Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל תלמיד בשיעור נהיגה יודע כי פניה ימינה מבצעים כמה שיותר סמוך למידרכה הימנית -לצד ימין.

תקנה 42 לתקנות התעבורה-"נוהג רכב המתכוון לפנות ימינה לא יפנה אלא כשהוא נמצא עד כמה שאפשר סמוך לשפה הימנית של הכביש ואין בצידו הימני רכב אחר בתנועה, ויפנה ימינה פניה חדה ,זולת אם סומן אחרת על פני הכביש"

זה עונה לך על שאלת "מי האשם?"

לעיניין מעגלי תנועה:

עדין בחוק לא מוגדר מהו מעגל תנועה.

על כן כאשר מסתכלים על מעגל תנועה ופורסים אותו לקו ישר, הזי רואים רק פניות ימינה.

על כן יש לאותת (לא נכשלים על כך בטסט) בכניסה וביציאה אל/מ המעגל לצד ימין.

מתי יש לאותת?

לפני הכניסה למעגל יש לאותת לימין.

לאחר הכניסה יש לכבות את האיתות

ובסמוך ליציאה שבה הנהג רוצה לצאת יש לאותת שוב לימין.

אם יש מעגל בצורת 4 "זרועות" ונהג רוצה לפנות לשמאל (הכוונה ליציאה השלישית מהמעגל),

עליו להפעיל את האיתות לימין, מיד לאחר שעבר את היציאה השניה .

בעקבות פניות של בוחני נהיגה על כך שהאיתות חוזר בצורה אוטומטית והנבחן מאוד רוצה לאותת , הוא שוכח מעט לבצע פעולות היגוי.

אי לכך נכון לרגע זה יש הנחייה לא להכשיל על איתותים במעגלי תנועה.

במעגל תנועה עם 2 נתיבי נסיעה צדק המורה שלך שזהו מקום בר אסון.

אבל בגדול,

אם אתה נכנס למעגל ומיד מבקש לצאת אז יש להישאר בנתיב הימני.

אם אתה מעוניין לצאת ביציאה השניה או השלישית, ייש להיכנס אל הנתיב ימני של המעגל ולאחר מכן לעבור לנתיב השמאלי (תוך כדי זהירות ).

ולקראת היציאה שבה אתה מעוניין לצאת יש לחזור חזרה לנתיב הימני.

נהיגה בטוחה ונעימה.

ירון מאיר

פורסם

אז כעיקרון, זה נכון, אני ברוב הפעמים נכנס לשמאלי, קרה שנכנסתי לימני, אבל לפי מה שהבנתי, באותו מקרה ספציפי, אותו נהג היה אשם באם היה קורה משהו, עקב החיתוך שלו גם כן שלא לנתיב שבו נסע.

כמובן שאני משתדל להכנס לשמאלי מכיוון שכשאני ידוע שהיציאה שלי תהיה (מתוך 4) השלישית או שנייה, תמיד משתדל לקחת שמאל.

תודה על הפירוט הרחב. :wink:

פורסם

לדעתי צריך להתייחס לזה כמו רחוב רגיל. מותר לנסוע בשני הנתיבים, אתה יכול להסתובב סביב הכיכר יום שלם, כשאתה רוצה לצאת, תעבור לימני ותפנה ימינה. בכיכר של חדרה הרוב נוהגים ככה ואין שם הרבה בלגן גם כשעמוס (בניגוד לכיכר הדמעות למשל).

לגבי איתות

כשלמדתי נהיגה המורה לימד אותי שצריך לפני הכיכר לאותת לכיוון שרוצים לפנות, כמו בכל צומת: אם ממשיכים ישר לא מאותתים, אם פונים ימינה מאותתים ימינה, שמאלה או פרסה מאותתים שמאלה. לא נראה שיש בזה הרבה תועלת אלא אם מישהו עוקב אחריך ואתה רוצה להכין אותו מראש לאן אתה הולך לפנות.

לאחר מכן למדתי עם מורה אחר (עם הזמן עולים בדרגות הרישיון8)) שלימד אותנו שצריך לאותת ימינה כשיוצאים מהכיכר וזהו. זה גם הכי הגיוני - איזו סיבה יש לאותת ימינה כשנכנסים לכיכר? הדבר היחיד שנראה שיכול לצאת מזה זה שהנהג שבא מימינך יחשוב שאתה יוצא לפניו מהכיכר ואז הוא יכנס.

בכל מקרה זה לא חובה לאותת בכיכר וטוב שכך (למרות שבכיכרות גדולות אני עדיין לפעמים מאותת כשאני יוצא, מתוך הרגל).

פורסם

להזכיר, אנחנו הרכב הכחול, אותו נהג הוא הרכב באדום, שנינו נכנסנו בכניסה מספר איקס 1.

מה גם, שהוא חותך מהנתיב השמאלי שלו ישר לימין כאשר אני נמצא בו.

אני אותתתי מהנתיב שלי, על מנת להראות שאני ממשיך הלאה, כי אני ידוע שאלו שמאחוריי יראו את זה ולא יחתכו, אבל מה, כנראה שהאיתות שלי במשך שניות ארוכות לא הספיק, והוא החליט שהוא חותך בכל מקרה, אפילו לא מסתכל או חושב, שאולי במקרה הנהג הזה לא יפנה? אולי הוא ימשך? מה גם, שבדרך כלל, הנהג שנמצא בשמאל, הוא זה שאמור כעיקרון לעצור ולתת לזה שאם כבר בימין, להמשיך ואז אז הוא עצמו ייצא, זה הכי הגיוני, אחרת כולם היו חותכים (כמו שעשוים מן הסתם) וז היה קורה מה שהיה קורה.

