רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
שלום, אני מתרגם רשת מצוות Qsubs, ונתקלתי במונח שקשור לרכבים, ובכנות אין לי מושג איך לתרגם את זה. הציעו לי כמה דברים, אבל אשמח לשמוע מאנשים קצת יותר מבינים 20" rims מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כפריק של הקורולה מזה למעלה מחמש עשרה שנה שבהם רכשתי 3 מכוניות חדשות. האחרונה לפני כשלוש וחצי שנים (מודל 2005). זמן קצר לאחר שקיבלתי את המכונית הופיעו כתמים לבנים על הריפודים של המושבים ובדלתות. בתחילה סברתי שהסיבה היא בגלל טיפות גשם שחדרו למכונית אך הזנחתי את הנושא. רק בעקבות הכתבה של בני ברק בידיעות אחרונות הבנתי שגם אני בין "נפגעי הייצור" של הקורולה 2005. פניתי למוסך השרות "רייכמן" שבו רכשתי את המכוניות שלי וביקשתי שיחליפו לי את הריפודים הפגומים (פגם בייצור). בהתערבותם אצל היבואן אישר הנ"ל ברוב נדיבותו השתתפות של 25% ממחיר הריפודים. מוסך רייכמן נאלץ (ע"פ הוראת היבואן) לממן עוד 25%. כלומר אני צריך להשתתף ב-50% + עלות העבודה. מדובר בסכום של כ 8000 ש"ח. במחיר הזה אני מתכ…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ברצוני לייבא רכב מארה"ב. הנני התקן תןשב חוזר של למעלה משנתיים הנני שוהה בארה"ב וברצוני לייבא רכב. אם תוכלו להסביר לי את הנהלים לגבי גביית מס ומכס והעלות הכוללת של הנושא הזה. תודה לירון
הודעה אחרונה מאת kompy, -
קנס על מהירות
מאת TOHD- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני שבוע נסעתי במהירות 150 קמ''ש,ואז קלטתי ניידת משטרה במרחק 30 מ' ממני. האטתי ועברתי לידה כשאני כבר על 120 קמ''ש,השוטר ישב בניידת. יש סיכוי שהוא תפס אותי?
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הנה התמונות הקשות. יש למישהו רעיון איך אני מגיע לבעלים או (אם היתה מעורבת חברת ביטוח שלבטח הורידה אותה מהכביש) לשאריות? גם מספר רישוי בהודעה פרטית יועיל.
הודעה אחרונה מאת STAS-S, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
**זה לא ביקורת על הרכב ואני ממש לא מבקר מכוניות, דעה אישית בלבד** לפני כמה זמן שאלתי בפורום רכישת רכב על המאליבו החדשה, חלק אמרו הרבה דברים על אמינות ובעיות במכירה, אבל על האוטו תכלס... המכונית עצמה בגדול משפחתית ממוצעת, אבל יש בה הרבה מקום במושבים הקידמיים וגם החברים לא התלוננו בישיבה מאחור, בתא מטען נכנס בכיף קניות של 750 ש"ח בקוסמוס. נחמד. עיצוב: המאליבו מעוצבת נחמד, מבחוץ היא ניראת טוב, מבפנים כנ"ל. לדעתי העיצוב הפנימי והחיצוני של מזדה 6 למשל טוב יותר, אבל יש כ"כ הרבה מכוניות כאלה שנמאס. מנוע + תיבת הילוכים: מנוע הV6 3500 סמ"ק שמספק 200 כ"ס ו36 קג"מ מרגיש טוב מאוד, גם בהאצה רגועה האוטו מזנק ראשון, שמבטלים את בקרת המשיכה ומדביקים …
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
אני לא מאמין שכמעט גם לי זה קרה ("לי זה לא יקרה") . אתמול , אחרי שמינגלנו על האש כל החבר'ה בפלמחים , בשעה 4:00 לפנות בוקר בערך , עשיתי דרכי לתל אביב , עם 2 חברים שישבו לידי כשהם שתויים . אני אישית , שתיתי 2 בירות (גולדסטאר) ובנוסף , עוד לפחות 3 כוסות פלסטיק של בירה אחרת . לא אחראי מצידי ? צודקים . חרגתי מהכמות למרות ששתיתי בסביבות 12-1 בלילה ויצאתי מהמקום רק ב-4 , ככה שההשפעה יורדת (או לפחות כך חשבתי). נסעתי לתומי בתל אביב לכיון התחנה המרכזית הישנה ובאחת הפניות ימינה , החבר שישב לצידי נגע לי בהגה . הייתי במהירות נמוכה (20-25 קמ"ש) אבל לא אותתי ובגלל שהוא נגע לי בהגה (קיבל מכות אחרי זה) מבחוץ זה נראה די מוזר . הג'יפ הגדול והדנדש של המשטרה הפעיל את ה…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נסעתי עכשיו על כביש 1 מכיוון ירושלים לכיוון ת"א. על לפחות 10-15 ק"מ מהכביש יש סימוני נתיבים ושוליים לבנים ובאמצע שלהם סימוני נתיבים ושוליים כתומים. טמטום כזה לא ראיתי הרבה זמן. מה שכן ראיתי זה עשרות נהגים שמתבלבלים ולא יודעים באיזה סימון לבחור (כולל אנוכי) ולא מעט נהגים שנבהלו מנהגים אחרים שבחרו סימונים אחרים. מדהים, איזו מדינת חלם...
