רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 724 צפיות
רציתי לדעת מה דעתכם על הרכב שקניתי! שאלה קטנה (אולי קצת טיפשית) אבל זה חשוב לי.. הרכב: סיאט איביזה שנת 94' ידנית 5 דל' צבע שחור אז מה דעתכם על יופי הרכב, הביצועים שלו (אם אתם יודעים), איך הוא מבחינה מכנית ואחזקה?. מי שיש לו כזאת או היתה לו אז תציינו בבקשה..
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
חבר טוב וותיק שלי החליט לקנות אלפא רומיאו - אלפא בררה 3.2 ליטר בעלת הנעה כפולה - ליתר דיוק. הוא כבר לא יקנה יותר אלפא וכנראה שגם לא אני. במיוחד מקוממת התנהגותו של היבואן - שימו לב מה יש להם לומר על קורס נהיגה מתקדמת (ובטוחה מבית מדרשם של מסלולים/דרייב ארט/אלטרנטיבי). להלן הסיפור מפיו של המקור, לא נגעתי. עצוב. "הסיפור הוא כזה. התפתתי לקנות אלפא בררה, חשבתי שזה"שונה מהעדר" ומשלב תדמית צעירה, חדשנית יחד עם פינוקים וביצועים של מכונית מנהלים. למרות החשש הראשוני מאלפא כמותג בעייתי מבחינת אמינות, נאמר לי שזה הסטוריה ואלפא היום הנה מכונית מנהלים. שלמתי סכום של מעל 450,000 ש"ח, לא מעט לכל מכונית, וכל שכן אלפא. הבעיות התחילו מהשבוע הראשון ממסירה של רכב שרוט ("נשטף…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 5 תגובות
- 979 צפיות
אפשרי להסיג מנוע 1.4 v16 לאיביזה שנת 1998 בישראל לא חדש מיבוא?
הודעה אחרונה מאת damplin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אתמול הגיעה למכון אישה מבוהלת עם סוזוקו ליינה , באה לבדוק את הרכב כדי לבצע טרייד-אין , הרכב חדש ונסע רק 40K ק"מ. תמיד אני שואל פה שאלה שם שאלה את המוכר , הפעם שאלתי אותה "למה את מוכרת , הרכב חדש " , ענתה לי :כמעט ועליתי על ילד שחצה את מעבר החצייה כי לא ראיתי אותו , לעזאזל עם שדה הראייה המצומצם של הליינה , המשקופים הקדמיים רחבים מאוד ומכסים את שדה הראייה בצידי הדרך , המשקוף הסתיר את הילד וכמעט ודרסתי אותו !, איך מוכרים רכב כזה לא בטיחותי ? מה המהנדסים של סוזוקי עיוורים ?, לכן אני מוכרת אני פוחדת לנהוג על הליינה" . לפני מספר שנים כאשר הליינה הגיעה לארץ כתבתי באחד המקומונים של באר שבע על שדה הראייה המצומצם מלפנים ועל המשקופים הצדדיים העבים מאוד ביחס למכוניות אחרות למרות…
הודעה אחרונה מאת חנזו, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום חברים אני רוצה לעשות מנוי חודשי למגזין רכב אך יש כל מיני , אשמח אם תביאו לי סוגים ומידע ואיזה כדאי ולמה וכו'. תודה.
