רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
היום עצר את חבר שלי בזמן שהייתי איתו באוטו בטענה שחבר שלי נסע יותר מדי זמן בנתיב השמאלי. לא חשוב שזה היה אולי דקה וחצי וגם זה כי איזה מטורף אחד עקף אותו מימין (אבל לשוטר זה דווקא לא הפריע) במהירות מופרזת אבל לא ניכנס לפרטים כי גם חשוב להכיר את המקום שזה קרה והכול כדי להבין באמת את המקרה. השאלה שלי היא האם העובדה שהשוטר שניגש לחבר שלי היה בלי כובע מהווה עילה לתלונה על כשירות הדו"ח הזה? (אה כן הוא קיבל דו"ח של 250 שקלים). או שאולי יש משהו אחר שאפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
אני מחפשת גרר לשעה הקרובה, מאזור הצפון (צומת משמר הגבול) לאזור המרכז (פ"ת). גרר שאתם מכירים וממליצים, הן מבחינת שירות והן מבחינת מחיר. *לא לשלוח אותי לגוגל בבקשה, אני מחפשת המלצה אישית. תודה למסייעים. ל'
הודעה אחרונה מאת tuval, -
- 7 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מלאתי בסיאט איביזה שלי 1600 סמ"ק שנת 2002, 50 ש"ח דלק. מספר הקילומטרים שנסע הרכב ב50 שקלים הללו הוא 67 קילומטר (הנסיעה הייתה בעיקר עירונית) (לא לחצתי על הגז יותר מידי, ונסעתי נסיעה רגועה) לפי החישוב שלי האוטו אוכל לי דלק! 1 ל 9 קילומטר , זה הגיוני ? אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
אני לא ילאה אתכם בהוכחות ובהצתדקויות מיותרות מאחר ואני לא מבקש חוות דעת האם אני צודק או לא. קחו בבקשה את הפרטים כעובדות. מדובר ברכב שחונה אצלי בחניה פרטית (טאבו) במשך זמן לא מבוטל. הוא הופיע לראשונה לפני שבועיים בערך, חנה במשך 4 ימים (ברצף) ונעלם. היום הוא שוב הופיע ולא נראה שהוא הולך להרשות לי לחנות הלילה או בלילות הבאים בחניה שלי. אני יכול לומר בוודאות שמדובר בבן מיעוטים לא מהאזור. נראה שהוא כבר קיבל כמה דוחות חניה בחודשים האחרונים (רואים את הדוחות בתוך הרכב). לא ברור מה הוא עושה פה ולמה. אז כמובן שהוגשה תלונה במשטרה, ניסיון לאתר את בעל הרכב לא צלח. לא נראה שלמשטרה יש פתרון מאחר והם לא גוררים רכב שחונה בחניה פרטית בטענה שהוא לא עובר שום עבירת תנועה ולא מפריע. כנ"ל…
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ידוע שככל שהמכונית יותר כבדה יש יותר צריכת דלק. חשבתי על רעיון פשוט לחיסכון ענק בדלק שאפילו אאודי תעשה 1 ל 15 בעיר אבל לא בטוח שאפשר ליישם. האם ניתן להוריד משקולות מהרכב שהיצרן שם ברכב ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 563 צפיות
מישהו יודע מתי יגיע? לא יגיע? אילו עוד רכבים יפניים בגרסת הייבריד אמורים להגיע עד 2010 ?
