רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לא נעים, אבל ההונדה היפיפיה שלי עברה תאונה ביום שישי. כל הצד השמאלי- מהפנסים האחוריים לקדמיים- שבור, מעוך וכן, גם קרוע באמצע. מחשש לפגיעות רציניות (מעבר לפח) היא הוכנסה למוסך המרכזי של הונדה, והנה הבעייה- למוסכניקים שם יש את כל הזמן שבעולם, הם לא ממהרים לשום מקום. למישהו יש רעיון איך אפשר ללחוץ עליהם להזדרז? אני לא רגועה עד שהיא לא תחזור הביתה. חוץ מזה שהרכב החלופי שקיבלנו מהביטוח הוא לא אחר מאשר- יונדאי גטס צהובה, הקטסטרופה של עולם הרכב. אני ישמח לשמוע רעיונות, תודה!!
הודעה אחרונה מאת Voland, -
- 1 תגובות
- 793 צפיות
שבת שלום. ביציא מכביש מהיר (90) לכביש אחר המהירות המותרת בפניה הייתה 50 ובסיומה 90,אני נכנסתי ביותר מ50 לא זוכר בדיוק אולי60-75 והמשכתי להאיץ ופה עמדה ניידת עם שוטר שכיוון מן מכשיר עם שתי עיניות לכוון הפנייה. השוטר לא עשה שום דבר והמשיך לכוון. האם זו מצלמה או שאני יכול להירגע?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, קרובת משפחה לקחה רכב למכון בדיקה מורשה ורכשה אותו לפני כ 4 חודשים או פחות , לפני מ"ס ימים בהגיעה לרישוי השנתי התברר לה שמ"ס המנוע המופיע ברשיון לא תואם למ"ס המנוע ברכב! מתברר כי מנוע הרכב הוחלף , דבר אלמנטרי אשר לא הובא לידיעתה במעמד בדיקת הרכב , דהיינו הבוחן לא שם לב שהמספרים שונים! האם יש מקום לתבוע את מכון הבדיקה ? בברכה,
הודעה אחרונה מאת יובל501, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
במידה ואמא שלי לוקחת רכב בהשכרה,אני בתור נהג חדש+צעיר יכול לנהוג עליו ? תודה וסוף שבוע ט וב
הודעה אחרונה מאת TalMetro, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לדעת למה רכב חדש הוא פחות חסכוני בלדק ופחות חזק (המנוע) מאשר אחרי כמה עשרות אלף קילומטר טובים? הכוונה למה הרכב כביכול יותר ''חזק'' ויותר ''חסכוני בדלק'' אחרי 10,000 קילומטר מאשר בקילומטרים הראשונים. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת AsafDimri, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 934 צפיות
שלום לכולם, היום עברתי טסט (ראשון כמובן) ויש לי כמה שאלות בנוגע לרכבים שאני עומד לנהוג עליהם. לפורד פיאסטה 93 יש הנעה קדמית או אחורית? ומה הצריכת דלק הממוצעת שלה? וכמה בערך יעלה לעשות עליה ביטוח מקיף+ חובה לנהג צעיר? סיטרואן ברלינגו 99 הנעה קדמית או אחורית? וכמה יעלה לעשות עליה ביטוח נהג צעיר חובה+מקיף? וכמה יעלה ביטוח חובה +מקיף לנהג צעיר על איביזה 2003? תודה רבה [=
הודעה אחרונה מאת ShahaRace, -
-
לפני כ 10 דקות נכנסתי הביתה אחרי הפעם הראשונה , אני חושב שכולם כבר יודעים מזה - תאונה . היום יום רגיל לחלוטין , היינו בבית ספר , סימנו ללמוד ואפילו נגמר בטוב שהמפקדים לא ביקשו לעלות על מדים , היינו בטוח שהינה עבר לו יום מגניב ומהנה במיוחד ופשוט בסיום הלימודים כולם מתארגנים , רובם עולים על מכוניות ומתחילים לנסוע , כאן אני וחבר שלי מתעכבים בלחכות וחבר נוסף , כך שנשארנו אחרונים ולא יצאנו עם כולם .(אני אתן קצת מידע מקדים : הרכב הוא טויוטה קורולה 08 , אתם בטח לא מכירים את הנהג אז אני אספר לכם על רגל אחת ובקצרה מיהוא , הנהג הוא נהג רגועה נוסע כשנה וחצי , לא מתלהב מכל העסק ובעיקר ילד טוב וחבר טוב .) אחרי שהחבר הגיעה , נכנסנו לרכב שמנו חגורות בדקנו שהכל תקין והתחלנו לנסוע , ה…
הודעה אחרונה מאת BeN_VW, -
- 1 תגובות
- 846 צפיות
שלום, אני מתחילה לעבוד כסוכנת מכירותשל סלולר sms (פלאפון) רציתי לדעת איזה רכב אוכל לקבל? והאם הגיוני לשלם סכום של 4000 שקל לחודש על הרכב?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום! השאלה היא לגבי הטופס האדום שמקבלים במקום רשיון הרכב במשרד הרישוי. האם זה חוקי להעביר טופס זה למי שקונה את הרכב?
