רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חברת קמור, יבואנית במוו השיקה בשבוע האחרון במתחם המיוחדBMW VIP LOUNGE בהיכל נוקייה את הקבריו סדרה 1 החדשה ואת מותג אופנועי השטח הטוב בעולם, הסקווארנה. תמונות מצורפות. המקור : רן רהב תקשורת ויחסי ציבור.
הודעה אחרונה מאת daniel2468, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום נסעתי מאחורי בית החולים כרמל, קרוב לחניות. מלפני הייתה טויוטה קורולה. הנהג בלם פתאום בלי איתות. חשבתי שהוא לא יודע לאן לנסוע אז חיכיתי שיתאפס על עצמו. אחרי כמה שניות הוא שם רוורס, נסע מטר וחצי תוך שאני צופר לו ונכנס בי. אחר כך הוא ירד מהאוטו ואמר לי "איך אתה נוהג? אתה לא רואה שאני מאותת ורוצה לחנות?". הסתכלתי עליו במבט של "אתה אידיוט" ואמרתי לו "אמ... לא!" הסתכלנו שנינו על מה שקרה, לא היה נזק. חשבתי במשך כמה שניות מה לעשות, נדנדתי בראש עם מבט נוסף של "אתה חתיכת ילד אידיוט, איך שרדת גן חובה?" (בן אדם בן 50 לפחות), וכל אחד מאיתנו הלך לדרכו בלי להחליף פרטים. אנחנו לא באמת יודעים איך נגיב למצבים כאלו כשהם יקרו, אלו הרגעים שבהם אנחנו לומ…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
Ynet.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
עקב השרשורים האחרונים שאני רואה באוף טופיק הבנתי נכבד מהאנשים בפורום לא מחוברים לחידושים בעולם ובכלל בארץ. מדען ישראלי פיתח שיטה חדשה ליצור מCO2 (פחמן דו חמצני) ועוד חומרים רעילים הנפלטים מין יצור החשמל בארה"ב (בארץ השיטה שונה) נפט אמיתי לכל דבר , שיכול להזיז גם את המכוניות שלנו ! אז את התהליך אני לא יודע בוודאות ( מי שרוצה אני מניח שכבר מחר אני אשיג מידע, כי הוא עדיין לא כ"כ פורסם כמו שצריך) אבל העסק עצמו (לפי מקורות סמכותיים) לא כ"כ קשה ומסובך, דבר המראה על כך שיש שיטה חדשה לחסוך בדלק ומשם בכסף רב והכי חשוב העולם עצמו לא יהיה תלוי יותר בארצות ערב , ויותר מזה השיטה תיהיה כ"כ חסכונית ותעזור לנו לקשר את היחסים ביננו לארה"ב, מה שיקרה הוא ככה (לפי מה שאני הבנתי) , ארה"ב …
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי מאזדה 3 שנת 2005 ורציתי לדעת איפה נמצא ביטול האוברדרייב ?? או שבכלל לא קיימת אפשרות כזאת? (רק טיפטרוניק בשביל הורדת או העלאת הילוך??) תודה.
הודעה אחרונה מאת mikispike, -
-
הרכב אוטומט למה הוא צריך הילוכים? ועוד שאלה: מה זה כל הח"ח וה"כ וכל מיני ראשי תיבות שאני תמיד רואה ביד שתיים?
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת מה הפרוצדורה לגבי החלפת מנוע באונו הסיפור הוא כזה: ראש המנוע באונו נפרץ, אז אם כבר מחלפים אז לשים מנוע 1.4 של אונו, המנוע הנוחכי הוא 1.1 הבנתי שצריך לעדכן את מספר המנוע במשרד הרישוי, אם כן, מה צריך לעשות? האונו שנת 92. עריכה: אחרי חיפוש ראיתי שצריך שטר מכר, ועוד מספר אישורים כדי לאשר את המנוע גם במכוני רישוי http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=156389 יום טוב, עידו.
