Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

יש לנו ויכוח בין החברים , אני רוצה שתעזרו לי להגיע למסקנה :

חבר שלי אומר שאם נגיד לוקחים את אותו רכב אבל עם נפח מנוע שונה , לדוגמא פיאט אונו נפח 1000 ונפח 1400.

חבר שלי אומר ככל שהנפח גדול יותר כך האוטו יותר חיסכוני בגלל שהמנוע מתאמץ פחות להגיע אל המהירות ומפעיל פחות כוח.

לדעתי הוא לא צודק, האם הוא צודק לדעתכם ?

האם זה הגיוני שמנוע יותר גדול באותו הרכב יהיה יותר חסכוני ???

תודה מראש

פורסם

זה תלוי בעוד הרבה פרמטרים ובתנאי הנסיעה. במישור במהירות רגילה המנוע הקטן יהיה יותר חסכוני. בעלייה תלולה למשל, המנוע הקטן יתאמץ הרבה יותר ולכן "ישתה" יותר דלק. אבל זה לא חד-משמעי וזה לא שחור-לבן, תלוי בהרבה פרמטרים חוץ מנפח המנוע ככה שאני לא יכול לתת לך תשובה מדוייקת.

פורסם

אכן לא חד משמעי, בעיר שהיא לא חיפה למשל המנוע הקטן יהיה חסכוני יותר, מחוץ לעיר במישור בקושי יהיה הבדל (אני משווה כרגע בין גרסאת 1.6 ל2.0 למשל) בכבישים הרריים למנוע הגדול יהיה יתרון.

בכל מקום שבו יש צורך בכח מנוע - המנוע הגדול יהיה חסכוני יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אכן יש הרבה פרמטרים שמשפיעים, אבל...

היו לי במשפחה פיאט אונו 1400 וגם 1100.

עם ה 1100 צריכת הדלק מעולם לא ירדה מתחת ל 15 ק"מ לליטר, ולא משנה כמה חזק הייתי צריך ללחוץ על הגז.

עם ה 1400 צריכת הדלק אף פעם לא היתה טובה יותר מ 14 ק"מ לליטר.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
האם יתכן מצב שבו מנוע גדול יהיה חסכוני ממנוע קטן יותר?

התשובה היא כן.

אי אפשר לדבר על מנוע סתם ככה במונחים של "גדול" ו"קטן". נפח מנוע זה רחוק מאוד מלהיות הכל. מנועים שונים במבנה שלהם, בשיטת הזנה (הזרקה קרבוקטור, טורבו וכד'). גם, בד"כ מנוע מותקן ברכב (לפחות מנועים שבכוונת פותח שירשור). רכבים שונים, יש להם אוירודינאמיות שונה, משקל שונה ועוד המון פרמטרים, כגון סוג גיר ויחסי העברה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
התשובה היא כן.

אי אפשר לדבר על מנוע סתם ככה במונחים של "גדול" ו"קטן". נפח מנוע זה רחוק מאוד מלהיות הכל. מנועים שונים במבנה שלהם, בשיטת הזנה (הזרקה קרבוקטור, טורבו וכד'). גם, בד"כ מנוע מותקן ברכב (לפחות מנועים שבכוונת פותח שירשור). רכבים שונים, יש להם אוירודינאמיות שונה, משקל שונה ועוד המון פרמטרים, כגון סוג גיר ויחסי העברה.

קודם כל מדובר בנסיעה ישרה במישור ישר. נסיעה בתוך עיר.

כמו כן אני יודע שיש הבדלים בין סוגי מנועים שונים , קרבורטור, דיזל, בנזין וכו'.

אני מתכוון נגיד לוקחים רכב , עם אותו סוג מנוע פשוט יש הבדל בנפח שלהם.

למשל פיאט אונו נפח 1000 וגירסא של 1400.

לפי דברי חבר שלי ה1000 יאכל יותר דלק מכיוון שהוא צריך להתאמץ יותר מאשר אותו פיאט עם אותו מנוע אבל נפח של 1400.

מכיוון שלפי מה שהוא אומר הפח הוא אותו פה, אותן התוספות יש באוטו לכן מנוע קטן צריך להתאמץ יותר בשביל לסחוב את האוטו.

פורסם
פורסם
קודם כל מדובר בנסיעה ישרה במישור ישר. נסיעה בתוך עיר.

כמו כן אני יודע שיש הבדלים בין סוגי מנועים שונים , קרבורטור, דיזל, בנזין וכו'.

אני מתכוון נגיד לוקחים רכב , עם אותו סוג מנוע פשוט יש הבדל בנפח שלהם.

למשל פיאט אונו נפח 1000 וגירסא של 1400.

לפי דברי חבר שלי ה1000 יאכל יותר דלק מכיוון שהוא צריך להתאמץ יותר מאשר אותו פיאט עם אותו מנוע אבל נפח של 1400.

מכיוון שלפי מה שהוא אומר הפח הוא אותו פה, אותן התוספות יש באוטו לכן מנוע קטן צריך להתאמץ יותר בשביל לסחוב את האוטו.

מהתגובה שלך הזאת נראה שלא קראת את התגובה שלי כמה הודעות למעלה.

עובדות אמיתיות, בדיוק על הדגמים שחבר שלך דיבר עליהם. מה אתה רוצה יותר?

כמו שאמרו לך כבר, יש מצבים שבהם המנוע הגדול עשוי להיות יותר חסכוני, אבל בדר"כ המנוע הקטן יהיה יותר חסכוני.

אפשר לנעול עכשיו?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...