך כביש הערבה המצב היה עדיף. כמו ששמר כתב, אדמת הנגב הינה לס, ככה שאם במקום אחד יש שטפונות, סביר שזה לא המקום היחיד.

לגבי ההצעה שלך לנסוע דרך ירוחם ומעלה עקרבים (כבישים 225 ו-206) : מדובר בדרך יפהפיה עם נוף מאלף, אבל הבעיה היחידה היא שזה יעשה לך חתיכת עיכוב, בעיקר בשל העובדה שאת כנראה לא תעברי שם, במקרה הטוב, את ה-50. אני בהחלט ממליץ לבקר שם, אבל לא נראה לי שנסיעה לאילת היא הזמן המתאים לעשות זאת.

לכביש הגבול המערבי (10) ניתן להכנס רק במצב שבו יש נוסע חמוש ברכב, ורצוי לעשות זאת בשיירה של לפחות שתי מכוניות.

לא לשכוח לפני הנסיעה לבדוק אויר (גם בגלגל הרזרבי), נוזלים ולנסוע לשלום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שוב המון תודה על הדעות, הבנתי שמעלה העקרבים מחוץ לתחום.

אני מבין שקיבלת החלטה לנסוע דרך כביש הערבה

דווקא לא, אני נוטה קצת לכיוון מכתש רמון אבל לא בגלל הנוף אלא בגלל הכביש הפחות חד (בתקווה). במצפה רמון (לא המכתש - העיר עצמה) דווקא הייתי. כלומר את הקטע בין באר שבע/ירוחם (דרך שדה בוקר) למצפה נסעתי והוא ממש פשוט ודי ישר. האם זה ממשיך פחות או יותר אותו הדבר? יותר פיתולים כן, אבל האם מתווספות ירידות חדות לכך (מצטערת שוב על הנידנוד בעניין).

ראיתי שיש ירידה למכתש עצמו, ועליה בהחזרה בהתאם, האם יש קושי שם (ראיתי די הרבה טיולי ג'יפים באזור - מקווה שזה לא דורש רכב 4X4 וכדומה הקורסה המסכנה שלי לא תסדר עם מסלולים שכאלה!!!)? האם יש עוד הפתעות שכאלה אחרי כביש חוצה המכתש?

דבר אחרון

הסיבה שאני שואלת בנוסף לזהירות זה שהרכב לא חדש ואני מפחדת שבעלייה חזור של סדום הוא פשוט יתחמם יותר מדי (או נהפוך הוא בירידה ילכו הבלמים) - האם מבחינה טכנית הכביש של מצפה קל יותר לרכב?

המון המון תודה,

PKME :lol:

פורסם

הפעם האחרונה שעשיתי את הדרך הזאת היתה לפני כחצי שנה, ואז זה היה עם רכב משנת 93'. אומנם הוא היה מטופל היטב, אבל עדיין תסכימי איתי שלא מדובר ברכב חדש.

אני לא חושב שצפויות לך בעיות בכביש הזה עם האופל שלך, מה גם שנסיעה בדרכים עירוניות לעיתים עשויה להיות יותר מאתגרת עבור הרכב מאשר נסיעה בדרך בינעירונית. אם יש לך חששות, כדאי לקחת את הרכב למוסך לפני הנסיעה למטרת בדיקה או אם יש טיפול מתקרב, שווה לך לשקול להקדים אותו לטובת השקט הנפשי.

לגבי ההבדלים הטופוגרפיים בין הכבישים: אני מניח שקיימים כאלה, אך להערכתי הם די זניחים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני מבין שקיבלת החלטה לנסוע דרך כביש הערבה - שזה בהחלט דבר לגיטימי, אם כי מעט חסר טעם בעיני, לאור כל הסיבות שפורטו.

החוסר טעם בעניי זה להמליץ המלצה שלא מתאימה לבעלת הרכב, וזה מה שעושים רוב אלו שממליצים על נסיעה דרך מצפה רמון:!:

היתרונות העיקריים בכביש מצפה רמון שפורטו פה הם:

1. נוף יפה שלא מעניין כרגע את הנהגת

2. המון סיבובים מהנים לנהיגה - שבהחלט לא מעניינים את הכותבת.

אני נוסע דרך מצפה רמון, אני אוהב את הכבישים המפותלים, את הנסיעה האתגרית ואת הדרך השוממת. אבל שאישתי ליידי באוטו - כבישי סדום ערד ודרך הערבה ללא ספק.

בדרך הערבה יש אומנם את קטע סדום ערד - אבל זה קטע קצר יחסית, ומיד אחריו יש שעתיים של נסיעה בכביש ישר כמעט לחלוטין. העקיפה בכביש נוחה מאוד ברוב המקרים עקב העובדה שזה כביש ישר, רק צריך לשם לב שיש ראות מספקת בנקודת העקיפה (אכן עקב כביש גלי יש מקומות עם פחות ראות)

כביש מצפה רמון מתפתל הרבה יותר, עם עליות וירידות, והכי גרוע - יש המון מקומות בהם קשה מאוד לעקוף. זו תהיה בעיה גם לך שתתקלי במשאיות - וגם לאלו שירצו לעקוף אותך.

