רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני בטוח שהיו המון דיונים בנושא, אך אינני יודע כיצד לחפש טופיקים בנושא. אני מחפש מידע על מכשיר שמזהה מכמונות מהירות, ורוצה לדעת האם הוא באמת טוב? בכמה אחוזים מהמקרים הוא מזהה את המכמונת? האם הוא מפספס כמה? האם זה חוקי? תודה.
הודעה אחרונה מאת gil, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חיפשתי שירשורים לגבי נסיעה עם כפתור overdrive וכמובן שהוא נדוש בפורום המון (לגבי נסיעה בעליות תלולות, בלימה וכו'), אך עדיין לא מצאתי תשובה ברורה האם בנסיעה עירונית כאשר איני עובר את ה-60 קמ"ש ביטול הילוך היתר הוא מומלץ. יש אנשים הטוענים שזה מונע שחיקה מוגברת של תיבת ההילוכים ויש כאלו שמתנגדים לטענה זאת.. לא מצאתי על שרשור על כפתור ה overdrive בנסיעה עירונית.. ברשותי פורד פוקוס 2005 אוטומטית. אשמח לקבל תשובה ברורה בנושא, אדם.
הודעה אחרונה מאת jink, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, ברשותי רנו קליאו 96'. לצערי - אוטומאטית. היום שעה שירדתי מבר גיורא לכיוון צומת כרם, תהיתי אם אפשר להוריד להילוכים הנמוכים (2 למשל) בזמן נסיעה, וכיצד עושים זאת מבלי להזיק לגיר. באופן כללי אני לא רגיל לנהוג על רכב אוטומאטי, כך שאם יש עוד עצות לגבי שימוש נכון, בטוח וחסכוני בתיבת ההילוכים, אשמח ללמוד. תודה איילוו
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 16 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
ברשותי רכב מסוג משא אחוד, ובו, שני ספסלים אחוריים. ורשיון נהיגה דרגה B (02 לשעבר). האם מותר לי לבצע הסעה יומיומית של ילדי גן, בכמות שאינה עולה על הרשום ברשיון הרכב, (דהיינו 6 ילדים בשני הספסלים האחוריים) ? או, שעלי לעבור קורס הסעת ילדים ולהפוך את הרכב לרכב הסעות מאושר ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כן, כן. מה שקראתם בכותרת. היום בידיעות אחרונות, בעמוד האחרון בעיתון - עמותת "אור-ירוק" ממליצה לפצח גרעינים בנסיעה כדי להישאר עירניים. תצחקו, תבכו - מה שבא. הרי לתקן את התשתית הדפוקה שיש לנו בארץ - בכלל לא דחוף (רק בנסיעה מהבית שלי לת"א יש יותר-מדי קטעים בלי שוליים ומרווח ביטחון). במקום זה אפשר להטיף כמה מסוכן לנסוע מהר. ולעניינינו: כשעייפים - עוצרים בתחנת דלק לישון. נקודה. מקסימום תתעוררו בזריחה (קרה לי).
הודעה אחרונה מאת אבימ, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בעקבות פס (הר) האטה ללא שילוט מקדים ברעננה חברה שלי פינצרה קרטר בקליאו שלה עלות נזק קרובה ל1500 ש"ח האיזור ותוצאות הנזק צולמו. מה הפרוצדורה המקובלת/עדיפה לתבוע נזק מהעירייה? תודה!
הודעה אחרונה מאת weapon-x, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי - חבר שאל אותי לגבי רשיון עד 500 סמ"ק שהיום מוגבל ל-33 כ"ס כידוע. השאלה פשוטה - האם מי שברשותו רשיון שכזה מזה שנים רבות, יכול לרכוש אופנוע בנפח 500 סמ"ק בלא שינוי הרשיון שלו? או שמא יש צורך בטסט חדש לדרגה שמעל 33 כ"ס?
הודעה אחרונה מאת travian, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני חודשיים הייתי מעורב בתאונה בנצרת עילית. הרכב היה של העבודה, ונתתי את כל פרטי הביטוח, ואת הפרטים האישיים שלי. בעלה של הנהגת שנכנסה בי (מהצד) התקשר ואמר שהם מעונינים לתבוע אותי אישית עם עורך דין ולא את חברת הביטוח. היום קיבלתי בדואר כתב תביעה על 26.500 ש"ח זה הגיוני? זה לא החברת ביטוח צריכה לשלם? הבעל שלה אמר שבגלל שהסוכנת שלו לא מצליחה ליצור קשר עם הסוכנות ביטוח, אז הם תובעים אותי. ככה הדברים אמורים להתנהל? אשמח שתאירו את עיני בכל הבירוקרטיה הזאת.
