רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כבר שבוע הם בשביתה,מה יהיה ? יש עידכונים לגבי זה ? (האתר לא מעודכן ) האם ניתן להוריד בדרך כלשהי שעבוד רכב בלי "פעולתו" של משרד הרישוי ?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הסיפור הולך ככה, ב6\30 הייתי בחניית קניון הזהב, בעצירה מוחלטת, חיכיתי שמישהו יצא מחניה, בינתיים מישהי שכבר יצאה מחנייה עברה מצידו השמאלי של הרכב (הצד של הנהג) היא התכוונה לעקוף אותי כי מישהו מאחורי כנראה חסם לה את המעבר, אז היא שברה את ההגה, מוקדם מדי, וחיככה את כל הצד השמאלי של הרכב שלה בחלק האחורי שמאלי של הרכב שלי, דבר שגרם לשריטות בטמבון, בפח ועיקם את הפח, הכנף השמאלית האחורית (הרכב שלי הוא הונדה סיוויק 04) יש לציין שהייתי בעצירה מוחלטת, לא זזתי בכלל, הרכב שלי ממש זז מהחיכוך, היא שרטה כמעט את כל הרכב מתחילת הדלת שלה ועד לתחילת הטמבון הקדמי שלה. יצאתי מהר מהרכב, והרגעתי אותה, לקחתי ממנה פרטים, סוכן הביטוח שלי ביקש ממני להחתים אותה שהיא מודה במכה אבל היא לא …
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אתמול הלכתי לסניף "הרץ" לקחת רכב שהזמנתי. ההזמנה היתה לקטגוריה H (קורולה/מגאן/אימפרזה/פוקוס/מזדה 3) כאשר הכוונה היא לרכב משפחתי 1.6 אוט', כאשר לרכ צריכים ליכנס 2 הורים 2 כסאות תינוק, בוסטר, מזזודה, עגלה ותיקים. אולם הרכב שחיכה לי היה סובארו B3. לבגאז' שלה נכנס בקושי מזוודה. במזל היה שם אקסנט פנוי, עם בגאז' ענק שהכל נכנס אליו (חוץ מההורים והילדים :-P:-P)
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נהג הסעות אחד מסיע אותנו בשלושת הימים האחרונים מהעבודה לבית. הבנאדם חותך נתיבים, לוקח סיבובים גדולים במיוחד, אינו שולט על הרכב ובכללי נוהג כמו תלמיד שהוציא לפני שבועיים רשיון. סיוט ליסוע איתו. הנ"ל טוען שהוא נהג כבר 35 שנה !! והרכב... טרנספורטר שמתחנן להמתת חסד.. נכבה בכל זינוק, מרעיש מכל מקום ומפחיד, מפחיד.. הבעיה איתו שהוא עצמאי ועובד יחד עם חברות הסעות ולכן לא ניתן להתלונן עליו ישירות אלא בעקיפין ומקסימום יפסיקו לשלוח אותו אלינו... שמעתי ממספר אנשים , כאלה שעובדים איתי וכאלה שעובדים במפעלים אחרים וכולם סיפרו לי עליו רק רעות וכמעט תאונות ! איך אני מוריד אותו מהכביש? אני לא מדבר על להפסיק את ההסעות שלנו באמצעותו אלא לשלול איכשהוא את רשיונו הציבורי ! א…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 5 תגובות
- 870 צפיות
היי , בקיצור אין לי טסט לרכב ( שנת 98 ) כבר שנה וחצי ולאחרונה נאלצתי לנסוע ברכב רק בגלל בעיה ובאותה הזדמנות עצר אותי שוטר ונתן לי העמדה לדין וטופס כלשהוא שאומר שאני חייב לתקן ליקויים ( בקליט שבורה , בעיה בחלון - לא נסגר ) ברכב ולעשות טסט תוך 48 שעות . בנוסף זומנתי לשימוע אצל קצין והוא השבית לי את הרכב ל 30 יום . היום הוצאתי את הרכב מהאחסנה אך עדיין לא ברור לי מה עליי לעשות בכדי להחזיר את הרכב לשימוש - משרד הרשוי שובת לצערי . האם רק ללכת לרישוי ולבצע טסט לאחר תקון הליקויים ? האם צריך ללכת שוב למשטרה להסדיר משהו כיוון שלא נאמר לי כלום , באתי שחררתי את הרכב וזהו ? האם במכון הרישוי בזמן הטסט ידעו לגבי הליקויים כפי שרשם השוטר בטופס והאם יבדקו אם אכן תיקנתי אותם ? בקיצור ל…
הודעה אחרונה מאת momo6, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רכבי פוקוס מודל 2007 נפגע בחניה ע"י רכב אחר. לא הפעלתי ביטוח שלי. פניתי לחברת הביטוח של הנהג הפוגע (עינבל) עם דוח שמאי המציין תיקון נזק + ירידת ערך בסך 2500 (2%) שקל עקב פגיעה בשילדה. החברה הסכימה להחזיר את עלות התיקון בלבד. ללא פיצוי הפחתת ירידת ערך. אציין ש 3 חודשים לאחר מכן הרכב נמכר בהפחתה של כ 8% מהמחירון. מה עלי לעשות כדי שאקבל מקצת מירידת הערך שספגתי בפועל.