אבל מה, חייבים לאהוב את ה- ABS אשר דאג כי גם בעת בלימת חירום, עדיין איפשר לי להסיט את רכבי ולבצע תמרונים שונים.

פורסם

בתכלס איך שתיארת את זה הוא אשם, מפני שהוא נכנס לך לנתיב.

אבל אם הוא היה ממשיך ביציאה מהנתיב שלו ואתה היית רוצה להמשיך להסתובב

וחס וחלילה הייתה נגרמת תאונה זאת אשמתך לפחות ככה זה בכיכר שאני מכיר הסימונים

הם כלפי חוץ הכיכר זאת אומרת שאם אתה ממשיך את הכיכר אתה עובר נתיב וחובת מתן זכות קדימה היא כלפיך.

פורסם

Automatic1, אין דבר כזה "לפי הגיון" בכביש, יש חוקים שלפי החוקים הללו כולם צריכים לנהוג ,כי לכל אחד יש הגיון משלו ולצערי רוב הנהגים בארץ נוהגים "לפי הגיון" ולא לפי חוקים....:evil:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

צודק, אבל יש קטעים שכנראה לחלק מהנהגים שלנו בארץ לא מזיז, לפחות שיפעילו קצת שכל.:wink:

פורסם
צודק, אבל יש קטעים שכנראה לחלק מהנהגים שלנו בארץ לא מזיז, לפחות שיפעילו קצת שכל.:wink:

אם אתה היית מפעיל קצת שכל לא היית פותח את הדיון הזה, אני מצטער שאני אור לך את זה.

היית פשוט צריך להיכנס מהנתיב השמאלי כי עוד לפני שנכנסת לכיכר ידעת שאתה לא יוצא ביציאה הראשונה והשניה.

ודבר שני עוד פעם אני אומר לך אם הוא היה שומר על הנתיב שלו ולא נכנס לשלך אתה היית אשם במצב,

איתות מודיע לאנשים שאתה רוצה לעבור נתיב ולא נותן לך זכות לעבור.

פורסם

כן רק שלא תמיד יש אפשרות להכנס בשמאל, עקב תנועה רבה שלא נותנת לך להשתלב לפניי זה.

להחליף נתיב באמצע המעגל גם זה לא בא בחשבון, עלול לגרום ליותר נזק.

פורסם

לא קראתי את כל השרשור ,אבל לידיעתכם במעגל תנועה עם 2 נתיבים ,אם ברצונכם לצאת ביציאה השלישית ויותר עליכם להיכנס לנתיב השמאלי ולא לעבור לימני בשום פנים ואופן, ואם ברצונכם לצאת ביציאה ה-1 או ה-2 עליכם להיכנס מהנתיב הימני .

לגבי מי אשם לדעתי שניכם באותה מידה מכיוון ששניכם לא נהגתם לפי החוק.

פורסם
אני מניח שבטח יש פה אחוזים של תרומה לתאונה מכל אחד, אבל בתכלס, מי היה האשם?

אין פה שום אחוזי תרומה. אתה אשם בכך שהוא הצליח להפתיע אותך.

ישנם מצבים בהם גם הנהג הזהיר ביותר לא יוכל למנוע תאונה. זה לא היה אחד מהם.

נסה להפיק את הלקחים שלך מהמקרה הזה, מבלי לחפש בו הגיון.

בכל רגע שבו אתה נמצא מאחורי ההגה, תשאל את עצמך "מי רוצה להרוג אותי עכשיו?"

בברכה.

פורסם

כן, הפעם הוא לא הצליח עקב העירנות הרבה שלי, פעם הבאה זה לא יקרה, אני אטייל לי בנתיב השמאלי :lol:

פורסם

התנהגות במעגל תנועה דו נתיבי:

מתייחסים אל המעגל כאל צמת מרובע לכל דבר ועניין.

פניה ימינה - נכנסים מימין ויוצאים מימין עם איתות ימינה בכניסה וביציאה.

נסיעה ישר - ניתן להיכנס מכל נתיב, מאותתים רק ביציאה.

פניה שמ'/פרסה - נכנסים מנתיב שמ' אל פנים המעגל, מאותתים שמ' בכניסה וימינה ביציאה.

בשום פנים ואופן אין מחליפים נתיבים בתוך המעגל.

פורסם
התנהגות במעגל תנועה דו נתיבי:

מתייחסים אל המעגל כאל צמת מרובע לכל דבר ועניין.

פניה ימינה - נכנסים מימין ויוצאים מימין עם איתות ימינה בכניסה וביציאה.

נסיעה ישר - ניתן להיכנס מכל נתיב, מאותתים רק ביציאה.

פניה שמ'/פרסה - נכנסים מנתיב שמ' אל פנים המעגל, מאותתים שמ' בכניסה וימינה ביציאה.

בשום פנים ואופן אין מחליפים נתיבים בתוך המעגל.

נכון במאה אחוז. ומה שמפתיע אותי מאוד הוא שירון מאיר המליץ על מעבר נתיבים בכיכר, שהינה פעולה שגויה מיסוד. לתשומת לבך ירון. :idea:

בכל מקרה, הסימון על הכביש הוא שקובע, ולא שום דבר אחר. לפעמים ניתן מהנתיב הימני לפנות שמאלה ולפעמים מהנתיב הימיני לא ניתן לפנות שמאלה. הכל לפי הסימון על הכביש!.

לנוחותכם מצורף איור מפורות תפוז של כיכר הדמעות שהינה 3 נתיבים ובה הכל מוסבר:

רק תתעלמו מהמסלול האדום, כי הוא לא נכון.

75038851.jpg

ROOONEEYY

• תוכן חדש...