Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שקראתי על כך הרבה דיווחי משטרה חרא, החלטתי לשתף אותכם בחוויה קצרה מהטיול לקוסטה ריקה (שיסתיים בסוף השבוע).

הכביש הראשי בקוסטה ריקה הוא כביש 1. כביש בעל מסלול אחד לכל כיוון ללא הפרדה בין הנתיבים כמובן, מהירות נסיעה חוקית 80 קמ"ש.

הרכב - גיפ דייטסו טריוס (BEGO), המהירות 90-100 קמ"ש בערך.

שוטר עוצר אותי בצד הדרך והולך לקראתי עם אקדח ראדאר ישן.

אני שואל מה הבעיה והוא שולף את האקדח ומראה לי מהירות דמיונית של 117 קמ"ש. 26000 קולון הוא אומר (550 קולון = דולר) ואתה יכול לשלם את זה בדואר - או ישר אצלי !

אני כמובן מתנגד - הגיפ לא יכול לנסוע כל כך מהר, הייתי על הרבה פחות, זה לא יכול להיות, וכו. השוטר מתעקש אבל עדיין מוריד את הקנס ל 20000 קולון. אישתי ישר אומרת לשוטר - אני בהריון, אם הוא ייסע מהר אני מרביצה לו על היד, ואחרי שהיא לא בטוחה אם הוא הבין היא יוצאת מהאוטו - הקנס יורד ל 10000 קולון!. היא מראה לו את הבטן (הקטנה למדי - תחילת רביעי) והוא נכנע - נוסעים ללא קנס.

יוצאים באושר ואני מקפיד הייטב לנסוע 80, למרות מחאותיה של אישתי שגם 90 יהיה בסדר (הכביש היה ריק לחלוטין!). לא עברו 5 דקות ושוב עוצרת אותי משטרה, שוטר חדש.

אני עוצר בצד, הפעם יודע לגמרי שאייני אשם, ומתקרב אלי שוטר. לפני שהוא מגיע - הוא מכוון אל רכב אחר, ככה שאני לא יכול לראות על כמה נסעתי.

כן אדוני השוטר, אני אומר.

נסעת מהר, 40 קמ"ש מעל המותר! הקנס 40000 קולון. אתה יכול לשלם אצלי!

הפעם כבר ידעתי לגמרי שני דברים:

1. נסעתי 80 בדיוק

2. הקנסות והשוטרים פה גמישים

ישר התנגדתי, אמרתי שלא עברתי את ה 80, שנורא הקפדתי וכו. ואז השוטר אומר שזה קטע של השתלבות (יש כביש עפר שממנו יכולים לפנות לכביש) ולכן מותר פה רק 40 קמ"ש!

כמובן שלא הסכמתי והשוטר שיחרר אותי בסוף עם אזהרה.

מה ראיתי?

1. השוטרים נורא אוהבים לעצור רכבים של תיירים, כנראה גם שיש טריקים פשוטים כדי להעלות את מהירות תפיסת הרכב (כנראה הזזת האקדח בצורה מסויימת)

2. הקנס לאו דווקא יילך למשטרת קוסטה ריקה, רוב הסיכוי שהשוטר שמוכן לשלם במקומך את הקנס לא ממש ירשום את אותו סכום...

3. הקנסות גמישים - תלוי כמה תתוכח.

אני רק חושב על תיירים שלא יתווכחו ושעליהם הטריק בוודאי עובד...

יש עוד הרבה חלם בקוסטה ריקה, הכביש הראשי היה סגור במשך ימים עקב חול שעף על הכביש. במקום נראו צוות של 10 אנשים שלא עושים דבר רוב הזמן! בינתיים נוצרו פקקי ענק. בחלק מהזמן העובדים עבדו וחסמו את הנתיבים תוך כדי יצירת פקקי ענק (יש לציין כי שעברתי שם - בשני ימים שונים - המצב היה כזה שמאפשר נסיעה - קצת גושי חול על הכביש) וחלק אחר מהזמן הם פשוט סגרו אחד משני הנתיבים הקיימים (נתיב אחד לכל כיוון להזכיר), תוך כמובן - יצירת פקקי ענק!

