רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני עובד על טבלת השוואה מקיפה של צריכת דלק למכוניות. אני בודק גם נתוני יצרן וגם נתונים בפועל. מה מידת הצורך/התעניינות בטבלה זו? כמה הייתם מוכנים לשלם עבורה? [תודה, גיל
הודעה אחרונה מאת mazoz3, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קרה לי אתמול מקרה מצער. עברתי עם האוטו על איזה אבן או משהו כזה ובקיצור זה פתח את כל הקרטר שמן. הכל טוב ויפה, והגרר הביא רכב חילופי ולקח את הרכב ה"שבור". החברה היא HERTZ. יש לציין שהגרר הגיע יחסית מהר והשירות היה אדיב ונחמד. אותו הדבר קרה לי עם רכב בליסינג בחברת ניו קופל. רק ששם הם החזירו לנו את הרכב תוקן ומסודר אחרי כמה ימים ללא תשלום. בהרץ אומרים שאני צריך לשלם השתתפות עצמית. השאלה שלי היא, למה הרץ דורשים על אותו הדבר משהו כמו 1000 שקל (ע"פ הנציג שדיברתי איתו) לעומת ניו קופל שלא דרשו שקל על סיפור שהוא זהה לחלוטין? האם יש משהו לעשות בנידון? תודה מראש! עידן
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה לשתף אתכם באחד הדברים המוזרים שראיתי. היום בסביבות השעה 4 אני נוסע באוטובוס לכוון ראשון לציון. האוטובוס נעצר ברמזור לפני התחנה הישנה (מי שיודע אחרי הרמזור בונים 2 בניינים גבוהים ובזמן האחרון יש שם קצת לחץ). מהחלון אני רואה שבנתיב השמאלי כמעט במקביל לאוטובוס שבו אני נמצא עומד אוטובוס נוסף ומאחוריו בחורה בסקסו כסופה (אוטומטית. אפילו ראיתי את הידית מהחלון). כשהתנועה מתחילה לזוז מעט מחליטה הבחורה לפתע לעבור לנתיב הכי שמאלי המיועד לפונים שמאלה באותו צומת. היא זורקת מבט מהיר מאחורי כתף שמאל לראות שאין רכבים, שוברת הגה שמאלה, קולטת שהאוטובוס מולה הספיק לעצור שוב, נותנת גז ומגלחת את כל הפינה הימנית בפרונט של הסקסו המסכנה תוך רעש חזק של חיכוך בפגוש מתכת של אוטובוס. לאוט…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קראתי היום את המאמר הבא מהאתר Y-net: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3123886,00.html כותב שם הלל פוסק את הדבר הבא: "ויורדים: כאשר אתם נוהגים בירידה, השאירו את תיבת ההילוכים בהילוך (גם באוטומטי וגם בידני). במנועים מודרניים, המנוע אינו צורך כך דלק. העברת התיבה להילוך סרק ("ניוטרל") בירידה לא רק מסוכנת בטיחותית, אלא גם תדרוש מהמנוע לצרוך דלק כדי לא לכבות. במקום לחסוך, תבזבזו הרבה יותר." נשמע לי מוזר, אני תמיד חשבתי שאם מעבירים את הרכב בזמן ירידה לניוטרל אז הוא יצרוך פחות דלק היות והוא יהיה בסלד סרק. מבלי להתייחס להיבט הבטיחותי כן או לא. יש מישהו שיכול להסביר אם הכותב צודק ומדוע (או לסרוגין האם הוא באמת טועה)?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 646 צפיות
היום זה קורה לי, אחרי יותר משנה עם הרכב הזה, מ17/03/07 אני והאוטו עברנו תהפוכות רבות: עשיתי טיפול 10,000 לבד, החלפתי אטמי ראש מנוע לבד, וכיוונים שונים עשיתי על הרכב, אני הולך להעביר בעלות ומקבל עליה 3000 שקל. אני לא אחד כזה שמאמין לאהבה ממבט ראשון אבל היא גרמה לכך שהיא הראשונה שלי שהתאהבתי בה. אומנם לא אהבה הראשונה שרציתי אבל אחת מן האהבות הראשונות שלי. זאת אומנם לא קלישאה אבל זה נכון. שהרכב הראשון של כל גבר היא בעצם מכונית החלומות הראשונה שלו לכל החיים, אפילו אם היא גרמה לו לעבוד יום וליל על מנת שהיא תוכל לרוץ כמו שדה. אז בעצם איזה אוטו היה לי?: Skoda pick-up 1.3 1993 האוטו הזה הגיע אלי בתור גרוטאה מהלכת אפילו לא מהלכת אלא צולעת. הרכב עבר אצלי "סדנה" של שיפוצים, א…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 1 תגובות