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן. קיבלתי דוח תנועה כשנהגתי על רכב צבאי. לא הגשתי אותו למשטרה צבאית (תלונה, משפט וכו') אלא שילמתי אותו בדואר וזהו. אני יודע שכיום במחשב של משטרה צבאית רשום שאין לי עבירות תנועה (בדוק מולם). שאלה: אם מחר משטרה צבאית מבקשים היסטוריה של דוחות תנועה שקיבלתי ממשטרת ישראל - המשטרה יכולה או חייבת לתת להם? תודה...
הודעה אחרונה מאת yoeliko, -
- 9 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
מותר לנסוע על קטנוע 50 בכביש מהיר (גהה)? למה לא הבנתי עם יצא בסוף החוק או לא . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
- 13 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
היי... אני מעוניין לשפץ רכב אחרי תאונה קשה שהורד מהכביש ולהעלות אותו חזרה לכביש, האם קיימת אפשרות של "ליצור לו רישוי חדש" משהו כמו בסגנון של רכב חדש או מיבוא אישי? אם כן מה הפרוצדורה? תודה מראש ברק
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר רוצה לשלוח לי קיט של טרקטורון כיסוח להרכבה עצמית . איזה פעולות ומה אצטרך לעשות כדי שכלי כזה לא יתקע במכס בגלל תקנות אלו או אחרות שלא היו ידועות לי? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת shais01, -
- 2 תגובות
- 990 צפיות
בשעות הערב בנסיעה במחלף קסם לכיוון מערב, ראיתי מכונית בשוליים, ללא אורות וללא משולש אזהרה (זה בכלל חוקי?). המכונית לא היתה לבנה. נסעתי בנתיב הימני ועברתי אותה וכעבור מספר מטרים (קשה להעריך כמה) ראיתי מרחוק פלאש. מהירות הנסיעה שלי ברגע הפלאש היתה באיזור 107 קמ"ש על פי מד האוץ שברכבי. מסביבי היו באותה עת מכוניות שנסעו מהר ממני. השאלות שלי הן כאלה: 1. האם מישהו יודע מה היא המהירות המותרת באיזור זה? (קצת לפני ישנו שלט שמבטל 70 קמ"ש. האם זה אומר שהמהירות היא 80?) 2. האם יתכן כי לא רכבי הוא שצולם? 3. האם יתכן כי מד האוץ ברכב מזייף, ומה קורה במקרה של נהיגה ב-107 קמ"ש במקום 80 קמ"ש. 4. האם עוד מישהו נתקל בניידת שם? תודה
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם תפסו אותי היום נוסע באופנוע ללא רשיון וללא ביטוח זימנו אותי למשפט בעוד חודש מה העונש המירבי שאפשר לקבל על דבר כזה ? מה לטעון ? טיפים מאנשים שעברו את זה .... תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
הבנתי שהחל מאוגוסט השנה יחלו לייבא אותה גם לארץ. מישהו יודע מה יהיה המחיר המינימלי שלה? והאם גרסת הדיזל 1.3 תהיה מוצעת גם היא?
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טיוטה פריוס - מחפש חוות דעת מקצועית על הרכב . האם הוא חסכוני בנסיעות למרחקים ארוכים? אמינות? וכו'
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום.איך אפשר לבדוק רכב לפני קניה,אם יש עיקול או שיעבוד ?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3547488,00.html
הודעה אחרונה מאת elad_w, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. הייתי מעורב בתאונת שרשרת - והרכב הלך למגרש חלקי חילוף משומשים. המשטרה סגרה את התיק בלי אשמים. חברת הביטוח (איילון) שילמה לי עבור הרכב לפי המחירון - והורודה מזה את עלות הביטוח המקיף (לקחתי מקיף ב-12 תשלומים). התאונה קרתה 3 חודשים בלבד אחרי תחילת הביטוח (באסה!) - ולכן כביכול 9 תשלומים של ביטוח (שלא הספקתי להשתמש בו אפילו) הלכו לזבל... האם מותר לחברת הביטוח פשוט לקחת לי את התשלומים עבור חודשים שהרכב לא היה קיים? האם יש דרך להחזיר את הכסף הזה? תודה למגיבים.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 6 תגובות
- 862 צפיות
אהלן, בקרוב אני והוריי מתכננים חופשה ורציתי לעצור בגרמניה ברינג. עכשיו יש לי מספר שאלות: 1. היכן הוא נימצא?(איזו עיר גדולה/נמל תעופה קרוב אליו?) 2.האם אני, צעיר בן 17.5, אוכל לינהוג גם כן? 3.כמה עולה כל החוויה?(לשכור רכב ברינג, כמה עקיפות, ביטוחים וכל הדברים שמסביב) אשמח לקבל תשובות. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
