רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם , לא מבין גדול במכניקת רכב על כן פונה אני אליכם. לאחרונה קניתי רכב פולק' גולף 2001 1.6 100 כ"ס , אוטומט. תוך כדי נסיעה שמתי לב שישנם ארבעה הילוכים . אני משווה את זה לרכב של אבא שלי לרגע בכדי לייחס מספרים: סקודה אוקטביה 2008 1.6 אוטומט/טיפטרוניק 6 הילוכים - נסיעה במהירות 100 קמ"ש מביאה לסל"ד של 2000 בהילוך שישי. ברכב שלי (הגולף) ההילוך האחרון (הרביעי ) במהירות של 100 קמ"ש מביאה לסל"ד 3000 (+/- 100). א. האם טבעי הסל"ד הגבוה של הגולף? ב. אם כן מדוע ישנם הבדלים ברכבים? הסקודה לדעתי כבדה יותר. אודה לכם לתשובה מקצועית. שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם , אין לי מושג אם פתחו על זה נושא או לא , אבל חשבתי לנכון לפתוח נושא בו כולכם תמליצו על תחנות דלק שנותנות הנחה משמעותית בתדלוק , כמו התחנה עליה אספר לכם עכשיו ושאולי חלקכם מכירים : תחנת דלק של חברת "דלק" באזור התעשייה הישן בראשל"צ , נותנת 35 אג' הנחה נוספת בין השעות 16:00 אחה"צ ועד 06:00 בבוקר שלמחרת . הגעתי למצב שלפני יומיים-שלושה תידלקתי בתדלוק העצמי ב 6.33 ש"ח לליטר , במקום 6.71 , שזה חיסכון לא קטן ! מומלץ להיכנס לשם , אני עצמי הופתעתי מהמחיר ומהיום והלאה אתדלק רק שם , רק בשעות האלו . על איזה עוד תחנות אתם ממליצים באזור המרכז ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 715 צפיות
בלוח שעונים במצב " בדיקה " (חצי סוויץ) המנורה של הדלק אמורה להידלק ? תודה
הודעה אחרונה מאת חנזו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום, החלפתי מנוע ברכב ,המוסכניק אמר שלפני טסט צריך לגשת למשרד הרישוי כדי לעדכן את פרטי המנוע של הרכב לאיזו מחלקה במשרד הרישוי צריך לגשת על מנת לבצע את הרישום\עדכון? האם אוכל לגשת למשרד הרישוי בראשל"צ או שמשרד הרישוי בחולון הוא היחיד בו נעשית הפעולה? תודה
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
-
- 20 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אם יש לכם גרסת CARS FORUM של אקספלורר (משמע אתם יכולים לגלוש בקראזפורום בלבד) ולא יצא לכם לבקר במדור הרכב הצעיר של אתר וואלה, אז הרשו לי לציין שלדעתי בזמן הקצר יחסית שהוא קיים המדור רק התפתח לטובה וגדל. הנה מבחן לאלפא בררה שעדיין רחוק מהרמה שיש בתוכניות מחו"ל אך בהחלט עוקף בסיבוב את ה"ביזיון המוטורי" של ערוץ 10 ומראה פוטנציאל מעודד. http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1322765
הודעה אחרונה מאת Dar, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני כבר די אובד עצות, ההיתכן שמאזדה MX3 הפכה לרכב כזה נדיר בארצנו? כבר חודש פלוס שאני מחפש בפירוקיות באזור המרכז, מאזדה MX3 שתתרום לרכבי כמה איברים. ופשוט אין, אף אחד לא מחזיק רכב שכזה במגרשי פירוק. אשמח לדעת אם מישהו נתקל/ שמע/ ראה רכב שכזה במגרש פירוקים.... תודה
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2008/08/03/volkwagen-golf-vi-unveiled-a-bit-early/ אני לא יודע למה,בינתיים נראה לי שגולף דור 4 נראית מבחינה חיצונית,יפה יותר מדור 5 ו 6,נכון למה שרואים בתמונות.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
1go הוא קובץ המכמונות המעודכן שלי ואני משתף גם אתכם חברי האתר (חינמי לחלוטין). זהו קובץ בו אני עושה שימוש וכל מי שיראה לו מתאים, מוזמן להנות ממנו. כזכור, אני פה כי 6% מהתאונות נגרמות כתוצאה ממהירות מופרזת ולמרות זאת 30% מהדו"חות הן על עבירה זו. שימו לב! הקובץ מותאם ל-iGO8 ויש הבדלים משמעותיים מהקובץ הקודם! מספר פרטים רלוונטיים (חשוב לקרוא הכל) : מותאם למכשירי PDA (עם תוכנת iGO8. עובד גם על 2006 פלוס) . ללא 'דחלילים'!!! ללא רמזורים. 'מכוייל' לכ-10 קמ"ש (בדר"כ וע"פ המיקום) מעל המהירות המותרת. לכל סוגי המכמונות אותו אייקון... בקובץ תמצאו את כל מצלמות המולטנובה (6F) הקבועות וללא דחלילים + המיקומים בהם מרבה המשטרה להשתמש במצלמ…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
שאלה חשובה !!!
