רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 21 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
אז אחרי נסיעה מהנה מאוד לטבריה (איזה כבישים...), המשכנו לים המלח (שוב, איזה כבישים...). החלטנו לעצור לכמה צילומים. התוצאה לפניכם -
הודעה אחרונה מאת yonimiata, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רוצה לספר לכם סיפור שהיה לי. באיזה תנאים זה קרה: רמזור, שני נתיבים לפנייה שמאלה - אני בשמאלי. כביש כמובן היה ייבש לחלוטין. הרמזור התחלף לירוק והתחלנו לנסוע, רכב שהיה לפני זינק קדימה (אלפא 75 עם גיר אחורי והנעה אחורית), אני כרגיל בעדינות לוחץ על הגז ובימר שלי מאיץ. אלפא נכנסה לפנייה כאילו כלום לא היה, מהר וללא הסחפות. הילוך כרגיל הוחלף לשני ב-2200סל"ד ואני מתקרב לפנייה של 90 מעלות, תוך כדי כך שרכב לפני צבר פער: זה לא מלחיץ אותי - אני לא ממהר. נכנס לפנייה במהירות כמו שאר מכוניות, 40-50 בערך, הילוך עדיין שני ומשהו בסביבות 2500סל"ד על שעון "טורים". הרגל של רכב עם הנעה קדמית גרם לי קצת להוסיף גז בפנייה כדי להכנס חלק. בימר בדיחות כאלה לא מבין, החלק האחורי שלו…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום אני משווה הצעות לבטוח צד ג הפרשי המחיר עד 250 ש"ח לבטוח כולל גרירה. מישהו שמע על גרר בשם שלמה פיקס' או על גרר בשם אוטומוטר תודה איזה גרר מומלץ בביטוח צד ג' ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קניתי רכב שנת 82 (פרטים בחתימה), לרכב יש סאן רוף לא מקורי. הסאן רוף נעשה אי שם בשנת 82-83. בטסט רצו לעשות לי בעיה איתו, אבל היסתדרו הדברים. אני אמור לנסות לאשר את הסאן רוף? או שהפרוצדורה של סאן רוף ברשיון הוא לרכבים חדשים? בטסטים לא תהיה כל כך בעיה אבל בוחני תנועה אוהבים לעצור את הרכב. אם אפשר לאשר את הסאן רוף לאיזה סאן רוף חשמלי כדאי להחליף? (הנוכחי ידני ולא נפתח אחורה) עומר.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
3 חלקים:
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי אני רוצה לייבא רכב מחול וצריך לקבל "מכתב שרות לחלופין" מהיבואן אודי ועומרום שאי אפשר לייבא הדגם אודי TT רודסטר טורבו1.8 ראיתי באטר יד-2 כמה מכוניות (אותו דגם) אז יכול ליהיות שהיבאון לא נכון? תודה
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לילה טוב. היום חזרתי מחו"ל מטיול עם חברים, והתגעגעתי לסוויפט שלי אז יצאתי לסיבוב. החנתי אותה במקום בו אני וחבריי מחנים את הרכב מאז ומתמיד כשאנחנו יורדים לשכונה, במקום יש שלט שאוסר על חניה משעה זו עד שעה זו, אבל מעולם לא ראיתי שמישהו מקבל שם דוח או משהו בסגנון, מה גם שאבא שלי מחנה שם את הרכב לפעמים וגם הוא לא נתקל בדו"ח. הגעתי לכיוון הרכב וראיתי פקח רושם דו"ח ביקשתי ממנו לעצור והוא אמר שהוא כבר התחיל לכתוב אז הוא לא יכול להפסיק ושזאת בעיה שלי, הסברתי לו שאני גר בבניין לייד ושאני מחנה פה מאז ומתמיד ואף פעם לא נתקלתי בדבר הזה ואם הוא יכול לבטל את הדו"ח ואמרתי לו שאני לא יחנה פה וכו' ניסיתי לשכנע אותו ולא הצלחתי. בסדר לא כועס ממש על הדוח, רק מה שעיצבן אותי זה שהוא …
הודעה אחרונה מאת DevilUser, -
- 0 תגובות
- 568 צפיות
זאת שאלה שמטרידה אותי כבר די הרבה זמן ורציתי לשאול גם אותכם את השאלה לראות מה אתם חושבים. אז השאלה: נכון מתי שנמצאים "נגיד" בהילוך שני ונותנים חצי דוושה, אז האוטו מאיץ, ואיתו גם הסל"ד מטפס למעלה. עכשיו נגיד ואנחנו נמצאים על מהירות של 30 קמ"ש הסלד עומד על 2000 ואני משאיר חצי דוושה, ולאט לאט המהירות מטפסת, עד שאני מגיע ל-80 קמ"ש ו5000 סלד. האם יש הבדל בכמות הדלק שנכנסת למנוע בהבדלים של הסל"דים רק בגלל שהם גבוהים יותר? למרות שאני מחזיק בדיוק באותו הגובה את הדוושה? לדעתי לא, אין שום הבדל המנוע ימשיך לקבל "רק" את אותה מנת הדלק של החצי דוושה ולא יותר. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Luc1d, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
נכנסתי לראות איך מפרסמים רכבים בחו"ל (אירופה) פשוט תענוג, בעל הרכב מצלם את כל הפאקיםו והדפיקות בפח שיש לרכב מלבד תמונות הרכב . אך... מתי אצלינו נגיע לזה..
