רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
השאלה שלי היא כזאת : - אבא שלי בעל רכב מהעבודה שרשום על שם הבוס שלו , על הרכב ישנו רק ביטוח צד ג'. אם שוטר עוצר אותי נוהג על רכב זה ,מה ההשלכות ? נ.ב חיפשתי בפורום לגבי הנושא ולא מצאתי את התשובה במדויק.
הודעה אחרונה מאת TalMetro, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
היום קיבלתי בדואר דו"ח על מהירות , אך לא ברור לי כלום , העבירה בוצעה בדצמבר/2007 , ורק היום הגיע אלי הדו"ח , וכתוב שנסעתי 140 קמ"ש בכביש שמותר בו לנהוג 110 . השאלה היותר מעניינת אותי , איך אני אמור לדעת באיזה כביש בוצעה העבירה ?? לא כתוב בדו"ח ואני חייב לברר את זה 2. מה אפשר לעשון בנידון(לפני שאני רץ לשלם) מה האופציות ? כדאי לקחת עו"ד ?
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא משהו קטלני, אבל בכל זאת. נסעתי בכביש ומולי היה רמזור, לפני הרמזור הייתי בטוח שעלי לפנות שמאלה ברמזור עצמו, אז אותתי שמאלה ועברתי לנתיב השמאלי והתחלתי להאט, בו זמנית חבר אומר לי שעליי להמשיך פה ישר ואחר כך לפנות שמאלה. כיביתי את האיתות (כ100 מטר לפני הפנייה עצמה), עמדתי בנתיב שהוא גם שמאלה וגם ישר, אז הסתכלתי במראה הימנית והאחורית וראיתי רכב שנע דיי מהר, ולא מאותת נוסע בנתיב מימיני, אז התחלתי להאיץ וליסוע ישר, ואז האוטו שראיתי מאחורי החליט שהוא פונה שמאלה במהירות 50 קמ"ש אם לא יותר בלי לאותת והכי חמור שהוא החליט שהוא פונה מנתיב שהנסיעה בו מותרת רק ישר, ואז יוצא שאני מתנגש לו בדלת השמאלית עם הצד הקידמי ימני של הרכב שלי. שנינו עוצרים בצד, מהרכב עם ניפוחים מפה ועד להוד…
הודעה אחרונה מאת Haunted, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח. לפני כיומיים חיפשתי באתר אינטרנט בחו"ל מכוניות למכירה (קלאסיקות וחדשות) ונתקלתי ברכב שנקרא "רנו ספיידר". ברצוני לדעת מעט יותר על הרכב- איזה מנועים,יובא או לא ארצה וכל פיסת מידע שאתם יודעים. חיפשתי מידע על הרכב פה בפורום,בגוגל וגם בויקיפדיה ולא מצאתי שום מידע על הרכב הנ"ל. תודה לכולם וחג שמח. תמונה של הרכב.
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
באיזה חודש אמורות המאזדה 3 החדשות [2009] להגיע לארץ ושמעתי שמשנים להן צורה זה נכון ?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
טויוטה קורולה - כתבה 1 2
מאת IGORRR- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום. הבנתי שהייתה כתבת "ענק" על טיוטה קורולה השבוע באחד העיתונים המובילים. האם מישהו יכול להעלות את הכתבה לפה? אני אשמח! תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
חבר קנה באגי משילדת חיפושית מקוצרת עם מנוע סובארו, כלוב היתהפכות, פנסים והכל. אין מה להגיד טסה על כל שטח כולל דיונות חול ים ושטח סילעי. עכשיו, יש לי בעיה. אני חולה על באגי וכל השטויות בסיגנון. אם שוטר תופס אותי נוהג על באגי לפי החוק מה העונש שאני אמור לקבל? נהג חדש בן 18 וקצת. מה העונש בשטח ומה העונש בכביש? ואני מבקש מכל מי שרוצה להטיף, אל תתחילו. ברוך ה' יש לי אבא ואמא והם עושים את שלהם. אני לא מסכן אנשים חוץ מעצמי אז לא בא לי להיכנס לויכוחים. גדולים וחכמים ממני בונים באגי בסגנון הזה וזה בטיחותי ברמה מסויימת. וככה על הדרך מישהו מכיר מדריך בעברית (אם אין אז באנגלית) איך לבנות באגי מחיפושית לבד? בתודה עומר.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
מזל טוב ל- אלעד ס ו -Tzvika-Pick מהיום חייהם השתנו והם מנהלים ב CF. שלא תדעו צער.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, אני מחפש השוואות שנערכו לרכבי השטח של מותגי היוקרה. ראיתי אין ספור השוואות בנושא, אבל מרפי כמו מרפי, כשאני צריך אותן אני לא מצליח למצוא אותן. בעיקר ראיתי אותן במגזינים, שכבר אין לי. אשמח לקבל קישורים להשוואות מקצועיות בנושא. מדובר בעיקר על הרכבים: Q7, ML, X5(6?), Touareg ושאר הכבישטח שבאותה רמה. גם דעתכם האישית תתקבל בברכה תודה, גיל.