מאת אציק93- 7 תגובות
- 817 צפיות
אם אני עושה חור בדוד של האגזוז זה יעשה לי רעש של אגזוז לחץ ? והאם זה יעבור בטסט ואם כן איזה גודל צריך להיות החור בערך ?? תודה רבה ..
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
דבר ראשון תודה לפרום, ומזל טוב על 6 שנות פעילות שתורם רבות לקהילה ולי.... שלום שמי טל, חייל משוחרר שעובד למחייתי, ומתחיל ללמוד בקרוב. לפני כ 3 שבועות עברתי תאונה שלא באשמתי (מסתבר בדיעבד שהפוגעת טוענת שאני אשם), החלפנו פרטים והגשתי תביעה מסודרת, לאור העובדה שהייתי צריך לפנות את חברה שלי לבית חולים לא היה באפשרותי לגבות עדות מאנשים שהיו באזור. אתמול קיבלתי תשובה בקשר לתביעה של חברת הביטוח ששלחה לחברה של הפוגעת והם טוענים שהיא איננה אשמה. כרגע מוצגות לי 2 אפשרויות, לשלם השתתפות עצמית של 2000 ש"ח ולהגיש תביעה בבית משפט על חשבוני, או לתבוע את הפוליסה שלי ולשלם 2000 ש"ח, והם יגישו תביעה והם יזכו בפיצויים (הפיצויים שמעבר למחיר הכולל אם יהיו אני יקבל כזיכוי על ההשתתפו…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום . יש לי שאלה חשובה.. נכנסתי למחירון של לוי יצחק רציתי לבדוק את המחירון של הונדה סיוויק האצ'בק שנת 98 ידנית. עכשיו אני נכנס למחירון באינטרנט מכניס את כל הפרטים וזה לא נותן לבחור\אין תיבת הילוכים ידנית רק אוטומטית! מישהו יכול להסביר לי למה ? תודה.
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לגבי אגזוז לחץ האם הוא צריך להיות רשום ברישיון רכב ? והאם כל אגזוז לחץ מתאים לכל מכונית או שזה יכול לעשות בעיות .. ואם כן איזה אגזוז מתאים לרנו קליאו 1992 וכמה אמורות לעלות חצאיות מלאות לרנו קליאו פחות או יותר .. תודה .......... :arrow:
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 1 תגובות
- 616 צפיות
אני אולי חדש פה, אבל ניראה שיהיה נחמד עם לעשות מפגש לפרום? אני מציעה יום שישי? הבעיה אני לא כול כך מכיר פה אנשים. יעזור לי מאוד עם מישהו יוכל לעזור לי בקביעת שעה ומקום נ.ב אני חשבתי משהו בסגנון של יום שישי ה-8.8.08 (התאריך גם נחמד)לקראת 11.00 או 12.00 בצהרים בחניון של היכל נוקיה?....עם יש מעוניינים נא לאשר את השתתפותכם.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 4 תגובות
- 962 צפיות
בוקר טוב לכולם לפני חודשיים קיבלתי דו'ח חניה בתל אביב יש אופציה לשלם אותו דרך מענה אוטומטי או דרך אתר האינטרנט של עיריית תל אביב בשני המקרים לא יכלתי לשלם אותו מפני שהוא עוד לא נקלט במערכת כששאלתי את נציגת השירות למה הדוח לא נקלט היא השיבה לי שהיא לא יודעת ויכול להיות שהשוטר לא העביר את פנקס הדוחות לכן הדוח לא מעודכן האם יש מצב שדוח שלי "לא קיים" במערכת או שעדיף שאשלם אותו?