הודעה אחרונה מאת KoM, -
-
קניתי רכב יד שניה וגיליתי אחרי חודשיים שהוא היה טוטאל לוס (אובדן גמור) - מה לעשות??? 1 2
מאת koganam- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
נעניתי להודעה דרך אתר יד-2. המוכר נשמע נחמד וקבעתי להפגש אתו ליד מכון הבדיקות בחיפה. הוא בכלל לא נראה סוחר. האוטו הראה כמה תאונות, אבל הן היו סבירות - והכנסנו אותו לבדיקה. בבדיקה אמרו שהיו תאונות פח, החליפו כנף ימין וצבעו מכסה מנוע וגם שיש נגיעה בעמוד ימיני - אבל שאף פגיעה כזאת איננה בעלת משמעות כלשהי מבחינת בטיחות לרכב. בעלות הרכב הייתה על שם מישהו אחר - והמוכר אמר שמדובר ברכב של חתנו שמפעת קוצר זמן לא נוכח בארוע. קניתי את הרכב במזומן - הייתי עיוור... הבן אדם עשה העברת בעלות שלא בנוכחותי (הוא הציע לי את זה כי הייתי עסוק)... הכל נראה אחלה, עד שבמקרה החברה שלי גילתה שהרכב היה טוטאל לוסט (פגשה את הבת של זאת שעשתה את התאונה). חברת הביטוח של המשפחה קנתה מהם את הרכ…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי שחפרו כאן בפורם לגבי הסעת 2 נוסעים, אבל אני באמת חושב שהמקרה שלי חריג ונופל בין הכיסאות. את רישיון הנהיגה שלי הוצאתי ב7/10/04. להזכירכם, החוק שמגביל הסעת נוסעים יצא לקראת סוף נובמבר 04, ובו הוחלט כי הגבלת הנוסעים תחול אך ורק על מי שהוציא רישיון מאותו היום ואילך. כעבור כשנה וחצי נתפסתי נוהג במהירות מופרזת, ובדיון שנערך בבימץת משפט בתאריך 2/4/06 הוחלט כי אקבל 3 חודשי שלילה, קנס כספי, ושנתיים נוספות של נהג חדש. היום עצר אותי שוטר תעבורה כאשר אני מסיע 5 נוסעים ברכב (הרי החוק מעולם לא חל עלי). הוא טען שאני מקיים את התנאי של החוק, מתחת לגיל 21 (עוד 3 חודשים ליום הולדת) ונהג חדש. כל נסיונתי להסביר לשוטר כי החוק לא חל עלי גם בשנתיים הראשונות שלי על הכ…
- 1 תגובות
- 981 צפיות
יש לי רכב חדש- מזדה 2, בעלת דיבורי בלוטות', חיבור מצת וחיבור לאייפוד, את החיבור של המצת אני צריכה בשביל הפלאפון- מישהו יודע איזה כבל אני צריכה בשביל האייפוד? (הוא נראה דק יחסית), איפה אפשר לקנות וכמה עולה?
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פורד נמצאת במצב רוח ספורטיבי והפיצה תמונות ראשונות של הפוקוס RS החדשה על המסלול. בפורד מבטיחים שמדובר באחת המכוניות הכי אטרקטיביות לחובבי הנהיגה. המידע כרגע מדבר על מנוע 2.5 ליטר Duratec מוגדש עם 280 כוחות סוס וכ-40 קג"מ. נשמע לא רע בכלל, גיזרת ההאצ'בקים עם ביצועי העל מקבלת בחום מתחרה חדשה לS3, R32 , ה-135 ועוד. המקור - סוכנות הידיעות של פורד.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
מבקש לדבר בה"פ במידה ויש ,לבירור נושא מאוד חשוב לי . תודה
הודעה אחרונה מאת ZC-Turbo, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. ביני לבין חברים שלי התפתח ויכוח. נושא הויכוח היה יצרנית פורד, הרכב הראשון שיוצר. בעיקרון זה היה ככה, 2 אמרו תוצרת אמריקה, ואני אמרתי ספרדי. אחרי הרבה נסיונות שכנועים הם לא הצליחו לשכנע אותי ואני עדיין דובק בטענתי. מי מביננו צודק? אה וד"א. המגאן כרגע בהרכבת מנוע חדש, סתם רציתי שתדעו, יום טוב :]
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
כמעט תאונה, שאלת ידע והכוון לעתיד בקשר למעגלי תנועה+ איור והסבר מפורט. 1 2 3
מאת Guest Automatic1-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 33 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שלום, לפניי בערך כ- 15 דקות, כאשר אני ואבי חזרנו הביתה, נכנסו למעגל תנועה שבאזוריינו, מעגל תנועה די גדול אפשר להגיד, אבל לא ממש גדול. מעגל בינוני. אני נכנסתי בנתיב הימני של המעגל, כמו כן, שמתי לב שכאשר נכנסתי, נכנס לידי נהג, אבל במרחק מה מאחוריי, אני כהרגל, מאותת לכך שברצוני להמשיך את נסיעתי במעגל ולא לצאת ביציאה הבאה. אני כמובן מסתכל במראות ובמראה, מכיוון שלא פעם קרה מצב לא נעים שבו משיהו שרצה לצאת, למרות האיתות, מחליט כי הוא פשוט חותך ועל ה**** שלו, זה מה "שלימדו אותי", אלו הן תגובותיהם והן. אז מה שקרה הוא, אני נכנס לנתיב הימני של המעגל תנועה, ומרחק מה מאחוריי נכנס עוד רכב, אני מאותת לכך שברצוני להמשיך, מסתכל במראה וקולט שמשהו הולך להיות מאוד לא בסדר, הסובאר…