הודעה אחרונה מאת gil, -
- 1 תגובות
- 965 צפיות
קרה ועשיתי תאונה, איזה פרטים אני לוקח מהנהג השני? עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
תמונות שצילמתי שהייתי שם בטקס סוף קורס מכי"ם של אח שלי שבמקרה נפל על אותו זמן תהנו
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש גלגלי מגנזיום יד שניה, ואני צריך את המידה לאיביזה CLX 94, ואם אפשר גם את מה שאני צריך לדעת לפני שאני קונה. ואם מישהו מוכר משהו שיתאים, אני גם ישמח להצעות... תודה!!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חבר'ה, מה נשמע? אולי למישהו יש מושג מה גודל הגלגל - סיאט איביזה 2005 (1.4 Referance). כמה אינץ? או איפה אפשר לבדוק את זה? תודה! רן.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
השאלה בכותרת. תודה.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://police.gov.il/sherut_umeyda/mniat_pshia_ubitichut/01cbd_mniat.asp תיהנו!
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה להבין סיפרו לי שאם נגיד אני נוהג על אוטו של חבר ומישטרה עוצרת אותי ומבקשת ביטוח אני צריך רק להראות להם ביטוח על הרכב לא ביטוח על עצמי אז זה אומר שאני יכול לנהוג על איזה רכב שבא לי העיקר שיהיה לו ביטוח על האוטו עצמו בלי קשר אליי?
הודעה אחרונה מאת mikispike, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לצערי הרב, אני לא יכול להמשיך את לימודי מהנדס הרכב באנגליה בעקבות החרם הקיים על הישראלים. לא רוצה להכנס לגבי איך למה ואיזה מכללות, אבל כרגע זה המצב. לכן אני נאלץ להעתיק את המשך הלימודים לארה"ב. חיפשתי ונברתי באינטרנט, באנגליה זה נקרא AUTOMOTIVE ENGINEERING, יש לזה תואר ראשון ושני כמה שלא חיפשתי, לא מצאתי בארה"ב תואר ראשון בהנדסת רכב, אלא בהנדסת מכונות עם הסמכה לרכב, מה שאומר שאם אחזור לארץ עם זה, מהנדס רכב אני לא. יש פה מישהו שמכיר אוניברסיטאות? מכללות? שמלמדות תואר ראשון (BENG או BSC) בהנדסת רכב? ואם כן, איך קוראים לזה בארה"ב? ניסיתי VEHICLE, CAR ושאר החמוצים, אך לא מצאתי תשובה. אני יודע שבאוסטרליה יש, וכבר דיברתי איתם, אבל המרחק כל כך רחוק, ונשארו לי שנתי…
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 2 תגובות
- 791 צפיות
אני נוסע עוד חודש לאיטליה וצריך לסגור את ההזמנה היום. לפני שאני סוגר , אני רוצה להכין רשימה של אתרים בהם כדאי לבקר (ולפי זה להתאים את המסלול). מדובר בצפון איטליה (מילאנו למשל) - איפה כדאי לבקר? הכוונה- מפעלי רכב, מסלולי מרוץ, מוזיאונים וכו'. אשמח לשמוע המלצות ממי שמכיר. תודה
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום ביצעתי וקיבלתי רכב אחרי עבודת פחחות על תא המטען במהלכו היה עבודה עם מפתח הרכב, שבאתי לקחת את הרכב ניסיתי להניע והרכב כמובן לא הניע, בירור קצר הראה כי אין במפתח את שבב האימובלייזר, ושהוא כנראה נפל איפשהו במהלך העבודה. שיכפול שבב שכזה עולה לפחות 300 שקלים, על מי האשמה ? חוזר לשם שלישי הבא להשלמת העבודה, מקווה שלא יהיו ויכוחים סתם. למזלי בינתיים יש לי מפתח ספייר.