ישנם לפעמים פסי עצירה בכביש בין עירוני - זה כמו פסי הרעדה רק צרים יותר וגבוהים יותר. כל מעבר במהירות של מעל 20 קמ"ש תתן מכה רצינית ביותר לרכב.

וכמובן עצם העובדה שהכביש הכי ראשי שלהם הוא ברובו חד נתיבי, מפותל יותר מנס הרים ונוסעים עליו כמות אדירה של משאיות איטייות - יוצר מצב של פקקים רציניים אחרי משאיות אטיות ועקיפות מסוכנות.

אבל הטבע שם... הטבע :-)

פורסם

צריך להבין שאולי המשטרה אצלינו לא כמו במדינות המערב הכי מפותחות , אבל אנחנו גם לא המדינה הכי מפותחת!

וכן , ככה זה בכל המדינות המתפתחות , גם ברוסיה הטמטום של השוטרים חוגג , במדינות ההן הקנס שמשולם לשוטר הולך ישירות אליו לכיס , ובארץ , מתי פעם אחרונה שיחדתם שוטר תנועה?

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם

סיפור מצחיק.

דוד, דווקא שמעתי סיפורים שניסו לשחד שוטר תנועה בארץ, אבל נסיונות אלה רק הזיקו למי שהציע.

פורסם

1. מי שחושב שהמשטרה כאן רעה לא מכיר משטרות רעות.לא נהיה פינלנד ואוי לנו אם כן.

2. אני תומך נלהב של "POLICE BRUTALITY" חוקי בהרבה מקרים. זה יעיל ואפקטיבי יותר מהצחוק של הפושעים עם עורכי הדין במרצדסים אחרי שנתיים, כשעלה למדינה מיליונים ופקק את בתי המשפט. נהג/אופנוען שחוטף מכות רצח משוטרים במקום העבירה ,מול כל קהל העדים על המדרכה זוכר יותר מקנס.גם כל מי שעד.

3. צריך לוודא ששוטרים לא יינצלו את הכח ולהעניש באובדן זכויות וותק , סילוק בקלון ,קנסות גדולים ומאסר למי שייחסל חשבונות פרטיים ויעליל. לא קשה אם לא נכנעים ללחצים.דוגמה הכי קטנה,- שוטר אחר (שלישי/רביעי בצוות) מצלם ומקליט. (אע"פ שהמצלמה כן משקרת כאשר עורכים את הלא רצוי. כמו שצלמי הסוכנויות הפלסטיניים עושים קבוע.- LOOPHOLE שניתן למניעה טכנית)

פורסם

לא מבין בכלל למה אתה מתווכח בחול על קנס , קח אותו וזרוק מהחלון, זה בחיים לא ירדוף אותך.

רשיון זר = "חסינות".

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בהודו הם קצת יותר חכמים .

הם מסבירים לך שקנס אצלם זה 500 רופי, ובתחנה זה 2500 רופי ( 50 שקל ו250 שקל ) , לרוב אתה נשבר ומשלם .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

נסעתי גם 14

אומנם מפחיד קופצני ומאתגר , אבל נהנתי מרוב רובה של הדרך.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
לא מבין בכלל למה אתה מתווכח בחול על קנס , קח אותו וזרוק מהחלון, זה בחיים לא ירדוף אותך.

רשיון זר = "חסינות".

מקווה בשבילך שאתה לא מתכוון לזה ברצינות.

מניסיוני הקצר ישנם שתי אפשרויות טיפול בקנס בחו"ל:

1. חיוב דרך חברת ההשכרה - המחזיקה בפרטי כרטיס האשראי שלי - כשמקרה דומה קרה לי בעבר, נאלצתי לשלם פי כמה מעלות הקנס בשל עמלת טיפול שמנה.

2. סימון האזרח על ידי הממשלה - כבר קרה מקרה למקורב אלי (מקור ראשון) שלא יכל להכנס למדינה בשל היותו מסומן על קנס שלא שולם. אחרי שהוא לא הצליח להכנס, הוא היה מוכן לשלם פי כמה בשביל לקבל אשרת כניסה. לא עבד!

והכי חשוב - 3 דקות וכיוח חסך לי בעיות, מחשבות ותהיות. קיבלתי פטור מהקנס וזהו. היה שווה :-)

• תוכן חדש...