Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איחור לטסט עקב שהות במוסך - מה כדאי לעשות?

gorenziv
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

מת"ח הציג כאן את הפתרונות החוקיים.

אפשר לומר שפתרונות אלה נותנים לנהג מרווח ביטחון שבו הוא לא צריך להתפתל, להתנצל, להתחכם ולהסביר למה לא מגיע לו דו"ח על רשיון שאינו בתוקף.

כל פתרון אחר שהוצע, הוא בבחינת טוב ליבו של השוטר וההגיון של השוטר (תזכרו שאתם אמרתם שלשוטרים יש היגיון, ואל תבואו בשירשור אחר ותטענו שאין להם היגיון ושמשעמם להם).

מי שרוצה ללכת עם אלת המזל שיעשה זאת על אחריותו בלבד.

האם תהיו מוכנים במקרה של דו"ח להתנדב לשלם אותו עבור חברכם שקנה את ההמלצה שלכם ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רוצה אולי להבהיר את דבריי קצת יותר - אני לא ממליץ לאף אחד לנסוע ללא טסט, ע"פ חוק זה אסור.

למרות דבריי אלה, מבחינה מעשית אם אדם נתקע ללא רשיון בתוקף (כמו שקרה לי - משום מה לא קיבלתי טופס לחידוש הרשיון ובחוסר אחריות לא שמתי לב שפג תוקף הרשיון הקיים ונסעתי כשבועיים ללא טסט - שמתי לב רק כשעצר אותי שוטר ובדק את הרשיונות) מסיבה כלשהי וצריך לנסוע עם הרכב למוסך או מהמוסך למכון הטסטים, לשוטר שיעצור את הרכב יש הנחייה לא לתת דו"ח על רשיון לא בתוקף (עד חצי שנה אם אני לא טועה). אם האדם עבר עבירה או שהרכב אינו תקין מבחינה בטיחותית זה עניין אחר.

מר מת"ח היקר, אפילו ראש הממשלה שלך לא עומד בהתחייבויותיו אז אתה מבקש אחת ממני? :wink:

בריאות לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

wonderd, שוטר יכול לרשום דו"ח תנועה אם לרכב אין רישיון תקף מתי שבא לו, אין צורך שהנהג יבצע עבירת תנועה. כמובן שהוא חייב לראות אותך נוהג ברכב כדי שהדוח יהיה חוקי.

רישיון רכב לא תקף עד 4 חודשים מיום פקיעתו: קנס ע"ס 250 ש"ח.

רישיון רכב לא תקף בין 4 ל-6 חודשים מיום פקיעתו: קנס ע"ס 750 ש"ח.

רישיון רכב לא תקף מעל 6 חודשים מיום פקיעתו: הזמנה לדין.

אין לשוטרים שום הנחיות. אם הוא רוצה לתת דו"ח, הוא ייתן דוח. אומנם דוח על רכב בלי טסט כמה ימים זה לא הדוח הכי איכותי, אבל צריך לקחת בחשבון שאתה חשוף לקבלת הדוח, ומספיק שתוציא מילה לא במקום, הוא יתעצבן והדוח יירשם. חבל.

Xbox12341

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוזר שאף אחד עד עכשיו לא ידע שכן אפשר לקבל אישור זמני. אני מדבר מנסיון, לאחר שפקע הטסט הישן כשהייתי בחו"ל.

הגעתי למשרד הרישויי ליד דן דיזיין סנטר (במונית) עם רשיון הרכב, ת.ז. וכל השאר. שילמתי את העמלה הנדרשת (משהוא לא יקר) וקיבלתי אישור זמני (וטופס טסט חדש,שכן לא מצאתי את הישן).... בלי כל בעיות.

אל תיסע בלי טסט! גם אם לא יתנו לך קנס, הביטוח לדעתי לא בתוקף אם אין רשויי לרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוזר שאף אחד עד עכשיו לא ידע שכן אפשר לקבל אישור זמני.

קיומו של האישור הזמני ידוע לרבים וטובים ולא אחת חלק מהגולשים משתמש בשירותיו.

ערוך חיפוש בפורום ותראה הודעות קודמות בדבר קיומו ואף תמצא הודעות שגולשים השתמשו בו(בעיקר באספנות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פידג'ין,

נראה לי שאתה מתבלבל בין שני מצבים שונים.

מי שכבר הגיע לטסט ונכשל, יכול לקבל ממכון הרישוי ארכה ל-7 ימים (אם נגמר לך הטסט הישן) אבל כדי לקבל את הארכה הזאת, אתה צריך קודם לכן להביא את הרכב למכון הטסטים.

וכדי להביא את הרכב למכון הטסטים (אם הטסט הקודם שלך פג תוקף), אתה מקבל במשרד הרישוי תמורת כ-30 שקלים רישיון תנועה זמני ל-48 שעות. (לחילופין, אתה יכול להביא את הרכב לטסט עם גרר :wink:).