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
Audi R8 ABT?
מאת Acejin-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
היי, נכנסתי לגוגל וחיפשתי תמונות של מכוניות (כמו תמיד) ושמתי-לב למכונית שתפסה לי את העיין, Audi R8 אבל בעיצוב שונה לגמרי ממה שהציגו בעת יציאתה. אם זה יעזור אז רשום ABT R8, מזה אומר? R8: R8 ABT:
הודעה אחרונה מאת rubycoupe, -
-
דוח חניה ישן נושן 1 2
מאת alexbak- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם. מבקש עצה איך להתמודד עם דו"ח חניה ישן נושן. ראשית אבהיר שעשיתי חיפוש אך לא מצאתי דברים שמתאימים בדיוק וגם לא רציתי לעלות באוב שירשור עתיק יומין. הדוח הוא משנת 2002 - ספטמבר. תאריך ההדפסה של הדוח שקיבלתי הוא 15.11.07. אני זוכר שקיבלתי את הדוח. ואני גם די בטוח ששילמתי אותו בזמן (תוך 3 חודשים - כולה 70 ש"ח) קבלה מן הסתם כבר אין תזכורות כל ה 5 שנים לא היו. שום מכתב לא נשלח מעיריית נתניה. (אני גר בראשון) בתקופה הזאת גם לא החלפתי כתובת, רק הרכב הוחלף לאחר כשנה... הדוח שקבילתי עכשיו עומד על ~ 140 ש"ח (שגם זה לא כל כך הגיוני - היה צריך להיות לפחות פי 3) יש לי הרגשה זאת שיטת מצליח מישהו לעזור לי להבין מה קרה פה ואיך אני מתמודד איתם? לא בא ל…
הודעה אחרונה מאת alexbak, -
- 42 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
יש לי רשיון מעל 4 שנים (על רכב) ואני רוצה להוציא אחד על קטנוע. אבל לפני זה הייתי רוצה לשמוע ממישהו שעבר את כל העניין מהן העלויות של כל זה. כשאני אומר עלויות אני מדבר על רשיון, על לקנות קטנוע + קסדות (סבירים כמובן) ותחזוקה שוטפת. בחיפוש מצאתי רק על הפטור שיש לאנשים עם רשיון רכב מעל 3 שנים. תודה מראש למי שיראה לנכון לעזור.
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איפה אני יכול למצוא מפרט תכני עליה? (בעיקרון חשוב לי יותר לדעת מה הצריכת דלק שלה) תודה.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ב 27/3/08 קיבלתי מפקח עיריה דו'ח חניה ע'ס 100 שח בנסיבות לא נסיבות . אחרי פחות מחודש שלחתי אותו אל העיריה בדואר רשום בצירוף מכתב על הנסיבות וכל מיני סיבות בבקשה לבטלו ב 5/5/08 קיבלתי מכתב רשום מהעיריה נדלג על 1, 2 כניראה שלא הסתיים הבירור, 3.יש עומס אבל עבר כבר יותר מחודש זה בסדר/סביר ?, 4 מה אומר ?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 0 תגובות
- 949 צפיות
הרכב שלנו עבר תאונה, ונכתב שנעשו תיקונים במכסה תא-מטען, בפח אחורי ובקצה רצפת תא מטען. מה מהם נחשב לשלדה/קצה, אם בכלל? ניתנו לי חצי אחוז ירידת ערך עבור התיקון במכסה תא המטען, ועוד 2 אחוז ירידת ערך עבור תיקון פח אחורי. לא ניתן כלום גבי התיקון שנעשה ברצפה של תא המטען. מה דעתכם? האם מגיעה לי ירידת ערך גבוהה יותר? תודה!
הודעה אחרונה מאת aa123, -
חזרתי מנסיעת עבודה באנגליה, ומסתבר שאחד הלקוחות שלנו הוא petrol head רציני. הבחור נוסע על RX8 כבר כמה שנים, בוגר קורסים (כולל של מאזדה) ונוהג לא רע בכלל (ובצד הלא נכון ). בקיצור לקח אותי ל"נסיעת מבחן" .... האוטו מושך חזק, מוציא זנב בכל הזדמנות (ה. אחורית) אבל החוויה האמיתית היא הסאונד של הונקל (wankel). פשוט צווחה של אופנוע, וב 8500 מתווסף צפצוף שמזכיר לך להעביר הילוך. רכב מגניב, עם מקום סביר ל 4 אנשים, דלת אחורית מיוחדת, עיצוב קרבי, ברקסים מדהימים, התנהגות מצוינת והאמינות של מאזדה. צירפתי תמונה שמשקפת את המהות של הרכב....
