Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה עם שועל

k1235
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנה נסעתי בהוד השרון וראיתי חתול לבן שעומד לחצות את הכביש. החתול חיכה שאעבור וחצה בריצה, והאיסוזו טרופר שהיה מאחורי פגע בו. הזוג באיסוזו, עצר, חשב שתי שניות, ואז המשיך בדרכו, משאיר את החתול המפרפר על הכביש. אני ואשתי אספנו את החתול והטסנו אותו לוטרינר אבל הוא מת לפני שהגענו.

אני מתקשה להבין את אדישותם של אנשים לסבלו של בע"ח פגוע.

:turn-l:
פורסם

1) יש הבדל בין דרך עירונית לכביש מהיר.

2) כלב פצוע יכול לתקוף בלי סיבה גם אם באת לעזור לו. להתקרב לחיה פצועה זה מאוד מאוד מסוכן.

אני אישית אדם שדווקא כן רגיש לסבל של בעלי חיים, אבל אני לא אסכן את החיים שלי ובטח לא של אחרים כדי לנסות להגיש עזרה לבע"ח פצוע. באמצע כביש מהיר לא עוצרים אלא אם כן באמת אין ברירה.

"ai motoare capul doare"

פורסם
שלום,

האם העירייה שבשטח השיפוט שלה קופץ שועל/תן לכביש מהיר אחראית על תאונה עם החיות הללו ועל הנזק הנגרם מכך?

תודה

לדעתי אין המועצה המקומית אחראית על נזקים הנגרמים מפגיעה בחיות בר.

לעומת זאת אם נפגעת על ידי בקר שהשתחרר וברח אל הכביש, עד כמה שידוע לי ניתן להגיש תביעה מול בעל העדר, מכיוון שלא שמר עליו כראוי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בתור אחת שמטפלת בהרבה כלבים פצועים, כלב פצוע לא יתקוף כ"כ מהר, זה מאוד תלוי בכלב ובפציעה. כנ"ל לגבי חתולים.

אם נפגע כלב\חתול על הכביש, צריך לנסות לגשת ולראות אם הוא נותן להתקרב, אם יש שמיכה עבה אפשר לשים אותה עליו ולהרים אותו כך. בחלק גדול מהמקרים העזרה שלכם יכולה להיות ההבדל בין חיים ומוות איטי בייסורים.

אני יכולה לספר לכם שיש הרבה אנשים שכן עוצרים והרבה כלבים פצועים שמוצאים את בעליהם וחתולים פצועים שמוצאים בתים.

במידה והכלב\חתול לא נותנים להתקרב ומנסים לתקוף, צריך להתקשר ללוכד שיבוא ויפנה אותם לצעב"ח או לוטרינר!

לצערי, יצא לי לדרוס חתולה, לא חשבתי פעמיים אם לעצור, אבל כן לקח לי קצת זמן למצא מקום לעצור בלי לסכן את עצמי ואת הנהגים שמסביבי. לצערי החתולה מתה, למזלה היא מתה במקום ולא סבלה :-(.

לגבי שועלים, הסיפור הוא שונה. שועלים הם נשאים של מחלת הכלבת ואין שועלים מבוייתים. אם השועל בהכרה, מאוד מסוכן להתקרב אליו ולכן כדאי להתקשר לעיריה. אם השועל לא בהכרה ואין לכם קופסה מספיק חזקה לשים אותו למקרה שיתעורר, שוב, יש להתקשר לרשויות ולא לנסות לבד.

בשורה התחתונה, אל תסתכנו - לא בעצירה במקום מסוכן ולא במגע עם חיה מסוכנת - אם יש חשש פנו לרשויות או ללוכד.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

רוב התגובות פה הם של יפיי נפש .. לעצור? בגלל השועל אני יעצור באמצע כביש מהיר בחושך? אני אסכן את החיים שלי בשביל לבדוק את מצבו?

בכל מקרה במהירות של 120 לא נראה לי שהוא התעורר לחיים ככה שאין ממש מה לבדוק ואני בטוח שאף אחד מכל אלה שנתנו את התגובה הזאת לא יגע בשועל מת/גוסס שיכול לקבל מחלות מה גם שהוא נדרס במרכז הכביש ובכדי להגיע אליו אני יסכן את חיי..

