רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם. היום עברתי בטעות באדום. הסיפור הוא כזה: נסעתי מאחורי מסעית גדולה ולא ראיתי את הרמזור בכלל, הוא עבר בכתום ואני עברתי באדום מלא. צירפתי פה מפות עם האיזור מסומן באדום, מישהו יודע אם יש מצלמה בצומת הזאת? היה חושך בחוץ ושמעתי שאם המצלמה מצלמת אז רואים את הפלאש, לא ראיתי פלאש וגם מי שישב איתי לא ראה. תודה, רונן
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- 5 תגובות
- 807 צפיות
מקווה שזהו המקום הכי מתאים לפתיחת נושא זה. כיום הבנתי שאין אפשרות לבטח רכב מקיף לחודש, חודשיים שלוש וכו' , אלא אך ורק לשנה או חצי שנה , אם במידה ויש לאחותי רכב ואני רוצה לנהוג עליו תקופה של כמה חודשים לפני שאני טס לחול ואני רוצה לבטח אותו , ז"א שאין אפשרות לכך?
הודעה אחרונה מאת *Ronen*, -
חג שמח לכולם. אני מקווה שאני מפנה את השאלה לפורום המתאים. קיבלתי היום הודעה בדואר מעיריה מסוימת על כך שלא שילמתי במועדו קנס חניה מלפני 9 חודשים. מדובר בעיר בה לא ביקרתי מעולם וכמו כן הקנס ניתן בשעה בה אני נמצא בדר"כ בעבודה ( 12 בצהרים ). היה לי ברור שלא אני קיבלתי את הקנס הנ"ל. לאחר בדיקה קצרה גיליתי שביום בו זכיתי לקבל את הקנס הנ"ל הרכב היה מ-9 בבוקר עד 17 אחה"צ במוסך המרכזי של אחת מיבואני הרכב הגדולים בישראל. המרחק בין המוסך לעיר בה קיבל הרכב את הקנס הינו מעל 50 ק"מ. כשהגעתי לקחת את הרכב היתה לי תחושה שיותר מדי דלק התנדף לו במוסך. כמו כן, נראה לי תמוה שלא הספיקו ביום עבודה שלם לסדר לי את הרכב. הרכב נכנס לצורך תיקון קל ( יישור גלגל הגה ) ועדכון תוכנה. ( נ…
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
שלום, עד כמה שידוע לי, פורד זו חברה אמריקאית. פורד פוקוס החדשה מיוצרת בספרד. זה אומר שפוקוס זה רכב אמריקאי שמיוצר בספרד או שפיספסתי משהו? חוץ מזה, מאוד מפריע לי שהפוקוס החדשה בדגם 1.6 מגיעות ללא משענת יד בין המושבים הקדמיים. לעומת זאת בדגם 2.0 ליטר היא קיימת. עדיין לא קיבלתי את הרכב, אבל כבר התחלתי לחפש איך אני משיג את משענת היד המקורית של פוקוס. במוסך היבואן אמרו לי שהם לא מוכרים אותם בנפרד וגם אם כן, חייבים להחליף את כסא הנהג בשביל להתקין אותה. האם זה נכון? האם יש פתרון אחר כך שזה יראה כמו מקורי ולא איזו תיבה ענקית גנרית שלא ממש מתאימה לרכב?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי שברולט אימפלה שנת 2003 מנוע 3800 עכשיו האוטו מוגבל ל195 עכשיו הבנתי ששנת 2004 ושנת 2005 לא מוגבלות זה נכון? ואם מישהו יודע מה הסיבה שמגבילים תמכונית? כמה המכונית יכולה להגיע בלי ההגבלה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 830 צפיות
קיבלתי אתמול דוח של 500 שקל ו6 נקודות על פס לבן זה עבירה ראשונה שלי רציתי לברר אם מישהו יודע איך זה הולך עם העבירות ואם מתישהו נמחקים לי הנקודות וזה חוזר שוב פעם לאפס... תודה רבה...
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום רב, הרכב שלי מתעכב קצת במוסך. הכנסתי אותו להכנה לטסט, בדיקת ואישור בלמים, שיפוץ ציריה דופקת ושיפוץ סרן אחורי שמצייץ כמו להקת ציפורים. אני צריך להעביר את הרכב טסט ביום חמישי הקרוב. יש סיכוי שהרכב יסיים עד אז, (מחזיק אצבעות) אבל ייתכן שהוא יסיים יום או יומיים אחרי. מה לעשות מבחינת חוקית בעניין? הרכב באיזור יצחק שדה בת"א, יש מכון טסטים קרוב ו"מומלץ"? תודה לעוזרים נ.ב. האגרה לרכב שולמה כבר, אני מדבר על המבחן עצמו..