הודעה אחרונה מאת nirba, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום יש לי מיצובישי סופר לנסר, עכשיו הפודים של הדלתות שלה מחולקים לשניים חלק עליון שהדביקו עליו סקאי, וחלק תחתון עשוי פלסטיק לשני החלקים אותו הצבע, עכשיו אצלי החלק של הסקאי לא פגום כלל אבל חלק הפלסטיק משופשף ונראה לבן בכל הדלתות , כאילו אין צבע, נראה כמו מקרה אבוד?? כך גם אני חשבתי. אבל לפני שבועיים, אני לא יודע למה, אבל ריססתי כצת ספריי חלודה עליו וראיתי שצבע נהיה מלבן לאפור כחלחל כמו הצבע של הסקאי, ואמרתי :הספריי הזה חסך לי 400 שקל ואולי יותר. אבל אחרי שבוע בערך הצבע הזה נעלם כאילו לא עשיתי כלום. אז קניתי ספריי חדש ולקה לעץ, שמתי ספרי- ניגבתי בחתיכת בד את השמן חיכיתי קצת ואז מרחתי לקה כך בכל הדלתות, למרות שזה לא נראה הכי טוב שיש זה עדיף על בלי צבע. אני יביא תמונות מא…
הודעה אחרונה מאת nirba, -
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחיר התחלתי לגולף אוטומט הדור החדשומתי? אמור להגיע לארץ?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
PONTIAC יפיפייה לדעתי
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 2 תגובות
- 861 צפיות
לקראת יו"ה (36, שלא נדע), החלטתי להירשם לקורס נהיגה מתקדמת. נכנסתי סתם לשם התחלה לאתר של מסלולים: קורס נהיגה מתקדמת, קורס אישי בנהיגה מתקדמת, קורס נהיגה ספורטיבית, התמחות בנהיגה מתקדמת, קורס לשליטה והחלקות, ... מה מתאים לנהג סביר (אני יודע שצריך לשבת יחסית קרוב, אני יודע איך לכוון מראות, וכו') עם וותק של 18 שנה? (OMG, אני ממש זקן... זה הזמן לשקוע ברחמים עצמיים). אני מעוניין שרוב ההתנסות תהיה בנהיגה בפועל (בלימות, החלקות, תת היגוי, סיבובים וכו'), ואשמח לשמוע אם יש המלצות אישיות מהתנסות גם במקומות אחרים, או איזה קורס אתם לקחתם ומה היה בו (מהתיאור באתר הכל נשמע אותו דבר, או כמעט אותו דבר). תודה.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
ערב טוב לכולם. לפני כמה שעות חבר נכנס בי ב10 קמ"ש (נסענו שיירה, הרמזור התחלף לירוק, התנועה התחילה לזוז ונעצרה, הוא קצת חלם ונכנס בי ב10 קמ"ש). הנזק: אצלי (אלמרה 99) - פגוש נמעך ונקרע באיזור וו הגרירה (המקורי של הרכב, לא וו רגיל). בנוסף הבגאז, לא נסגר - כל החלק שם התעוות פנימה אני חושב גם שהבגאז' עצמו קצת קיבל זווית חדשה. בנוסף אני חושב שאני שומע רעש קצת שונה מהאגזוז. אצלו (בלאנו) פגוש מרוסק, מכסה מנוע עקום. שני הרכבים אגב הם של ההורים. הוא מודה באשמה ומעוניין להפעיל את ההשתתפות העצמית (הוא חייל לוחם והכסף לא שוכב לו בצד). אני רוצה למצוא את הדרך הכי פשוטה לסדר את זה, ובנוסף לא רוצה שאבא שלי יצטרך להרים אצבע בשביל זה (הוא יודע, אבל לא רוצה שזה יטרי…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
קורולה חדשה ב-2009? 1 2 3
מאת ajny-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום, שמעתי שמועה שב-2009 אמורה להגיע קורולה חדשה שזהה לקורולה החדשה מודל 2008 רק עם גיר אוטומטי רגיל במקום הגיר הרובוטי שלא זכה להצלחה מרובה. מישהו יכול לאשר או להפריך את השמועה הזאת?