הודעה אחרונה מאת locus, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5 אלף צפיות
אישתי, שתיבדל לחיים ארוכים כבר לא מסתכלת לאחור מאז שיש לה חיישני רוורס. מסתבר שהנ"ל לא נותנים 100% כיסוי, ואת זה היא גילתה אחרי שהיא גרמה נזק לרכב של שכנה בחניה. כמובן שאני אפצה או אתקן לשכנה את הנזק. הרכב הניזוק הוא מאזדה לאנטיס כנראה שבעברה היתה בחברת ליסינג (לפי הפגושים הצבועים ברישול) והרכב עצמו די מוזנח. היצעתי לה פיצוי כספי אך היא מבקשת שאתקן את הנזק, ולעניות דעתי היא מצפה שאשלם עבור צביעת כל הפגוש מחדש למרות שמדובר בפגיעה נקודתית. מה לדעתכם עלי לעשות ומה שווי הנזק או הפיצוי שכדאי להציע לה?.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
BMW חוגגת 30 שנה למכונית העל היחידה שהיא ניסתה לייצר. ביננו ה-M1 היתה כשלון גדול אבל האם BMW , בעקבות ה R8 של אאודי , מפנטזים על רכב על חדש ? סרטון קצר על ההסטוריה של ה M1 ומספר תמונות. yoZH51eS3YM דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. מקור: סוכנות הידיעות של במוו.
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יצא לי לפני כמה שבועות לרדת לאיילון מהמחלף הצפוני של ת"א (קק"ל) וראיתי רמזור לא פעיל. חשבתי שזה אולי לפני שהיה כביש מהיר היתה צומת מרומזרת או משהו, בכל מקרה השבוע יצא לי לנסוע שם שוב והרמזור עבד, הוא מתחלף לירוק בלי כתום לפני, עוברים איזה 5 רכבים, ואז כתום ואדום. היה שם גם שלט, "כאן מתבצע ניסוי בינלאומי בבקרת כניסה לכביש מהיר" או משהו כזה. סתם רציתי לשאול מה הרעיון מאחורי זה, לפי איך שזה נראה זה לא יעזור כל כך לפקקים, גם אם הוא יהיה אדום להרבה זמן, הוא פשוט יעביר את הפקק למעלה וגם מי שלא רוצה לרדת לאיילון יתקע. ואם יעשו רמזור כזה בכל המחלפים, אולי איילון לא יהיה פקוק אבל כל העיר כן תהיה, ובסופו של דבר גם לא יהיה אפשר להיכנס לעיר ואז שוב איילון יהיה פקוק לא?