הודעה אחרונה מאת פידג'ין, -
ביום שישי האחרון התקיים מפגש מועדון אוטוספורט במתחם איקאה. נוכחו כ150 מכוניות מכל הסוגים. היה מפגש שקט ונחמד ללא "ארועים" מיותרים. כל הכבוד למארגנים ! אתם מוזמנים לראות את כל התמונות בגלריה: www.vovka.co.nr
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני בעיצומו של תהליך של לימוד כל הכרוך בייבוא אישי של רכב מארה"ב. שתיי שאלות שאני מתלבט לגביהן שלא מצאתי תשובות בחיפושים בפורום. אני בטוח שהרבה חברה בפורום כבר יודעים את התשובות: 1. רישיון ייבוא - בשביל לקבל צריך קודם לרכוש את הרכב. בשביל לרכוש צריך לדעת שניתן לקבל רישיון ייבוא. יש פיתרון "לבציה או התרנגולת" הזה או שצריך פשוט "להמר" ולרכוש לפני הרישיון (בהנחה שעקרונית הרכב עומד בקריטריונים). 2. איך צריך לטפל בטייטל (Title) על מנת לשחרר את הרכב מהמכס בארה"ב: - צריך שהבעלים הקודמים יסבו את הטייטל על שם הקונה, דבר שהבנתי שידרוש ייפוי כח נוטריוני ע"י שגרירות ארה"ב המייפה את חברת השילוח... - על שמו של המוכר, הוא חותם בפני שלטונות המכס על יפוי כח לחברת השילוח וב…
הודעה אחרונה מאת Blue Jay, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש הבדל משמעותי בין הדגמים שבארץ לבין הדגמים הנמצאים בחול ? לפי מה שראיתי כוחות הסוס וגדלי המנוע בחול יותר גדולים בהרבה מהדגמים הנמצאים בארץ.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 7 תגובות
- 950 צפיות
היי חבר'ה. אני מחפש כבר כמה זמן לקנות שק הילוכים לאיביזה ממודל 2003, אבל לא מצאתי באף חנות אביזרים נורמלית בירושלים. מישהו מכיר חנות באזור ירושלים שאפשר למצוא שם את מבוקשי? או אולי מישהו מכיר תופר באזור ירושלים שיכול לעשות לי עבודת מלאכה נחמדה כפי שחפץ נפשי? תודה! *אני רושם את ההודעה הזאת אחרי שעשיתי חיפוש בפורוםץ
הודעה אחרונה מאת ork21, -
לפני מספר ימים עשיתי נסיעת מבחן על האודי 3.2 קואטרו. הרכב ניתן לי ליום שלם, מסלול הנסיעה היה: ירושלים - מלונות ים המלח ובחזרה, בנוסף לכך עשיתי נסיעה נוספת בהרי ירושלים. את איכות הרכב אני משווה ללקסוס IS 250 שמוכרת לי מאוד מאוד מקרוב ולמרצדס C 2500 שנת 2005 170 כ"ס ששייכת לאחי. עוד אציין שההתרשמות סובייקטיבית לחלוטין, לא נעשתה השוואה ישירה כדי לעמת רכב אחד עם משנהו וכדי למדוד נתונים בצורה מדעית. ועכשיו נצא לדרך: עצוב חיצוני - היופי הוא בעיני המסתכל, אבל לדעתי אין ספק מי כאן היפה ביותר, האודי מנצחת ובגדול. עיצוב פנימי - כאן האודי פושרת למדי, אין מקומות שמעוצבים גרוע אבל מה שהיה לא גרם לי להזיל ריר. מקום ראשון לקסוס, שני מרצדס, שלישי אודי. איבזור / איכ…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
היי, יש למישהו מושג איך אני משיג ספר רכב ( פרטים טכניים וכו') לי יש Fיאט Pונטו Dינאמיק 16V, וחסר לי ספר הרכב (מי שמכר לי אמר שאבד לו !!!!) תודה
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 3 תגובות
- 785 צפיות
שוב שלום לכולם אני מחפש רכב בתקציב של עד 10000 ש"ח רצוי שיהיה אוטמטי\חצי אוטומטי חשבתי על רנו קליאו הדור הראשון שנת 95-96 או רנו טווינגו95-94 אני רוצה לשמוע בבקשה חוות דעת על הרכבים האלה ואיזה עוד אופציות יש לי אני יודע שאם אני הולך על אופציה יפנית אני יורד בשנתונים לשנים 91-94 האם כדאיי לי למרות הכל להשקיע ברכבים מהשנים האלה או לחסוך עוד קצת ולקנות משהו נורמלי ?
