רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
שלום,אשמח לדעת אם ישנם עוד חברי פורום בעלי הדגם הנ"ל,או בעלי איביזות שנות 00-02. הנני בעל לחמודה כזאת וקניתי אותה לפני חודש(כן כן,גם נהג חדש מגיע איזו איביזה קטנטנה). השאלות שלי הן כאלו,נתחיל בכך שהדגם שלי הוא דגם ההאצ'בק(לא להתנפל עלי,כך רשום ברישיון הרכב)משמע,דגם ה 3 דלתות. עכשיו,הדגם כולל את בקרת האקלים אך לפי מה שהבנתי הבקרה נכללת רק בדגמי הסיגנו. הסתכלתי ברישיונות הרכב שלי ולהפתעתי גיליתי שרשום שהדגם שלי נקרא סטילה(לפי מה שהבנתי סטילה הינו הדגם ללא בקרת האקלים,הדגם הפשוט יותר. כמו כן לאוטו הזה ישנה מחלה חשוכת מרפא של ידיות לדלתות(כן כן גם אני נפלתי קורבן). אשמח לדעת ואף ליצור קשר עם אנשים בעלי איביזות מהשנתונים שציינתי. אני מקווה שתוכלו לעזור לי או לתת …
הודעה אחרונה מאת Andreyblat, -
- 17 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
סדרת ייצור חדשה לרכבי הזיבאר של עידו כהן, בתמונות ראשונות. כבר לא מדובר על אבי-טיפוס חד פעמיים אלא ממש פס-ייצור קטן בפרדס חנה. תעשיית רכב לכל דבר ועניין. http://www.jeepolog.com/540.html
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם!! מישהו יודע איך מתכנתים את האזעקה כדי לא לשמוע את הציפצופים המחרידים בפתיחה וסגירה? ולבטל את הנעילה העצמית והפעלת האזעקה כשהמפתח לא בסוויץ? או אם יש למישהו מושג איזו אזעקה זאת (דגם) ואני כבר אמצא תודה
הודעה אחרונה מאת kitt, -
יש קצף!
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם ההאם בC5 לאחר המתיחת פנים, ESP מגיע כסטנדרט גם בדגמי הליסינג? מה בנוגע לגרסא המפוארת יותר? (PK) ובכלל, מה מקבלים בגרסא המופארת שאין בגרסאת ליסינג? תודה ניב
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- 1 תגובות
- 962 צפיות
במהלך חיפוש ברשת נמצא הסרטון הזה. קשה לא להזיל דמעה, עצוב ומרגש בו בזמן. tCwR2H7oOZ4 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ל'
הודעה אחרונה מאת b-or, -
ביטוח לרכב ?
מאת lior789- 1 תגובות
- 845 צפיות
שלום אני רוצה לעשות ביטוח לרכב סיאט איזיבה שנת 94 כמה זה יעלה לי ואם אתה יודעם קצת פרתים אז תעזרו לי תודה
הודעה אחרונה מאת itay24, -
- 1 תגובות
- 954 צפיות
אני בתהלכים ליביא ב.מ.וו X6. יש לי אחות שחוזרת מארצות הברית עכשיו היא יכולה להביא את הרכב בתור תושב חוזר, השאלה שלי מה זה מקנה לה?, האם רק היא יכולה לנסוע על הרכב כאשר הוא מגיע לארץ?האם יש הקלות במס?. שנית הבנתי שיש מצב שיעשו לי בעיות בתהליך היבוא,התקשרתי למשרד התחבורה אני לא מצליח לתפוס אותם בכלל את מחקלת יבוא. דבר נוסף האם יתכן והסוכנות קמור של ב.מ.וו יעשו לי בעיות בקבלת תעדות תמיכה ברכב בכדי שאקבל רישיון יבוא. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן. סרטון ששלחו לי דרך יוטיוב, הטריד אותי שיש צמתים כאלה בעולם. מי האידיוט שלא חשב לשים שם רמזור?! WTF?! לא מובן לי בכלל. מישהו מוכן לנסות להסביר לי איך קיימים כאלו דברים? http://www.youtube.com/watch?v=_SQQa8XWBaI&feature=related ליאור
