רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 886 צפיות
שלום לכולם למישהו יצא לקבל SMS מהמועצה הלאומית למניעת תאונות ? בשבועיים האחרונים קיבלתי כ 3 SMSים מהמועצה... ובהם רשום: ללא קורס אין רשיון !!! לפרטים1800215215 נכון לכרגע התקשרתי למספר. ובמענה אומרים שהופנתי לקורס ממשרד התחבורה. מישהו יודע במה מדובר? נראה לי קצת הזוי שגוף כזה פונה לאזרח ב SMS. תודה
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום... דבר ראשון אני רוצה להודות לחברי הפורום על העזרה שלכם והיעוץ. ברשופית פיאט פונטו ספייס 2001 אוטומט. השבוע עברתי תאונה קלה באשמתי,הדבר שהכי עיצבן אותי זה היה שחברת הביטוח אמרה לי שעלי לשלם השתתפות עצמית של 1200 שקל,ובנוסף דבר שלא ידעתי עוד 500 שקל על היותי נהג צעיר. דבר שלא נאמר כשעשיתי את הביטוח. דבר נוסך שרציתי לדעת. כששוחחתי עם חברת הביטוח,הם שאלו אותי האם הרכב עבר ירידת ערך בעבר. הרכב שלי למעשה עבר תאונה לפני אמון זמן דבר אשר הקנה לי 7 אלף שקל מתחת למחירון. אני קניתי את הרכב של ב-20 אלף כשהמחירון היה 27 אלף. האם כאשר חלילה אני עושה תאונה חברת הביטוח מחויבת לשלם לי מחירון מלא על הרכב? כלומר שלא יגידולי שהיה לרכב ירידת ערך אז תקבל פחות כסף? …
הודעה אחרונה מאת matanvip, -
- 3 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ביום ראשון אחר הצהריים נכנס ברכב שלנו מאחור אוטובוס של אגד. (הוא אשם, ומודה באשמה) היום הכנסנו את הרכב למוסך, בא שמאי וקבע שצריך להחליף את דלת תא המטען, טמבון אחורי וישור פח אחורי. כששאלנו אם מגיע לנו רכב חלופי נאמר לנו שאנחנו זכאים לרכב, אבל מתוך ה4 ימים שהאוטו יהיה במוסך אנחנו נצטרך לשלם השתתפות עצמית 3 ימים ויום אחד יהיה "בחינם". כך זה באמת אמור להיות? ואם בכל זאת נקח את הרכב חלופי אנחנו זכאים להחזר על ההשתתפות עצמית מצד הביטוח של אגד? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת weapon-x, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 940 צפיות
אני עד היום חשבתי שגם אם המזגן נמצא על הפעולה הכי חלשה שלו הוא צורך את אותה כמות הדלק-כלומר מאמץ מהמנוע, באותה מידה. פתאום הגיעו ואמרו לי שהמזגן נמצא על חלש פחות מאמץ את המנוע וככה צריכת הדלק לא קופצת לשמיים עם המזגן. רציתי לשמוע על זה קצת יותר פרטים. סתם אמרו/ יש משהו בדבריהם? ואני מבקש מעכשיו לא לפתוח וויכוים בתרד הזה. פשוט שכל אחד יאמר את דעתו. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
בקרוב מזדה 6 ו2 יקבלו מנועי דיזל חדשניים http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1343743
הודעה אחרונה מאת roslan1984, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרכב רשום על שם אישתי ושמי מופיע למטה כבעלים נוסף. האם אני יכול להסיר את שמי מרשיון הרכב ואם כן כיצד?