הודעה אחרונה מאת vik014, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 703 צפיות
כן כן , כמו ששמעתם - אמיתי לחלוטין. חבר שלי הביא 205 פוראבר [רשום מאחורה - מדבקה מקורית] מנוע 1600 [של פוראבר!!] וגיר ידני [!!] אפשר להתווכח עם הבן אדם עד מחר , ולא - האוטו לא הוחלף בו גיר.. הרי פוראבר יש 1.6 אוטומט בלבד ו1.4 ידני בלבד. הבן אדם אומר שככה האוטו מקורי , יש מצב להסבת גיר ? יש מצב לשילוב של GTI בפוראבר ??. מה הולך פה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
שלום התפרסמה היום הכתבה הבאה:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3567993,00.html תפסה אותי השורה הבאה: "מכונית משפחתית שצורכת ליטר בנזין לכל 12 ק"מ" נראה לכם הגיוני שרכב ממוצע בארץ צורך בממוצע 1/12? מה עם נסיעות עירוניות? ומזגן? ועליות? הרי גם רכב קטן שצורך יחסית מעט דלק, למיטב ידיעתי התוצאות של 1/12-1/14 מושגות עם נהג בלבד בתוך הרכב, תא מטען ריק, נסיעה בינעירונית, ללא מזגן, נסיעה רגועה, תיבת הילוכים ידנית וכו'. אם כן, איך יתכן 'ממוצע' של 1/12?
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
עקב ההתיקרות של מחירי הדלק הבלתי פוסקים רציתי לדעת לגבי צריכת דלק של נהג אוטומטי יש ברשותי מאזדה MPV שנת 94 ויש אופציה של נהג אוטומטי לגבי הנוחות אין מה לדבר , עכשיו לגבי צריכת בדלק האם זה מייקר? האם זה מוזיל? וסתם שאלה כללית איך זה עובד במנוע ומה זה עושה בדיוק?
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, כצופה מושבע (על מי אני עובד... כצופה מכור) ממליץ על אתר מצוין המחזיק בפרקים שלמים של עונות שלמות של התנ"ך של כל חובבי ההגה באשר הם. http://www.surfthechannel.com/show/television/Top_Gear.html מומלץ בחום! תהנו!
