Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תומך, מסכים ומחזק את SENDA.

לפותחת השרשור, עם החששות שלה, יהיה עדיף לנהוג את כביש הערבה.

בנוסף, אם היא חוששת למצב הרכב - הסיכוי שלה למצא עזרה או נקודת ישוב סמוכה יהיה גדול יותר בערבה.

בפעם הבאה שתסעי לאילת (או אפילו בנסיעה חזרה למרכז), אחרי שתגלי שהשד לא כל כך נורא, תנסי את כביש מצפה רמון.

51 קג"מ :shock::lol:

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
טיול נעים עם קורסה שהיא מאוד אמינה במודלים שציינת,אין צורך ביותר מ60 כס שיש לך בכדי להגיע לאילת.

תודה :lol:

בפעם הבאה שתסעי לאילת (או אפילו בנסיעה חזרה למרכז), אחרי שתגלי שהשד לא כל כך נורא, תנסי את כביש מצפה רמון.

ננסה.

ללא שום ספק - לנהגת כמוך - כביש הערבה!

טוב - אז כביש הערבה. אם כן, אז האם יש המלצות מיוחדות לנהיגה אופטימלית על ידני לירידת סדום. הילוך שלישי, כמעט ולא לגעת בבלם. עוד המלצות? תודה.

פורסם

קשה מאוד לומר באיזה הילוך לנסוע, יש בדרך מגוון סיבובים - של 30 קמ"ש ושל 70...

הכי חשוב זה לנסות לבלום בעזרת הישארות בהילוך נמוך. ולהיות רגועה. בסופו של דבר המוני אנשים נוסעים שם ושיעור התאונות בקרב הנהגים הרגועים - קטן מאוד.

פורסם

הרך הכי טובה להגיע לאילת היא....בטיסה.

אם לא אז באוטובוס.

למה את גוררת ת'אופל (= את האופל) עד אילת, ובייחוד שאת דיי בטוחה שהנהיגה הולכת להיות כבדה עלייך?

מה היתרון בזה?

גם ככה בתוך אילת כמעט לא משתמשים ברכב.

ולפעמיים וחצי שצריך אותו יותר כדאי ומשתלם לקחת מונית.

אם בכל זאת החלטת לא לנסוע באוטובוס אז מי עוד נוסע איתך?

יש איזה מישהו קצת יותר מנוסה ומיומן? אולי הוא ינהג?

מקסימום תעצרו לאיזה בדואי טרמפ ותנו לו לנהוג.

טיק טק אתם באילת, בדרכים שלא ידעת שקיימות ולא תיארת שרכב יכול לעבור בהם :twisted:

פורסם

לגבי ההצעה שלך לנסוע דרך ירוחם ומעלה עקרבים (כבישים 225 ו-206) : מדובר בדרך יפהפיה עם נוף מאלף, אבל הבעיה היחידה היא שזה יעשה לך חתיכת עיכוב, בעיקר בשל העובדה שאת כנראה לא תעברי שם, במקרה הטוב, את ה-50. אני בהחלט ממליץ לבקר שם, אבל לא נראה לי שנסיעה לאילת היא הזמן המתאים לעשות זאת.

למען מאגר הנתונים של הפורום אני חוזר ומדגיש, מעלה עקרבים סגור לירידה לחלוטין!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בתור אחד שגר בדימונה , ויורד לאילת כל שבוע-שבועיים...מציע לך לנסוע דרך הערבה.

מבאר שבע לכיוון דימונה, לא ניכנסת לדימונה ממשיכה אך ורק ישר.

כשתגעי לירידות תיהי רגוע זה מאוד חשוב.

אני אישית בפעמים הראשונות היתי יורד על הילוך 2.

צומת הערבה לוקחת ימינה...ורק ישר =]

כמו שכבר אמרו כביש נוח (לדעתי גם) , הרבה מקומות עצירה.

שתיהיה לך נסיע טובה =].

פורסם

השוואה בין האפשרויות:

בכביש הערבה הסיבובים פחות או יותר מתנקזים לירידות החדות האלו של סדום.