שלום לכולם! היום הלכתי ברחוב ופתאום ראיתי פיאט טיפו 2.0 טורבו. חזרתי הביתה וניסיתי לחפש באינטרנט קצת פרטים עלייה אבל לא מצאתי. האם מישהו יכול לספר על נסיון קודם שהיה לו עם אחת כזאת? כמה היא עולה כיום? תודה מראש, שמואל.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, קיבלתי היום דוח חניה על סך 250 שקלים, חניתי כביכול במקום אסור (בתוך ישוב), ממתי אסור לחנות בתוך ישוב? כמוני היו עוד המון, פשוט כל מכונית שחנתה בצידי המדרכה הוצמד לה דוח לשמשה. כמה שאלות: מדובר בדוח של מועצה אזורית, ולא בדוח של פקח תנועה. כנראה שהחליטו להגדיל את הקופה של המועצה על חשבון נהגים תמימים . אפשר איכשהו להתחמק מזה מכיוון שלא מדובר בדוח של משטרת תנועה? עוד דבר שנורא הרגיז אותי, חלק מהמכוניות היו עם תו מסויים (תושבים של אותו ישוב), והליצנים שנתנו את הדוחות פשוט פסחו על כל מכונית עם התו המיוחד הזה, שככל הנראה הם קיבלו כמה ימים לפני כדי לא להידפק. אני חונה בישוב הזה כבר כמה שנים, ואף-פעם לא קיבלתי דוח. מה אתם חושבים, אפשר לצאת מז…
שלום קוראים לי שגיא, אני מאיזור השרון. אני בן 17 וחצי , לומד נהיגה כמה חודשים, בקרוב בטסט, והיום בערב עשיתי את הטעות של החיים שלי בלי לחשוב בכלל. בסיבובת 11 ירדתי לחניה עם המפתחות של הרכב מסוג רנו מגאן 2001 , יצאתי ברוורס בחניה, וניכנסתי בקיר בטון שהיה בחנייה, מהר חזרתי וחניתי, הרכב נפגע בטמבון ומאחורה ודלת הבגאז התעקמה, והבגאז לא נסגר. עכשיו רציתי להתייעץ איתכם מה האפשרויות שעומדות כרגע לפני, כרגע ההורים שלי לא יודעים ויראו את זה רק בבוקר, מה לדעתכם עלי לעשות, והאפשרות לספר להורים שלי היא האחרונה , בבוקר אמא שלי מסיעה אותי עם הרכב הזה והיא זאת שתראה את הפגיעה, אני ישמח לקבל גם פרטים במידה ואני מספר לה מה היא צריכה לעשות ומה העלויות, כי היא לא מבינה בכלל ב…
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי חשבתי על דרך מקורית לשמור על האוטו מפני גנבות וזה לשים סנדל על אחד הגלגלים. כמה עולה כזה דבר בארץ ואיפה אפשר לקנות תודה
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום היום חזרתי מחול ושכחתי שהסתיים לי הרישיון נהיגה (פג תוקף משלשום) יש לי את ההתחייבות לשלם בדואר... השאלה מה קורה אם אני מח רישלם אותה וילך להצתלם מחדש אני מקבל רישיון זמני במקום?:\ מישהו יודע איך זה עובד?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי פיג'ו 206 1600 סמ"ק ידני, מספר חב' ביטוח סרבו לבטח במקיף את הרכב בטענה שזהו רכב גניב מדי..במיוחד באיזור בו אני גר (השרון), לבסוף מצאתי חב' ביטוח, אבל אני עדיין לא רגוע. הייתי רוצה חוו"ד על מיגון כגון מנעול הגה או מנעול גיר וכיו"ב, אציין, כי יש קודן קוברה בפיג'ו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, דיי מזמן לא רשמתי פה והנה הגיע הרגע שגם לי יש מה לרשום. השעה 1 בצהריים, הרכב 106 XSI שנת 93 שנקנתה בערך לפני כחודש -. אני בדרך לעבודה.... הכביש הוא כביש עירוני, עיקול ארוך יחסית ללא שדה ראיה, שני נתיבים כל כיוון, קו הפרדה רצוף ביניהם ואין כניסה מהכיוון הנגדי לי (השער הישן לעיר אשר הכניסה ממנו אסורה). בתחילת העיקול בחלק שכלל אין שדה ראיה, מהירות 50 קמ''ש בערך אני מבחין ברכב חונה בנתיב השני ורכב (טויוטה היילאקס) אשר עבר לנתיב שלי (באין כניסה ובקו הפרדה רצוף) בשביל לעקוף אותו, הבחנתי בזה מאוחר מדי וכבר לא היה מה לעשות או לאן להתחמק פשוט לחיצה חזקה על הבלמים, נעילת גלגלים ואופה אני נכנס לו בצד (התחיל לחזור לנתיב שלו כנראה אחרי שהבחין בי). הרכב שלו התהפך ונשכב…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תשובה: http://www.shoutfile.com/v/qmDKEgGP/A_Nice_Collection_of_Bad_Drivers
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
"מומנטום" אחחח הטורבו נראית סבבה בצבע שחור...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.eatliver.com/bmw-audi-subaru-bentley/
הודעה אחרונה מאת YAIROS,