Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אפשר לקבל אומדן עלויות אחזקה של רכב יפני משנתונים ישנים דוגמת 90-93 לעומת קטנוע 125 סמ"ק שנת 2008. אם זה משנה אני אביא דוגמא לרכב דייהטסו אפלאוז ידני בצבע שחור (בצחוק לגבי הצבע:p ). קטנוע קימקו מובי.

עלות רכישה של שניהם תעמוד על כ-10 אלף ש"ח. לא נתווכח על אלף לפה או אלף לשם זה לא משנה כרגע. האוטו עשה בוודאי כ 250 אלף ק"מ. הקטנוע בקושי גמע 13 אלף.

עד כאן החפירות.

אני מעוניין להוציא מהמשוואה את עניין הדלק. דלק זה עניין של הנוסע. אתה משלם כמה שאתה נוסע.

העניין הכי חשוב לי זה הקטע של הטיפולים והתיקונים. אני מבקר לעיתים בפורום הטכני פה ואפשר פשוט לראות מלא מושגים ושלל בעיות הרכב. השאלה כמה זה עולה לנו?

מה אני צריך להכניס למשוואה?

ביטוח חובה+צד ג' (מקיף אני לא מעוניין להכניס, כמו הדלק, זה עניין אישי). טיפולים תקופתיים ותיקונים. טסט. מיגוני רכיבה בקטנוע + מנעולים. מה עוד?

מישהו יכול לתת אומדן לגבי המחירים הנ"ל?

פורסם

ביטוח חובה וצד ג' לנהג יחיד עולה בדו"ג כ-4,000 ש"ח לשנה (בהנחה שאתה לא חדש וצעיר),

ברכב זה יעלה מחצית ואולי פחות.

תיקונים וטיפולים בדו"ג חדש יחסית הם סביב ה-1,000 שקל בשנה.

ברכב בגיל שכזה אתה עלול למצוא את עצמך מוציא על תיקונים ואחזקה, בממוצע 500 שקל בחודש, פשוט כי יש הרבה יותר מכלולים עייפים שעלולים להתקלקל.

הטסט לרכב עולה יותר מכפול מאשר לדו"ג.

ואם הגענו לדלק- על אחת כמה וכמה שצריכת הדלק היא כפולה +- לעומת דו"ג.

מיגון ונעילות יכול להגיע לסדרי גודל של אלפי שקלים, תלוי במותג, באיכות וכו', מצד שני מיגון ונעילות יכולים לעבור איתך גם כשתחליף לדו"ג אחר.

חג שמח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קטנועים, ודו גלגליים בכלל, גניבים בצורה מזעזעת. מאוד יתכן שיום אחד תתעורר ולא יהיה כלום בחניה - מה שבוודאי ייקר את עלות האחזקה הכוללת...

כאמור, ביטוח חובה יקר להחריד (כמו שציין אמיר). תוסיף למשוואה גם עלות מיגון לעצמך (קסדה, מעיל, כפפות לכל הפחות) - סביב ה1500 ש"ח בשביל ציוד פשוט יחסית, מנעולים עוד 500 ש"ח (שרשרת ודיסק, לפחות).

בוא נגיד שבעוד שכנראה, בשורה התחתונה, הקטנוע זול יותר לאחזקה מהרכב, ההפרש הוא לא של פי 2-3. הכל יכול להשתנות במידה והקטנוע שלך נגנב. ביטוח מקיף לקטנוע יעזור כאן, אבל מייקר שוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

יש לי גם רכב וגם קטנוע..אז ככה:

ביטוח לקטנוע עולה לי 3700...ביטוח לרכב שזה חובה וצד ג עולה 3200...

דלק...דלק לשבוע לקטנוע עולה לי אולי 70 שקל..ואני נוסע די הרבה...ברכב 70 שקל מספיק לי אולי לנסיעה, שתיים.

טיפול...טיפול 4 לקטנוע עולה אולי 450 שקל. לרכב פי 2.