זה קטע של 5 דקות שעושים במהירות זחילה, ואחר כך זו נסיעה פחות או יותר מישורית וישרה.

בכביש מצפה רמון הסיבובים פחות חדים, אם כי עדיין יש את הירידה של המכתש מייד אחרי מצפה רמון.

לאחר מכן הכביש מתפתל לו במדבר אבל לא מדובר בסיבובים חדים בכלל (החברים היותר שרוטים בפורום יכולים להעיד שכמעט ואין צורך לרדת מתחת ל140. ראי גם חתימה.)

הנוף מדהים.

האפשרות של מצפה רמון יותר ארוכה בכ-30 ק"מ. (מדובר על הוריאציה בה פונים שמאלה בצומת שיזפון ומתחברים לכביש הערבה ממש בסופו. הווריאציה השניה של הרי אילת והגעה לאילת דרך כביש 12 לא רלוונטית לפותחת השרשור)

שני הכבישים סלולים היטב ואין שום קשר לטיולי שטח.

שני הכבישים הם דו סטריים, כלומר נתיב בודד לכל כיוון.

לפעמים יש נתיב נוסף (בעיקר בעליות) כדי לאפשר עקיפה של רכבים איטיים שלא דרך הנתיב הנגדי.

כמות התנועה בכביש הערבה גבוהה הרבה יותר.

סיכום:

קודם כל את כל האופציות האחרות (הרי אילת, מעלה עקרבים, לא יודע מה) אפשר להוריד. נשארנו רק עם הערבה או מצפה רמון ואז שיזפון-->קטורה.

אם מדובר בנסיעה בלילה - עדיפות לכביש הערבה. אבל לדעתי עדיף לעשות את הדרך (לפחות דרומית לב"ש) באור יום בכל מקרה.

אם רוצים לעצור בדרך בכל מיני פונדקים וכו' - אז ערבה. בכביש מצפה רמון כמעט ואין נקודות עניין בדרך.

הערה: אם נוסעים דרך מצפה רמון אז תחנת דלק אחרונה היא במצפה רמון.

רצוי כמובן לתדלק מראש בתל אביב ואז יש די והותר עד אילת, אבל אם שכחת אז לא לצאת לכיוון אילת עם הנורה דולקת או משהו כזה.

אם מעניין הנוף - אז מצפה רמון. בשעות האור.

אם שונאים לנסוע בשיירות ולהיתקע מאחורי משאיות - אז מצפה רמון. כמעט אין שם משאיות.

לגבי טיפים לנסיעה:

1. לפני הנסיעה למלא דלק, למלא אוויר בצמיגים לפי הצורך (כולל גלגל רזרבי! לא כיף להיתקע במדבר עם פנצ'ר ורזרבי בלי אוויר) ולבדוק שמן+מים. (לא בתחנת דלק. לבד, בבוקר לפני הנעה)

2. אם יש 2 נהגים ואפשר להתחלף בדרך - מומלץ. זו נסיעה לא קצרה.

3. אם לא - אז לעשות לפחות הפסקה אחת להתרעננות באמצע.

4. בירידות ארוכות לשלב הילוך נמוך. איזה בדיוק? - זה שיאפשר לרדת את הירידה בלי לטחון את הבלמים ברציפות. לא לפחד מסל"ד גבוה - אין שום נזק גם ב5500 סל"ד. רק רעש.

5. מישהו חכם פעם אמר לי "יורדים ירידה באותו הילוך שעלית אותה".

6. להכין דיסקים שאוהבים כי אין קליטת רדיו מי יודע מה.

7. לכוון את הסלולרי לבחירת רשת ידנית ולבחור את המפעיל הישראלי. שיחות ברשת הירדנית הן יקרות ובנסיעה בערבה המכשיר עובר בין הרשתות לסירוגין. ואז מוציאים שיחה בלי לשים לב...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הרך הכי טובה להגיע לאילת היא....בטיסה.

אם לא אז באוטובוס.

למה את גוררת ת'אופל (= את האופל) עד אילת, ובייחוד שאת דיי בטוחה שהנהיגה הולכת להיות כבדה עלייך?

מה היתרון בזה?