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי עו מעט חידוש ביטוח לפורד פוקוס 2003. הביטוח המקיף עולה בסביבות ה-2000 ש"ח. השתתפות עצמית לנזק עצמי במוסך רגיל 1500 ש"ח ובמוסך הסדר 1050 ש"ח. ידוע שהעלאת ההשתתפות העצמית מפחיתה את עלות הביטוח. שאלתי היא: כמה נהוג/רצוי לשלם השתתפות עצמית עבור נזק עצמי במוסך רגיל ??? האם כדאי להעלות את ההשתתפות העצמית מ 1500 ש"ח ??? ואם כן בכמה ??? תודה ZEBRA
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
מילא להשתין בבריכה, אבל מהמקפצה? (וקישור לסרטון של רכבים המתפרעים על הכביש הציבורי) 1 2 3 4
מאת silver-mr2-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 53 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
לראות ולא להאמין. ככה חופשי ביוטיוב. זה שהם מתעדים את עצמם בשלל עבירות תנועה חמורות ביותר (מהירות, פס לבן, עקיפה מסוכנת מול רכב חולף, נהיגה בנתיב הנגדי, נהיגה חסרת זהירות וכו') בכבישים ציבוריים ועם מספרי רישוי גלויים - ניחא, כבר ראינו לא אחת. אבל לתעד את זה ולהעלאות כדי שכל הציבור יוכל לראות (כנראה מתוך תחושת גאווה כלשהי) - פשוט מ ד ה י ם . אין גבול לחוצפה. אה, ועוד דבר, רס"ן שמועתי סיפר פעם שהאינטרנט הגיע גם למשרדי המשטרה.
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
בזמן האחרון אני קורא ושומע על אנשים שמיבאים רכבים מחו"ל. בחלק מהמכרים מיבאים רכבים שישנם בארץ .. מה ההגיון בזה? חסכון בכסף?
הודעה אחרונה מאת Dar, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://www.dpccars.com/car-videos-08/08-13-08page-Mitsubishi-Evo-X-FQ300-vs-Subaru-Impreza-WRX-STi.htm כמה שהSTI מככבת. נו איזה עקיפה מדהימה הוא עשה ! כבר חשבתי שהוא הולך להתנגש במיצובישי והוא פשוט ?! מדהים, פשוט ניצול היכולת של שתי המכוניות בצורה מדהימה. תראו איך המיצובישי נתקעת בהלם אחרי ההחלקה עם הבלם יד, חה ? נראה כאילו הSTI הפכה להיות הילדה ההיפר אקטיבית במשחק, מיצובישי עם הגיר החדש הפכו מעודנים ( מדי ? )
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי זוג חברים שמעוניין לקנות רכב שבוע הבא והם מצפים לילד בקרוב. אני זוכר שהייתה כתבה בזמנו ובדקו רכבים שונים ודירגו אותם לפי קלות הכנסת העגלה ומרווח. למישהו יש את הכתבה? יכול להשיג?? יש דרך להשיג כתבות ישנות שהתפרסמו בידיעות??? תודה מראש ניב
הודעה אחרונה מאת yosik, -
- 1 תגובות
- 843 צפיות
אהלן אנשים הייתי מאד רוצה לדעת (ורק לאלו שיודעים,לא צריך כל מיני מתלהבים שחושבים שיודעים)כמה כוח סוס יש לפיג'ו 106 xsi נפח מנוע-1600 בלי שיפורים ובלי כלום..?אודה לכם אם תענו לי על שאלה זאתי,כי היא חשובה לי
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
חיישני רוורס
מאת הבוס- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי קיבלתי הצעה לביטוח המאזדה 6 וגם מתנה חיישני רוורס. אני לא יודע עדיין איזה חיישני אני מקבל אבל ראיתי שיש גם חיישנים מאוד זולים וגם מאוד יקרים. מה מיוחד בחיישנים יקרים שעולים מעל 1000 שקל לעומת חיישנים עד 500 שקל? האם יש הבדל בטיב או שהשם קובע? ראיתי גם חיישנים ב 200 שקל. תודה