- 8 תגובות
- 13 אלף צפיות
מה צריך, בשביל לפתוח סוכנות רכב? לרכבים חדשים. בכללי.
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן חברים, ראיתי היום את היפיפיה הזו ואני רוצה להשיג פרטים עליה. בזמנו היו כאן תמונות של אחת דומה, אדומה במצב דנדש. מישהו מזהה את דגם הרכב? שנתון 88' כמובן, לפי הלוחית. נראית שרירית למדי עם צמיגים וחישוקים בהתאם.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום! אף פעם לא הבנתי מה ההבדל בין אימפרזה WRXל אימפרזה STI? האם זה אותו רכב?
הודעה אחרונה מאת shai555, -
- 1 תגובות
- 811 צפיות
בנוסף לגרסה 1.4 היברידית
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 1 תגובות
- 671 צפיות
ליפני כמה חודשים היה ברכב שלי תאונה הסיבה לתאונה היא שמירת רווח לא היו ניפגעים מדבור בנהג חדש שהיה לו פעם אחת שלילה פשוט מה שקרה הרכב שלי ניכנס במישהו מאחור השאלה מה הסיכון במישפט עלוול להיות שלילה בפועל ומה לגבי אורך דין תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- 6 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
ברישיון הרכב של הרכב שלי יש וו גרירה.אבל ברכב עצמו אין. איך אני יכול לבטל את הרישום הזה?
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
מישהו באמת ראה את האוטו ויודע להגיד לי מה ההבדלים בין הLTF לLT??
הודעה אחרונה מאת itay774, -
- 0 תגובות
- 989 צפיות
שלום לכולם ברשותי מרצדס( W126 (300SE וראיתי באיביי אפשרות לחידוש ההגה בעלות של כ 500 דולר כולל משלוח התוצאה ע"פ התמונות מדהימה. שאלתי היא: 1.האים הוצאת חלק לחידוש בחו"ל אפשרית ואם כן מה הנוהל (מכס,משרד התחבורה) לבצע זאת חוקית? 2.האים יש מכס על עבודת חידוש שכזאת ? אם כן כמה? 3.האים חידוש שכזה נחשב כייבוא חלק חילוף חדש או משומש? תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת yossir29, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קיבלתי קובץ במייל שאני חושב שיכול לעניין את רבים מאיתנו. שמרו על עצמכם. TidlukAtzmi.doc
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
שלום לכולם, היום ראיתי סיטרואן C3 דנדשה עם סיומת 68, ולפתע זה היכה שמספרי הרישוי אוטוטו עומדים להגמר: סיומת 7X היתה שמורה בשנות ה80 וה90 לרכבי מדינה, סיומת 8X היתה לרכבים פרטיים בשנות ה80, וסיומת 9X - אני יודע שפעם קראתי שהיא שמורה בשביל משהו אבל אני לא זוכר כרגע. מה שאומר כשישחררו את הרכב האחרון עם סיומת 69, מה שצפוי בעוד 200K רכבים בערך, שזה פחות בשנה במושגים של המדינה שלנו - לא יישארו יותר מספרים בשיטה הנוכחית. מה משרד התחבורה מתכוון לעשות בעניין? מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עכשיו יצאה הגרסא החדשה של הלאנסר עם מנוע 1800 שהיא לא נכנסת לקבוצת רישוי 2. הלאנסר הישנה אמורה לעבור מתיחת פנים, לדגם של 09? שני הדגמים ישווקו במקביל? או שתצא גרסא עם מנוע חלש יותר של הלאנסר החדשה (1500 או 1600) והיא תחליף את הלאנסר הישנה? מה הסיכוי שהלאנסר החדשה תגיע לקבוצת רישוי 2? (עם מנוע מוחלש) תודה, תמיר.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
שלום אני אמור לקבל החודש רכב חדש מעבודה. אם אמרו למזכירה שלנו שיש כבר מספר רישוי לרכב שלי מה זה אומר? כמה זמן עד שיגיע אליי? תודה
הונדה חדשה: 3 אתרי רכב שונים, 3 גירים שונים...
