רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
שלום רב שמי טימור ואני חדש בפורום. לא מזמן קניתי סוזוקי בלנו 98 אחרי בדיקה. בבדיקה יצא שמערכת הפליטה תקינה. לאחר שבועיים ניגשתי לטסט ולא עברתי בגלל זהום אוויר. ניגשתי למכון המטפל בקרבורטורים והזרקות וישר הבחור קבע כי יש לנקות את המערכת!!! לאחר הניקוי חיבר למכשיר ואין הבדל!!! לאחר בדיקה נוספת התברר כי אין לרכב ממיר קטליטי!! אלא דוד דמוי ממיר. חזרתי למכון בדיקה ודרשתי מהם שיתקינו לי ממיר אבל הוא סירב ואמר שיש ברכב ממיר. מה לעשות?. המליצו לי לתבוע את מכון הבדיקה ולקבל מהם את הכסף עבור ממיר חדש. מחכה לתגובתכם.!!
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
שאלת זיהוי רכב
מאת T-Roy- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת מהי המכונית הזאת ^ (בפינה הימנית למטה) תודה מראש לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה, עכשיו שמתי לב שלB3, הידועה לשמצה בגלל כמה דברים, אך גם בעיקר בגלל תא המטען הקטן שלה, יש כ300 ליטרים בת"מ. נכון, לא הרבה בכלל אבל לפחות משהו, ולאחר "בדיקה מעמיקה" ראיתי שלסיטרואן C4, שאנשים לא ממש מתלוננים עליה, יש תא מטען 320 ליטר, מעט יותר גדול מהB3, ואפילו תגובה אחת לא ראיתי עליה שמדברת על ת"מ של הC4. כנ"ל המאזדה 3 האצ'בק, 300 ליטר ס"כ, בדיוק כמו הסובארו, לא מדברים עליה יותר מדי והפוקוס 5 דלתות, המכונית הכל כך אהובה בארץ וגם הנדירה כל כך, רק 285 ליטר ! רנו מגאן 5 דלתות, 330 ליטר, אז נוכל לשים עוד תיק בית ספר, לא כזה משמעותי.. ועכשיו לשאלה: האם זה בגלל עיתונאי טיפש שבהתחלה התלונן על התא מטען של הB3 ללא סיבה והישראלי המזיע הממוצע רץ לעדר וזה התגלגל ? או …
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
-
חבר (שיש לו אוטו של חברת ליסינג) סיפר לי שחברת הליסינג בחברה בו הוא עובד הזמינו אלפי מכוניות ידניות כולל מאזדה ופורד בגלל מחירי הדלק . האם יש שינוי מגמה בשוק חברות הליסינג מאוטומט לידני ?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום עברתי מכיוון רחובות ליבנה, למי שיודע אז יש פס רכבת בין לבין.. (איפה שכפר גבירול) בקיצור הגעתי לפסי רכבת עצרתי, האורות היבהבו.. ואז מאחורי בא רכב במהירות, מהלחץ שהוא יכנס בי מאחורה נתתי גז ועברתי כשהאורות מהבהבים, והמחסום מתחיל לרדת כלומר כבר עברתי את המחסון שהוא התחיל לרדת, אבל ראיתי את המחסום של הצד השני יורד.. כאשר כבר חציתי את הפסי רכבת.. השאלה שלי היא: האם יש אפשרות שמצלמה צילמה אותי (כשחזרתי מחזרה מאותו כביש, לא ראיתי מצלמות או משהו שיכול להראות כמצלמה, מה גם שבונים שם גשר ובכלל כל הכביש שם בשיפוצים) אני יודע שהייתי צריך להפעיל יותר שיקול דעת, אבל מה אתם חושבים, אני בלחץ כמובן מאיזו מצלמה שצילמה והדו"ח שאולי יגיע אח"כ. אשמח להרגעתם ולתשובתם. …
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לילה טוב לכולם! משהו שממש מעניין אותי הרבה זמן, יש חברות רכב גדולות שקונות חברות רכב גדולות פחות, סתם לדוגמא פולסוואגן שקנתה את סיאט איפשהו בשנות ה-90 (גם אם היא מחזיקה רק 51% מהחברה, זה אומר שסיאט שייכת לה). פולסוואגן זו חברה גרמנית סיאט זה חברה ספרדית מה שמעניין אותי זה ככה: -הייצור של סיאט נמצא בגרמניה או בספרד? -בייצור רכב חדש של סיאט, פולסוואגן לוקחת חלק בייצור? בתכנון? בבנייה? -מה סיאט נקראת כיום בעצם? חברה עצמאית או חברת בת של פולסוואגן? -אם הייצור של סיאט לא בגרמניה ולא בספרד בשביל חסכון בעלויות (נגיד בטורקיה), אז הרכב הוא בעצם טורקי? *למשל הונדה סיביק (2004+) חלקם מיוצרות בטורקיה, ממה נחותה הונדה הטורקית מהונדה האחרת המיוצרת ב____(אין לי מושג א…