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז קודם כל, פתחתי את האשכול הזה יותר בשביל עצמי, בשביל לפרוק. מי שבכל זאת קורא ולא יודע - עברתי תאונה לפני שבועיים. בדיוק כמו בשעה הזאת שכבתי במיון ברמב"ם, שעתיים אחרי המקרה. התאונה לא הייתה באשמתי, ויכלה להסתיים הרבה יותר גרוע. בנס יצאתי שלם, אין עליי שריטה כרגע וההפרעה הקטנה בתפקוד זניחה. אבל ועצוב לי לכתוב שיש אבל=/ הרכב לא שרד את המכה, והודיעו לי היום שהוא יועבר לפירוק (טוטאלוס). אני לא יודע איך להסביר, אבל נקשרתי אליו. יש לי חיבה לכל הגאלנטים משנת יצור 97 ומעלה. מאז שהייתי ילד חלמתי על כזה אוטו, אף פעם לא חשבתי שאוכל לקנות אותו כלכך מהר. ופתאום, איפשהו בגיל 18 נחתה עליי עבודה חדשה - שאיפשרה לי מהר מאוד להגשים חלום זה היה בקיץ…
הודעה אחרונה מאת eNtity, -
-
אם יתכן שבעלי האיביזות ירדו מהעצים שישבו עליהם? בזמן האחרון אני מסתכל ביד 2 ורואה איביזות טורבו במחירים קרובים למחירון ולא 60 70 אלף יד 7 עם 180 ק"מ יש שם לפחות 3 במחירים סביב 35-42
הודעה אחרונה מאת Casper, -
הודעה אחרונה מאת ניב., -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם ! יש ברשותי רכב מסוג סובארו DL 1600 שנת 92 מושבת. הבנתי שאם אני מוכר את הרכב לפרוקיה הם נותנים 10% מהמחירון שלו. השאלה שלי היא אם אני מפרק כמה חלקים מהאוטו ואז מוכר לפרוקיה האם הם עדיין נותנים עליו 10% ? או שהם יגידו לי שחסרים שמה חלקים ואז הם נותנים לי סכום נמוך יותר... למישהו יש ניסיון בעניין ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
יגואר דימלר
מאת benazran- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת כמה בערך צריכה לעלות יגואר דימלר מודל 2000 ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://rutube.ru/tracks/758836.html?v=cd553d956f5595faeb2ea2ec68e7353d
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
החצי הראשון של התוכנית עם התיסכולים של אילדיס מהחיים המודרנים בעיר היה מיותר (ואני עדין עם בחירת המילים שלי). אחר כך היה item לא רע בכלל על היגואר XK , הצילומים מערד היה מיוחדים וטובים, היו צילומים מהאוויר (מסוק או מסוק על שלט ), מהמסלול, היה לא רע לדעתי. אני לא חושב שאילדיס מתאים להנחות כזו תוכנית, אם מישהו אחר היה עושה את זה זה היה ITEM טוב מאוד . פאנל המומחים היה זוועה כרגיל ושני ה"מומחים" זרקו שם שטויות על שוק היד שנייה בקצב מסחרר עם מגוון קלישאות של שוק וסחירות. מזל שהיה שם חיים כהן (שהוא גולת הכותרת של התוכנית הזו) שרמז שמי שקובע את מחירי השוק הוא לוי יצחק והזכיר שיש מכוניות שהיבואנים מפחדים להביא אבל יש להם שוק "מחתרת" גדול יותר מכל שאר היפנומטיות, כמו פורד…
הודעה אחרונה מאת daniel2468, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
מדובר על Nissan Skyline GT-R BNR32 שהתחרה בדראג... לפתע עלתה באש ונשרפה כליל. וידיאו למטה. http://smotri.com/video/view/?id=u4806281c30
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 1 תגובות
- 865 צפיות
איך זה בדיוק פועל? הבנתי שפשוט מעבירים הילוך רק עם היד בלי הרגל וזה משפיע על הביצועים של האוטו? ונגיד בגולף GTI מה ההבדל בין בGTI DSG קלאץ' חשמלי לבין הGTI הרגילה?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
רציתי לדעת מה התקינות של באקט (כסא ספורט) ברכב 3 דלתות , כסאות לא מתקפלים. האם זה עובר טסט או שעושים בעיות על דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 900 צפיות
שלום. הבנתי שמחר במוסף סוף השבוע של "ידיעות אחרונות" תהיה כתבה על המכוניות החדשות שיגיעו ב - 2009. אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל מחר לסרוק ולהעלות את זה לאתר. הבנתי שיכתבו שם מתי צפויה המאזדה 3 להתחלף, ה - B4 החדשה ועוד. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מקצרים את התורים בעמדה מס' 1.