- 973 צפיות
שלום לכולם, אתר הרכב של וואלה מתרחב וברגעים אלה ממש אנו מחפשים כתב רכב נוסף שיצטרף אל המערכת. כן, למשרה הכי מגניבה בעולם. מדובר במשרה מלאה. *ההודעה נכתבה בלשון זכר, אך מופנית גם אל נשים. הדרישות: היכרות עם עולם הרכב, בארץ ובחו"ל - יתרון ידע טכני ברמה טובה כושר התנסחות בכתב - חובה ניסיון נהיגה שפות - אנגלית ברמה גבוהה - חובה, שפות נוספות, יתרון אדם אחראי ורציני רצוי, מגורים במרכז הארץ (מטעמי נוחות) המתאימים והמעוניינים מוזמנים לשלוח אלי קורות חיים למייל [email protected] תודה קובי ליאני עורך וואלה! רכב
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
הוראת נוהל זו מבטלת את הוראות הנוהל הקודמות ועל בוחני הרכב במכוני הרישוי לפעול על פיה כפי שיפורט בהמשך. תקנה 322(ו') לא יורכב ברכב ששנת יצורו: (1)עד 2005 - צמיג המוגבל למהירות פחותה מהמהירות המרבית המתוכננת של הרכב ובלבד שבמונית, ברכב נוסעים פרטי וברכב פרטי דו-שימושי יכול שיורכב צמיג בדרגת מהירות "S". (2)2006 ואילך - צמיג שתכנן יצרנו ללחץ אויר, לכושר העמסה ולמהירות הפחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב. מקורות לקבלת מידע לקבלת מידע לעניין צמיגים המותרים להתקנה ברכב, יש להשתמש ב-AutoData שבו רשום גודל הצמיגים המותרים בכלי רכב בציון סוג הרכב, דגם הרכב ושנת היצור של הרכב, כאשר יש להקפיד ולוודא מעבר לכל ספק כי הנתונים הרשומים מתאימים ליעוד הרכב(פרטי, מסחרי) באין נתו…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם , לפני כמספר חודשים בערך , חניתי בחניון של בנק הפועלים בעיר , יצאתי להוציא כסף ובדרכי חזרה לאוטו הבחנתי במאזדה ירוקה שעושה רוורס , הייתה לי הרגשה שהנה - היא הולכת לדפוק לי את הרכב . צעדתי לכיון האוטו וחששותי התאמתו - כמובן שביקשתי פרטים אבל בגלל שזו "התאונה" הראשונה שלי לא לקחתי יותר מדי פרטים חוץ ממספר הרכב , שם מלא של הנהגת , כתובת הנהגת ומספר רישיון הנהיגה שלה . כמובן שצילמתי את הרכב שלי ושלה ב-2 תמונות נפרדות . את שאר הפרטים לא לקחתי לא רק בגלל שזה היה מקרה ראשון , אלא בגלל שחשתי מאויים בגלל החבר המסומם שלה , שהתנהג מוזר והלך לאוטו וחזר ונראה שרצה לדקור אותי . מאז הפגיעה הוצאתי את הכנף שנכנסה פנימה החוצה , אבל הפגיעה קיימת וההוצאה החוצה היא…
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם! ראיתי סרטון ביוטוב, יש שם פג'ו 306 שהפנסים שלה מהבהבים (לפי המוזיקה ניראה לי או שלא) כיצד עושים זאת? זאת מערכת כלשהי איכן ניתן לקנות זאת? http://www.youtube.com/watch?v=G66EqmywO4g&feature=related
הודעה אחרונה מאת _קופיקו_, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מתלבט בין אופנועי ה- 125 של הונדה ( שלמיטב הבנתי הם לא רק נראים טוב אלא גם נותנים ביצועים ) לבין אופנועי ה- 125 של סוזוקי ( כנ"ל ולכן ההתלבטות ) . מי שמכיר את סוגי האופנועים או מי שיכול לתת לי כל פרט שהוא על הונדה או סוזוקי בשביל שאני יוכל להחליט יעזור לי מאוד. שמעתי שזה המקום המתאים אז אל תאכזבו אותי !!