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
-
שלום לכולם, חברה שלי (שתחייה...) קנתה לי ליומולדת 25 קורס נהיגה מתקדמת בחברה שאני לא יודע אם מותר להגיד את שמה ורק רציתי להמליץ בחום על קורס כזה, זה לא הופך אתכם לנהגי ראלי או פורמולה אבל זה בהחלט גורם להרגיש יותר בשליטה על הרכב והקורס הזה הוא נקודת פתיחה טובה ובסיס טוב לקורסים יותר מתקדמים שמספקים גם את החשק לנהיגה ספורטיבית. הקורס שאני עשיתי נמשך כמעט חמש שעות והוא כולל שעה תיאורטית (מזכיר קצת נהיגה מונעת), 3 שעות עם מדריך שיושב איתך באוטו ומתרגל איתך ישיבה נכונה, בלימות חירום, סיבובים, העברות משקל, תת היגוי וכו' ואז שעה של החלק הכי מהנה לדעתי שזה שעה של מסלול סללומים או ג'ימיקאנה או איך שלא קוראים לזה נגד כל אלה שהיו איתך בקורס באותו יום. זה היה ממש כיף. …
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- 2 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, קודם כל אקדים ואומר, שאני בדעה שעל איכות צריך לשלם. נתקלתי כבר מס' פעמים בחבר'ה שבחרו לצבוע את רכבם במקום שלא נחשב לאיכותי ביותר וצביעה כוללת הסתכמה בפחות מ-5K ובמקרים מסויימים פחות מ-4K. אבל, וזה אבל גדול, החבר'ה האלו לאחר הצביעה הלכו למכון דייטילינג איכותי, ושילמו סכום של פחות מאלפייה ועכשיו לא מוצאים כל הבדל בין צביעה איכותית לפשוטה. וזה גרם לי לתהות - האם הדייטילינג יכול לפצות על צביעה פשוטה על כדיי כך שלא יהיה הבדל משמעותייים? בחישוב כלכלי יש כאן חיסכון ענק, השאלה האם הוא באמת שווה את ההבדל.
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חשבתי על איזה מכוניות אפשר לקנות היום שיהיהו ממש מהירות (לא חייבות מנוע גדול) אלא שנתון 0-100 יהיה מדהים. ובמילים אחרות איזה רכב עד 120 אלף שקל אפשר לקנות שיהיה טיל. * הרכב חייב להיות חדש מהחברה. * הרכב חייב להמכר בארץ וללא יבוא אישי. דווקא הופתעתי לגלות שסיטרואן היא אחת המהירות (נשמע מוזר?) הC2 VTS 1.6 עושה 8.3 שניות מ0-100 זה נתון מרשים מאוד למכוניות חדשות ומה עוד? היא גם באה עם גלגלים ספורטיביים 195 45 R16 שאנשים היו מתים שיהיה להם באוטו דבר כזה ועוד היא חסכונית בדלק (צריכה משולבת 14.5 לליטר) מגיעה ל202 קמ"ש בנוסף היא נראית נחמד. אני מקווה שהיא גם נוסעת כמו שהנתונים שלה מראים כי היא אמורה להיות מאוד ספורטיבית ומהירה. משהו מכיר עוד מכוניות?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עקב מחירי הסולר הלא משהו כיום, אני מחפש קצת הנחות. נתקלתי באתר הזה, www.soler.co.il מישהו ניסה את זה? על איזה רמה של הנחה מדובר שם? אתמול תדלקתי ב 7.61 ש"ח לליטר.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רגיל לראות אותם המון בירידה לכיוון כביש 1, מתחת לגשר, בעיקר בלילות של הסופ"ש, אבל הפעם (אתמול בלילה) הם עמדו בצד השני, בתחילת העליה הארוכה כשיוצאים מכביש 1 בבן-שמן לכיוון 443. הם מצאו איזו נישה להתחבא בא, בערך באיזור הגשר (כלומר, די מוקדם בעליה ולא בפתח הגדול שיש בהמשך). אני אבדוק לעומק פעם הבאה ונראה אם אפשר להבחין בהם בזמן מלמטה. זה תמיד נשמע לי הרבה פחות הגיוני ורווחי עבורם לעמוד בעליה מאשר לקצור נהגים שקצת נסחפו עם הירידה ממול אבל מתברר שהם התחילו. מקווה שלא היה להם ערב פורה במיוחד . זה היה לייזר וודאי. בהמשך ראיתי ניידת תנועה שבדיוק עצרה רכב בכיוון הנגדי בקטע מישורי שמגיע מיד אחרי עיקול (ובמרחק אידיאלי לממל"ז) אז יכול מאוד להיות שגם שם הייתה מלכודת אבל את ז…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי פרסומת כזאת בגרמניה רק 7500 יורו ועיתוני הרכב הגרמנים משבחים , חבל שלא מייבאים גם לפה במחיר דומה. http://www.dacia.de/dacia_sandero_presse.php