הודעה אחרונה מאת jeep cj, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם גם לכם קרה שחתכו אתכם ממש לפני הצומת הפקוקה? האם גם אתם ראיתם מישהו שנוסע ממש לאט לצידכם ומחכה להזדמנות להדחף לנתיב הפקוק בו אתם נוסעים? האם גם אתם שמתם לב שלרוב מדובר ברכבים יוקרתיים במיוחד או רכבים דפוקים במיוחד (לרוב רכבים של "משה ונעים שיפוצניקים"? האם גם "חובבי רכב ונהיגה" מבצעים עבירות תנועה מעצבנות שכאלה (גם עבירות תנועה "בין אדם לחברו")? ביום שישי האחרון המתנתי לי בסבלנות בפקק הרגיל מעל גשר מחלף "רבין" בכפר שמריהו ואז הבחנתי שכרגיל, כל הפונים\מאותתים "ימינה" גונבים שמאלה ומוותרים על פקק של 15 דקות. אותי אישית זה עיצבן (כמו שמעצבן את כולנו כמובן) ובעיקר עיצבן שהאנשים שמרשים לעצמם לחתוך הם כנראה "חובבי רכב ותרבות נהיגה" ולכן החלטתי להנציח את המאורע
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אשתי ואני חולקים רכב אחד מליסינג ואחד פרטי וצריכים להחליט מי לוקח איזה אוטו. אשתי נוסעת קטע קטן באיילון ועוד קטע בתוך ת"א, כמעט ללא פקקים. אני נוסע גם קטע קצר ומהיר (כביש 5 וכביש גהה) + עמידה ברמזור מעצבן של פניה שמאלה לפ"ת. מדידת מרחק לא תהיה רלוונטית, כי גורם הפקקים לא נלקח בחשבון במדידה כזו. שתי המכוניות נוחות ומהנות (פוקוס 2008, הדגם החדש + פוקוס 2003 ידנית). אם ההחלטה צריכה להתבסס על שיקולים כלכליים בלבד, מה הייתם עושים? הערה: לפוקוס החדשה יש מחשב דרך עם חישוב צריכת דלק ממוצעת, אולי זה יכול לעזור.
הודעה אחרונה מאת ניב., -
- 1 תגובות
- 866 צפיות
השאלה שלי היא באיזה יום ושעה בערך מגיעים הרכבים לירושלים? תומר
הודעה אחרונה מאת Discover, -
אחרי הרבה דיבורים ודחיות של למעלה משנתיים שרנוספורט ישווקו בארץ. אני אמרתי לעצמי שעד שאני לא רואה רנוספורט עם לוחית צהובה אני לא מאמין... ולפי הכתבה נראה שהם רשמית הגיעו. http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MJEK&pn6Vq=E וכל הכבוד לקרסו בתקווה שזה ייתן להם חלון לעוד ספורטיביות כמו ניסאן Z350, שגם עליה דיברו הרבה וכבר ידוע לי על 7 שנכנסו בייבוא אישי...
הודעה אחרונה מאת NMP, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני לפני משפט על מהירות (60 יותר) ומחפש עו"ד טוב באיזור ירושלים. אנא המלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת david62, -
בדיקות חיישנים!!
מאת LEEL-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 866 צפיות
אהלן חבר'ה! רציתי לדעת שתי בדיקות שאפשר לבצע לחיישן נ.מ.ע (T.D.C SENSOR) ולחיישן מהירות (R.P.M SENSOR).? תודה על העזרה...יום טוב!
