Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני רוצה קטנוע, מהן העלויות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רשיון מעל 4 שנים (על רכב) ואני רוצה להוציא אחד על קטנוע. אבל לפני זה הייתי רוצה לשמוע ממישהו שעבר את כל העניין מהן העלויות של כל זה.

כשאני אומר עלויות אני מדבר על רשיון, על לקנות קטנוע + קסדות (סבירים כמובן) ותחזוקה שוטפת.

בחיפוש מצאתי רק על הפטור שיש לאנשים עם רשיון רכב מעל 3 שנים.

תודה מראש למי שיראה לנכון לעזור.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרשיון שאתה מעוניין להוציא הוא A1 או A2?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כמובן מאוד מאוד משתנה מקטנוע לקטנוע, זה בדיוק כמו שמישהו ישאל פה כמה עולה ביטוח לאוטו.

מה שכן,

אני יכול לתת חוות דעת על מה שיש לי סאן יאנג מיו 2007 100 סמ"ק.

אתחיל בחוות דעת כללית, במילה אחת פשוט עולם אחר לגמרי לא מחליף את הצעצוע שלי בעיר בעד שום רכב שבעולם כולל פורש או כל רכב ספורט אקזוטי אחר שתביא לי מהסיבה הפשוטה שכולם עומדים בפקק יפה יפה כמו כולם. נוחיות פרקטיות ברמה כזאת שלהוציא את האר אס שלי מהחנייה כבר הפך את העסק להרבה יותר מסורבל.

ברגע שתתרגל לא תעזוב....

עלויות (A2 125)

*רישיון בערך אלפייה תלוי בך.

*קטנוע תלוי איזה למשל המיו נמכר היום תחת תג של 8500 שזה נחשב לא כזה זול.

*דלק יוצא לי ממש ממש בלחץ ואני הרבה מרכיב את חברה שלי (בקטנוע זה משמעותי) 150 חודשי 20 ש"ח טנק מלא.

*ביטוח על המיו 4200 ש"ח ("די לרכב על הרוכבים!!!").

*תיקונים- המוסכים של האופנועים פועלי קצת אחרת 220 עבור שעת עבודה כאשר לכל פעולה יש להם זמן קצוב פחות או יותר לכמה זמן צריך לקחת,

לצורך אינדיקציה מהטיפול האחרון שלי בקטנוע-

החלפת צמיג, החלפת רפידות, וטיפול מקיף של שמנים פלאג פילטר שמן 720 ש"ח

זה בגדול אני אישית מאוד ממליץ- פחות זיהום יותר פרקטי, הגעה בשעות עמוסות בחצי זמן ממה שאתה עושה ברכב, אין בעיות של חנייה....

Honda hornet 600

פורסם

ועוד דבר....ייתרון גדול.

אתה לא כ"כ מעניין את הננסים הכחולים, שנסעתי פעם 80 בעיר (תנאי הדרך איפשרו) עם האר אס קיבלתי שלילה לחודש וקנס.

בקטנוע משום מה אני נוסע על 80 90 ליד ננס ופשוט לא מעניין אותם בכלל אתה כ"כ זניח וחסר חשיבות מבחינתם מה שנותן עוד שקט נפשי מהדרדסים, הכי כייף לראות ניידת מדליקה אורות ועושה רעש מנסה לפלס דרך ולמרות שכולם מפלסים לה דרך והיא עוברת באדומים אתה עדיין יותר זריז ממנה:roll::-o

Honda hornet 600

פורסם
ועוד דבר....ייתרון גדול.

אתה לא כ"כ מעניין את הננסים הכחולים, שנסעתי פעם 80 בעיר (תנאי הדרך איפשרו) עם האר אס קיבלתי שלילה לחודש וקנס.

בקטנוע משום מה אני נוסע על 80 90 ליד ננס ופשוט לא מעניין אותם

הכל תאורטי, כמובן...:roll:

אתה לא באמת מודה פה שאתה נוסע על 90 בעיר....

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם
מצטרף לשאלה, עוד לא מצאתי תשובות חד משמעיות בנוגע לאחזקה וביטוח והכל.