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 8 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
אז לפני כשבוע הזמנתי את הסובארו B3 הכי פשוטה (1.5) מהסוכנות והיא אמורה להגיע בשבוע הבא. לפני מספר ימים נחשפתי בפעם הראשונה למצלמת רוורס באותו של חבר וישר התקשרתי לסובארו וביקשתי להוסיף את זה גם לרכב שלי, הייתה אי הבנה קטנה ביני ובין הבחור שענה לי אבל בסופו של דבר הצלחתי לבצע הזמנה. לאחר יומיים הוא חזר אליי ואמר שמה שהזמנתי זה בעצם חיישני רוורס+מסך. מהזה בעצם אומר, מה אני מקבל? המחיר של זה הוא 1300 שקל למרות שקיבלתי הנחה. כמה עולה מצלמת רוורס לסובארו בי3 דרך החברה? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
נכשלתי במבחן רישוי (רישיון רכב לא תקף) ובמכון רישוי נתנו לי אישור לנסוע עד ה-27.6.08 (7 ימים) על הרכב "לצורך תיקונים בלבד". איך לדעתכם השוטרים יתייחסו לזה, אם יתפסו אותי בדרך למקום שהוא לא "מוסך" בשעות הלילה המאוחרות....?
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נראה בפנים יותר צעצוע מניסן GT-R Ferrari California Fully Exposed
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2008/06/us-vs-europe-top-10-selling-vehicles-in.html בצרוף כמה עובדות מעניינות
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת KobiF, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 944 צפיות
שלום, אשמח לקצת עזרה: 1) איזה חברות של רכבי שטח אמריקאים יש? 2) איזה מהן אמינות טובות ויש להם שירות בישראל? 3) מה היחסים בין נפח המנוע לצריכת הדלק(אם אפשר עם דוגמאות אשמח) 4) איזה רכב שטח אמריקאי אתם ממליצים? 5) בכלל המלצות על רכבים אמריקאים (שטח) תודה רבה הלוואי ובעזרתכם אבחר לי מכונית טובה שאוהב....
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
שלום, מישהו יכול להסביר לי מה יש בתוך העיגול האדום בתמונה (הצינור הזה או מה שזה לא יהיה), מה זה עושה? - משפר משו במנוע או שזה סתם ליופי, איך זה נקרא?, כמה זה עולה ואיפה אפשר להשיג את זה? בתמונה זה מורכב על גולף אבל ראיתי את זה גם על אודי S3. לא ידעתי איפה לרשום את ההודעה וזה נראה לי המקום הכי מתאים אז אל תמחקו בבקשה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
מענין אותי נורא לראות מה החברה פה חושבים על מעבר העולם לתיבות אוטומטיות ברכבים, זה התחיל מהרכבי שרד עבר למנהלים ועכשיו במשפחתיות! מתי פעם אחרונה שראיתם סיוויק גיר רגיל? מאזדה 6 גיר רגיל B4 גיר רגיל והחלום שלי וולוו S80 T6 גיר רגיל, כן יש כאלו דברים באירופה. אפיל אלפה שהיו חסידי אומות הגיר הרגיל הולכים ובוגדים עם תיבות טיפטרוניק אלו רכבים יתפסו את מקומם של ההונדות האגדיות, הסובארו , הפיגו, ואם נלך אחורה נגיע לאמריקאיות הישנות בגיר רגיל נפחי 5700 גיר רגיל כדוגמת הקורבט, מוסטנג, דודש וייפר, אין!! הדברים היפים האלו הולכים ונעלמים, אבל למה? ואל תענו לי זאת "המודרניזציה" כי זה ממש לא!! גירים רגילים, נפחים גדולים, רעש, אגזוזים, אי הגבלה אלקטרונית במהירות זאת מודרניזציה. …
הודעה אחרונה מאת itay24, -