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- 1 תגובות
- 711 צפיות
והאם תמיד בג'אמפי, מנוע 2.0 הוא HDI ו-1900 הוא רק TD ? בתודה אבי
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 2 תגובות
- 913 צפיות
...גם משיקולים של צדק יש להגיע למסקנה שהמעביד חב כלפי צד ג שניזוק, שהרי בכל אותם ימים בהם ביצע הנתבע 1 עבודות הכרוכות בנהיגה במשאית למען הנתבעים, לאחר שלילת רשיונו ולפני התאונה (אולי אף אחריה, עד שנודע לנתבעים דבר שלילת הרשיון), הם גם הפיקו תועלת מהעבודה, ופירותיה העשירו אותם. לכן צודק לטעמי, שאם נגרם גם נזק, ישאו אף בו. לפס"ד
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחרונה היה לי משפט על מלווה, נהגתי כאשר המלווה ישב מאחוריי. במשפט נגזר עליי חודש שלילה וקנס 500 ש'ח. האם עליי לעשות טסט/תיאוריה מחדש? בגזר דין לא מצויין כלום, רק שלילה וקנס. כולם אומרים שלא אבל אשמח לקבל דעתכם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1317449 http://carscoop.blogspot.com/2008/07/renault-megane-r26r-fastest-front-wheel.html http://bp3.blogger.com/_FoXyvaPSnVk/SIXIjY6fC_I/AAAAAAAAzHw/1WEtVnGitbA/s1600-h/Renault-Megane-R26R02.R-2.jpg הווידאו : http://youtube.com/watch?v=iGfKhQQlduw&feature=related
הודעה אחרונה מאת NMP, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
את השלל הזה צדתי בשיטוט אקראי, בימים האחרונים באחד הרחובות הצדדים, במרכז העיר רומא. מעניין האם ניתן להשיג דבר כזה גם בארצנו הקטנטונת, וכמה היא אמורה לעלות.
הודעה אחרונה מאת ferez, -
ברשותי פורסטר 2005. אמש התנפצה לי הזגוגית האחורית בחניון "רננים" רעננה. טלפון לבוכן הביטוח,הפנה אותי ל"מאסטר שיר" ומשם ל"אוטו גלס רעננה" בחור בשם דויד ענה לי בבוקר ואמר שניתן להליף את השמשה, ולא לשכוח להביא רשיון רכב,ביטוח ואחריות מאסטר שיר. הגעתי למוסך בערך ב12 בצהריים. קיבל את פני דויד ואז טרח להסביר לי כי עלי לשלם 190! שקל!!! עבור הגומיה מסביב לשמשה. 190 שקל לגומיה...!! סוכנת הביטוח התפלאה ,אבל אמרה שאף פעם לא נתקלה בבעיה שכזו,ויתכן שצריך לשלם. בכל מקרה הציעה לבדוק ב"מאסטר שיר" התשובה במאסטר שיר היתה- בודאי שזה לא כולל גומיה. שאלתי "אבל 190 שקל לגומיה"? בודאי אמרה הפקידה יש גם גומיות שמגיעות ל220 שקל. בינתיים דויד מאוטו גלס רעננה הפנה את הפועל …
הודעה אחרונה מאת yosik, -
- 5 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
אמרו לי שלא מכשילים על איתות בטסט (מבחן נהיגה, לא טסט לרכב). היתכן ?
הודעה אחרונה מאת gil elbaz, -
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי אוטו פיאט אונו שנת 1992 ואני נהג חדש ... רציתי לדעת כמה יעלו לי כל הביטוחים הדרושים כדי שאני יוכל לנסוע באוטו הזה הבנתי שצריך ביטוח נהג חדש צעיר חובה וצד ג \ מקיף כמה כל זה יעלה לי? ואיזה ביטוח אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת clockwork, -
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
פג'ו 205, זה ה-רכב. כידוע לכם, נפלתי על מציאה של פג'ו 205 שנת 89 ב1000 שקל במצב מצויין! היום הרכב עבר את המבחן, נסעתי ביום רביעי משדרות לחולון לחברים לכמה ימים, היום נסעתי איתו לעשות קצת קניות, הרכב סחב בעלייה דיי משופעת+מזגן+5 איש ברכב (אחד מהם שקל 100 קילו)+200 קילו של קניות, ופשוט עשה את העבודה מעולה! אני מבסוט עד השמיים. עם כל הנסיון שלי ושל החברים שלי עם הפג'ו 205, רכב אמין ועמיד בהכל, אוכל קצת דלק וזול בטיפולים, קטן ונח, והכי חשוב, נוסע למרות כל התקלות שיש לו, פשוט עד שהוא מת. עוד מקרה שקרה לי ביום רביעי, לפני שנסעתי לחולון עצרתי בפנצרייה בעיר שלי (שדרות) לברר על סוג צמיגים מסויים ומחירם, נאמר לי שאין את החברה שחיפשתי ושהיא תיהיה רק ביום ראשון, אז אמרתי תוד…