צמיגים לקטנוע עולים 140 שקל לצמיג. לרכב אחד עולה 500.

פקקים...עם הקטנוע אני בכל מקום בחיפה גג ב15 דקות (ואני לא מגזים-עובד שליח). ברכב לפעמים אני ב15 דקות ברמזור אחד.

בקיצור אם הייתי מחפש לחסוך לא הייתי חושב בכלל בכיוון של רכב. אגב גם רכבים גונבים.

תיקח עם הקטנוע 2 מנעולים, מנעול דיסק ואזעקה ואם גונבים לך אותו תמלא לוטו כי זה בערך הסיכוי.

אגב כאחד שעשה לכמה קטנועים הרצה והגיע איתם ל30 אלף ק"מ ומעלה במהלך ה4 שנים האחרונות אני יכול להגיד לך שחוץ מטיפולים לא הייתי מבקר במוסך. אולי פעם ב...רכב לעומת זאת? תתכונן לתקלות כל פעם.

פורסם

לא כל כך הצלחתי לעקוב אחרי ההשואה. משוים תפוחום לתפוחים.

טיפול 4 לאוטו ? יש חיה כזאת ? לא, יש טיפול 10-15 והוא עולה 600 ש"ח במוסך מורשה , בממוצע.

גלגל ב- 140 ש"ח מחליפים כל כמה ק"מ ? בטח לא כמו באוטו , 40000 ומעלה. ועוד, ב -500 אתה קונה לאוטו צמיג טוב. את מקבילי האיכות לזבל הסיני שמצליחים לדחוף לקטנועים תקנה בחצי ופחות.

מחירי הטיפולים והצמיגים לק"מ ,לפי הנתונים שלך,- מצביעים בבירור כדאיות אוטו. לזה התכוונת ?

פורסם

תודה לתגובות.

אגב אני כן נהג חדש. בדקתי במחשבון ביטוח חובה וביטוח קטנוע יעלה 4000 לעומת ביטוח רכב 3000. צד ג' + חובה יוסיפו בטח יחסים שווים פחות או יותר ב 2 המקרים.

נניח כולל צד ג' מדובר על 4600 לעומת 3600 ברכב. מה שאומר כ-460 לחודש בקטנוע לעומת 360 ברכב. (לא נתווכח על 30 שקל לפה או לשם).

לגבי טיפולים תקופתיים לפי מבחן משווה של פול גז: http://www.fullgaz.co.il/tests/2007/125-20k.php

יצא ממוצע עלות טיפולים 4000 ש"ח (לקטנועי 125 שבמבחן) לאחר 24,000 ק"מ. וזה בלי תקלות לא צפויות. מה שאומר שאם אני נוסע בשנה 12 אלף ק"מ (ואני בספק האמת אבל עדיין לא החזקתי רכב) ייצא כ-200 ש"ח לחודש.

יש אומדן דומה לגבי רכב? כמה עולה טיפול 10 אלף ברכב? טסט? וכל כמה זמן?

עריכה: עכשיו ראיתי את התגובה של HAIMY. לא לזה התכוונתי. כי אומרים שעלויות אחזקה של רכב אדירות לעומת קטנוע. אני מנסה להבין איך למה ועד כמה הן עד כדי כך אדירות, במיוחד שמדובר על רכב ישן. שמעתי משפטים כמו "תשאיר לך בצד 1000 ש"ח כל חודש" וכל מיני כאלה. ולא הבנתי אם הכוונה 1000 שח כולל ביטוח וטסט או מלבד הביטוח והטסט. וכו'...

אם העלויות דומות אני אעדיף רכב בהרבה על קטנוע. גם אם הרכב ישן והקטנוע חדש. למרות שברכב כזה ישן הגיר יכול להתקלקל בבוקר יום בהיר ולעלות 4000 שקל יפים וחמודים, שלא לדבר על המנוע העייף.