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול בסביבות השעה 2 בצהרים בתוך רחוב בעירי היפה קרית גת, בדרכי לים אספתי חבר חצי צפירה והוא בדרכו ללמטה ,עמדתי צמוד לרכב כדי לא לחסום את המעבר ,נהג מונית שבדרכו ללקוח חתח מימני ואז מאחורו גטס שחורה אפורה,סימן לי עם היד בצורה בוטה זוז שמאלה (ימינה שלי) ואני מתחכם ומסמן ימינה אחרי המונית, עד כאן קצת מסובך? לא חושב ! נכון שאני הישראלי המכוער אבל זאת באמת רבע דקה עד שהחבר כבר היה ברכב(ובתוך פינת רחוב קצת נטושה),מכאן השאלה מהגטס המושכרת יצא באגרסביות שוטר על חצי א' כאילו רק מכנס במונחים של צבא, והודיע לי "יש לך דו"ח על הפרעה לתנועה" תוך כדי דיבור פותח דלת שמאלית אחורית מוציא חולצה ואת הפנקס ,אני כמובן כועס טיפה ושואל בתקיפות מה שמך מ'ס אישי ,השוטר יושב ברכבו ואני בחלונו והוא …
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חיפשתי רבות ואיני מוצא משענת למרפק הנהג , זה שעומד בין שני המושבים הקידמיים , בין כיסא הנהג לבין הכיסא של זה שיושב ליידו. ראיתי זאת הרבה בדיגמי הונדה 04,05,06 , שאלתי חלק מהם מהיכן זה וכולם ענו לי שככה קיבלו את הרכב. אני נואש ולא מוצא מאיפה אפשר להשיג את זה , אשמח לעזרה בנושא , זה אחד הדברים החסרים ברכב !!! דרך אגב אני מאיזור דרום. תודה.
הודעה אחרונה מאת Honda Type R, -
- 0 תגובות
- 4 אלף צפיות
שמעתי על סכום של 32 ש"ח עקב הפקדת הרישיון ואיסור הנסיעה ברכב (למרות שיש טסט). יש מצב?
הודעה אחרונה מאת ibir, -
- 0 תגובות
- 762 צפיות
שלום, ע"פ מה ששמעתי, יפנאוטו מתכננים לייבא את הרכב לארץ במקביל לכניסתו לאירופה. שאלה : כמה אחוז המיסים בארץ ? עשיתי חישוב לא נכון בעליל (ברור), לפי מחיר של 18432 דולר לאקסיגה (מעט יותר זול מהמאזדה 5), יצא בסוף שאחרי מיסים של 100% מהרכב ועוד קצת אחוזים ליפנאוטו, הרכב יעלה בסביבות ה160,000 ש"ח. האם יש אפשרות לנסות ולחשב לי מחיר נכון ובטוח של האקסיגה שיהיה פחות או יותר מה שיהיה במציאות ?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 3 תגובות
- 756 צפיות
יצא לי לקרוא בכל מיניי אתרים בזמן האחרון שהולך להיות הורדת מס בדצמבר, האם יש אמת מאחורי הדברים? או שזה סתם אנשים שאוהבים לרשום שטויות (הייתי מוסיף לינקים, אבל לא זכור לי מאיזה אתרים...)
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
קישור לכתבה ב"הארץ"
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
שלום רב שמי טימור ואני חדש בפורום. לא מזמן קניתי סוזוקי בלנו 98 אחרי בדיקה. בבדיקה יצא שמערכת הפליטה תקינה. לאחר שבועיים ניגשתי לטסט ולא עברתי בגלל זהום אוויר. ניגשתי למכון המטפל בקרבורטורים והזרקות וישר הבחור קבע כי יש לנקות את המערכת!!! לאחר הניקוי חיבר למכשיר ואין הבדל!!! לאחר בדיקה נוספת התברר כי אין לרכב ממיר קטליטי!! אלא דוד דמוי ממיר. חזרתי למכון בדיקה ודרשתי מהם שיתקינו לי ממיר אבל הוא סירב ואמר שיש ברכב ממיר. מה לעשות?. המליצו לי לתבוע את מכון הבדיקה ולקבל מהם את הכסף עבור ממיר חדש. מחכה לתגובתכם.!!
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
שאלת זיהוי רכב
מאת T-Roy- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת מהי המכונית הזאת ^ (בפינה הימנית למטה) תודה מראש לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת cobraf,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 353 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yoyo770
- topop
- mottis
- יוס123
- David32
- discoTD5
- baer
- Tal7
- פריג'י
- מבין הרבה
- פיגו107שנת2010
- yoni162