Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברמזור רגיל - לפני שמופיע האדום, יש 3 שניות ירוק מהבהב ואח"כ 3 שניות כתום.

רמזור של רכבת יכול לתפוס אותך באדום ממש לפני שאתה מגיע, בלי אזהרה.

לפני מפגש עם מסילת ברזל קיימים לך 4 תמרורים:

תמרור 21 התקרבות למפגש מסילת ברזל כ 250 מטר לפני המפגש.

תמרור 22 התקרבות למפגש מסילת ברזל (הוספו לתמרור בחלקו העליון מספר מטרים-יציינו את המרחק מהמפגש)

תמרור 23 התקרבות למפגש מסילת ברזל (חצים יסמנו את כיוון המפגש בדרך מסתעפת). כ 100 מטר לפני המפגש.

תמרור 24 מקום מפגש מסילת ברזל (מסילה אחת) כ 10 מטר לפני המפגש.

לדעתי התמרורים והמרחק שמתריעים על המפגש מספיק ברורים ובמרחק שיכול להכין אותך למפגש, צריך רק להיות ערני ולהסתכל מסביב.

ל'

נהג רגוע,

אם קראת את השירשור וגם הבנת מה כתוב כאן, אתה צריך להבין לבד שהתמרורים לפני מפגש מסילת ברזל תפקידם להכין אותך ל"הפתעה" שהרמזור במפגש יתחיל לעבוד.

כלומר, מרגע שהגעת למרחק 250 מטר מהמפגש, אתה אמור לצאת מנקודת הנחה שהרמזור יתחיל לעבוד תוך כדי התקרבותך למחסום ולתכנן נסיעתך בהתאם.

אם הוא לא יעבוד, הרווחת. אם הוא יעבוד, הרי שהיית מוכן לכך מראש.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
נהג רגוע,

אם קראת את השירשור וגם הבנת מה כתוב כאן, אתה צריך להבין לבד שהתמרורים לפני מפגש מסילת ברזל תפקידם להכין אותך ל"הפתעה" שהרמזור במפגש יתחיל לעבוד.

כלומר, מרגע שהגעת למרחק 250 מטר מהמפגש, אתה אמור לצאת מנקודת הנחה שהרמזור יתחיל לעבוד תוך כדי התקרבותך למחסום ולתכנן נסיעתך בהתאם.

אם הוא לא יעבוד, הרווחת. אם הוא יעבוד, הרי שהיית מוכן לכך מראש.

בחיים שלי לא עברתי באדום מהבהב ונהגתי מספיק.

הנקודה היא כזו, גם אם האטת מ 90 ל 30 לפני המסילה למרות שאין שום רכבת, רק מהפחד שהרמזור יתחיל להבהב, עדיין אם הוא יתחיל להבהב במרחק 15 מטר ממך, הזמן תגובה שלך+מרחק בלימה לא יספיקו ואתה לא תצליח לבלום לפני הרמזור (אם תנסה לתת בלימת חירום אולי תצליח לבלום ולעצור בדיוק באמצע המסילה).

תמיד יהיה איזשהו פרק זמן שבו גם נהג זהיר יבצע בהכרח את העבירה.

פורסם

נהג גרוע,

במרחק 15 מטר ומהירות של 30 קמ"ש אתה תספיק בוודאות לבלום לפני הרמזור, אלא אם רכבך לא תקין, או שאתה חולם על דברים אחרים.

זמן התגובה + מרחק העצירה נותן לך תוצאה של 13 מטר. כלומר עצרת 2 מ' לפני הרמזור.

אתה לא צריך לחפש תירוצים למה לא יכולת לעצור. אתה צריך להתאים את נהיגתך לכך שתצטרך לעצור, בגלל זה הכינו אותך בתמרורים שונים לפני המפגש, בדיוק בשביל שתדע כמה אתה קרוב יותר וכמה אתה צריך להיות זהיר יותר, עירני יותר, דרוך יותר, ומוכן לעצירה בהתאמה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עד כמה שידוע לי (ולא ממקור יותר מדי מוסמך-הש.ג. של הפסים) יש כמה שניות עד שהמצלמה מתחילה לעבוד,

יש בכך הגיון לתת למי שבדיוק נכנס לצומת הזדמנות לעבור. - כי אי אפשר לנחש מתי הפנסים ידלקו (שלא כמו בכביש).

לפי ספרי התאוריה ,זמן תגובה של אדם 3/4 שניה (חוץ מבישראל שכולם אנשי בעלי תכונות של גיבור על) ומכיון שרכב לא יכול לעצור על המקום יש גם את מרחק העצירה של הרכב + העובדה שאתה חייב גם לבלום בזהירות בהתחשב בתנועה(כידוע מכיון שאנחנו בישראל בעלי זמן תגובה של גיבורי על אנחנו גם לא שומרים מרחק) ואם בלמת באמצע הצומת לא תוכל לחזור אחורה .

אבל 15 מטר היא דוגמא רעה מאוד

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

אמיר שטיל,

אתה צודק מבחינת החישוב, ואני מתקן- במהירות 33 קמ"ש אתה כבר לא תספיק לעצור. עכשיו זה בסדר?