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום כשמכונית עוברת תאונה, מי מחליט לאיזה מגרש למכור אותה? האם לפירוקיות יש הסכמים עם חברות הביטוח/שמאים? ובאיזה אחוז מהמחירון היא נמכרת?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בעקבות הכתבה אתמול ביומן ששי בערוץ 2 (והיום ב21:00 המשדר המלא), תהיתי לעצמי, באיזה זכות יש לחברה פרטית להקים יחידה שמטרתה לתפוס גנבים, אני יודע שצריך למלא את החלל שמשאירה המשטרה , אבל עד כמה שלי ידוע לשומגורם אסור לעשות מרדף ולעצור רכבים מלבד המשטרה. תודה
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
שלום. היום לפנות בוקר בשעה 4:00 לערך קיבלתי קנס על סך 500 ו-6 נקודות. השוטר רשם:"נהגת ברכב הנ"ל בלא זהירות בכך שנהגת ברכב הנ"ל,במהירות גבוהה, שלא מתאימה לתנאי הדרך בניגוד לתקנה" זה מה שהוא רשם ב:"תיאור העובדות המהוות את העבירה". אני חושב שהקנס לא הייה מוצדק בכלל וקיבלתי אותו סתם,כך הייה המקרה: חבר הביא לי סיבוב ברכבו מסוג סובארו DL(יש לציין שהביטוח תקף עלי ויש טסט בתוקף) הגעתי לכיכר סטרומה בחולון למי שמכיר ושם עשיתי 2 סיבובים מסביב לכיכר. פתאום הגיעה ניידת מאחורי ואמרה לי לעצור בצד,עצרתי נתתי רשיונות וטסט. השוטר אמר לי שעשיתי "חראקות" עם הרכב,לאחר מכן השוטר נכנס לניידת, ולאחר כמה דקות יצא והתחיל לבדוק תקינות איתותים אורות וכו'. לאחר כמה דקות הגיעה עוד נייד…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכם. בחיפוש בפורום אחר מידע עבור אזעקת ביפר, קיבלתי את המידע הכללי. אך נותרו לי מספר שאלות: ברשותי יונדאי חדשה. שהוצאתי את הרכב מהחברה קיבלתי אזעקה+קודנית+עלוקה. דריכת האזעקה וניטרולה מתבצע באמצעות כפתור קטן הנמצא בצידו של המפתח. כמו כן, כפתור זה מבצע את הנעילה המרכזית. שאלתי היא: האם ניתן להתקין אזעקת ביפר ועדין לשלוט על האזעקה באמצעות הכפתור שעל המפתח? במה שונה אזעקת הביפר מאזעקה הרגילה? בהתקנת אזעקת הביפר האם יבצעו שינוים באזעקה המותקנת? תודה מראש למשיבים
הודעה אחרונה מאת ohanaohad, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש פה כמה סרטונים יפים http://www.youtube.com/user/StevenW110 מכאן נשאר רק לחלום
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
ראיתי את הפרסומת החדשה של סובארו...מראים מכונית סדאן וכתוב B אבל לא כתוב איזה..האם יש מצב שזאת B4 חדשה? לא שמעתי שמועות,תמונות שהודלפו..כלום מה ניראה לכם שזה יהיה?
הודעה אחרונה מאת skill, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. מישהו יוכל לומר לי האם יש לC4 (גרסת הליסינג) בלוטות' מובנה? אם כן כיצד מגיעים אליו כי אני לא מצליח למצוא. לפי ספר הנהג קשה להבין, כתוב שיש אך לא מצוין באיזה דגמים, לפי מספר פורומים באנגלית בהחלט כן יש בדגם ה - SX. אני בכל אופן לא הצלחתי למצוא בתפריט של מחשב הדרך. אשמח לגלות סוף סוף האם יש או אין לה בלוטות' מובנה תודה
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
ד'וח על רכב מלוכלך! 1 2 3
מאת הגרוזיני- 34 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם! אתמול, כשעה לפני חצות, אני חוזר לביתי באשדוד מאשקלון, בכביש עד הלום שבבנייה. פתאום עוברת לידי ג'טה לבנה קוראת לי לעצור. מתחילה לריב איתי על שלא ראתה לא אותי ולא את המספר של הרכב. וחיפש דברים להוריד אותי מהכביש כגון שיפורים, או רכיבים בלויים ברכב. הרכב למתעניינים בימר 530 97 שחורה, עם חלונות שחורות קומפלט! כאשר אדון השוטר הגיע לחלונות הצגתי לו את האישור ממשרד התחבורה, ושכבר לא יכל להגיד לי כלום רשם ד'וח על אי קריאת המספר רישוי. והרכב של אחי, והוא תמיד מצוחצח!! אין סוף לטמטום של השוטרים בארצנו, רק למלא את הפנקסים הם יודעים! האם אפשר לעשות משהו על מנת לבטל את הד'וח?