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יום שבת בצהריים האחרון החנתי את הרכב ליד חוף נעורים צפונית לנתניה, כאשר אני חוזר לאוטו אני רואה קנס של 250 שקל. עכשיו יש שם חלק שהוא מסומם אדום לבן ואחרי זה נגמרת המדרכה ומתחילים שוליים של כביש ואז יש שלט של חניה אסורה. אני חניתי בקטע שבו המדרכה כבר נגמרה והרכב לפני השלט. מה עוד שבקנס רשום שחניתי ליד בית מספר 1 שבעצם חניתי ממול (יש אופציה לפקח לסמן או ממול או ליד) לבית מספר 1 ויש תמונות שצילמתי בפלאפון ועוד 3 עדים חברה שלי ושתי ידידות . השאלות הם: 1.מישהו כבר נשפט פעם על קנס בסגנון כזה? מה הסיכונים? 2.האם לשלוח להם מכתב עם הטיעונים שרשמתי פה למעלה? ותודה לכל אלה שהולכים לרשום פעם הבאה תחנה בחניון ותחסוך את הכאב ראש לא ידעתי שנותנים שם דוחות …
הודעה אחרונה מאת samc, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שאלה לי אליכם: נגיד ואני במצב של טיפטרוניק במצב עמידה במקום ואני שם הילוך גבוה מ-1 הרכב יכבה/ ינוע באיטיות ובקושי או יתחיל לנוע מהילוך ראשון ויעבור לשני וכו'? השאלה ביתר פשטות: האם אפשר להתחיל נסיעה בטיפטרוניק בהילוך גבוה או שהאוטו יכבה....
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
http://www.fordvehicles.com/the2010mustang/ מי שרוצה שיעקוב. זה עוד 95 יום
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 4 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מישהו יודע איך מקפלים את המושבים האחוריים של סוברו איפרזה? אין לי ספר רכב...
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אוקיי, עוד סוגיה שמעניינת אותי במיוחד היא כדלקמן: לפי מה שהבנתי בשנת 94' רוב יצרני הרכב עברו לייצר רכבים עם מערכות הזנת דלק ממוחשבת במקום הקרבורטור הפשוט והוותיק. נגיד ואני על תקציב מוגבל ואני יכול להרשות לעצמי רק רכבים משנת 93-94 שלצורך העניין אין ביניהם הרבה הבדל חוץ משיטת הזנת הדלק (93-קרב', 94-הזרקה). מבחינת אמינות, האם עדיף לקנות את הרכב עם הקרבורטור או את זה עם ההזרקה? שיקולים: קרבורטור הוא רכיב מכני אמין ופשוט יחסית ללא חיישנים מיותרים וע"י טיפול אחד גדול (שיפוץ קרב') אתה מסדר אותו כך שיחזיק לאורך הרבה זמן. הזרקה אני לא מכיר מקרוב אבל זה נראה לי כמו מערכת הרבה יותר מסובכת עם חיישנים ומחשב, ועוד בהתחשב בזה שזאת השנה הראשונה (94) שלה כל העסק נראה לי לא…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
פינינפרינה מבוססת רולס רוייס. בהזמנה מיוחדת http://www.autoblog.com/2008/08/16/monterey-2008-pininfarina-hyperion-unveiled/
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהה.. לא. סליחה, המרצדס E Class החדשה. והקדימה. אוי הקדימה... אם פעם לקסוס העתיקו את מרצדס, היום מרצדס מעתיקים את לקסוס. פנסים של GS ופנסי ערפל - אותם גנבו מהמפעל בצד השני של העיר שטוטגרט(פורשה). רק את הגריל השאירו, כדי שזה יזכיר קצת מרצדס. זו פשוט בדיחה עצובה.
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בשבת האחרונה נערך המפגש הראשון של מועדון טריוס כולם מוזמנים לצפות בכתבה ובתמונות וגם להגיב בעלי טריוסים מוזמנים להצטרף למועדון www.4x4.co.il/articles/article.aspx?pCat=ARTICLES&catId=2&articleId=6744
הודעה אחרונה מאת אייל בן חיים,