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם. ביום חמישי בלילה נסעתי בכביש 4 מחיפה לכיוון עתלית, באחת הפניות הגיח רכב ממולי עם אורות גבוהים וסינוור אותי ברמה שלא ראיתי לאן אני נוסע ופשוט המשכתי ישר לתוך התעלה שבצד הכביש במהירות של כ90 קמ"ש. למזלי הרכב לא התהפך ובנס לא קרו לי פציעות חמורות אלה רק כמה מכות יבשות שאחת מהן הייתה בראש וכתוצאה מכך הייתי מעורפל הכרה ופינו אותי משם באמבולס לרמב"ם ושם ביליתי את הלילה. את האוטו גררו למשטרה בשביל לבחון האם הוא יוכל לחזור לכביש, ואקבל תשובה ביום ראשון. מהמיון ברמב"ם קיבלתי תפסים ובבוקר של שישי כבר התקשרתי להודיע לביטוח על התאונה, ושם אמרו לי שאחכה ליום ראשון לראות מה קורה אם האוטו. השאלה שלי היא מה בדיוק אני צריך לעשות? אני בסה"כ בן 19 ואין ל…
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני כרגע עוזר לחברתי, שהיא עולה חדשה, בתהליך של קניית רכב יד שניה. כאמור היא עולה חדשה שכרגע אינה מחזיקה ברישיון נהיגה ישראלי, אבל יש לה רישיון נהיגה אמריקאי בתוקף. השאלה שלי היא האם היא תוכל להעביר בעלות על שמה במידה והיא קונה? תודה.
הודעה אחרונה מאת erezqwerty, -
- 0 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
החלטנו לשנות את הדרך בה מעלים חדשות רכב לאתר. הדרך הנוכחית בה מעלים את כל החדשות לשרשור אחד דביק לא יעילה לכן מעתה כל ידיעה תיפתח בשרשור חדש בפורום הכללי עם מבנה קבוע שיאפשר להבין בצורה נוחה יותר מה תוכן החדשה ולנהל עליה דיון. המבנה יהיה : כותרת שרשור שתוכנה "חדשות רכב" תתחיל ב- [חדשות רכב] - כותרת עניינית לתוכן ההודעה. תוכן השרשור יהיה מס' מילים על הידיעה, תמונות ובסוף, קרדיט לאתר ממנו נלקחה הידיעה. עדיף לשים את התוכן בידיעה עצמה ולא לשים רק קישור שמוביל לאתר אחר. אתם מוזמנים לתת לידיעה סגנון ופרשנות של עצמכם, להוסיף עוד תוכן ועוד תמונות שקשורות. לא חייבים להישאר בגבולות הידיעה עצמה, אפשר קצת לסגנן אותה. כאן ניתן לראות דוגמה לאיך חדשה צריכה לראות
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם קיימת אפשרות לייבא לארץ רכב למטרת פירוק? ואם כן מה הפרוצדורה?
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 881 צפיות
אחד הסרטונים היותר טובים שנראו http://youtube.com/watch?v=rbdZSLmfsXg תלחצו על "Watch in High Quality" שנמצא מתחת לכמות הצפיות של הסרטון אני ראיתי אותו בHD יש לזה תחושה אחרת לגמרי הושפעתי מאוד מהסרט, ולכן אני הולך לקנות למבורגיני
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום. אני לא יודע אם זה מתאים לפורום הזה אם לא תעבירו את הנושא הזה לאיפה שצריך. זה קרה יום ראשון בשעה 3. חבר טוב חבר מילדות היה בעבודה,הוא היה שליח בחנות,בדרך חזרה משליחות הוא פגש שתי חברים שלו שהיו על אופנוע , אחד מהחברים רצה לעלות איתו על האופנוע והוא לא הסכים, הם המשיכו בנסיעה שלהם בכביש וליד מחלף נתניה זה קרה החבר איבד את הריכוז לשניה ולא שם לב ונכנס במהירות בסביבות ה80 קמ"ש במכונית שהחלה להאט,הקידון נכנס לו לבטן והוא עף מעל 3 מכוניות ומכיוון שהוא חבש את הקסדה החצי הזו(אין לי מושג איך קוראים לה) הקסדה הזו עפה לו מהראש והוא התרסק על הראש. צוות מד"א שהגיע למקום עשה בו פעולת החייאה והצליח והוא הובא לבית חולים שם עשו לו ניתוח להציל את האייברים בבטן והצליחו. אך הבעיה ה…