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ניסאן קשקאי ‘טקנה‘ – מהדורה מאובזרת ומוגבלת תוצע החל מיוני מנכ"ל ניסאן ישראל אומר היום לאור הביקוש לקאשקי ניסאן תציע רמת איבזור יותר גבוה זאת אומרת ביגלל שהיום בשביל לרכוש את הקאשקי הלקוח ממתין כ3 חודשים עד לקבלת הרכב וביגלל המתנה ארוכה ניסאן מציע עוד רמת איבזור כדי "לשחרר את הלחץ" הרמת איבזור תכלול:עם 6 כריות אוויר, ESP, בקרת שיוט, בקרת אקלים, מערכת שמע ודיבורית בלוטות' הנשלטים מגלגל ההגה, ריפודי עור, חימום מושבים, חישוקי מגנזיום, מפתח חכם ועוד. הרמת איבזור תגיע רק ב2X4 ולא 4X4 והמחיר בהחלט "מכובד" כ175.000 שקל , כמעט 30,000 יקר מהקשקאי 2x4 הסטנדרטי וזול ב-20,000 שקל מגרסת ה-4x4. הנא הקישור http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=5016&Su…
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
זה בלוג של המפיק של טופגיר ובו הוא מספר על העונה החדשה שתצא בקרוב. בין השאר: 1. דמות חדשה שהיא קצת כמו הסטיג, אבל לא ממש, שבתקווה תעשה דברים מלהיבים להנאת כולם (כך בתרגום חופשי) 2. מרוץ חדש - ביפן. (לדעתי ניסאן GTR נגד... משהו יפני אחר) 3. יוצאים למלחמה מול גרסה גרמנית של טופגיר (משהו שקשור גם לסאבין שמידט) 4. אודי RS6 נגד גולש סקי מטורף 5. איוו X נגד אימפרזה STI 6. מאזדה FURAI ועוד...
הודעה אחרונה מאת Chiefos, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב באיזה 1500 שקל רק בשביל לפרק חלקים ולהרכיב וללמוד יותר על כול המערכת הרכב כדיי?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
טוב אז לאחר שלוש שנות קריעת תחת, אני הולך לסיים את התואר (טוב בעצם יש עוד מבחנים ו-2 סמינריונים לעבור, אבל אני מחשיב את זה כסוף). החלטנו אני וחברתי להתפנק בשבועיים בצרפת (איזור פרובנס והריבייריה הצרפתית) בתחילת ספטמבר. עכשיו לחלק שלכם: איפה מומלץ לשכור רכבים? הכוונה מבחינת המחירים והשירות. מומלץ להשכיר בארץ או כאשר מגיעים לשם? חשבתי על רכבים מעניינים אבל בכל המקומות שביררתי עד כה, טענו שאין להם רכבי רודסטר או ספורטיביות, רק רכבים בנאלים ומשעממים, אה כן, יש גם ג'יפים-אבל אני ממש לא בקטע. האם יש חברות השכרת רכב בצרפת שניתן להשכיר בהם רכבים מעניינים ומה העלות? בנתיים, חשבתי "להתפשר" ולשכור בימר סדרה 3, הבעייה שחברות ההשכרה רושמות שמדובר על רכב מרשימה ולא מתחייבות …
הודעה אחרונה מאת yair69, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 847 צפיות
השאלה המפורטת: עבירת תנועה שנעשתה לפני כחמשה עשר חודשים, הקנס שולם במועד לקראת תום 90 יום מהעבירה, וכעת שנה אחרי התשלום, הניקוד והעבירה עדיין לא מופיעים במחשבי משרד הרישוי. האם סביר להניח כי העבירה התמוססה "ונעלמה" בדרך, בין המשטרה למשרד התחבורה, כי בס"ה קרוב לשנה וחצי מאז הביצוע והתשלום ועדיין אין זכר לאירוע. או שמא, כך עובדת המערכת במדינתנו הכה מתוקנת, והעבירה על נקודותיה תעלה מהאוב, ותכה חלילה זמן כה רב לאחר ביצועה?
הודעה אחרונה מאת yarinc, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי חבר'ה! היום ירדתי לאוטו (סיוויק 2006) במטרה לסדר את הקודנית כי הדבץ דו צדדי שמדביק אותו לפלסטיקה באוטו נהרס, בהתחלה זה היה רק זה, מה לשם אמרתי יאללה נפרק שם את החוטים ונעשה סדר כי הבחור שהתקין את זה עשה שם קצת בלאגן. פתחתי את האזור שמתחת להגה באוטו, ופשוט פירקתי במשיכה קלה את החיבור שבין הקודנית למערכת של הקודנית עצמה, מפה לשם אמרתי יאללה, בוא נעשה ניסוי קטן, האם האוטו יניע ללא החיבור של הקודנית ה"משוכללת" והפלא ופלא האוטו הניע!!! לשמחתי גיליתי איך אני יכול לנטרל את הקודנית, אך מצד שני איך אנשים ללא ידע כלל וכלל באלק' יכולים לנתק לי את הקודנית ופשוט לסוע עם האוטו. יש לציין שהרכב הוא סיויק 2006 LS. מה שאומר שהאוטו לא בא עם שום מערכת אעזקה כל שהיא אל…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
כל הדגמים משנת 2007: מאזדה 3 סטנדרטית.1.6 סבוארו אימפרזה RX.1.5 פורד פוקוס סטנדרטית.1.6 סקודה אוקטביה סטנדרטית.1.6. פיג'ו 307 סטנדרטית. השאלה היא אם היה מדובר על נסיעה במסלול מרוצים איזו מכונית להערכתם תגיע במקום הראשון?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
כל אחד יכתוב איזה זוג מנחים הוא היה רוצה לראות ב"מופע המוטורי". לא חייב שיהיה למנחה ידע ברכבים אני אישית הייתי רוצה לראות את אייל פלד ונדב יעקובי.