אני גר במרחק של כ-45 ק"מ מהעבודה, כך שבכל יום אני עושה 90 ק"מ על הקטנוע. אם נתרגם את זה לעלות הדלק, מדובר ב-20 ש"ח, ועל כל שתי נסיעות כאלה לעבודה אני ממלא מיכל.

ביטוח יוצא לי 4K, וזה כולל נהג לא צעיר יחיד, ביטול השתתפות עצמית וצד ג'.

טיפולים אני עושה לבד, מהסיבה הפשוטה שקל עד כדי כאב לטפל בה, וגם יש המון מידע זמין באינטרנט. לדברים שאני מעדיף לא לגעת בהם אני שם אותה במוסך, וגם שם עוד לא יצאתי בנזק של יותר משלוש ספרות.

קצת עלויות:

צמיג - 120

ליטר שמן שתי פעימות (נמהל ביחס של 2% בבנזין) - 30, ואפשר גם להשיג בפחות

רפידות קדמיות - 60

מצבר - 200

הקטנוע שבו מדובר הוא וספה PX200.

קסדה ומעיל עלו לי 1000 בחנות ברוש שבכיכר רבין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

השוק של ה 50 סמ"ק מת לגמרי.

יש רק משומשים 1000-5000 ש"ח

ביטוח חובה 2250 ש"ח בשנה(אני חושב שיש הבדלים לפי גילאים).

קסדה 500 ש"ח+ לקסדות מלאות.

רשיון:

טסט במגרש חניה על קטנוע 125.

בלי תאוריה.

אני התחלתי ללמוד ביום ראשון,בחמישי עשיתי טסט.

כנס לפורום אופנוענים אם אתה רוצה להיות אחד,תריץ שם חיפוש ותקבל את כל התשובות.

http://www.fullgaz.co.il

אייל

פורסם

בדיוק בזמן!!

:-D

בפורום של פולגז אני לא רשום, הוא גדוש בבני 16 שנותנים חו"ד טיפשיות(כי לא הם משלמים מכספם על טיפולים או קנייה) ונראה לי שכאן אפשר לקבל תשובות קצת יותר רלוונטיות, מציאותיות וקולעות.

אחרי 7 שנים על רכב גם אני נאלץ לרדת ל-2 גלגלים.

הנסיעה היומית שלי תהיה בת 10 ק"מ (5 ק"מ הלוך ו-5 ק"מ חזור לבית) לפחות.. אולי 15 ק"מ גג במומצע ליום (עם קצת נסיעות אקסטרה).

למי שמכיר: נסיעה משכונת מורשה ברמה"ש עד למכללת אפקה בת"א (אזור הכפר הירוק).

כיוון שמעולם לא נגעתי באופנוע אני לא יודע מהו אופן הטיפול הנדרש והעלויות הכספיות.

אלעד, תוכל לפרט אילו טיפולים ניתן לעשות באופן אישי? יש לי את הניסיון מתחום הרכב.

אני מתלבט בין קנייה של כלי חדש (ג'וירייד/VS125) ע"מ להרוויח שקט נפשי,

לצד קנייה של כלי משומש וזול שבתכלס לא יעבוד קשה ב-3 שנים הבאות (כ-300 ק"מ בחודש).

-מה הממוצע ק"מ לשנה בקטנוע? (למשל 40K קמ נסועה בבנזין לשנה זה לא להיט)

-מהם מרווחי הטיפולים?

-הביטוח הוא סביב ה-3.5K לחובה וצד ג', לפי מה שאמרו לי, האמנם?

-האם עדיף (במקרה שלי) קרור אוויר או קרור מים?

-אמרו לי שהבלאי בקטנועים הוא גדול, עד כמה יחסית לרכב?

-האם אופנוע מאבד מערכו שווי רב (כמו רכב חדש למשל בשנתיים הראשונות)?

תודה.

פורסם

הטיפולים שיש לעשות פעם ב... בווספה זה ניקוי ראש מנוע, החלפת שמן גיר, ניקוי/החלפת מצת וניקוי מסנן אויר. זהו, בערך.