הודעה אחרונה מאת gil, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, הייתי מעוניין לדעת אם מתקיים בזמן הקרוב מירוץ רכבי ספורט ברחבי ארה"ב/אירופה בסגנון ה-GUMBALL 3000. הייתי מעוניין להרשם והלצטרף לדבר שכזה בתור נספח לצוות מסוים מבין רבים. עדיפות ברחבי ארה"ב. אשמח לקבע פרטים לגבי מירוצים כאלה או אפילו רק שמות של אירועים כאלה קרובים. תודה נדב
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
היום פורסם דו"ח רווח של "שנפ" בעיתון "דה-מארקר": עליית מחירי העופרת, מרכיב עיקרי של המצברים אותם מייצרת שנפ, עוזרת לה להציג דו"חות טובים לרבעון הראשון של 2008. הכנסות החברה צמחו ב-58% ל-42.9 מיליון שקל בניכוי מס קניה. הגידול מוסבר בהעלאת מחירי המצברים בעקבות עלייה דומה במחירי העופרת, אותה מגלגלת החברה על הלקוחות. http://markets.themarker.com//tmc/article.jhtml?ElementId=ns20080521_11 כלומר "שנפ" מיקרת את המחיר מעל מה שנדרש עקב עלית מחירי העופרת ודופקת אותנו. אני קורא להחרים את "שנפ" מובילת השוק. אם החרם יצליח אז בהמשך המתחרות הקטנות יותר יורידו גם הם מחירים. יהודה
הודעה אחרונה מאת dorki, -
אני עושה יבוא אישי מארהב,הזמנתי כבר את ה X6 אבל יש לי עוד אפשרות לבטל ולהזמין את הx5 חלק אומרים לי שהx6 פצצה של רכב וחלק אומרים לי שהוא ממש חסר פרופורציות ומי שיביא אותו יאכל מכה פה בארץ. מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום. אני כרגע בן 23 ועוד כמה חודשים יגיע לגיל 24 ובכך תשתה תעודת ביטוח שלי. אתמול חידשתי את תעודת ביטוח שלי לכך. חברת ביטוח 9 מיליון. ביטוח חובה 2199. ביטוח צד ג': ביטול שתתפות עצמית. ביטוח שמשות לרכב. שירותי גרירה. סכום:1400 שקל. כיצד בא לידי ביטוי שינוי עם שינוי הגיל כשגיע לגיל 24? בתוד מתן.
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
שימו לב לחוצפה שממשיכה ... רכבי הוגדר ל"אובדן להלכה" כמובן אחרי שעברתי איתו תאונת דרכים, מעט פרטים על הרכב: שנת 98 יד 3, 240K ק"מ ופגיעה קשה בצד הרכב ,כך שהגלגל האחורי התנתק ממקומו,שתי דלתות נכנסו לחלוטין ברכב,לגבי שאסי לא ידוע,אך אני מאמין שיש פגיעה קלה. לעניין,קיבלתי את הכסף שחברת הביטוח נתנה לי ,ברור מצאו מס סעיפים ולא קיבלתי סכום מספק. אתמול בבוקר(מס' חודשים לאחר התאונה),אחי בדרכו לעבודה,רואה רכב מוכר,מביט בהתבוננות,והפלא ופלא, אותו צבע אותו מספר ואפילו אותם מדבקות ששמתי על הרכב עדיין נשארו, האוטו עבר שיפוץ טוב ככל הנראה ,ועליו שלט למכירה. יד 2 + מס טלפון... ביקשתי מאחי שיתקשר סתם. הרכב ,לטענת המוכר(שאני מניח - סוחר) יד 2 כאמור, 130K ק"מ!!! ,ללא תאונ…
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, שאלתי היא כזו, האם בגולף שנת 99-2004 היה גיר טיפטרוניק? ואם כן אז בכל רמות הגימור? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת fish, -
פסי רכבת 2 1 2
מאת ag16- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב חברה יש לי שאלה לגבי חצייה של פסי רכבת בזמן/לאחר שהאורות האדומים החלו להבהב. לא הצלחתי למצוא תשובה בשרשורו של Too-Fast vbmenu_register("postmenu_1268929", true); לפני זמן מה נסעתי מצמת חפר (כביש 4) לכיוון כפר ויטקין נסעתי אחרי טור של מס' מכוניות, ובזמן שחציתי את מסילת הרכבת ראיתי לפתע שהשומר קופץ ומצלם את הרכב שלפני, ולאחר מכן גם אותי (בפאלאפון). רק באותו זמן הבנתי שהאורות מהבהבים, ושאני לא ראיתי אותם. לאחר שעברתי אותו המחסום החל לרדת למשהו יש מושג מהו החוק לגבי מצב כזה? האם אני אשם? ואם כן מה הם העונשים לפי חוק?
הודעה אחרונה מאת lolin1, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
זה המקל: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3551200,00.html וזה הגזר (או אולי נגזרתו של המקל ): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3551942,00.html .
הודעה אחרונה מאת ברווז,
-
מי מחובר 12 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 840 אורחים (הצג רשימה מלאה)