פורסם

למה לא ליקנות קטנוע חשמלי חדש! במחיר הזה שציינת? חוץ מימצבר אין כימעט טיפולים וגם הביטוח והטסט זולים יותר!

http://www.fridman.co.il/49691/קטנועים-חשמליים

http://www.ecomotors.co.il/

אולי יש עוד ושווה ליבדוק(הביטוח לכל הקטנועים החשמליים הוא כמו של 50 סמ"ק ואין צורך בטיפול תקופתי).

פורסם

רכב בשנתון שציינת ידרוש כמות רבה של תיקונים,יותר דלק,וכל הקטע של הפקקים,מצד שני הביטוח יותר זול ורכב גם יותר בטוח (בשנתון הזה לא משהו קריטי).

לעומת זאת קטנוע יחסוך לך חצי מהזמן,חצי מהדלק,חצי מהתיקונים (עם הוא חדש אז אפילו רבע),קח בחשבון שקניית ציוד הרכיבה היא חד פעמית ולא משהו שאתה משלם כל חודש זה ציוד שנשמר,ביטוח קצת יותר יקר,והסיכון שבקטנוע גדול יותר.

בעיקרון עם תסתכל על העלויות תראה שזה שבסופו של דבר עלויות אחזקה כוללות יוצאות אותו הדבר כמעט.

נו אז מה עם הרכב ידרוש הרבה חלפים זה מתקזז עם עלות הביטוח הגבוהה של הקטנוע וכיוצא באלה.

בסופו של דבר השאלה היא מה חשוב לך יותר?

להגיע בחצי הזמן ולשלם פחות דלק?

או להגיע בכפול זמן ביותר נוחות (עם אפשר לקרוא לזה ככה)ולהרגיש יותר בטוח(גם זה בספק)?

אני הייתי הולך על הקטנוע זה גם יותר נגיש.

פורסם

ההוצאות על הרכב יהיו מאוד תלויות במצב הרכב שתמצא. עם מספיק סבלנות, אפשר למצוא גם רכבים בני 15 מיד ראשונה שמורים במצב טוב, אבל גם הם ידרשו טיפול טוב כדי לשמור על רמת הוצאות נמוכה לאורך זמן.

לפני כמה שנים מצאתי אפלאוז יד ראשונה מזקנה עם קילומטראז' נמוך וכל ההוצאות שהיו לי עליו במשך שנה וחצי היו די סבירות. מחירים: 4 צמיגי יוקוהאמה - 800 ש"ח, 2 טיפולי 10K במוסך חאפרי - 850 ש"ח שני הטיפולים, פעמיים החלפת שמן ופילטר שמן כל 5K ק"מ - 300 ש"ח, טיימינג + ברקסים - 1000 ש"ח, כיוון וניקוי קרבורטור - משהו כמו 400 ש"ח. נראה לי שזהו.

יוצא בסה"כ כ-3,500 ש"ח טיפולים במשך שנה וחצי ו-22K ק"מ.

לעניין ההוצאות הדלק - דווקא מרכיב הדלק בהוצאות שלך הוא שאמור להביא אותך להעדיף את הקטנוע. אם אתה נוסע 10K ק"מ בשנה, אותה אפלאוז שדיברת עליה תצרוך כאלף ליטר דלק, שהם בערך 6,300 ש"ח לפי המחירים של היום. בקטנוע 125 סמ"ק זה חצי מזה או אפילו פחות.

אם אופי הנסיעות שלך זה בעיקר בתוך העיר ולבד, אין ספק שעדיף קטנוע.

פורסם

עם תסתכל על העלויות שהוצגו לך פה תראה שעדיף קטנוע.

עוד נקודה למחשבה:

אין בכלל השוואה בין קטנוע למכונית.

תהיה בטוח שהקטנוע חוסך הרבה יותר בדלק ויתר זריז,זה עובדה שלא תוכל לשנות,כמו הביטוח הגבוה יחסית שלו.