גם ככה בתוך אילת כמעט לא משתמשים ברכב.

ולפעמיים וחצי שצריך אותו יותר כדאי ומשתלם לקחת מונית.

אם בכל זאת החלטת לא לנסוע באוטובוס אז מי עוד נוסע איתך?

יש איזה מישהו קצת יותר מנוסה ומיומן? אולי הוא ינהג?

מקסימום תעצרו לאיזה בדואי טרמפ ותנו לו לנהוג.

טיק טק אתם באילת, בדרכים שלא ידעת שקיימות ולא תיארת שרכב יכול לעבור בהם :twisted:

חחחח.........כל כך נכון

ככה אני מבין !ולא כמו רובוטים בנסיעה ישירה.

פורסם
למען מאגר הנתונים של הפורום אני חוזר ומדגיש, מעלה עקרבים סגור לירידה לחלוטין!

עברתי שם בשבוע שעבר.

הכביש אמנם "סגור" רישמית ע"י תמרור מתאים, אבל בפועל יש תנועה על הכביש והוא עביר לחלוטין לכל רכב פרטי. מה שכן, הכביש בהחלט מצריך נהיגה זהירה היות ויש בורות שנפערו, חלקם במקומות ללא שדה ראייה ובכמה מקומות חלק מהשוליים של הכביש נסחף ופשוט נעלם.

גם העלייה בכביש 225 מהמכתש לכיוון ירוחם "סגורה".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תודה :lol:

ננסה.

טוב - אז כביש הערבה. אם כן, אז האם יש המלצות מיוחדות לנהיגה אופטימלית על ידני לירידת סדום. הילוך שלישי, כמעט ולא לגעת בבלם. עוד המלצות? תודה.

די !!! מספיק להסתלבט...הבנו שאת מסתלבטת עלינו

אבל לפחות למדת שלאילת דרכים רבות ומגוונות לה.

פורסם

הכביש אמנם "סגור" רישמית ע"י תמרור מתאים, אבל בפועל יש תנועה על הכביש והוא עביר לחלוטין לכל רכב פרטי. מה שכן, הכביש בהחלט מצריך נהיגה זהירה היות ויש בורות שנפערו, חלקם במקומות ללא שדה ראייה ובכמה מקומות חלק מהשוליים של הכביש נסחף ופשוט נעלם.

התנועה על הכביש אכן קיימת אבל רק כלפי מעלה, מצד שני אם בא לך לרדת באין כניסה,בכביש תלול, מפותל, בלי אספלט שמספיק אפילו לרכב אחד בחלק מהדרך ובלי גדר בטחון בצד של התהום ולפגוש איזה משאית מטפסת כלפי מעלה או איזה חובב ראלי שיודע שאין תנועה מלמעלה וחורש בהיגוי יתר את כל הכביש... BE MY GUEST!

רק תן מראש כתובת שנדע לאן ללכת להודיע למשפחה :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא משנה באיזה כביש בחרת הכי חשוב זה אופן הנהיגה!

צריך לשים לב טוב טוב לדרך ולירידות, לא להלחץ תהי רגועה, תסעי לאט אין למה למהר, כביש הערבה מפוצץ במשאיות, כשעוקפים משאית/רכב צריך לשים לב שלא באים ממול רכבים, הכביש צריך להיות ריק, העקיפה תתבצע בשיא הזהירות והמהירות, אל תתעכבי יותר מידי זמן בנתיב הנגדי כי כמו שאמרו הכביש לא ישר יש בו כמו שקעים כאלו שלא רואים כ"כ טוב את התנועה ממול..

לפני היציאה הכי חשוב לבדוק את מצב הבלמים(רצוי במוסך או מישהו שמבין בזה), שמן מנוע,נוזל קירור ברדיאטור ושאר הנוזלים במנוע, וכמובן לא לשכוח לתדלק :) ...

לא לאמץ את הבלמים יותר מידי בירידות, רצוי בירידות ובסיבובים לשלב הילוך נמוך כדי שהמנוע יעזור בבלימה.