הודעה אחרונה מאת הבוס, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אולי רק אצלי זה ככה, אבל בכל זאת החלטתי לשתף. ברשותי פג'ו 205 שנת 89 מנוע 1400 ידנית. לפני כמה שבועות שמתי ברכב פול טנק (50 ליטר) וביחד איתו את התוסף GOLD LABEL שרבים מאוד המליצו לי עליו. כן בהתחלה התחיל לצאת לי מהאגזוז פיח שחור לכמה רגעים אבל לא קרה יותר מזה, כשהגעתי לרבע מיכל של הדלק עם התוסף, הרכב מידי פעם החליט לרדת לי בסל"ד בניוטרל ובקלאץ לחוץ, עד לכדי כיבוי מנוע. חשבתי שזאת בעיה חדשה ברכב אבל החלטתי לבדוק את זה ולמשוך עם זה קצת. הגיע היום שבו נגמר לי המיכל ומילאתי דלק חדש, מילאתי דלק על 50 שקל. הרכב עבר הרב נסיעות בעיר והגיע למצב של סל"ד נמוך כ5 פעם, לאחר מכן הרכב תודלק על 150 ש"ח הרכב ועבר נסיעה לתל אביב (מפה זה 70 ק"מ) בלי בעיה ובדרך חזרה כ3 שניות אחרי ההנעה…
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
ביטוח רכב ל206CC
מאת puma- 0 תגובות
- 784 צפיות
אחרי יומיים של חיפושים לא מצאתי חברה שמבטחת פיג'ו 206 CC בביטוח מקיף. מצאתי רק חברה אחת שמבטחת את הרכב בצד ג' (הצעת מחיר מדהימה אבל צד ג' מפחיד אותי) משהו מכיר חברת ביטוח שמבטחת את הרכב הנ"ל?? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת puma, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! מישהו בבקשה יכול להגיד לי אם יש לו מושג איפה עושים תאוריה ליד לב המפרץ? כמו כן ממתי עד מתי ניתן לבצע אותה? אני צריך לעשות תאוריה לטרקטור מחר! בתודה DXM
הודעה אחרונה מאת DXM, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בטח רציתם לדעת מה זה אומר ואיך זה עובד. כל חברה נותנת לזה שם, אבל בגדול תזמון שסתומים משתנה וכך זה עובד
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשות מכרים רכב יונדאי אלנטרה סטיישן שנת 1997, יד ראשונה, שעבר 270,000 ק"מ ולא זז ממקומו משך למעלה משנה. שאלותי: 1. מה ההליכים להחזיר אותו לכביש - הרכב ללא טסט. 2. המחשבה היא למכור את הרכב תמורת מקסימום כסף, האם עדיף למכור לפירוק או לתקן ואז למכור. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מי היבואן של מיצובישי בישראל, כמו למשל של פיג'ו סיטרואן זה לבינסקי, מי במיצובישי כמו לבינסקי? תודה מראש?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! החלטתי לפתוח אשכול שבו כל אחד יוכל לכתוב על הרכב שבבעלותו. היתרונות, חסרונות, האם אתם נהנים מהרכב? כמה זמן הוא בבעלותכם? ועוד כל מיני כאלה. אני חושב שהאשכול הזה חיוני מאוד, וכל מי שיחפש רכב יוכל להכנס לכאן ולהסתכל האם הרכב שהוא מחפש נמצא כאן, ויוכל לראות מה אנשים שהרכב הזה בבעלותם אומרים עליו וכך זה גם ימנע אשכולות מיותרים בפורום. אני אתחיל: לפני כמה חודשים הוצאנו למכירה את הג'יפ שלנו, מיצובישי פאג'רו מודל 99 2800. ועכשיו יש לנו יונדאי סונטה 2500V6 מודל 2001. החוות דעת שלי על הסונטה: אז קודם כל חשוב לי להגיד שזה רכב מצויין ומפנק מאוד. נסענו איתו לאילת ונהנו מכל רגע, ממש לא הרגשנו את הנסיעה מרוב שהיא הייתה נוחה וכיפית. …
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=5468 מקווה שהוא במעצר כמו הבחור שפגע והרג את הולך הרגל במירוץ בשבוע שעבר במפגש.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,093 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- santiago
- Jeka88
- amlh
- אברהם א
- Michazzz
- ידית
- daniel.asu
- IsraCar
- adir10
- מייק24
- AviorXD