הודעה אחרונה מאת Blue Jay, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי שאלה באוויר כבר הרבה זמן. *אחרי חיפוש בפורום* נניח ואני רוצה לנסוע עם חברים לצפון\דרום. ככה טיול נחמד וקייצי וכיפי. אני רצה להשכיר רכב, אבל הרכב שאני רוצה להשכיר למשל יהיה אימפרזה WRX או איביזה FR (למשל) יש מקום שיוכל להשכיר? (כל השרשורים שראיתי הם משנת 05-04, אולי משהו השתנה מאז..) אני נהג צעיר ועדיין נהג חדש בן 18 וחצי פלוס, זה מהווה מכשול?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה הקטע של הסיאט קופרה 2007-2008 כול יד 2 מלאה בהם מה ההיגיון למכור אוטו חדש כזה מהר? הבנתי שיש להם בעיות גיר, גם השנים 2003-2005 סובלים ממחלות כאלו או אחרות?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכם אני כרגע מנסה למלא טופס ( אחד מטפסי המילוי לבקשת רישיון יבוא) ואני צריך למצוא פרטים על הרכב (מוסטנג קבריולט 2008 וי6 4 ליטר) הפרטים שאני צריך הם: פרטי רכב: דגם טכני, סוג רכב, מספר סרנים/גלגלים, מידות צמיגים מידות ומשקלים: פרטי אורך כולל ,רוחב כולל, גובה כולל, רוחק סרנים, שלוחה אחורית משקל כולל ,כושר משא של סרן קדמ,יכושר משא של סרן אחורי,משקל עצמי,משקל כולל מורכב (לתומך) פרטי מנוע:*תוצר*דגם*מספר צילינדרים*קיבול צילינדרים (סמ"ק)הספק המנוע*סוג הדלק אולי תוכלו להפנות אותי לאיזשהו אתר שמורה על כל הפרטים האלה? בתודה מראש, אורי.
הודעה אחרונה מאת ory9, -
- 12 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
טוב אז ככה , ### אין צורך להכין את כולנו, אפשר להתחיל ישר בסיפור ### לקחתי את האוטו לטסט בקומפיוטסט באור יהודה , גם הכי קרוב לבית וגם שמעתי שהם פתחו לא מזמן אז הם די מקלים כדי לבנות קליינטורה , (אני מעביר טסט כמו שצריך יש לי אחזקת רכב ,מתקן ומטפל בכל על חשבון החברה) ככה שלא איכפת לי שירשמו ,אני יתקן . הליקויים : (לפי הבוחנים) 1.בוקסות משולשים להחליף (צריך, הוחלפו שני משולשים חדשים) 2.כיוון אורות (מעניין שבטסט הקודם הכל היה תקין ) . 3.וישר אחורי מעט קרוע בקצה . (כן , נחליף עכשיו בקיץ כדי שבחורף הוא יהיה יבש ונצטרך להחליף שוב ). 4.החלפת דיסקיות +צלחות ברקסים אחוריים , כמובן שעם בטיחות לא משחקים . היום לקחת את האוטו לשאפט לתיקונים , לאחר בד…
הודעה אחרונה מאת champai789, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מגזין AUTO EXPRESS הגרמני ערך שני מבחני נהיגה בסיאט איביזה החדש האחת ל1.4 והשנייה 1.6 הוא פשוט אוטו שונה לגמרי הייתי מכנה אותו אפילו שהוא "יתבגר" אבל עדיין נשאר העיצוב הספרדי היפה אגב האדומה פשוט פצצה. בקישור הבא זה 1.4 ידנית אדומה 5 דלתות http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/221697/seat_ibiza_14_se.html. ובקישור הבא זה 1.6 ידנית אפורה 5 דלתות http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/221133/seat_ibiza_16.html. יניב
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלשום יום שני בכביש בין קרית גת אשקלון , מפגש רכבים R8 מרצדסים למינהם רכבי אספנות מיוחדים פתוחים סגורים ממש תענוג לעיניים מישהו שמע היה ? אולי תמונות או לינק לאירוע?