ללא שום ספק - לנהגת כמוך - כביש הערבה!

ותהני באילת :-)

פורסם
שוב המון תודה על הדעות, הבנתי שמעלה העקרבים מחוץ לתחום.

דווקא לא, אני נוטה קצת לכיוון מכתש רמון אבל לא בגלל הנוף אלא בגלל הכביש הפחות חד (בתקווה). במצפה רמון (לא המכתש - העיר עצמה) דווקא הייתי. כלומר את הקטע בין באר שבע/ירוחם (דרך שדה בוקר) למצפה נסעתי והוא ממש פשוט ודי ישר. האם זה ממשיך פחות או יותר אותו הדבר? יותר פיתולים כן, אבל האם מתווספות ירידות חדות לכך (מצטערת שוב על הנידנוד בעניין).

ראיתי שיש ירידה למכתש עצמו, ועליה בהחזרה בהתאם, האם יש קושי שם (ראיתי די הרבה טיולי ג'יפים באזור - מקווה שזה לא דורש רכב 4X4 וכדומה הקורסה המסכנה שלי לא תסדר עם מסלולים שכאלה!!!)? האם יש עוד הפתעות שכאלה אחרי כביש חוצה המכתש?

דבר אחרון

הסיבה שאני שואלת בנוסף לזהירות זה שהרכב לא חדש ואני מפחדת שבעלייה חזור של סדום הוא פשוט יתחמם יותר מדי (או נהפוך הוא בירידה ילכו הבלמים) - האם מבחינה טכנית הכביש של מצפה קל יותר לרכב?

המון המון תודה,

PKME :lol:

ציטוט

ציטוט

"ראיתי שיש ירידה למכתש עצמו, ועליה בהחזרה בהתאם, האם יש קושי שם (ראיתי די הרבה טיולי ג'יפים באזור - מקווה שזה לא דורש רכב 4X4 וכדומה הקורסה המסכנה שלי לא תסדר עם מסלולים שכאלה!!!)? האם יש עוד הפתעות שכאלה אחרי כביש חוצה המכתש?"

היפה בנסיעה לאילת הוא העיכוב שבדרך,גם בערבה,גם בהר הנגב.

שפע אתרים נגישים,ומחזות מלבבים בעיקר בראות הטובה של הסתיו והחורף.

ביו שדה בוקר למצפה לאורך הר הנגב יש מקומות מטריפים,הישראלי הממוצע מדלג עליהם וחבל.

בסוף הירידות ממצפה יש את עין סהרונים נגיש גם לקורסה שלך.(שילוט ברור,ואזור יפה)

כל העיסוק בירידות חדות ,עיקולים,התחממות והתקררות המנוע מתגמד אל מול היופי הפראי של הר הנגב.

קחי מפה,סמני נקודות עליה,וחפשי בגוגל,אל תתפלאי אם תגלי במקרה שלאילת נוסעים גם יותר מיומיים.אותו כנל בדרך חזרה.

טיול נעים עם קורסה שהיא מאוד אמינה במודלים שציינת,אין צורך ביותר מ60 כס שיש לך בכדי להגיע לאילת.

פורסם
החוסר טעם בעניי זה להמליץ המלצה שלא מתאימה לבעלת הרכב, וזה מה שעושים רוב אלו שממליצים על נסיעה דרך מצפה רמון:!:

היתרונות העיקריים בכביש מצפה רמון שפורטו פה הם:

1. נוף יפה שלא מעניין כרגע את הנהגת

2. המון סיבובים מהנים לנהיגה - שבהחלט לא מעניינים את הכותבת.

אני נוסע דרך מצפה רמון, אני אוהב את הכבישים המפותלים, את הנסיעה האתגרית ואת הדרך השוממת. אבל שאישתי ליידי באוטו - כבישי סדום ערד ודרך הערבה ללא ספק.

בדרך הערבה יש אומנם את קטע סדום ערד - אבל זה קטע קצר יחסית, ומיד אחריו יש שעתיים של נסיעה בכביש ישר כמעט לחלוטין. העקיפה בכביש נוחה מאוד ברוב המקרים עקב העובדה שזה כביש ישר, רק צריך לשם לב שיש ראות מספקת בנקודת העקיפה (אכן עקב כביש גלי יש מקומות עם פחות ראות)

כביש מצפה רמון מתפתל הרבה יותר, עם עליות וירידות, והכי גרוע - יש המון מקומות בהם קשה מאוד לעקוף. זו תהיה בעיה גם לך שתתקלי במשאיות - וגם לאלו שירצו לעקוף אותך.

ללא שום ספק - לנהגת כמוך - כביש הערבה!

ותהני באילת :-)

הטעם הטוב ביותר שיש זה להכנס בדרך לאילת לאתרים שבדרך,אחרת זה באמת "חסר טעם " והמבין בודאי יבין.

• תוכן חדש...