הדבר הכי יקר שהיה לי היה החלפת בוכנה וחריטת צילינדר, וגם זה היה כי הייתי חמור ובכשרון רב גרמתי למנוע להיתפס (שתי פעימות + קירור אויר + יום חם במיוחד + נסיעה בסל"ד גבוה לאורך זמן = מנוע תפוס).

הכלים מקוררי מים יהיו עדיפים, אך גם יקרים יותר. תכל'ס, הסיבה שקניתי דווקא וספה היא סנטימנטלית נטו. אני חולה על הכלי הזה, וממש לא בא לי לנסוע על משהו פלסטיקי ואוטומטי.

היא אומנם איטית, אבל בשל רמת המורכבות הנמוכה שלה, היא יחסית אמינה ועלויות האחזקה שלה נמוכות מאוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בדיוק בזמן!!

:-D

בפורום של פולגז אני לא רשום, הוא גדוש בבני 16 שנותנים חו"ד טיפשיות(כי לא הם משלמים מכספם על טיפולים או קנייה)

תודה.

בני 15 שאומרים שהם חוסכים כסף לאופנוע 1000.

יש שם גם מלא מעריצים של ה TMAX שחושבים שהוא יותר מהיר מ R1.

גם כל המוסכים בת"א נמצאים כל הזמן בפולגז וכל פעם שמישהו שואל לאיזה מוסך ללכת הם מציעים את עצמם.

אבל שאלות בסיסיות של כמה עולה אפשר למצוא שם.

אייל

פורסם

רשיון:

טסט במגרש חניה על קטנוע 125.

בלי תאוריה.

אני התחלתי ללמוד ביום ראשון,בחמישי עשיתי טסט.

כנס לפורום אופנוענים אם אתה רוצה להיות אחד,תריץ שם חיפוש ותקבל את כל התשובות.

www.fullgaz.co.il

מי שיש לו מעל 3 שנים רשיון נדרש לעשות רק מבחן שליטה או שהוא גם יוצא לכביש לעשות טסט רגיל? (אני מדבר על הדרגה הכי נמוכה).

פורסם

אני רוכב כבר 8 שנים על קטנועים.

השאלה היא כזאת,מה התקציב שלך לקניית קטנוע,ומהו צורך הנסיעה שלך.כמו שהבנתי הצורך שלך הוא התניידות יום יומית בין ר,ג לת"א.

הקטנוע שאתה צריך הוא,50 סמ"ק או 125 סמ"ק.הרישיונות היום הותאמו לידידנו האירופאים,ולכן אם בעבר היה רישיון עד 50 סמ"ק,ואחר כך היה רישיון עד 500 סמ"ק,היום הרישיון ההתחלתי הוא עד 125 סמ"ק.

אם ככה אתה בטח שואל את עצמך,למה להתלבט בין ה-50 סמ"ק ל-125 סמ"ק,ניקח את ה-125 סמ"ק שהוא יותר חזק.

ובכן התשובה טמונה בכיסך,ובעצם בעלות הביטוח חובה.

קבל לינק למחירי הביטוח חובה: http://www.motobike.co.il/motobike/useful_info/fees.asp?cat=9

אם תרצה ללכת על קניית קטנוע 125 סמ"ק,יש בשוק מגוון כלים.אחד הכלים האמינים הוא הסופר דיוק של חברת סאן יאנג,שהוכיח את אמינותו.שוב השאלה היא מה תקציבך.

בכל אופן המלצתי אליך היא,אל תקנה כלי משומש שעשה יותר מ-10,000 ק"מ ושנמצא מעל שנתיים על הכביש.לקטנועים מהסוג הטייוואני יש נטייה להישחקות המכלולים אחרי 35,000-40,000 ק"מ.המכלולים זאת אומרת:וריאטור,בית משקולות,סנדלי סחיבה,סלילים,מייצב זרם,וכו'.עלות לא קטנה..

לגבי טיפולים,זה הולך ככה:

1-החלפת שמן מנוע ופילטר שמןכל 3000 ק"מ.

2-החלפת מסנן אויר,שמן מנוע,ופילטר שמן ,פלאג,כל 6000 ק"מ..