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 5 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
אני רוצה לצייר על הרכב שלי ציור. מה החוק אומר לגבי זה? זה עושה בעיות בטסט? איך עושים רישוי לציור, אם בכלל? תודה!
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MKHK&pn6Vq=E כנראה שהאמרה הנדושה, "כבר לא מייצרים מכוניות כאלה היום", די קולעת בול במקרה של המכונית הזו. כ"כ נוסטלגי... אותי הכתבה הזו ריגשה.
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יוצא לי מדי פעם לראות את התוכנית , ומה שהם עושים שם זה שיפוץ כללי של כל האוטו שזה צביעה חיצונית , לפעמים שיפוץ מנוע, מערכות סאונד, שיפוץ בתוך האוטו, ועוד הרבה דברים שלוקח זמן לעשות אותם. עכשיו אני יוצא מנקודת הנחה שהם עובדים בערך 8 שעות ביום אולי ועובדים כל יום , והם גם מומחים בעניין ושיפצו כבר עשרות אם לא מאות מכוניות. אז כמה זמן לדעתם הם עובדים בשביל לסיים שיפוץ של מכונית? שבוע בערך? שבועיים?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לחבר שלי יש גולף מיבוא אישי מנוע 2.0 דיזל שמפיק 250 כ"ס באיזה דגם מדובר ? אם כזה קיים כיוון שהרכב עבר שידרוג
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
עכשיו יצאתי מהבית ללכת לקנות משהו, פתאום אני רואה בצד של האוטו בכנף שמישהו דפק את האוטו. יש מעיכה דיי גדולה בכנף ושיפשופים , מישהו דפוק שלא יודע לנהוג נכנס באוטו כשהיה בחנייה או משהו. בקיצור זה הדבר הכי מעצבן שיש לצאת ולראות שדפקו לך את האוטו , ולבן אדם לא אכפת בכלל הוא ממשיך לנסוע לו בכיף ואני נשארתי עם הדפיקה! ואחרי הדפיקה הזאת שגיליתי כאשר אני בנסיעה כמובן אני נוסע בתוך גן חיות אלא מה. כל אחד קופץ לו מכל מקום , אני נסעתי לי בנתיב הימני ומישהו היה צריך לחתוך את הנתיב שלי מהכיכר בצד שמאל ופשוט נתקע לי באמצע הנתיב!! תרבות נהיגה תסלחו לי על המילה , ממש מחורבנת!! "אם אני יכול לקפוץ לכיכר לפני שהוא פונה כבר בתוך הכיכר אז למה לא? , מקסימום הוא יאט ב…
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
אשמח אם מישהו מהחברים יוכל לסייע לי לאתר מה היה המחיר המקורי של רכב מסוג דייהטסו אפלאוז GLI גיר ידני משנת 95. תודה מראש, דודי
הודעה אחרונה מאת dudinka, -
- 4 תגובות
- 968 צפיות
אוקיי אז כה אני מתבלבל עם הכבישים של החד והדו וכל זה.. שאני בחד סיטרי ולדו סיטרי וכל זה מי יכול לרשום לי רשימה כזאת של כל זה..ושיש 2 כבישים של חד ואני עובר לדו או משהו.. נישמע קצת הזוי אבל תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2008/07/02/stunning-kia-forte-revealed/
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 29 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה לגבי משהו: אני נהג חדש ועוד לא נגמר לי המלווה, יש לי עוד שבועיים. היום עצרו אותי לבדיקת רישיונות כשלידי ישב אבא שלי (לאבא שלי שללו את הרישיון לפני 3 שנים, אבל השלילה כבר נגמרה. הוא צריך רק ללכת לשלם את הקנסות ולקבל את הרישיון.) אמרו לי שאבא שלי לא נחשב כמלווה כי רישיונו לא בתוקף. וקיבלתי הזמנה למשפט ועוד יומיים אני צריך להתייצב מול קצין. מה מצפה לי אצל הקצין? יש סיכוי שאני יצא מזה בלי שלילה? ומה הולך לקרות בכלל ? תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- 3 תגובות
- 847 צפיות
עשיתי תאונה בזמן הנהג חדש אני אשם בתאונה נישלל לי הרשיון שלילה מנהלתית לחודשיים וזומנתי למשפט השופט קבע שאני אשם כמו שכבר ידעתי ושלל לי תרשיון ל5 חודשים נוספים התאונה הייתה בזמן שהייתי נהג חדש והורשעתי לפני כמה ימים כימעט שנה אחרי שניגמר לי הנהג החדש וקיבלתי כבר תרשיון החדש האם שיגמרו לי ה5 חודשיי השלילה אני גם יצטרך לעשות רשיון מחדש או משהו כזה מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 תגובות
- 866 צפיות
שלום חבר'ה, אחרי כמה חיפושים והצעות,מצאתי את המומחה לפני שאני מזמין אותם השאלה שלי היא האם מישו מכיר אותם ויכול לתת חוות דעת לפני?! תודה מראש.!
