Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שאלה לגבי משהו:

אני נהג חדש ועוד לא נגמר לי המלווה, יש לי עוד שבועיים.

היום עצרו אותי לבדיקת רישיונות כשלידי ישב אבא שלי (לאבא שלי שללו את הרישיון לפני 3 שנים, אבל השלילה כבר נגמרה. הוא צריך רק ללכת לשלם את הקנסות ולקבל את הרישיון.) אמרו לי שאבא שלי לא נחשב כמלווה כי רישיונו לא בתוקף.

וקיבלתי הזמנה למשפט ועוד יומיים אני צריך להתייצב מול קצין.:-(

מה מצפה לי אצל הקצין? יש סיכוי שאני יצא מזה בלי שלילה? ומה הולך לקרות בכלל ?

תודה מראש לכל העונים.

-Kurtik.S-

פורסם

מבחינת השוטר ומבחינת השופט נהגת ללא מלווה, מכיוון שלאביך לא היה רישיון.

לדעתי יחמירו עימך במשפט מכיוון שאתה נהג חדש, משמעות הדבר שלילה.

תשקול לשכור את שרותיו של עורך דין, אך קח בחשבון שהדבר אינו זול אך אולי יסייע לך בהקלה בעונש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אבא שלך עדיין לא שילם את הקנסות, לכן אין לו רישיון בתוקף, לכן הוא לא עונה להגדרת מלווה.

הקצין יכול לבטל לך את המשפט ולתת לך עונש בעצמו, אבל סיכוי נמוך יותר שזה ייקרה.

אם אתה תגיע למשפט, העונש שלך יהיה יחסית קטן, כי אבא שלך הוא מבוגר והיה לו רישיון פעם. זה לא שנסעת בלי מלווה בכלל.

קח עורך דין ותקווה לטוב.

Xbox12341

פורסם

תודה.

אצל הקצין כדי לי להגיד שלא ידעתי שהרישיון של אבא שלי לא היה בתוקף ? או אולי שלא ידעתי שאסור לא להיות מלווה ?

תעזרו לי אני מת פה.:cry:

-Kurtik.S-

פורסם

לא! בחיים אל תשקר! הרי ברור שידעת שאין לו רישיון בתוקף, אתה הבן שלו.

תגיד את האמת ותהיה ישר, ככה תצא מזה הכי בזול! מצד שני, אל תבקש "סליחה", כי בתוך תוכו הקצין רק יצחק עליך.

Xbox12341

פורסם
(לאבא שלי שללו את הרישיון לפני 3 שנים, אבל השלילה כבר נגמרה. הוא צריך רק ללכת לשלם את הכנסות ולקבל את הרישיון.)

מתוך תקנה 15ב לתקנות התעבורה:

תנאים למתן תעודה או לחידושה.

מקום שתקנה מתקנות אלה מתנה מתן תעודה מעת רשות שהוסמכה לכך או חידושה, רשאית היא שלא לתתה למבקש התעודה ולהתלותה או שלא לחדשה אם -

(4) המבקש היה פסול מלהחזיק או מלקבל רישיון נהיגה במשך שנתיים שקדמו להגשת הבקשה;

מתוך תקנה 172א. לתקנות התעבורה:

אי חידוש רישיון במועד.

לא יחודש רישיון נהיגה שלא היה לו תוקף במשך תקופה העולה על שנה אחת אלא אם עמד בעליו בבדיקות ובבחינות כאמור בחלק זה כאילו היה מבקש רישיון נהיגה ובלבד שרשות הרישוי רשאית לפטור אדם כאמור מהבדיקות ומהבחינות, כולן או מקצתן.

מתוך פקודת התעבורה:

12א1. חובת ליווי

(א) בסעיף זה, "מלווה" - מי שמלאו לו 24 שנים ... אשר בידו רישיון נהיגה בר-תוקף לאותו סוג רכב חמש שנים לפחות... (לא פירטתי הכל).

כמו שאני מבין את הדברים - אבא שלך לא יכול להיות מלווה, כי מרגע שנשלל רישיונו הוא חסר רישיון לחלוטין עד אשר יחזיק מחדש ברישיון. כל עוד לא הונפק לו רישיון מחדש, הוא לא שונה מכל אחד אחר שמעולם לא היה לו רישיון כלל וכלל.

בנוסף משמתמע מהדברים שמבחינת רשות הרישוי הוא בפוטנציאל הנחשבים כאדם שמעולם לא היה לו רישיון ומבקש להוציא רישיון נהיגה וכמו כן ידרש לבדיקות הרפואיות המתבקשות, לשיעורי נהיגה (כנראה למינימום הקבוע), לתאוריה ולטסט מחדש, ואם יעבור את הטסט יקבל רישיון לנהג חדש וגם הוא יצטרך מלווה.

לענין המלווה - החובה למלווה מוטלת עליך ולא על המלווה ולכן אתה הוא זה שצריך לבדוק האם האדם שאתה מבקש ממנו להיות מלווה עונה להגדרות הנדרשות. כדי לוודא שהוא עונה להגדרות אתה אמור לראות את רישיונו.

למען הסר ספק - מלווה יכול להיות גם שכן/חבר/אח שלך שאתמול ראית שיש לו רישיון, אבל יכול להיות שעד שבוע הבא הוא קיבל שלילה, ובגלל שלא בדקת שוב אם יש לו רישיון , אתה עלול לטעות פעם נוספת, לכן בדוק בכל פעם שאתה יוצא לנסיעה אם המלווה שלך הוא "כשר".

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש לי שאלה:

במקרה ושוטר טופס מישהו שיש לו מלווה ויש לו רישיון בתוקף אבל הוא לא לקח אותו איתו. ברור שאותו אחד יקבל דו"ח אבל האם ניתן יהיה לבטל את הדו"ח?

פשוט מעולם לא חשבתי על זה עד שירשור זה.

תודה.

פורסם

תלוי איהז טופס השוטר, אם זה חישגד אז זה בסדר, לוטומט לא בא טוב

למה שהדוח יבוטל ?, הרי הוא קיבל דו'ח על זה שהוא לא נשא את הרשיון, אז מה אם יש לו.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...