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אולי זו ההתחלה של הגיון בשגעון , אבל לפחות הפעם סוחר נענש על הונאה של טוטאל לוסט להלכה . הכתבה המלאה מה דעתכם , יש סיכוי שזה ימשיך ?
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שמתי לב שברוב הרכבים הידניים ההילוכים האוטומטיים מעבירים את ההילוך בסביבות ה 2000- 2500 סל"ד. לעומת זאת, בהילוכים ידניים דווקא מעבירים הילוכים בסל"ד יותר גבוה. אז אם כך , למה בכל זאת צריכת הדלק של תיבה ידנית קטנה יותר מזו של האוטומטית?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מופז מחפש כותרות 1 2
מאת lev_p-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ובכן, כמו שחלק מכם שמעו וקראו הבוקר, גנרל מופז יוצא לביטול שיטת הניקוד ובעצם שינוי שיטת הענישה לשיטה לא דמוקרטית בעליל. הנה סריקה מאתר גלובס רכב. לא מן הנמנע, שפרסום החלטה זו בא לכסות על תקנה אחרת, דמוקרטית עוד פחות, הנוגעת לגבייה בנתיבי אגרה, כדוגמה זה שנבנה בימים אלו בין בן-גוריון לתל-אביב. תקנה זו תובא היום לישור בועדת הכלכלה, בשתי מילים, מדובר בהיתר לבעלת זיכיון לנתיב המהיר להחרים רכב מבעל החוב, ו-, שימו לב, לגבות חוב מהנוסעים ברכב שאינם בעלי רכב וללא אפשרות החזר סכום שנגבה, אם שולם במועד מאוחר יותר ע"י בעל הרכב. עוד פרטים בכתבה הזאת. השאלה הנשאלת כאן כבר לא קשורה לרכב, תחבורה או בטיחות בדרכים, אלה "מה לעזעזל קורה במדינה הזאת?" ואולי הגיע הזמן לצד דרסתי ואנ…
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- 3 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם, האם ניתן לרכשו ביטוח רכב חובה ומקיף זמניים? (למשל לתקופת חודש או חודשיים) הביטוח הזמני אמור לשמש לרכב שמוצע למכירה... תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב! יש לי שאלה ברשותכם: האם אפשרי לרכוש פוליסת ביטוח מקיף/ חובה לשנה שלמה, אך שהיא תהיה תקפה רק לסופ"ש בלבד? הרכב אמור לנסוע רק בסופ"ש. חשוב לציין שהרכב אמור להיות מכוסה מפני גניבה כל הזמן אך יהיה בשימוש רק בסופ"ש. המטרה היא כמובן לצמצם עלויות. אם העיניין אפשרי, כמה אני בדיוק אחסוך בהנחה שביטוח מקיף עולה 3K? תודה מראש, גיא.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 803 צפיות
צהרא טבא גברת זליבנסקי אם יש ברשותכם 4 צמיגים: 2 טובים 2 על סף פסילה אך במצב נסיעה איזה סוג צמיגים צריך לשים איפה? אני אומר טובים מקדימה בגלל שתיהיה לי אחיזה טוב ללא תת היגוי חברי אומר להפך ,טובים מאחורה כי אם יהיו לא טובים מאחור הסיכויי יותר גדול שיתפוצץ הצמיג ויגרום לאיבוד שליטה. אני הגבתי שהוא צודק אבל גם אני, מאותה סיבה בדיוק. ושהמחשבה שלי היתה נכונה ללפני 20 שנה? מה אתם אומרים??
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
דבר ראשון השאלה האם יש למזדה 3 דגם 2008 מערכת ESP, אם אני לא טועה היא מערכת בקרת יציבות האוטו בעת החלקה או איבוד שליטה, תקנו אותי אם אני טועה. שאלה שנייה נכנסתי למפרט הטכני של מאזדה 3 דרך האתר שלהם www.mazda.co.il ורשום שם מערכת בקרת יציבות DSC ומערכת בקרת אחיזה TSC. מה זאת כל אחת מהמערכות האלה? מה הן עושות? ולמה מה שאני מכיר בתור מערכת ESP של בקרת יציבות, במפרט הטכני נקראת DSC? תודה רבה! מקווה שהבנתם את השאלות...