הודעה אחרונה מאת Ki-PoD, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה: במאי קניתי רכב, יד ראשונה שלו הייתה חברת ליסינג(להלן "החברה"). הבעלות של הרכב היא על שם החברה. הטסט היה קרוב-עד סוף חודש יוני. החברה שילמה את האגרה עוד לפני שקניתי את הרכב, כך שעשיתי טסט(בעלות הטסט עצמו בלבד...), עד כאן הכל טוב ויפה. מה ההשלכות של העובדה שלא העברתי את הבעלות של הרכב על שמי עדיין? לא בנוגע לדוחו"ת חלילה וכולי-הם יגיעו לחברה, אבל- האם יש השלכות אחרות? תודה.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני מבוטח כרגע בחברת כלל (ביטוח חובה ומקיף). ואני מעוניין להסב את הרכב (בנזין, אוטומט) לגפ"מ. התקשרתי לברר אם יהיה שינוי בעלות הביטוח אחרי הסבה לגז, והודיעו לי שהם בכלל לא מבטחים רכבים עם גז, ושזו המדיניות כמעט בכל חברות הביטוח. אם כך המצב, איפה מבוטחים כל רכבי הגז? והאם צריך להיות שינוי בעלות הביטוח ברכב מוסב לגז? תודה.
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב שלם שיצא מכלל שימוש, התקשרתי למספר פירוקיות וכולן אמרו לי שהם מוכרות רק חלפים הרכב שאני מחפש הוא GMC ספארי עדיף שיהיה באיזור שנת 93 תודה על העזרה..!
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יום שישי ראיתי את האוטו הזה ולא ידעתי איזה סוג זה. שאלתי אנשים שעברו בסביבה והם לא ידעו לענות לי, אני אני שואל אותכם, מומחי הפורום. איזה מכונית זאת? ** התמונה הוסרה ע"י הנהלת הפורום היות ולוחית הרישוי שלה גלויה. אין לפרסם תמונות עם לוחיות רישוי גלויות, הדבר נוגד את כללי הפורום. **
הודעה אחרונה מאת _קופיקו_, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום היום בסביבות השעה 17:30 עמדתי להכנס לשטיפה עמדתי בהמתנה בסבלנות עם מזגן ברגוע פתאום קלטתי שמתדרדרת עלי מאזדה לאנטיס לא הספקתי לעשות כלום והיא פגעה בי, הנהגת יצאה ביקשה סליחה ולא דיברה עד שאח שלה יגיע חיכינו לו, כשהוא הגיע הוא אומר לי תה מאחורה ואתה אשם אני כמעט התפוצצתי מעצבים אבל התאפקתי מלעשות שטויות מהשטיפה באו אנשים ואמרו לי שהם עדי ראיה והם יכולים להעיד על כך שהיא התדרדרה עלי ולא הפוך. החלפנו פרטים וזהו , אני אף פעם לא הייתי מעורב במשהו דומה לא יודע איך הולך התהליך ומה לעשות.\ הנה תמונות ממה שקרה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמעט נשברתי וקניתי משהו פחות טוב, אבל בסוף מצאתי את מבוקשי. השמן מגיע ב 4 ל', האם משהו מעוניין להשתתף איתי בחצי מהכמות? המחיר הוא 85 ש"ח לליטר והם מוכנים להוריד כמה שקלים
הודעה אחרונה מאת or_18d, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צריכה לחדש את רשיון הרכב שפג לפני שלושה ימים. השובר המקורי של רשיון הרכב שולם לפני זמן מה. רק את הטסט לא יצא לי לבצע. אני מניחה שאסור לי לנסוע איתו עד למכון הבדיקה - אבל אולי אני טועה?! יש מצב שזה מותר? למזלי, הסתדרתי בימים האלה בלי רכב - אבל עכשיו זה כבר מתחיל להציק. ידוע לי שאפשר להשיג רשיון זמני בעלות כלשהי דרך משרד הרישוי. רק שלדאבוני, משרד הרישוי שובת. מה ניתן לעשות חוץ מאשר לגרור את הרכב למכון הבדיקה? האם אפשר לבצע הארכה כזאת בדואר? או לבקש מהמוקד של משרד התחבורה לשלוח אלי שובר לרשיון זמני? זה דחוף מאוד, אז אודה לכם על תגובה מהירה! בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=kk0ieEGMcFo דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- 0 תגובות
- 843 צפיות
http://www.carmagazine.co.uk/News/Search-Results/First-Official-Pictures/Lotus-Eagle-2009-first-picture/?R=EPI-6393&content-block=0 http://carscoop.blogspot.com/2008/07/fiat-creates-special-edition-500-for.html Renault Scenic III Prototype Performs Involuntary Crash Test Mercedes-Benz GLK: the new official photographic set
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 2 תגובות
- 853 צפיות
שלום אנשים... רציתי לדעת באילו סדנאות שיפור ניתן להשיג את המוצרים של FK? זה נכון שיש בעיות בהזמנות וכמעט ולא ניתן לרכוש?? בתודה רפי.