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
משטרת בריונים 1 2
מאת michael28- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כפי שהבנתם מהכותרת אני רוצה לספר לכם על דבר מה שראיתי לפני כשעה, אני גר בשכונת קרית יובל בירושלים וכל מי שמכיר את ירושלים יודע איפה המפלצת (גן ציבורי למי שלא יודע). היום לשמחתי הרבה החלטתי ללכת לסופר השכונתי ברגל ולא להשתמש ברכב בגלל מחירי הדלק ובכלל זה נחמד לעשות הליכות, עברתי ליד המפלצת וראיתי ניידת של משטרת התנועה חונה על יד תחנת האוטובוס (גם חסמה אותה). להפתעתי הניידת עצרה כל רכב שבא לכיוונה עצרה אותו בצד ונתנה לו דוח, שאלתי את אחד הנהגים אחרי שהוא קיבל את הדוח והמשטרה עצרה רכב אחר על מה הדוח, הנהג אמר שעל זה שהוא לא אותת. מי שמכיר את אותה פניייה יודע בדיוק כמוני שאין שום דרך לאותה ניידת לדעת אם אותו אכב אותת או לא כי הפנייה מתחילה הרבה לפני ששדה הראייה של השוטר…
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
אני מעוניין לעשות יבוא אישי לרכב X6 של ב.מ.וו עלות הרכב בארצות הברית עם התוספות שבחרתי 62 אלף דולר. לפי מיטב הבנתי עלות סכום המס של המכס בארץ הוא כ 120 אחוז מעלות הרכב. השאלה שלי איפה אני עושה את כל הפרוצדורה הזו?? איפה אני רושם את הרכב? ממי אני מקבל את רישיון היבוא וכו'...
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
זה היה עם תמונות של מפגש מועדון החמש, (ככה זה מפורסם עם המספר גלוי אם זה מפריע למישהו )
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 0 תגובות
- 986 צפיות
שלום קניתי סוזוקי סוויפט שנת 99 מנוע 1300 אוטומט ואני מעוניין לדעת כמה הילוכים יש בגיר? במהלך נסיעה אני מרגיש שיש רק 3 ואני יודע שאמור להיות 4, מעוניין לדעם אם מישהו יודע פרטים יותר מדוייקים? חנן
הודעה אחרונה מאת hananda, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חפרתי את החיפוש על כל פונקציותיו וכלום ...
הודעה אחרונה מאת yb, -
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל להתקין חישוקים מגנזיום על האופל ווקטרה שלנו. נא להמליץ על מקומות שניתן לקנות מהם ג'נטים 16 אינץ. בנוסף, מה טווח המחירים המצופה? תודה
הודעה אחרונה מאת Tigra16V, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 926 צפיות
יש לי C5 ואני לא מבין מה הקטע של זה? מה זה נותן לי שהאוטו עולה ויורד כמו רכב של,סלחו לי, סרסור מהארלם. ועוד שאלה, האם זה רגיל שההגה בסיטרואן קשה יחסית לרכבים אחרים?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
המופע (ההזוי) המוטורי, ממשיך להפגיז... בתכנית המשודרת כעת, מסביר אחד ה"מומחים" על המרצדס SLK, ובתרגום רשמו מרצדס 10 K. נשבע לכם. בפעם הראשונה שהם רשמו את זה חשבתי שהיוגורט שאכלתי מקולקל...בפעם השניה שהם רשמו את זה, הבנתי שהיוגורט שהם אכלו מקולקל. כמה נמוך עוד נרד?
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
סתם דבר שמעניין אותי יש לי חבר שיש לו ידני אז האוטו תמיד מפרפר לו שהוא זורק קלאץ' השאלה לגבי רכב אוטומט האם זה פוגע ? ניסיתי את זה פעם אחת וקיבלתי יציאה מהמקום הרבה יותר מהירה + פירפור קטן
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
הדבקת סמלים
מאת sl- 3 תגובות
- 807 צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת איך להדביק סמלים של האוטו.פשוט הורידו לי אותם כשעשיתי צבע לאוטו ואני לא יודע עם מה להדביק אותם. יש למחשהו רעיון איך להדביק ?