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=276744&page=1078 ----- Sick cars in Dubai ----- - Page 1069 - E46Fanatics פשוט להסתכל ולבכות מה הנפט עושה למדינה...הנה אחת מהיפות
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יום שישי האחרון מישהו נכנס בי מאחורה, הרכב שנכנס בי הוא רכב חברה שמסופק ע"י avis. הכנסתי את הרכב לתיקון למוסך שאני בחרתי ולא למוסך הסדר, אתמול סוכנת הביטוח שלי אמרה לי שavis מסכימים לשלם את הסכום בעוד כחצי שנה! דבר זה נראה לי הזוי ביותר ורציתי לדעת האם יש חוק המחייב את חברת הביטוח לשלם לי את הסכום תוך זמן מסוים?
שלום, אני ומספר חברים דנו בעלוית הדלק בישראל שהולכות ועולות מיום ליום ,חשבו למה אף אחד לא עושה כלום בנידון ? וחשבו שם תיהיה התארגנות של אזרחי המדינה נוכל להביא לשינוי המצב. הרעיון הוא לקבוע שבוע מסויים שבו האנשים הפרטיים לא יתדלקו את הרכבים שלהם ,כלומר נתדלק לפני ואז שבוע לא לתדלק. ואז אולי נצליח להוזיז משהו במדינה. זהו הרעיון שלנו בנושא, כול רעיון נוסף רק יכול לעזור. מה מקווה שנצליח בדבר. תודה.
הודעה אחרונה מאת BeN_VW, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לא מספיק כול השטויות הקודמות , מעכשיו גם בגרות לא תקבל אלא אם כן תוכיח שאתה נהג בטוח . הכתבה בYNET ודבר אחד אני לא מבין מה קשר בין בטיחות לבגרות ? מילה אם באמת בחינות הבגרות היו בחינות שבודקות אם אתה בנאדם בוגר ומנומס ויודע שיש עוד אנשים בעולם חוץ ממך , אבל כשהבחינות האלו נהפכו לבחינות של שינון ושפיכת ידע ו/או העתקה/גניבת מבחנים . מה הקשר ? מה יחליטו מחר ארדן ומופז ? שלילת ביטוח בריאות לנהג עבריין ? שלילת דרכון לנהג עבריין ? או ששמא אולי שלילת הזכות לבחור ? או ששמא שלילת הזכות להכנס לאוניברסיטה ? ולפני שכול מומחי הבטיחות יתחילו לספר לנו שצריך ללמוד את זה, מה בדיוק עושים מורי הנהיגה ? שהרי לימוד נהיגה לומדים לנהוג ע"פ הכללים , ועובדה שאחרי שיש רשיון הילדים האל…
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ברצוני להתעניין קצת בנושא, לא מבין בזה במיוחד כרגע. אם מישהו מכיר מאמר או משהו בנושא זה יעזור מאוד. מאיפה, איך, מה עלות היבוא, האם זה משתלם ובכלל. תודה
הודעה אחרונה מאת ChenN, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
מכשיר לבדיקת ביצועי הרכב.ג'י-פורס,תאוצה,הספק... במקרה מצאתי את זה.רק $60. אם זה מתאים לאופנוע,אני קונה. http://www.geeks.com/details.asp?invtid=KAT-MATRIX&cpc=SCH
הודעה אחרונה מאת itamareiny,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 544 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- laviil
- natco
- desertdriver
- flytomars
- SlowRide
- stx
- BassDriver
- yoav911gt2
- thebaron
- ESTK
- osheri
- sperial