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה עוד צריך לשלם כשהרכב מגיע לארץ כמובן מכס ומה עוד ? רישוי? אשמח לעזרה כמובן אם יש מישהו שעשה זאת בעצמו עדיף תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tamir h, -
- 2 תגובות
- 862 צפיות
דגם טרנד / טרנד-X? האם הם קיימים במלאי? תודה
הודעה אחרונה מאת asheryo, -
- 0 תגובות
- 724 צפיות
Audi A5 Cabriolet Scooped Totally Unmasked
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 2 תגובות
- 779 צפיות
ערב טוב לכולם. אני יודע שהשאלה הבאה יכולה להישמע קצת מצחיקה לחלק ממכם אז מצטער. השאלה היא בחיפוש ראיתי שיש פג'ו 306 1.6 16 שסתומים עם 110 כ"ס וישנה פג'ו עם 90. יש לי פג'ו 306 1.6 ידנית שנת 97 איך אני יודע כמה כ"ס יש לה? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת StreeT4life, -
שלום לכולם אתמול במגזין ממון פרסמו כתבה ונסיעת מבחן על הניסאן סקייליין GTR החדשה. בכל מקרה, אני אגיע לשורה התחתונה - ייתכן וקרסו יתחילו יבוא סדיר של הרכב. המחיר? החל מ800 אלף ש"! אם הרכב יגיע ארצה, זה יהיה הרכב הכי מהיר ביבוא סדיר בישראל (כ3.5 שניות ל100) ניב
הודעה אחרונה מאת TShavit, -
- 5 תגובות
- 976 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3553633,00.html
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מדובר במאזדה לנטיס שנת 99 שקיבלה תאונה מאחור, הנזק תוקן, איך ניתן להעריך את הנזק הערכי שנגרם לרכב ? המוסך אומר כי הנזק לערך הרכב מינורי. בתאונה התעקם בית הגלגל הרזרבי הפגוש האחורי נכנס עמוק יחסית פנימה ודלת תא המטען כולל הסף גם כן נכנסו. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, לרגל יום הולדתי החלטתי לקחת קורס נהיגה מתקדמת, בתור אחד שקצת מתעניין במכוניות יש הרבה דברים שלא זרים לי כמו ישיבה נכונה, כוחות הפועלים על רכב, תת היגוי והיגוי יתר, קווי פניה נכונים, הפניה נכונה של ההגה, APEX קראתי מספר ספרים בנושא ובנוסף התאמנתי קצת עם סימולטור מרוצים LFS + הגה פייד-בק ששיפר את השליטה שלי ברכב רבות. מה שאני רוצה בעצם מהקורס זה להתנסות בשליטה ברכב מעבר לדברים שאנחנו מבצעים יום יום ויותר נכון במצבי החלקה התחמקות ממכשול ובלימות חירום כי בחיי היום יום לא אנסה דבר כזה על כביש ציבורי אני מאמין שאני נהג טוב בכל זאת - הוצאתי את הרכב שלי מהחלקה של הזנב במהירות של 80 קמ"ש על כביש רטוב בעיקול אבל הייתי רוצה להיות יותר מיומן במצבים האלה.…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי חבר'ה! לאחרונה (לפני 10 חודש ויותר) קיבלתי לביתי את הטופס לחידוש הרישיון. אני יודע שיש לי זמן מוגבל לבצע את הרענון, אך מה לעשות אני בצבא ויוצא חמשושים ואין לי כל כך זמן לבצע את הרענון הזה בזמני החופשי, יש אפשרות לדחות את זה במספר חודשים? אולי מישהו מכיר דרך מסויימת לבצע את זה דרך הצבא? תודה.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אני צריך להחליף ציריה בפזיו 205 ואמרו לי זה החנות רק שאנני ידעה כתובת שלו תודה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם! אתמול ידידה שלי נתפסה על ידי ניידת בכביש 443 לכיוון ירושלים על 140. המשפט בספטמבר. נראה לי שהיא הודתה שנסעה מהר, אך לא אמרה מהירות מפורשת. בכל מקרה, אני רוצה למצוא לה עו"ד שיוציא אותה במינימום נזק. אם יש למישהו המלצה, אשמח לשמוע – במיוחד על בסיס ניסיון אישי. עדיפות לאחד באיזור ירושלים-מודיעין, אך אם יש מישהו מצויין באיזור אחר, זה גם יהיה בסדר. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת itay24, -
לפני זמן קצר משהו נכנס ברכב משפחתי של נכה וברח. כתוצאה מעוצמת המכה הרכב עף ובגלגל קדמי עלה למדרכה. על הכביש מצאנו שברים של פנס ראשי של אותה מכונית. בתמונה הקטנה רשום משהו בסגנון 1 E4 1400 ובתמונה הגדולה רשום: STANLEY U15 אם משהו יכול לעזור לאיזה רכב היה יכול להיות שייך פנס ששבריו על הכביש?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
האם יש בעיה של חוקיות לצבוע רכב ב-2 צבעים ?