הודעה אחרונה מאת nirrafi, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש בדביק שרשור נהדר ובו עשרות מפגעים שונים בכבישים. מקצת המפגעים שיש לנו במדינה. הצטברה שם די הרבה אינפורמציה - וצריך לעשות עם זה משהו. אולי ניתן לעשות כאן, בפורום, עצומה להקמת גוף מסודר שידאג לקבל דיווחים על בעיות תשתית ולפעול לתיקונן. אני יודע שזה נשמע כמו חלום - אבל צריך לנצל איכשהו את מס' המשתמשים בפורום וליזום פנייה מסודרת. אשמח לשמוע תגובות. אולי המנהלים יוכלו גם להירתם לנושא.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 תגובות
- 902 צפיות
שלום חברים, האם יש שביתה מחר? האם ניתן לעשות העברת בעלות? תודה, כרמל
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברה, הגיעה אלי חידוש רשיון רכב על סך 1551 ש"ח הרכב שלי בחתימה למטה. האם זה הגיוני סכום הזה?
הודעה אחרונה מאת stealtho, -
-
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2008/07/2009-bmw-3-series-facelift-official.html
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
נתקלתי בעוד תיעוד של תאונה מעניינת ומוזרה באתר HNN את קורות A, B, C חתכו בשביל להסיר את הגג לחילוץ נוח יותר של הנהגת. אבל איך ריצפת הרכב נחתכה? זה לא נראה כמו עבודה של צוותי החילוץ בעיקר כי החיתוך הזה לא תורם הרבה לנוחות החילוץ (מה גם שזה לא חיתוך של עוד קורה...) האם יש לנו פה מקרה עם רכב שהורכב משתי מכוניות שונות שעברו תאונה? מה תגידו?
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, ביום שלישי, ה- 8.7.08 בערך ב6 וחצי הייתי מעורב בתאונת דרכים. מה שקרה זה שיצאתי מתחנת דלק והשתלבתי בכביש. זה כביש שדרכו נוסעים מב"ש לכיוון אילת, בגלל שהוא עוד בתוך העיר המהירות המותרת בו היא 70 קמ"ש. אני יצאתי מהנתיב האצה והייתי בערך על מהירות של 50 קמ"ש וכמה מטר אחרי הצומת רכב פגע בי מאחור בעוצמה. הנהג ראה אותי כנראה רק ברגע האחרון ולא הספיק להגיע למהירות מתאימה כדי למנוע פגיעה, אני ראיתי שהוא טס אליי והתחלתי להאיץ. לפני שהשתלבתי בדקתי אם הכביש פנוי ובכלל לא ראיתי אותו (חשוב לציין שיש שיח ענק ובקושי יש שדה ראיה). התאונה אירעה כמה מטרים אחרי הצומת. הוא פגע בי כאמור מאחורה פגיעה חזקה ובהערכה גסה שלי ולפי הנזק (כל החלק האחורי עד הגלגלים האחוריים נ…
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים אייך אני עושה מהמחשב בגולף שאני ידע מה צריכת הדלק שלי הממוצעת ? או שאולי בכלל אין אופציה כזאת ואם אין אז אייך מחשבים ? תודה רבה :]
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
באילו דרכים אפשר להעביר רכב מישראל לרוסיה ?
הודעה אחרונה מאת Sergey83, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן. איפה אני יכול להשיג מסגרת ניקל המקיפה את הארגז הפתוח של סובארו טנדר? תודה.
הודעה אחרונה מאת סייארה, -
מקור המונח ג'אנט 1 2
מאת stealtho-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 8 אלף צפיות
מישהו יודע מהו המקור/אטימולוגיה של המונח "ג'אנט"?
הודעה אחרונה מאת aliku, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide