Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איני אוהב לנסוע בחשיכה בכבישים צרים, מפותלים וחשוכים.

נסיעה בחושך מעייפת את העיניים, שלא לדבר על כך שבחזרה מחופשה באילת רוצים לישון, ואיני רוצה לגמור את הנסיעה מותש, שלא לדבר על תאונה.

כביש הערבה, שבדרך כלל אני מגיע לאמצעו עם חשיכה, אינו חשוך, מכיוון שפנסי המכוניות הרבות הנוסעות בו במוצאי שבת מאירים אותו. אין לי בעיה לנסוע לאט יותר מהמהירות ה"טבעית" שלי, ואת ה"טיסה בגובה נמוך" אני משאיר לדרך דרומה...

הקטע הבעייתי היחיד הוא מצומת הערבה ועד כביש באר שבע-תל אביב. נכון שאם נוסעים דרך דימונה הכביש מתרחב כבר באיזור דימונה, אולם כך אני מפסיד את העליות של ערד...

מאיזור באר שבע אין בעיה, כי הכבישים משם ועד איזור תל אביב דו מסלוליים ואפילו מוארים בחלקם.

ידוע לי שיש אנשים המעדיפים לנסוע בחושך. אני לא!

הסיכוי שלך להרדם גבוה יותר בכביש ישר וארוך (כמו כביש הערבה) מאשר בכביש מפותל ומעניין (כמו דרך מכתש רמון).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

סלח לי, קספר, אבל איך אתה יודע מתי הסיכוי שלי להרדם גדול יותר?

יש לי בעיה לנהוג בחושך, כי נהיגה כזאת מאמצת לי את העיניים ומעייפת אותי מאוד (גם עצירות לרחיצת הפנים עוזרות לזמן קצר בלבד).

וכל עוד הכביש מואר (גם האור של פנסי המכוניות בטור המכוניות שלאורך כביש הערבה מספיק לי) אין לי בעיה.

מה שמקל עלי הוא שבכביש הערבה במוצאי שבת התנועה מתנהלת בטור, כך שכמעט תמיד יש מכונית לפני שמאירה לי את הדרך.

אז אולי לך קשה יותר בכביש הערבה. לי קל יותר.

ואם אסע שעתיים-שלוש שעות בכביש צר, חשוך ומפותל, במיוחד במצב עייפות, יש סיכוי יותר מסביר שלא אוכל לפתוח את העיניים באיזור באר שבע (אם בכלל אגיע לשם).

אז אתה מדבר תיאוריה כללית ואני מתייחס לעצמי.

נסיעה נעימה.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

עדכון טרי מהלילה:

אילת-ראשל"צ דרך עובדה ומצפה רמון: 0 ניידות משטרה. עד מצפה רמון גם כמעט ולא היו מכוניות בדרך.

תהנו.

פורסם

לילה זה לא נחשב, אני נסעתי לאילת בלילה כ"כ הרבה פעמים, אני לא זוכר שראיתי ניידות, גם לא בכביש הערבה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

השבוע אסע לאילת בחמישי בצהריים ואחזור בערב שבת, דרך כביש מצפה רמון כמובן. אעדכן בהתאם.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אחרי 8 שעות נסיעה לשני הכיוונים, 760 ק"מ, 59.3 ליטר דלק וצריכה ממוצעת של 12.8 (וזאת למרות מהירות ממוצעת שלא תבייש את הלווין האירני) אני שמח לבשר שאין אפילו מכמונת אחת בכביש 40. גם נהנים מכביש מהנה, מאתגר וריק מאדם וגם נמנעים ממפגשים לא נעימים עם כחולי המדים.

פורסם
אחרי 8 שעות נסיעה לשני הכיוונים, 760 ק"מ, 59.3 ליטר דלק וצריכה ממוצעת של 12.8 (וזאת למרות מהירות ממוצעת שלא תבייש את הלווין האירני) אני שמח לבשר שאין אפילו מכמונת אחת בכביש 40. גם נהנים מכביש מהנה, מאתגר וריק מאדם וגם נמנעים ממפגשים לא נעימים עם כחולי המדים.

עם איזה רכב קבלת צריכת דלק כזו?

פורסם

עד כמה שידוע לי הלווין האירני התרסק.

אני עשיתי נסיעה לאילת עם צריכת דלק של 13.5 בטויוטה הרובוטית עם רכב מלא ותא מטען מפוצץ (אגב המחשב טוען ל 14.9).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

כביש 40 (אני יודע בוודאות על צפונית מבאר-שבע) עמוס מכמונות ומצלמות.

על איזה קטע שלו אתה מדבר?

פורסם

הרכב מופיעה בסמלון, קליאו ספורט. כמובן שהטויוטה תהיי יותר חסכונית, הקליאו ספורט לא טוענת להיות המשפחתית החסכונית בארץ.

הלווין האירני לא התרסק, הוא פשוט איבד קשר עם החבר'ה על האדמה ברגע שהגיע לחלל :)

אני מדבר על כביש 40 החל מהיציאה הדרומית של ב"ש ועד המפגש עם כביש 90 ליד אילת.

פורסם
עד כמה שידוע לי הלווין האירני התרסק.

אני עשיתי נסיעה לאילת עם צריכת דלק של 13.5 בטויוטה הרובוטית עם רכב מלא ותא מטען מפוצץ (אגב המחשב טוען ל 14.9).

יפה להשוות כמה הנהיגה משפיעה על צריכת הדלק.

נסיעה שלי לאילת, רק אני ברכב, גם קורולה רובוטית, מטען קל, 1 ל-8 ממוצע (8 ק"מ לליטר, גם במחשב, וגם בתדלוק).

נסיעה הכי מהירה שאפשר (ממוצע מהירות בGPS עמד על 130),זמן כולל 3 שעות ורבע מחיפה לאילת דרך כביש 6 כולו (40 ד' מקצה לקצה) דרך מצפה רמון ועובדה, כולל תדלוק אחד בדרך. המכמונת היחידה שפגשתי בדרך הייתה בקטע האחרון של כביש הערבה, דבורה כ-20 ק"מ לפני אילת שהוולנטיין גילה בזמן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אני מניח שחישוב צריכת הדלק כולל יומיים של סיבובים באילת, אחרת זה יחסית גבוה.

מה נסגר איתכם אנשים?

אני מדבר על 12.8 ק"מ לליטר דלק, ברכב ספורט שרכבים אחרים ב"רמתו" עושים בתנאים דומים 7-6 ק"מ לליטר. לצורך ההמחשה, הדרך מאילת לנתניה ארכה 4 שעות (מרגע היציאה מהבית ועד הכניסה למלון) וזה כולל עצירה אחת לתדלוק ולחץ אוויר ועצירה נוספת במצפה לאוכל ונוחיות (תורידו כ40 דקות מזמן הנסיעה). למתקשים: זה-מאוד-מהר.

פורסם

בקרוב: שרשור התביעה כנגד קארספורום, מפיו של חציל שקרא את השרשור הזה והחליט לנסוע על 200 קמ"ש בכל הדרך עד אילת, התביעה תהיה או כי הוא החליק עם האוטו והלביש אותו על עמוד טוטאלוס, או כי עצר אותו שוטר על מהירות מופרזת ואז הוא יגיד לשוטר "אבל בקארספורום אמרו שאין מכמונות".

אני תופס כסא 25 בשורה הראשונה, תהיה הצגה שווה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...