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
היום קיבלתי דוח תנועה מעצבן על עקיפה בכביש דו סיטרי. השוטר משקר בכמה רמות: 1 טוען שעקפתי משאית, אוטובוס ורכב פרטי 2 טוען שהמשאית שעקפתי נתנה בלימת חרום והוא כמעט נכנס בה כי נסע מאחוריי 3 טוען שהורדתי משאית ממול לשוליים אני טוען 1 עקפתי רק אוטובוס ורכב פרטי בשתי עקיפות נפרדות 2 לא היתה בכלל משאית לפני האוטובוס 3 המשאית ממול היית רחוקה ולא סיכנתי אותה ואת עצמי. השאלה מה עושים? מי שלא היה בזמן המיקרה יכול רק להסתכל על העובדות הכתובות ולנסות לדמיין מה קרה. אבל בסוף זאת מילה שלו, מול מילה שלי וברור שברוב המיקרים בית המשפט יפסוק לטובתו. נעזוב את המקרה הזה כי זאת זה לא משנה מי צודק אם היה נעשה לכם עוול הסיגנון דומה, האם הייתם משלמים, צוברים…
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפתע צצה לה אתמול בשדרה התל אביבית שלנו פורשה ירוקה שנת 1988 (אני אצלם ואעלה תמונה אם מישהו מעוניין), ועוד מקומית (כלומר עם תו חניה מס' 2 של ת"א). נכון, אולי לא פאר היצירה של פורשה, אבל בכ"ז פורשה. מעניין אם מישהו מכם יודע למי היא שייכת (בטח אין הרבה רכבים כאלה...). אולי אפילו היא של אחד מכם שהפך להיות שכן שלנו? אגב, פעם היתה בשכונה גם STI (הצעתי לו החלפה על ה- TSI אבל הוא לא השתכנע שזה רק שיכול אותיות... ), שאירחה מידי פעם איזו EVO, אבל היא נעלמה. נותרנו רק אני והיאריס T החבוטה של איזו בחורה.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. זוהי שאלה קצת מורכבת, אבל אם יש מישהו שמתמצא בנושא אשמח לשמוע מה דעתו. לפני שבועיים העברתי את הרכב טסט, עלות האגרה היתה כ- 900 ש"ח.כמה שאלות: א. שנה שעברה האגרה היתה כ- 860 ש"ח. האם יש סיבה למה העלו את אגרת הרישוי? לא שמעתי על זה פרטים ברשת. ב. חבר עם פונטו 95' שילם השבוע אגרה בסך כולל של כ- 700 ש"ח. האם זה הגיוני שיש לי רכב יותר ישן ושילמתי כ- 200 ש"ח יותר? אני הייתי קצת בהלם ששמעתי על זה. איפה ההגיון פה? בנוסף שמתי לב ש"קונסים" בעלי מכוניות ישנות בביטוח החובה. רכב שאין לו כריות אוויר משלם כמה מאות שקלים יותר מרכב חדש שיש לו כריות אוויר. אני ממש לא מבין את הסידור הזה, הריי מי שנוסע ברכב לא בטיחותי לא עושה את זה מרצונו! האם כך רוצה משרד …
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
-
בדיקת רכב במקום
מאת dorl-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 964 צפיות
שלום חבר'ה, אני מחפש בעלי מקצוע מנוסים שעושים בדיקת רכב במקום! דחוף דחוף!! אני עצמי מאיזור המרכז,אם ומישו יודע על בעל מקצוע שעושה את הבדיקה הזאת באיזור מרכז(פ"ת,ת"א,רמת גן וכו'...) שיגיב בבקשה.. תודה על העזרה.!