הודעה אחרונה מאת ferez, -
- 2 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
להלן סיפור קצר שקרה לי היום, שמוכיח שוב שהבנקים בארץ עושים מה שהם רוצים, ומוסדות המדינה הם חסרי משמעות בפועל: בשעה טובה מכרתי את הסיטרואן. נתקבלה מקדמה ונקבעה העברות בעלות למחר. הקונה המסודר, ביצע בדיקה אצל רשם המשכונות דרך האינטרנט (יש עכשיו הרבה פרסום בעניין) כדי לבדוק שעבודים על הרכב. הסתבר כי רשום שעבוד על הרכב לבנק הפועלים כנגד חוב של הבעלים הקודמים. אני רכשתי את הרכב מההוצאה לפועל, אחרי שהרכב עוקל ע"י שליחו של הבנק, מה שאומר שהשעבוד הסתיים ומדובר בטעות. הגעתי היום בבוקר לבנק, ולאחר שיחה קצרה בין העו"ד שניהל את הוצאה לפועל לבנק, הוצא טופס שחרור איתו הלכתי לרשם המשכונות ושם הוסר השעבוד. מה שמעניין בכל הסיפור, הוא עד כמה רשם המשכונות הוא חסר מש…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה צולמתי לפני חודש במצלמת מהירות בכביש שמותר 90 קמש על 128 קמש (הסיבה למהירות זו הרכב היה אמוס בסחורה והבוסית ישבה לידי באותה נסיעה הייתי צריך ללחוץ יותר על הגז כדי לנסוע אני לא מכיר את יחסי העברה בגיר של רכב זה ואף פעם לא הכרתי אני עובד שנה בחברה הספידומטר היה תמיד מקולקל כך שלא יכולתי לדעת על איזה מהירות אני נוסע) הגיע קנס 750 ש"ח ו-8 נקודות. הבוסית שלי בדקה ביומן ואמרה לי שאני נהגתי ושעלי לשלם את הכנס . הרכב הוא סיטראן ג'מפי מנוע 2000 טורבו דיזל ברכב לא עובד הספידומטר ולא עובד השעון המכני שמראה את כמות הקילמטרים שהרכב עבר ושעון טורים . (גם המזגן לא עובד) הסיבות או שהספידומטר התקלקל או שניתקו אותו במכוון כדי לשמור על קילומטרז נמוך . אני …
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום לכולם . בזמן האחרון אמא שלי התחילה לנסוע יותר ברכב שלי (עקב התאונה) והיא חשה בהרגשה שרכב "שותה" המון דלק . [הרכב הוא יונדאי אלנטרה 04 , 5 דל' , מנוע 1600 סמ"ק] מדדנו 3 פעמים על מכיל מלא . בפעם הראשונה הרכב עשה 300+- ק"מ. בפעם השניה 280 +- ק"מ. בפעם השלישית 295 +- ק"מ . בנסיעה מעורבת כמו כל מכונית ביום יום. המיכל הוא של יונדאי אלנטרה , אם אני לא טועה בסביבות ה 45 ליטר . אמרו לי (ואני לא יודע אם זה נכון) שמכוניות אחרות עושות סביב ה450 ק"מ , ומכוניות כמו המגאו 98 עושה סביבות ה 600 (מכיוון שהמכיל גדול יותר). כמה ק"מ לליטר עושה המכונית שלכם בערך ? וכמה ק"מ לוקח להוריד מיכל מלא אצלכם ? האם זה נכון שמכוניות עם 45-50+- ליטר מיכל עושות 450 ק"מ ויותר ? …
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
ביטוח לרכב ישן
מאת Yoni84- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב! עד עכשיו הייתי מבוטח בשירביט, ולפי מה ששמעתי, היה לי מזל שלא עשיתי תאונות כי פשוט אי אפשר לסמוך עליהם. אני צריך לחדש את הביטוח וחשבתי שכדאי לעבור לחברה רצינית ולהיות בראש שקט. הבעיה היא שאף אחד לא רוצה לבטח רכב בן יותר מ-20 שנה. מישהו יודע לאיזו חברת ביטוח כדאי לפנות?
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
שאלה לשוכני הפורום - האם למישהו מכם יש סיוויק טייפ R מהדור החדש, או אולי מישהו מכיר בעלים של מכונית כזו? אני שואל לצורך מבחן השוואתי מול מגאן ספורט חדשה עבור מגזין אוטו. היבואן לא מעוניין לספק כזו מכונית למבחן, בטענה כי היצרן (!) לא מאשר. אנא פנו בפרטי. תודה רוני
הודעה אחרונה מאת Godflash,