3-החלפת מסנן אויר,שמן מנוע,פילטר שמן,רצועת וריאטור,משקולות,משולשים,שמן גיר,כל 9000 ק"מ

שוב כל קטנוע מטופל לגופו לפי הוראות היצרן,אבל בכללי אלו הטיפולים בד"כ.

נעבור לשלב הבא:אם אתה קונה קטנוע משומש,חשוב לבדוק את הדברים הבאים..

1-צמיגים

2-דיסק קדמי,רפידות קדמיות,דיסק אחורי,רפידות אחוריות

3-טעינת מצבר.

4-וריאטור.הבדיקה תכלול את מצב פולי הזכר ופולי הנקבה ובית המשקולות.זה בעצם החלק הכי "יקר" בקטנוע.אלו בעצם החלקים שעליהם יושבת רצועת הוריאטור שמסובבת את הגלגל האחורי.אם הפולי לא במצב טוב,אזי אם לפי הוראות היצרן אתה אמור להחליף רצועה נניח כל 12,000 ק"מ,הרצועה תחזיק רק 7,000 ק"מ,מה שיגרום לך לנסוע יום אחד בכביש בינעירוני ופתאום להיתקע באמצע הדרך בגלל שהרצועה נקרעה.ואתה הרי לא תבין למה זה קרה,כי בספר טיפולים כתוב להחליף רצועה כל 12,000 ק"מ.

5-הסתכל על האגזוז וראה את צבעו.האם הוא נראה כחדש או שמא עבד יותר מהקילומטראז שמופיע בקטנוע.

6-בדוק סימני החלקות,שריטות,אם יש יכול להיות שהקטנוע עבר התעללות או היה אצל שליח.

7-הוצא את מדיד השמן,שנמצא בד"כ מתחת לאגזוזובדוק את צבעו.צבע שחור יעיד על הזנחה פושעת.

8-הנע את הקטנוע,ושמע את המנוע.העמד אותו על הג'ק ותן מעט גז.בדוק האם יש השתנקויות או גמגום כל שהוא.

9-בדוק האם יש חופש בהיגוי.

10-בדוק את מושב הקטנוע,פתח את המושב וראה אם הכל תקין.

אני חושב שזהו בערך.

אל תשכח שמעבר לקניית הכלי יש עוד דברים הכרחיים לקנייה.

1-קסדה סגורה.עוד מעט מתקרב החורף ואין כמו קסדה סגורה.קסדה סגורה טובה אתה יכול לקנות ב-400-500 ש"ח אצל אופנועית או בכל העסקים בדרום ת"א.אם יש לך תקציב מיותר,אתה יכול גם לקנות חצי קסדה שתשרת אותך בקיץ כמו בימים טרופים אלה.

2-מיגון.אזעקה,+קניית שרשרת.הגניבות היום אדירות בתחום זה.היה לי קטנוע הונדה CH שנגנב לפני חודש על ידי חולירות.בד"כ אני קושר את הכלי לעמוד שנמצא אצלי בבניין כל ערב.באותו לילה הייתי אצל חברים ברחוב מואר יחסית,ולאחר שירדתי למטה לצאת לביתי התברר שאין קטנוע.אם היה לי אזעקה זה לא היה קורה.בקיצור אחי,יש הרבה חולירות,מגן את הכלי.

3-אם אתה סוחב איתך דברים לעבודה,תצטרך לשקול קניית ארגז ולהרכיבו על הסבל שבקטנוע.

4-חורף,חייב כפפות.עלות 150 ש"ח לכפפות ממוצעות אפילו פשוטות.

5-שוב,חליפת גשם ..המבחר אדיר.החל מ-400 ש"ח לחליפה קומפלט ועד....

זהו אני חושב.דבר ראשון לך תוציא רישיון,ואם יש לך עוד שאלות פנה אלינו.

מה שכן,אם אתה לא רוצה צרות על הראש,תדאג תמיד להעיף את הכלי שלך אחרי 30-40 ק"מ.זה הזמן שבד"כ הצרות מתחילים והדברים מתחילים לשבוק חיים.אוברול בקטנועי 50 סמ"ק עושים כל 50-70 אלף ק"מ..קח את הנתונים האלה בחשבון.

שי

• תוכן חדש...