בדברים האלה אתה תמיד בטוח,אבל במה שאתה לא בטוח זה תקלות וטיפולים,אתה לא יודע מתי ואפיה תצטרך תיקון,אבל מה שאתה כן בטוח שתמיד תיקון ברכב יעלה כפליים מקטנוע ועוד חדש.

עם כבר מתקלקל משהו עדיף שזה יהיה בקטנוע ככה העלויות יהיו זולות יותר ועוד ברכב די ישן יש הרבה תקלות עם תרצה ועם לא.

פורסם

יש לי אפלאוז ואני משלם על ביטוח חובה+ צד ג' סכום של: 1750 שקל.

אינטואיטיבית האחזקה של רכב תהיה יקרה יותר, זאת עקב כמות מכלולים גדולה יותר מאשר קטנוע ועלות התיקונים למכלול גהוהה יותר ברכב.

אולם מכיוון שיש פה גם פרמטר של מזל, קשה מאוד לחזות מה כמות התקלות ועלותן.

אולם אחד הפרמטרים הכי חשובים, יותר מאחזקה, זהו הסיכון לחייך, הסטטיסטיקה מציגה נתונים שאם רכב יש לך יותר סיכוי לשרוד כאשר יש תאונה ואתה גם יותר מוגן.

וקיים גם פרמטר העונתיות (חורף) שבו לא תוכל לנסוע עם הקטנוע.

פורסם

אני גם לקראת רכישה של קטנוע 125 ללימודים. אין ספק שהוא יותר זול ומשתלם לאחזקה. שלא נדבר על פקקים+חניה.

אבל יש שני דברים שהם PRICELESS כאן-

- תאונה קטנה ואתה עף באוויר מהקטנוע, במקרה הגרוע אתה יודע איפה זה יכול להגמר.

- אנחנו נכנסים לחורף, ומבול שיתפוס אותך באמצע זה לא הדבר הכי נעים.

יש כאלה שלא מוכנים לוותר על שני הדברים הנ"ל ובסוף בוחרים ברכב (לרוב בחורות/קוקסינלים).

בהצלחה.

172

פורסם

היות ואני מתנייד גם עם 4 גלגלים וגם עם 2, אני יכול לומר שגם בחורף הלא גשום כל-כך אצלנו, אני מסתדר עם דו"ג.

נכון, שקר יותר (במיוחד בלילה), וכשגשום אין וישרים למשקף.

לרוב הצלחתי לתכנן את נסיעותי בין הטיפות, ובכל מקרה מצטייד תמיד בחליפה נגד גשם (הפשוטה שמוכרים בהום-סנטר).

בהתחשב בזה שמרחקי הנסיעה בדו"ג הם קצרים, גם אם יתפוס אותי גשם, מדובר במרחק לא גדול, ובמשנה זהירות אמשיך ליעד.

לא אצא לדרך כאשר יורד גשם, ובחורף ה-4 גלגלים יותר שימושי מבחינתי.

חג שמח (נשאר עוד קצת).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

החורף אומר שתי דברים לגם הדו"ג.

האחד סיכון גבוה יותר לתאונה,ומנקודה זו באה הנקודה השנייה שבחורף אתה יכול להוריד את המחיר של הקטנוע כי רוב האנשים לא רוצים לקחת את הסיכון הזה.

פורסם

אני מחזיק ברשותי הונדה סיוויק 92 אוטומוט וקטנוע 125 קימקו מובי...

האוטו יקר הרבה יותר מבחינת הוצאות וטיפולים אבל אין להשוות בין אוטו לקטנוע .

באוטו תקבל איכות חיים והרבה פחות סיכון ביותר כסף

באופנוע לא תקבל איכות חיים והסיכוי שלך לאבד אותם גבוה פי כמה אבל יעלה לך הרבה פחות

כל אחד והבחירה שלו.

אני אישית אוהב מאוד דו"ג וקשה לי לוותר עליו..בגלל זה אני מחזיק את שתיהם

כולם יודעים שיש טיפה בים אבל רק מעטים יודעים שבכל טיפה יש ים

• תוכן חדש...