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש ברשותי רכב מיצובישי סופר לנסר GLXI מודל 93. ניסיתי לעבור לפני שבועיים טסט ולא עברתי במיוחד בגלל אי תקינות של מנוע (המון עשן) אחרי תיקונים קטנים ותוספים (אין באפשרותי סכום כסף לעשות אובראול) לא הצלחתי להביא את הרכב למצב שיעבור טסט. כרגע בדקתי אופציה של מכירה למוסכי חלקי חילוף ששם הם מחליפים, משפצים ומעבירים טסט ומוכרים. השאלה שלי היא: הרי אפשר להעביר בעלות רק לרכב עם טסט. בגלל שהאגרה שולמה אך לא עבר ת'טסט, יוצא שאני מוכר רכב מקבל כסף אבל הוא עדיין נחשב ברשותי. אם האוטו יעבור עבירה/תאונה\ דוחות אני עדיין יהיה הבעלים. שאלתי את אותו בעל מוסך והוא אמר לי שבמקרה כזה בעת המכירה חותמים על "זיכרון דברים" עד שהוא מעביר טסט ואז מעבירים בעלות.. האם הזיכרון דברים הז…
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
דובר על זה רבות בפורום, אבל מצאתי רק מידע כללי שלא ממש עוזר לי... כמו כן, נתקלתי באשכול הזה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=23893 שממנו הבנתי שזה דיי נאיבי לצפות שיוותרו לי על 500 ש"ח, אבל אני רוצה לנסות בכל זאת. המקרה הוא כזה - חניתי אתמול באחד הרחובות שקרובים לכיכר רבין (לא זכור לי שם הרחוב במדוייק, כשאסיים לעבוד אכתוב כאן באיזה רחוב בדיוק זה קרה) אחרי שחיפשתי במשך קרוב לחצי שעה חנייה מותרת ולא הצלחתי למצוא. חניתי בפינת רחובות, במקום שבו המרחק בין גב של כמה חנויות לקצה המדרכה הוא בערך 4.5 מטרים (כך שכשהחנתי את הפיז'ו הקטנה שלי שם לא הפרעתי לשום הולך רגל, אפילו אוטובוס יכל לעבור במרחב הזה) כאשר נצמדתי עם האוטו לגב החנויות. אציין במכתב שאני …
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם שמי רועי , ואני מעונין לקבל את אצתכם. היום בבוקר זוועה זה קיבלתי הבייתה דוח מהמשטרה שאמור שהאוטו של אחותי (ליסינג) נתפס נוהג בכביש דרום בדרך לא ערונית שמותר לסוע 90, במהירות של 148 קמש, למיטב זכרוני אני הוא הנהג, שאלתי היא כזאת: מה קורה עכשיו? הבנאדם שיקח לקחת אחריות היא אישה בגיל 53 עם 30 שנות וותק על הכביש ללא עברות קודמות. האם כדי להיוועץ בעורך דין? מה התהליך עכשיו? מה מנהלתי מה אפשר לקבל במשפט? ומה כדאי לעשות. אנא נסו לעזור מנסיונכם האישי , תודה מראש רועי.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני אוהב למשוך הילוכים בידני, להרגיש את המנוע המד טורים אצלי מ1-8, כאשר מ6 עד 8 זה הקו האדום אני אוהב למשוך לכיוון ה5 בערך, אוהב להרגיש את המנוע יש אם זה נזק ? בזמן האחרון אני נוסע על סל''ד נמוך ורק מידי פעם שצריך להאיץ (בדרך כלל זה קורה רק בהילוך ראשון\שני אני מגיע כמעט ל5 בטורים), בכל מקרה בנוגע למה ששאלתי..תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 12 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 840 אורחים (הצג רשימה מלאה)