הודעה אחרונה מאת ran, -
מושב נוסעים אחורי
מאת רזי- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשותי וונדורה שהיא מסחרית עם 2 מקומות ישיבה מקדימה ,ברצוני להוסיף ספסל אחורי ,מה אני צריך לעשות שיהיה ברשיון רכב וכמו כן מה אני צריך לעשות לפני שמגיע לעמדה 1
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 952 צפיות
שלום לכולם. אחותי שנמצאת בארה"ב קנתה את הX6 +תוספות וכו' היא אמורה כבר השבוע לשלוח את הרכב לארץ. השאלה שלי היא כאשר הרכב מגיע לכאן ומשלמים עליו את המכס. האם זה לפי חשבונית הרכב ? ז"א הסכום שנקוב בחשבונית שקנתה? ועד כמה הפרש החשבונית יכול להיות מתחת לגובה הרכב.
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
- 3 תגובות
- 788 צפיות
ניסיתי לחפש באתר הראשי ובגוגל, לא מצאתי. מישהו יודע במקרה? תודה!
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לדעתי מעולם לא קיבלה בארץ צ'אנס אמיתי וגם אחותה הגדולה האסקורט XR3i לא כ"כ הצליחה כאן בזמנו, איני יודע למה.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני קונה רכב חדש והציעו לי צבע כחול סוער,האם זה הצבע שבשמש נראה סגול ובחושך כחול כהה? יש למישהו מידע על זה? תודה!
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם אני חדשה פה נעים מאוד ענת. עכשו לעניין ההורים שלי הזמינו ליום שישי הקרוב נסיעת מבחן על האוטו LEXUS Rx 350 רציתי לדעת האם יתאפשר לי לנהוג גם קצת להמרות שרק לפני שנה הסתיים לי התקופה של הנהגת החדשה כמובן שאנחנו מאוד רציינים בקניית הרכב והאם זה אפשרי לקחת תרכב ליום אחד כמו ששמעתי ששותף של אבא שלי עשה. תודה לכם על מתן התשובה.
הודעה אחרונה מאת anatush25, -
- 26 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מכיוון שזה פורום רכב כללי, אני רואה לנכון לכתוב פה. החלטתי לעשות רשיון לאופנוע עד 500 סמ"ק ואני מעוניין לקבל קצת פרטים. התקשרתי למורה לנהיגה אבל הוא נתן לי תשובות מאוד שטחיות. בכל אופן, המטרה של הרשיון היא לעבוד בשליחויות. הבנתי שבגלל שיש לי רשיון נהיגה למכונית אז אני פטור מתאוריה. בנוסף, רציתי לדעת : איך שיעורי הנהיגה מתנהלים ? על איזה אופנוע עדיף ללמוד ? איך אני בוחר את מורה הנהיגה שלי ? ומה המחיר הממוצע לשיעור ? יש עוד משהו שכדאי לי לדעת ? מצטער על מספר השאלות הרב אבל אני מתכנן להתחיל ללמוד בקרוב מאוד וחשוב לי להיות שלם עם זה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת beni_bar, -
הרגע חזרתי מהדרכה על הפאסאט CC החדשה העולה ארצה. נכון , אני משוחד אבל גם מאוהב. הרכב יפייפה ומרגיש מדהים בפנים! הרכב יגיע במנוע 2.0T. גיר' 6 טיפ'. 200 כ"ס. 28.6/1700-5000 קג"מ. 0-100= 7.8 שניות 237 קמ"ש. ריפודי עור נאפה מלא תפירה מיוחדת. חימום למושבים. מושבים חשמליים עם זכרונות למושב נהג (12 כיוונים למושב) +מראות. שליטה מההגה. מסך מגע. צנג'ר 6 דיסקים MP3. חיישני חניה קדימה אחורה+חניה אוט' (הכל מוצג על מסך המגע). מזגן בקרת אקלים מפוצל אלקטרוני+פיתחי מיזוג מאחור (מוצג על המסך). מערכת תאורה אוט'. מערכת KEYLESS. חישוקי 17" 235 , +צמיגי קונטיננטל אל תקר (צמיג מיוחד אשר מתקן פאנצ'ר ע"י שכבת גומי מיוחדת בחלקו הפנימי)…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, היתי באשדוד שבוע שעבר ונסעתי למגרש ההחלקה עם חבר אחרי 20 דקות שהסתובבנו בכול האזור שם כי לא הצלחנו למצוא את הכניסה [היתי שם מלא פעמים ולא הבנתי לאן זה נעלם], בסוף הבנתי למה לא ראינו את שביל הכניסה, כי חסמו אותו בעזרת חול ובטון, בקיצור סגרו את הכניסה למגרש ההחלקה, ניסינו לחפש כניסה מכול צד ומצאנו רק מצד ימין שאגב בנו שם כביש סלול חדש, אבל רק ג'יפ יכול להיכנס שם כי זה חול של ים, קיצר סגרו את המגרש!