לפי המקרה שאתה מתאר - ממילא היית צריך לנסוע קודם למשרד הרישוי, לשלם עבור רישיון זמני ורק אז יכולת להביא את הרכב למכון הטסטים. אם לא היית עובר טסט, היית מקבל מהמכון 7 ימים לצורך תיקונים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב, רשיון זמני ל-48 שעות ניתן לקבל עד 3 פעמים לצורך שינוע לטסט ו/או לתיקונים במוסך לפני הטסט.

ניתן לתזמן את הרשיון כראות עינכם לא חייבים לעשות זאת רציף.

עלות כל רשיון זמני הינו 34 ש"ח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פידג'ין,

נראה לי שאתה מתבלבל בין שני מצבים שונים.

מי שכבר הגיע לטסט ונכשל, יכול לקבל ממכון הרישוי ארכה ל-7 ימים (אם נגמר לך הטסט הישן) אבל כדי לקבל את הארכה הזאת, אתה צריך קודם לכן להביא את הרכב למכון הטסטים.

וכדי להביא את הרכב למכון הטסטים (אם הטסט הקודם שלך פג תוקף), אתה מקבל במשרד הרישוי תמורת כ-30 שקלים רישיון תנועה זמני ל-48 שעות. (לחילופין, אתה יכול להביא את הרכב לטסט עם גרר :wink:).

לפי המקרה שאתה מתאר - ממילא היית צריך לנסוע קודם למשרד הרישוי, לשלם עבור רישיון זמני ורק אז יכולת להביא את הרכב למכון הטסטים. אם לא היית עובר טסט, היית מקבל מהמכון 7 ימים לצורך תיקונים.

.

המקרה שאני מתאר הוא כאשר עדיין לא נכשלתי בטסט. חשבתי שזה המקרה הנ"ל. לא?

ו-כן, נסעתי במונית כי אני לא חסר אחריות לסוע ברכב בלי רישויי (כן קנס משוטר או לא קנס.. אין ביטוח במקרה תאונה!)

אז, האם הבנתי לא נכון ובמקרה פה הוא נכשל בטסט אחד ועבר מעל שבוע שנתנו לו לתקן??

עריכה: לא. אני הבנתי נכון. הטסט שלו נגמר (אוטוטו) והוא עדיין לא הלך למכון. במקרה כזה, כמו שלי, הרשויי פג וכל שהוא צריך לעשות כמו שאני עשיתי, הוא לקפוץ למשרד הרישויי (אני עשיתי זאת לייד קניון איילון, בבני ברק) ולקבל רישויי זמני. לא זוכר לכמה זמן זה היה, אבל זה היה למספר ימים (לא רק יום יומיים אם איני טועה), כך שיהיה לו מספיק זמן לתקן את הדברים הקטנים ללא בעיה ולסוע חופשי וכחוק, לכל מכון רישויי שירצה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם עוד לא נכשלת בטסט, הדרך היחידה לקבל רישיון תנועה זמני היא להגיע במונית/טרמפ/אוטובוס/וכד' למשרד הרישוי, לשלם ולקבל רישיון תנועה זמני ל-48 שעות שעות.

כל 48 שעות = כ-30 שקלים (קצת יותר מ-30, לא זוכר במדוייק).

אתה יכול לבקש שיתנו לך רישיון זמני שיכנס לתוקף גם בעוד שבוע, ובכל מקרה מרגע שיכנס לתוקף יש לך 48 שעות.

.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ייתכן שאני לא זוכר נכון, וזה היה ל48 שעות בלבד.

בכל מקרה, זול יותר מגרר. לא? אפילו עם מונית (או חבר שמוכן להקפיץ)..

אני לא חושב שחכם לסוע בלי רישויי. אפילו אם שוטר לא ייתן קנס. מסכים?

האם משהוא יודע אחרת, והביטוח לא בטל כאשר נוסעים בלי רישויי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים איתך.

לענין הביטוח - זאת תהיה סיבה מספיק טובה לחברת הביטוח להתנער ממך.

ונניח שחברת הביטוח טועה - זה ידרוש ממך לירוק דם, יזע, כוחות, כדי להילחם איתם בבתי-משפט ולהוכיח שאתה צודק והם טועים.

לחברת הביטוח אין מה להפסיד, הם יודעים שהרוב ישברו ויוותרו, ואם מידי פעם מישהו ילך איתם עד הסוף גם אז חלק מהשופטים יקבלו את גירסת הביטוח, וחלק לא. כך שכלכלית, כדאי להם מאוד שתתבע אותם ואולי תנצח.

.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

והדבר האחרון שאתה רוצה זה למכור את הבית והאוטו כדי לשלם למשהוא שחס וחלילה עלית לו על הרגל או שברת לו את האגן או כל זוועה אחרת בטעות רגעית ומצערת.

אני אישית לא מבין איך משהוא מעיז לנהוג ללא רשיון, ביטוח או רישויי רכב. רק המחשבה על מה יקרה אם.. מצמררת אותי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...