כמו כן הנתונים שאתה נתת מתיחסים לבלימת חירום- אז אם ילד קופץ לך לכביש אתה תגיב מיד במקסימום ברקס,

אבל אם מדובר ברמזור שהתחיל להבהב אני לא בטוח שתלחץ על הברקס מיידית והכי חזק שלך.

ואני עדיין עומד מאחורי מה שכתבתי-

תמיד יהיה איזשהו מרחק שבו הטיימינג של כניסת הרמזור יכריח גם נהג זהיר לעבור באדום מהבהב.

יש מאות רמזורים כאלה בארץ ועשרות רכבות ביום ולכן במשך שנה שלמה יש משהו כמו מיליון פעמים שבהם הרמזור מתחיל פתאום להבהב ולכן בוודאות יש נהגים זהירים (עשרות, אולי מאות) שבעל כורחם עברו באדום מהבהב.

פורסם

נהג רגוע,

ההתחכמות שלך עם הנתונים לא עושה לך טוב, כי הרי לא ירדת לסוף הענין או שאתה לא מבין את ההתנהגות בדרך.

ככל שאתה מהיר יותר, כך אתה גם חולף את הרמזור והפסים מהר יותר.

אם יש מחסום, הוא לא יורד עליך תוך שניה, הוא מתחיל לרדת כעבור 2 שניות עליך. גם אם אין מחסום, עדיין יש לך 2 שניות להספיק לחלוף את המפגש, וזה המון זמן.

במהירות 30 אתה חולף כל שניה 8.3 מטר.

במהירות 40 אתה חולף כל שניה 11.1 מטר.

כך שאם אתה מגיע סביב מהירויות אלה למפגש, או שהספקת לעצור בזמן, או שהספקת לחלוף בזמן.

צא לכביש, סמן לך 10 מטרים, ותראה איזה מרחק זה בשביל להעריך מרחקים במרחב. (זה לפחות כ- 3 מכוניות וקצת עודף). לדעתי אתה לא מעריך נכון את המרחק בכביש לעומת המהירות.

אם לפניך נוסעות עוד מכוניות, זה אומר שאתה בוודאי לא הראשון שיחלוף באדום, ואם אתה השלישי או הרביעי שחולף באדום, אין ספק ששוטר יעצור אותך. מצד שני, אם הרכב שלפניך יחליט לבלום חירום, לדבריך אתה תיכנס בו.

שוטר שיהא נוכח במקום, שם לב באיזה שלב של הנסיעה אתה נמצא כאשר הרמזור/פעמון עובדים. ברור שאם אתה במרחק 30 מטר ובמהירות 60, אתה חולף את הפסים אחרי 2 שניות ומצולם או נעצר ע"י שוטר ובצדק.

אף שוטר לא יתפוס אותך בגלל שחלפת על הפסים בשניה הראשונה של הרמזור.

את "התנהגות" המחסום הרמזור והמצלמה אני מכיר יותר מידי טוב: אני עובר במקום שהמחסום עולה ויורד כמעט 100 פעמים ביום, כך שיוצא לי לראות מספיק מצבים כדי לדבר על "ידע אישי".

מילת המפתח היא לבוא מוכן.

פורסם

אם יש פרק זמן, למשל כמו שאמרת ששוטר לא יעצור אותי אם עברתי ב 2 שניות הראשונות, אז זה בסדר והגיוני.

10 מטר = 2 משפחתיות + מטר רווח בין הפגושים.

האמת שבאותה מידה אם הולך רגל עומד על אי תנועה ליד מעבר חציה, ולא זז, ודווקא חצי שניה לפני שאתה עובר עם האוטו הוא מחליט לשים רגל על הכביש, רשמית עברת עבירה והיית צריך לעצור לו. מעשית זה לא אפשרי, ולכן אני מקווה שאם שוטר נוכח (שוטר אמיתי, לא כזה שאוכל פיתה בניידת) יהיה לו שיקול דעת.

פורסם
אז תסתכל טוב יותר בפעם הבאה.

יש מקומות שצריך להקפיד בהם פי 10, פי 1000 או פי 100,000,000,000

מאשר מקומות אחרים. בפעם הבאה שאתה מסיע חבר ועובר ליד פס רכבת,

תתעלם ממנו ותתרכז רק במה שחשוב.

"להפיל" על האימא זה סתם נראה לי כמו חוסר בגרות משווע או רשעות טהורה.

אין הבדל בין 3 ל-18 שנים, אם בשני המקרים אין עבירות קודמות.

תקווה לטוב, ועורך דין תמיד יכול לעזור.

יש הבדל! יש קנסות שניתן להמירם באזהרה אם יש 5 שנים וותק ושנתיים נקיות.

פורסם

במקרה של חציית פסי רכבת אף שופט/ת עם הגיון בריא לא תסתפק באזהרה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם משקיטים את "הצ'יקס בום" של המערכת באוטו לפני פסי רכבת אפשר לשמוע פעמון מצלצל -ולא זה לא סימן שניגמרה ההפסקה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...