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
קצת משהו משמח , 2 R8 הגיעו לארץ .. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1339504
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- 2 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
יש כרגע מבצע במוטורולה של חיישנים ב 300 ש"ח.אם מישהו יכול לעזור לי לגבי מידע בושא:האם הם טובים?האם שווה להשקיע קצת יותר?מה לגבי חיישנים שמותכנים על המספר האחורי ואז כביכול אין צורך לקדוח בפגוש האחורי.אשמח גם למידע על מתקין טוב ואמין באזור המרכז או ירושלים.תודה מראש לכל מי שישיב!
הודעה אחרונה מאת Eladb2, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים שלום אני די חדש באתר ויש לי שאלה אליכם בבקשה. משהו יודע אם יש מפגש רכבים של האתר ואם כן איפה הוא מתקיים ומתי ? תודה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב חברים, השבוע קיבלתי את הגרנדה פונטו החדשה (מנוע 1.4 תיבה רובוטית) הרכב מגיע עם אימובילייזר מקורי ובפוליסה של הביטוח המקיף כתוב שהמיגון הנדרש לשם ביטוח מפני גניבה הוא: אימובילייזר מקורי. לכן מבחינת ביטוח אני לא רואה דרישה למיגון נוסף. בכל זאת בשביל השט הנפשי וכדי לשמור על האוטו, חשבתי להתקין אזעקה או/ו עלוקה או קודן. היום הלכתי לשני מתקינים בבאר שבע, שניהם אמרו לי שאם הביטוח לא דורש זה מיותר. השני גם אמר שגרנדה פונטו זה לא רכב גניב וגם אם אני אשאיר אותו לא נעול חודש, הוא לא יגנב. מה דעתכם ? האם מומלץ כן להוסיף מיגון ? (אני גר בבאר שבע)
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היום היה לי טסט הכל הלך חלק הטסטר לא הוציא מילה ולא נגע בברקס או בהגה. השעה 19:30 ועדיין אין תשובה זה הגיוני? זה אומר שהתשובה עדיין לא התעדכנה יש עוד דרך לבדוק חוץ מטלפון ומחשב?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
טוב, כמו שאני תמיד אוהב לומר-אוטו זה חבילה של תכונות לטוב ולרע שיחד צריכות לתת לך את הפשרה הטובה ביותר בין אבות המזון--- ביצועים בקו ישר התנהגות+נוחות שימושיות עלויות אחזקה שוטפות איבזור ובטיחות מראה והמחיר לכל הבלאגן אז אחרי מחשבה רבה נמסרה השבוע לידי בטקס רב רושם האוקטביה החדשה שלי 600 קמ אחרי -עדיין בהרצה אבל המסקנה שלי ברורה---האוקטביה vrs היא אחת התמורות הגבוהות למחיר רכב חדש-ואחד מהסודות השמורים ליודעי הדבר בישראל. מזה אוקטביה vrs- שילדה {שנוסף לה ישבן},מנוע,גיר,הגה,ברקסים,דוושות אלומיניום ואפילו בקרת האקלים של גולף GTI mk5,פגושים קדימה ואחורה שונים ואגרסיביים יותר,פנסי חזית "ספוטים",ריפודי עור\אלקנטרה יחודיים עם לוגו vrs,גלגל הגה מ…
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לכם, לפני כ 8 שנים הייתי גר באילת ותמיד הייתי נוסע דרך מצפה רמון מהסיבה שבניגוד לכביש הערבה לא היו שם מכמונות מהירות. היום אחרי הרבה שנים שאני לא מעודכן מעניין אותי לדעת אם המצב עדיין כך בדרך מצפה ואכן אין שם מכמונות מהירות. אז אם מישהו יודע מה המצב שם בבקשה תעדכנו אותי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,154 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- -UC-
- Michazzz
- ronrobin
- ברווז
- טויוטה סופרה
- נירו72
- Shay Shd Dave
- chezik
- unreliablebazooka
- PASHUT
- ofralon
- m.s.n