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 9 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום ערב טוב וחג שמח! האם הניסן הזו לא משווקת בארץ? נכנסתי לאתר של ניסן ישראל ולא מצאתי את הרכב המדובר ברשימת הדגמים. האם הניסנים שיש לנו בארץ הם יבוא אישי?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
צילום מתוך הרכב, צריך ווליום ... GOD DAMN IT TIM http://www.youtube.com/watch?v=gQLM-K9TwWM&eurl=http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1016460 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת NMP, -
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. לא מזמן עשיתי קורס נהיגה נכונה , כחלק מהמחויבות לעשות את זה אחרי 3 שנים עם רישיון ומעל גיל 21. כאשר הגעתי לקורס צילמו אותי בקבלה, אני מניח שהתמונה זה כדי לחדש לי את התמונה לפורמט החדש של הרישיון. השאלה שלי היא כזאת: נכון לעכשיו התוקף של הרשיון שלי זה עד 2010 . אני עוד כחודש טס לחול. וע"פי מה שהבנתי הרישיון החדש הוא כזה שכן תקף בחול (ארה"ב במקרה הזה). האם אני יכול איך שהוא לבקש ממשרד הרישוי שישלחו לי את הרישיון החדש? והאם זה כרוך בתשלום נוסף של רישיון? תודה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אני בטוח שידברו על זה לפני כן אבל לא מצאתי שום דבר בחיפוש... יש מלא דברים דומים אבל לא מה שאני צריך. המקרה הוא כזה: לאבא שלי יש סובארו אימפרזה 02, הוא עשה ביטוח צד ג' ומקיף. אני נהג צעיר וחדש, הביטוח שהוא עשה מכסה גם אותי כשאני נוהג? או שאני צריך לעשות ביטוח צד ג' ומקיף גם עלי? תודה, רונן
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בזה הרגע חזרתי מנסיעה מסלול הנסיעה היה מגעש לכיון חולון(איילון דרום) קצת לפני מחלף ההלכה טוב אני נוסע להנאתי בנתיב האחד לפני השמאלי ,מהירות של 110 קמ'ש+- תנועה דלילה וזורמת פתאום אבא שלי קולט ממרחק של כ 150-200 מטר +- אופני רכיבה זרוקות ככה באמצע הכביש אני מתוך אינסטינקט זריז האטתי מהר תוך כדי מבט במראות וסטיתי לנתיב השמאלי(נפל לי הלב לתחתונים ) השאלה שלי היא כזאת: למי זה יכול לקרות,האם האופניים היו קשורות לרכב ותוך כדי נסיעה הם השתחררו? אם האופניים נפלו מרכב כלשהו למה הנהג לא שם לב למה אף אחד לא יכל להזיז את המפגע הזה מהכביש יש עוד מישהו שנתקל בזה היום
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3 אלף צפיות
פיאט משפרת משמעותית את האבזור בגרנדה פונטו; בנוסף לאבזור הרגיל הרכב ישווק עם מערכת בקרת יציבות ESP, מערכת HILL HOLDER למניעת דרדור בעלייה ועם מערכת מקורית נשלטת מההגה תומכת פורמט MP3. המחיר ישאר זהה: 98,990 ש"ח למנוע 1.4 עם תיבת הילוכים רובוטית. להמשך הכתבה היכנסו לאתר הבא: http://www.wheel.co.il/9/section.aspx/364
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
השאלה שלי היא כזאת : - אבא שלי בעל רכב מהעבודה שרשום על שם הבוס שלו , על הרכב ישנו רק ביטוח צד ג'. אם שוטר עוצר אותי נוהג על רכב זה ,מה ההשלכות ? נ.ב חיפשתי בפורום לגבי הנושא ולא מצאתי את התשובה במדויק.
הודעה אחרונה מאת TalMetro,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 544 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- laviil
- natco
- desertdriver
- flytomars
- SlowRide
- stx
- BassDriver
- yoav911gt2
- thebaron
- ESTK
- osheri
- sperial