בחזרה בעליות סעי גם לאט, יש משאיות ובעליות קשה מאוד לעקוף לכן עדיף לזחול אחרי המשאית עד שיתאפשר לעקוף בביטחה.

בעליות בחזרה לא לאמץ את המנוע לא לנסות להאיץ חזק באמצע עליה קשה, זה רק מקשה על המנוע והוא עלול להתחמם.

אם חלילה המנוע מתחמם תעצרי בצד בשוליים (לא בסיבוב!) המתיני עם מנוע פועל מספר דקות עד שיתקרר, והמשיכי בדרך (רצוי לכבות מזגן בעליות קשות.)

נסיעה טובה!

פורסם
התנועה על הכביש אכן קיימת אבל רק כלפי מעלה, מצד שני אם בא לך לרדת באין כניסה,בכביש תלול, מפותל, בלי אספלט שמספיק אפילו לרכב אחד בחלק מהדרך ובלי גדר בטחון בצד של התהום ולפגוש איזה משאית מטפסת כלפי מעלה או איזה חובב ראלי שיודע שאין תנועה מלמעלה וחורש בהיגוי יתר את כל הכביש... BE MY GUEST!

רק תן מראש כתובת שנדע לאן ללכת להודיע למשפחה :twisted:

אתה בטוח לגבי כיוון התנועה?

אני בטוח ב99.9% שראיתי תמרור איסור כניסה (עיגול אדום על רקע לבן) גם למעלה וגם למטה. מה גם שכשאני עברתי במקום רוב התנועה היתה כלפי מטה ולא כלפי מעלה.

ואגב, יש גדר ביטחון - מדי פעם זרוקה חבית ישנה וחלודה בצידי הכביש :lol:

כביש מטורף לגמרי. אחד האהובים עלי בדרום, אבל בהחלט מצריך משנה זהירות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה בטוח לגבי כיוון התנועה?

אני בטוח ב99.9% שראיתי תמרור איסור כניסה (עיגול אדום על רקע לבן) גם למעלה וגם למטה. מה גם שכשאני עברתי במקום רוב התנועה היתה כלפי מטה ולא כלפי מעלה.

ואגב, יש גדר ביטחון - מדי פעם זרוקה חבית ישנה וחלודה בצידי הכביש :lol:

כביש מטורף לגמרי. אחד האהובים עלי בדרום, אבל בהחלט מצריך משנה זהירות.

למי שנותר ספק כלשהו....

השלטים גם למטה וגם למעלה.

רק שלמטה יש משהו חלמאי....

מי שקלט יסביר למה צריך לבלבל את הנהגים ?

כעת יחליטו מומחי הפורום אם מותר או אסור

ולמי שממש זקוק לדופליקט כזה יטריח עצמו ויטפס עם הרכב אל הכפר מאלכ' בשפולי השומרון לעבר דרך אלון.(נשק חובה)

IMG_0550.JPG

IMG_0551.JPG

IMG_0544.JPG

פורסם

ואו, השרשור גדל מיום ליום - המון תודה על התמיכה והרצון לעזור,המלצותיכם נהדרות!!!

. מישהו חכם פעם אמר לי "יורדים ירידה באותו הילוך שעלית אותה".

זה משהו שלא חשבתי עליו - ממש נכון!

בירידות ארוכות לשלב הילוך נמוך. איזה בדיוק? - זה שיאפשר לרדת את הירידה בלי לטחון את הבלמים ברציפות. לא לפחד מסל"ד גבוה - אין שום נזק גם ב5500 סל"ד. רק רעש.

לצערי אין לי מד סלד (שנת 95 כבר אמרתי?) אז הרעש זה המדד היחידי:rolleyes:

די !!! מספיק להסתלבט...הבנו שאת מסתלבטת עלינו

אבל לפחות למדת שלאילת דרכים רבות ומגוונות לה.

:?: דבר אחרון שאני עושה כרגע זה להסתלבט!

לצערי אני לא יכולה להגיב לכולם אבל בהחלט קראתי והפנמתי,

שוב המון תודה לכולכם,

אחזור לדווח (בתקוווה:twisted:) אחרי.

PKME

• תוכן חדש...