Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי לפי מה שהבנתי אז המשפט "שים לך אלף שקל בכל חודש בצד בשביל טיפולים באוטו" זה כולל הביטוח והטסט. לפי מה שהצלחתי להבין מפה יש יתרון חודשי מבחינת עלות תיקונים וטיפולים שוטפים (לא כולל דלק) לקטנוע בערך של כ-200-300, לא כולל תקלות איומות ולא צפויות שיכולות לעלות אלפים (מישהו אמר מנוע? גיר?) (אגב נצל"ש-שיפוץ גיר אוטומטי לעומת גיר ידני? הבדלי מחירים בשנתונים נמוכים פחות או יותר? ואני מדבר על רכב עממי לא אלפא רומאו. דייהטסו אפלאוז למשל).

עם העניין של החורף אני מאמין שאסתדר בקטנוע אפשר לחשוב מה זה חורף ישראלי וכמה זמן הוא נמשך.. בגלל עניין הסיכון שברכיבה על קטנוע אני לא רוצה לנסוע הרבה, גם בקיץ. אני כרגע מתכנן 2-3 נסיעות בשבוע. רק ליציאות עם חברים למשל לקניון או לים. לא לעיסוקים יום יומיים. לצבא אני אפילו נראה לי אסע באוטובוסים ורק מדי פעם אבוא עם הקטנוע (מישהו אמר פוזה?). הבעיה היחידה שיש לי כמו מישהו שאמר זה הבטיחות. מישהו שלא שומר מרחק ונכנס בי ואני באוטו אני יכול לקבל כאבי גב וצוואר. (ברור שתלוי בעוד מיליון גורמים אבל נגיד מהירות נמוכה ואני חגור ובלה בלה) בקטנוע אני פשוט עף ולך תידע על מה אני עף או מה יעלה עלי אח"כ השם ישמור. עם עניין הנוחות שיותר כיף אוטו לדעתי כי שמים שם מה שרוצים ומסיעים כמה חבר'ה והכל, אני יכול להסתדר גם עם הרכבה אחת.

אני חושב לעצמי, מי אני שאני אחזיק אוטו? שאלך למוסך לטפל במנוע? אני לא מבין בגרוש. זה שאני חורש פה את הפורום הטכני ומבין קצת ולומד בעיות של אנשים - מפה ועד לאחזקה של רכב... ועוד כזה ישן... אולי עוד 5 שנים שאני אתבגר יותר. נראה לי אוטו כרגע אני אכנס לברוך רציני מאוד. אם רק לא היה בעיית חיים ושבירת עצמות בקטנוע.

אגב בכוונה פורסמתי פה ולא בפול גז, פה האווירה הרבה יותר כיפית . שם הם כבדים כאלה. ובטח אחרי 3-4 תגובות היו נועלים לי כבר את האשכול או אומרים "חיפוש!!!". תגובה של מישהו פה ש"מי שמפחד לנסוע בקטנוע הוא קוקסינל או בחורה" (משהו כזה) היתה זוכה שם לחפירה רצינית.... P:

פורסם

כשלמדתי נהיגה, למדתי אצל אותו המורה גם על רכב, גם על אופנוע.

את הטסט לאופנוע עברתי 2-3 שבועות אחרי הטסט לרכב.

אחרי שעברתי את הטסט לאופנוע אמר לי המורה לנהיגה בקולו הרועם:

כשאתה עושה תאונה עם רכב - הולכת דלת,

כשאתה עושה תאונה עם אופנוע - הולכת רגל.

המשפט הזה מהדהד בראשי עד היום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
כשלמדתי נהיגה, למדתי אצל אותו המורה גם על רכב, גם על אופנוע.

את הטסט לאופנוע עברתי 2-3 שבועות אחרי הטסט לרכב.

אחרי שעברתי את הטסט לאופנוע אמר לי המורה לנהיגה בקולו הרועם:

כשאתה עושה תאונה עם רכב - הולכת דלת,

כשאתה עושה תאונה עם אופנוע - הולכת רגל.

המשפט הזה מהדהד בראשי עד היום.

.

השאלה על הסיכוי לעשות תאונה. דיברתי עם כמה אנשים בעבודה שלי יש להם 15 שנה רישיון ונוסעים כל יום וחוץ מכמה החלקות לא קרה להם כלום ברוך השם. ויש מלא אנשים אני מתאר לעצמי שתוך חודש או תוך נסיעה קרה להם משהו גרוע מזה. זה תלוי בהרבה דברים ואין פה מקום לשיפוט או הכללה.

אני חושב שקודם אני אוציא רישיון על קטנוע, נראה איך זה קודם, ונראה מה יהיה.

פורסם

יש אנשים שנוסעים 40 שנה בלי דו"ח אחד, ויש כאלה שרשיונם נשלל יומיים אחרי הטסט, אז?

ולדעתי, אוטו עדיף על קטנוע מכמה סיבות:

1) גג

2) חלונות

3) דלתות

4) מזגן (לא בטוח לגבי הדייהטסו אפלאוז 91)

5) חימום (כנ"ל)

6) רדיו (אני יודע שאפשר לשמוע מוזיקה ב-MP3, אבל זה לא אותו דבר)

7) לא צריך לשמור על שיווי משקל (כן, אני יודע לרכב על אופניים ואני יודע שזה לא ביג דיל, אבל בכל זאת)

8) מעטים אנשים שנפלו מהאוטו תוך כדי נסיעה :roll:

9) לא צריך קסדה (אבל אתה יכול לשים אם בא לך :lol:)

10) כבר אמרו כאן שעם אוטו אפשר לנסוע בגשם?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...