הודעה אחרונה מאת dorl, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמו שרשום בכותרת, אני מחפש אתר טוב עם נתונים אמינים על רכבים משנים קודמות. אתר בסגנון motocar, רק שיציג נתונים על הרכב (מפרטים טכניים) על רכבים משנת 2000 ומעלה.. מקווה שיש כזה.. (מוטוקאר מציג את המפרט הטכני של הרכבים אשר השנתון שלהם הוא 2008 )
הודעה אחרונה מאת JUVEnivTUS, -
-
שאלה של בורות
מאת Julio-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 754 צפיות
היי, אני די חדש בכל הקטע של המכוניות. אני רוצה לשאול אתכם מה הכוונה בתיבת הילוכים: 1. טיפטורניק 2. מולטיטרוניק 3. רציפה 4. רובוטית (כן, אני מודע לכך שאני בור שיודע רק מה זה ידני ואוטומט.. )
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 968 צפיות
השאלה בכותרת אל תגידו לי שזה לא חוקי,ולא להשים אותם אני יודע אז מי שיודע איפה מוכרים פנסי ערפל עגולים כאלה שיושבים בתוך הגריל שימליץ לי על מקום לרכוש אותם(אזור חולון) אני יודה לו מאוד
הודעה אחרונה מאת asif84, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
הי, מחיר הדלק מתייקר מחר ב 4%, אבל אפשר לתדלק יותר בזול. האתר delekzol.co.il, מציג את מחירי הדלק בכל התחנות בארץ. באתר יש מנוע חיפוש להשוואת מחירים לפי סוג דלק, עיר, אזור ועוד. זה אתר קהילתי, חברתי. אפשר להירשם כחבר ולקבל עידכונים בחינם על התחנות. http://www.delekzol.co.il
הודעה אחרונה מאת Haze, -
-
- 0 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
** עריכת הנהלה, הודעתך תוקנה. להבא השתדל להימנע מסימני פיסוק מיותרים (כמו הרבה מאוד שלוש נקודות )** לא מזמן רכשתי טויוטה קורולה מודל 98 וסה"כ מרוצה מהרכב. אבל, ויש אבל גדול, המושבים שלו לא נוחים בצורה שקשה לתאר. פשוט סיוט לנהוג ככה, ניסיתי כריות ד"ר גב ומה לא .... לא רק שהמושב נהג לא נוח גם קשה לעשות אותו נוח ומכיוון שאני גם ככה סובל מאוד מהגב (פריצת דיסק) מאוד מבאס אותי לנהוג ככה. אני מעוניין להחליף את מושב הנהג במושב של רכב אחר שאמצא מפירוקים כמו מושב של סיטרואן ZX או פיג'ו 405 שבוודאות אני יודע ומניסיון שהם נוחים להפליא . הבעיה היחידה שעומדת לפני שאין לי שמץ של מושג אל מי עלי לפנות כדי לבצע עבודה שכזו במידה ויהיה לי מושב חלופי ונוח שאותו ארצה להתקין במקום ה…
הודעה אחרונה מאת Shlomikok, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! פעם ראשונה שקיבלתי דו"ח... רציתי לשאול לגבי חנייה- אם אני עוצרת את הרכב לדקה, רק בשביל לשאול משהו, וחוזרת מיד למכונית, אני צריכה לשלם? הרי זה לא חניה, זה עצירה? היום עצרתי את הרכב שלי במקום שהיה בו כחול לבן, והייתי צריכה לרוץ כדי לשאול משהו, ומיד רצתי חזרה לרכב, ומה ציפה לי? מישהו שהיה באמצע לכתוב לי דו"ח. כשאמרתי לו שהייתי שם רק דקה, הוא אמר לי: כבר כתבתי, too late. זה נראה לי קצת לא הוגן לקחת כסף על דקה(הרי אם היה מישהו באוטו, לא הייתי צריכה לשלם בכלל, כי הוא לא היה כותב דו"ח). שאלה שנייה- מה קורה אם אני מחליטה להתעלם מהד"וח ופשוט לא לשלם(זה ממש מכעיס!!!!), מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות?
הודעה אחרונה מאת yarinc,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 353 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yoyo770
- topop
- mottis
- יוס123
- David32
- discoTD5
- baer
- Tal7
- פריג'י
- מבין הרבה
- פיגו107שנת2010
- yoni162