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שמעתי שיתחילו לייבא מכוניות משומשות מגרמניה לארץ כדי לאפשר לאנשים לקנות רכבים יד-2 שמורים. האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת wild lion, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מדבר על מצבר מקורי של היבואן,פוקוס 06. ובכלל בכללי...
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
- 4 תגובות
- 807 צפיות
איפה אתם ממליצים לתדלק באשדוד ? איזה תחנות נותנות שוברי שטיפה לרכב ? אני חושב שצריך לפתוח פוסט של איפה הכי משתלפ ומומלץ לתדלק בכול אזור מגורים
הודעה אחרונה מאת BeN_VW, -
- 0 תגובות
- 738 צפיות
היי אני חדש פה, מקווה שהשאלות שלי פה הם במקום. קניתי רכב חדש אקסנט 98 רציתי לשאול מספר שאלות, אשמח לקבל תשובות.. 1. ניתן להתקין ספויילר מקורי של אקסנט ? , ואיפה ניתן להשיג ספויילר ? 2. מה טווח המחיר של פנסי ערפל + התקנה ? 3 .הבנתי שהרמקולים המותאמים במגש אחורי זה 5.25 ומה הגודל של המובנים ב- 2 הדלתות הקדמיות ? 4 .כמה עולה להחליף את המוטות הטלסופיים שפותחים את תא המטען ? כשאני פותח את תא המתען הוא לא עולה בקלות ואחרי כמה דקות הוא נופל ונטרק זה בגלל המוטות לדעתי האם אני צודק ?
הודעה אחרונה מאת פומה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 17.9 אלף צפיות
מהו ההבדל בין סוגי הדלקים ולמה היונדאי סונטה שלי צורכת דלק נטול עופרת?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי שביטלו את החוק הזה בקשר לאופנועים אבל אם יש לי רישיון ב' אז אני יכל להיוצא פטור מתאוריה לרישיון ג' ? . כי אמרו לי שאשפר אחרי שניים זה כבר לא אפשרי .. נכון ? תודה לכל מי שעוזר AND i am new ! .
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 910 צפיות
תביעות קטנות - פסק הדין
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יש לי פיג'ו 205 שעלתה לכביש באוגוסט 93, כלומר לפני 15 שנה בדיוק. האם השנה אני צריך להביא אישור בלמים לטסט? זכור לי שראיתי שלט במכון הטסט בשנה שעברה, שרשום בו שרכב מעל 15 שנה חייב באישור בלמים. מדוע לא קיבלתי הודעה ביחד עם טופס הרשיונות שנשלח אלי הביתה?? הם באמת מצפים שאנשים ידעו את החוק הזה לבד? או שאולי אני מתבלבל וזה חובה רק לרכבים מ 16 שנה ומעלה על הכביש? כמה עולה אישור כזה? ומה הבדיקה כוללת בדרך כלל? תודה רבה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
-
ביטוח רכב בשירביט? 1 2
מאת matanvip- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום. עשיתי חיפוש באתר על חברת ביטוח שירביט. ממה שהבנתי מאוד לא מומלץ לבטח אצלם רכב. מחר חשבתי לעצמי לעשות ביטוח מקיף לפונטו ספייס. למעשה מחר אני אמור להתקין קודן ברכב לפי דרישתם ובכך לעשות ביטוח דרכם. הם היחידים שהציעו את המחיר הנמוך ביותר 4200 חובה כולל מקיץ ואני רק בן 23. אני כרגע בתשעה מיליון נאמר לי אצלם שלא ניתן לבטח את הרכב שברשותי מכיון שאני גר בבאר שבע ורמת הסיכון של רכבי לגניבה גבוהה. האם מומלץ לבטח אצלם? איפה השירות שמשות וגרירה שלהם נמצא באיזור הדרום? אם הרכב ברשותי ספג ירידת ערך,יש מצב שכאשר הזדקק לכספי הביטוח יפחיתו לי את ירידת הערך מהמחירון,ובכך ישלמו פחות?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ליפני שעה עשיתי תאונה עצמית עם האוטו נסעתי לי על כביש בתוך העיר איבדתי שליטה הסתחררתי והגעתי למצב שאני נוסע רוורס ונכנסתי במעקה מדרכה ירוק. הלכ לי פנס אחורי כל הדלת האחורית (הדלת החמישית) בגז' נדפקה,סופית אגזוז התקפלה, כנף אחורית נפגע מעט והתקפלה פנימה, הדלתות נסגרות עם רעש עכשיו כאילו לא מתאימות כזה. מה שמפתיע השמשה האחורית נשארה שלמה ! היא עפה הצידה מהאוטו ונשארה שלמה לגמרי ללא שריטה ! בכמה יכול להסתכם תיקון של פגיעה כזאת ? והאם יש סיכוי שיורידו את הרכב מהכביש בגלל שאוליי נפגעה השילדה או משהו ?
הודעה אחרונה מאת ant567, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, יש לי יונדאי אקסנט שנת 95 נפח מנוח 1500 או 1400 אם אני לא טועה בקיצור המחוג של הדלק קצת דפפוקק אז אני מפחד לבדוק איתו כמה ליטרים הנפח טנק דלק מכיל האוטו גם ישן אז לא נראה לי שנדלקת לו מנורה ,יש לי כבר שנה את האוטו ולא ראיתי אף פעם מנורה.. אני גם דיי פרנואיד לגבי זה אז אם יש מישהו שיודע מה הנפח ויוכל להגיד לי אני אשמח .. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
מזמן כבר לא פתחתי שירשור, אני אפילו קצת מתרגש ולענייננו, היום בדרכי לבסיס בקטע הכביש מכיון פלמחים אל הרכבת בראשון לציון, ראיתי שוטר עומד בצד הדרך (עם הניידת על השיחים) ומצלם את הרכבים הבאים לכיוונו. השאלה שמפריעה לי מאז היא, האם השוטר לא חייב לעצור את הנהג בשביל לתת לו את הדו"ח? האם לשוטרים בימינו יש איזשהו אמצעי שאינני מכיר המאפשר להם לצלם את הרכב ולשלוח לנהג את הדו"ח הביתה? (מדובר במצלמה שהשוטר מחזיק ביד, לדעתי ליזר רגיל). אני שואל מכיוון שבמקום הנ"ל השוטר לא יכול פיזית לעצור את הנהג גם אם הוא יהיה על 200 קמ"ש, פשוט בלתי אפשרי לעצור את הרכב במקום הנ"ל. תודה מראש לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, יש לי סיטרואן c4 קופה ואני מחפש פנסים שקופים אחוריים. אשמח אם תגידו לי איפה אפשר לקנות. אם אין בארץ אין לי בעיה להזמין מחו"ל! תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
הבטחתי לפרסם תמונות נוספות של הבימר שלי. ואני מקיים! אבל לפני תמונות, קצת רשמים. בימר שלי בא עם מנוע M30, טורי 6 צילינדר. יש לו 185 סוסים, אבל כל סוס זה סוס והרכב דוחף חזק . גיר אוטומטי, 4 הילוכים עם בקרה אלקטרונית. יש אפשרות לבחור הילוכים באופן ידני (מה שאוהבים לקרוא לו "טיפטרוניק"), יש מצב ספורט ומצב חסכוני. ראוי לציין לטובתה של אלפא 164 הגה חד מאוד ואינפורמטיבי. בבימר הגה פחות אינפורמטיבי ולא חד. דוושת גז באלפא חדה, תגובה מהירה, בבימר דוושת גז על הרצפה כמו באוטובוס, יש לה גם מהלך מאוד גדול. גיר אוטומטי במצב חסכוני לא ממהר להוריד הילוכים, לעלות דווקא כן. במצב נסיעה רגיל, גיר מעביר הילוכים על כ-2200סל"ד ויוצא שהוא מכניס הילוך רבעי ואחרון בסביבות 60. בנס…
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
רציתי לדעת את צריכת דלק של פולקסווגן פסאט 1800 טורבו שנת 2003 תודה..
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6