מאת Guest dor29-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלשום יצאה הונדה ג'ז החדשה וכל אתרי הרכב בארץ כותבים עליה כמובן, רק שלכל אתר יש גרסא אחרת על איזה סוג של גיר אוטומטי יש ברכב!! לפי אתר המגזין אוטו זה "אוטומטית מסורתית 6 הילוכים I Shift של הונדה, המחליפה את התיבה הרציפה שהקונים בשוק הישראלי לא כל כך אוהבים." http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=5336&SubjectId=80 לפי אתר המגזין הגה / מוטוקאר זה נשאר הגיר הרציף מהדגם הקודם: "התיבה היא אוטומטית רציפה, בת 6 "הילוכים" קבועים מראש, ואפשרות להחלפת ההילוכים באמצעות מנופים מאחורי גלגל ההגה". http://www.motocar.co.il/article/9848.aspx ולפי האתר של אהרונוביץ' זה בכלל גיר רובוטי והוא אפילו פוסל בגלל זה את הרכב: "הגיר הרובוטי 6 מהירו…
-
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי בעיה קטנה.. התוקף של הרשיון שלי נגמר ב 5/8 יום שלישי.אתמול התבסר לי שאני צריך לטוס לחו"ל ב7/8 יום חמישי, לתקופה של 5 שבעות.הבעיה היא שאני צריך רשיון ,כי אין סיכוי שאני מסתדר בלי אוטו.. אתמול שילמתי את האגרה דרך האינטרנט והיום בבוקר הלכתי להצתלם.. השאלה היא: האם ניתן לגשת לאיזשהו סניף של משרד הרישויי (רצויי באזור המרכז ) ולבקש שינפיקו לי את הרשיון החדש במקום??
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
דגם אמריקאי, מנוע שלושה ליטר, 230 כ"ס. המקבילה שלהם לC280. היה ברשותי ארבעה ימים. מדובר בדגם הElegance (הלא ספורטיבי). דעתי כדלהלן: 1. הגה נוראי. קל מאוד, איטי וחסר תחושה. 2. בלמים טובים, דוושה עם תחושה טובה ולא מעט כוח, אם כי לא בדקתי כיצד הם תחת עומס. 3. מתלים רכים, זוויות גלגול מוחשיות, הרגשה קצת ספינתית. 4. מנוע חזק למדי, בהחלט מספק לרכב מהסוג הזה (אם כי נופלת משמעותית מהA4 3.2). 5. שקטה מאוד בשיוט. 6. תא הנוסעים מרגיש זול לעומת זה של האודי. פשוט מרגיש סינטטי ופחות עשיר. 7. מערכת הCOMAND מזוויעה, לא פחות. הMMI באודי טובה עשרות מונים - אין לי מושג איך הiDrive לעומתן. היינו שניים באוטו, שנינו ראינו מחשבים לשעה שעתיים במהלך חיינו, שני…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 1 תגובות
- 870 צפיות
אשמח אם בעלי יאריס ספורט יגיבו לשרשור על מנת שנוכל לחלוק מידע לגבי טיפולים חלקים תוספות חוויות וכו'. תודה
הודעה אחרונה מאת אלעד,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 505 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ע.
- SlowRide
- llaavvii
- amlh
- Paprika-Metuka
- teyal
- laviil
- Itzik-b
- שחר 1
- benny62
- fatboy1340
- yohai71