השאלה היית אם העירייה שבשטח השיפוט שלה קפץ השועל אחראית בגלל שלא דאגה לשים גדר בין החורשה לכביש

תפסיקו כבר לשחק אותה בתגובות האלה אתם לא צריכים להוכיח לאף אחד אחר שאתם אוהבי חיות כולנו אוהבי חיות אבל יש גם גבול

פורסם
יצא לי לא מזמן בנסיעה לעבודה בבוקר למצוא חתול גוסס באמצע הכביש, מראשו יצאו ניתזי דם מפעם לפעם הוא ילל והתהפך מצד לצד אך לא הצליח להתרומם. אייני יודע כמה זמן הוא שכב שם ואניני יכול להבין איך האנשים שהמשיכו לנסוע יכלו להתעלם מסבלו ולהמשיך בחייהם ללא כל הפרעה מסבלו של היצור הזה ותאמינו או לא היה אפילו קטנוען שניסה לדרוס אותו וכעס עליי שאני מפריע לתנועה. עד שהוא הגיע לווטרינר הוא כבר היה מת , אבל אני עדיין סקרן לדעת כמה זמן הוא התייסר על הכביש הזה למול אדישותם של הנהגים ואפילו השכנים הצבועים שיצאו לשאול אותי למה אף אחד לא לקח אותו משם כבר.

דרסת קח אחראיות , קח את הקורבן שלך לוטרינר ... פגוש יאללה איזה אדישות

האמת - על פי התאור שלך במקרה הזה נשמע לי שהדבר ההכי טוב לעשות היה לגמור את העבודה....

1)

אני אישית אדם שדווקא כן רגיש לסבל של בעלי חיים, אבל אני לא אסכן את החיים שלי ובטח לא של אחרים כדי לנסות להגיש עזרה לבע"ח פצוע. באמצע כביש מהיר לא עוצרים אלא אם כן באמת אין ברירה.

Hear Hear!

דרך אגב, גם אני פגעתי פעם בשועל, בכביש נידח וריק מתנועה. עצרתי אחרי הפגיעה, והספקתי לראות את השועל בורח לתוך הצמחיה ונעלם, אז כנראה שהפגיעה לא היתה כל כך חמורה (אלא אם כן הוא זחל כמה מטרים משם כדי למות...)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אבא שלי פעם דרס קנגרו באוסטרליה והוא עצר לבדוק ישר ממש מה קרה לו והוא כבר מת..

סיפור עצוב..

אבל שם אתה נוסע בכביש ישר במשך שעות חשוך ללא נפש אדם ויש שלטים שמזהירים אותך מפני קנגרויים ופרות ועוד...ובכל זאת אתה לא תמיד רואה אותם וזה סכנה גם לחייך..

(קנגרויים לא בסכנת הכחדה)...חמש שניות של ידע כללי :lol:

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם
בתור אחת שמטפלת בהרבה כלבים פצועים, כלב פצוע לא יתקוף כ"כ מהר, זה מאוד תלוי בכלב ובפציעה. כנ"ל לגבי חתולים.

לא ממש נכון...כשהכלב שלי נפצע מרכב חולף (פגיעה קלה) ובאתי להרים אותו , הוא נשך אותי .

פורסם

בתור אחד שמטפל בכלבים אני יכול להגיד שיש כלבים שנושכים ויש כלבים שלא נושכים.

ברוב הפעמים, כלב לא יתקוף. לגבי חתול אני לא בטוח (הוא כן יכול לתקוף).

אם הכלב שלך נשך אותך אז יש בעיה. כלב לא אמור לנשוך את בעליו.

אני הייתי מתקרב. אבל שם לב שבעל החיים היה נותן לעשות זאת!

כמובן העצירה לא תיהיה על חשבון בטיחות ויש לעצור בביטחה בצד הכביש.

פורסם

לסכן את החיים שלך? חשבת על החיים שלו? אחרי הכל אתה פגעת בו ולא הוא בך.

חבל לי לשמוע שיש אנשים שלא יצאו לבדוק מה מצבה של החיה שנפגעה (ולא חשוב איזו חיה) אבל כן יצאו לבדוק את הרכב.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
אני שואל את עצמי מי האמיץ ששלף משם את השועל...

בצבא שלפתי כמה חתולות ממנועים (וגם כמה חלקים)

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם
לא ממש נכון...כשהכלב שלי נפצע מרכב חולף (פגיעה קלה) ובאתי להרים אותו , הוא נשך אותי .

יש לי חדשות אליך , חיות או כלבים במקרה שלך הם לא רובוטים או כל סוג אחר של מכונה שמגיבה באופן זהה במצב נתון.

יש להתחשב באישיות של החיה, רמת העקה והטראומה באופן כללי.

פורסם
שלום,

האם העירייה שבשטח השיפוט שלה קופץ שועל/תן לכביש מהיר אחראית על תאונה עם החיות הללו ועל הנזק הנגרם מכך?

תודה

בטח אתה גר באלעד

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

• תוכן חדש...