הודעה אחרונה מאת ikkon8, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 91 תגובות
- 31.8 אלף צפיות
אני כבר שבועיים מחפש מאזדה 3 2005 מנוע 2.0 בצבע שחור, ואין אפילו אחת ! מה נסגר? זה צבע הכי מדהים לאוטו הזה, כסוף ולבן יש בערך מליון כאלה. למה אף אחד לא חדש לקנות שחור ולמכור לי אותו? מישהו מכיר מאזדה כזו שחורה למכירה? אני על סף יאוש.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 35 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מחיפוש מעמיק באינטרנט מצאתי המון נסיעות מבחן אך אף אחת מהן לא הייתה רצינית בכדי להבין איך הרכב הזה מתנהג. האם המוסטנג GT הזאת באמת ספורטיבית, או שזה כלי אמריקאי לשיוט מהיר מאוד ? אשמח לקבל נסיעת מבחן רצינית.. ואף חוות דעת של חברי הפורום (במידה ויש). בתודה מראש, אבי. נ.ב אני מדבר על מוסטנג מהדור החדש ביותר.
הודעה אחרונה מאת yarinc, -
- 2 תגובות
- 825 צפיות
שלום רב לכולם, אני בן 17, חדש פה באתר, מטורף על מכוניות ובעיקר רכבי שטח. לפני מס' חודשים קראתי ב"הגה בשטח" כתבה על "היחידה לנהיגה מבצעית". יחידה קרבית שמועברים בה קורסים לנהיגה על האמרים. אני מעוניין לשמוע עוד על היחידה הזאת, ומי שיש לו עוד פרטים לתת לי/אתרים להפנות אותי יעזור לי מאד! תודה!
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 731 צפיות
ראיתי מלא הודעות של אנשים אומרםי שהם קראו מאמרים על נושאים מסויימים בפורום . איפה אני יכול לימצאו את המאמרים האלה, כמו למשל צנרות פליטה דודים וכו'.. תודה רבה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
היי אני קצת לחוץ היה לי היום קטע מוזר, נסעתי באיזה שהו כביש דו סיטרי בין עירוני בלי הפרדה בנויה מהירות מותרת 80. מרחוק ראיתי רכב שהיה נראה לי כמו שוטר האטתי לאט לאט ואז שהגעתי אליו קרוב מסםיק מתברר שזה באמת שוטר. הוא האט ל60 קמש ואז הוציא יד מהחלון והורה לי לעצור בצד כשאני נוסע אחריו 60 קמש גם כן. (עצרתי) הוא ניגש אלי וביקש רק רישיון נהיגה. הבאתי לו והוא טען שצולמתי נוהג על מהירות של 136 קמש הוא הוציא איזה מסמך שהיה כתוב למעלה בירור/מעקב/משהו כזה טופס כמו טבלה כזו למלא בא פרטים של אנשים הוא העתיק חלק מהפרטים שלי מהרישיון ושאל מה הפלא שלי נתתי לו את המספר ואמרתי לו שאין מצב שזה אני ושלא עברתי 100 בכלל. בכל אופן מהירות כזו בכביש כזה זה אומר 56 קמש מעל המותר שזה …
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שבת שלום! היום נתקלתי בסיפור/בדיחה על המזגן הראשון שהומצא לרכב, ע"י האחים היהודיים כהן. http://www.snopes.com/humor/jokes/ford.asp באתר אחר פגשתי בסיפור דומה שנכתב כאמת. רציתי לשאול האם יש בזה מן האמת ואם לא מי המציא את המזגן הראשון לרכב?
הודעה אחרונה מאת מת"ח, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מאתר ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3557816,00.html ונדמה לי שאת הרעיון הזה כבר הזכרתי כאן באחד הנושאים. .
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
התמזל מזלי ועברתי ליד רחבת ההכנות לWRC בטורקיה השומר הנחמד לא חשב פעמיים (בניגוד למנטליות הרווחת בארץ) ונתן לי להיכנס ולצלם לכם כמה תמונות תקריב תהנו.!
הודעה אחרונה מאת KobiF, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום אבא שלי היום בבוקר נסע מכיון קניון חיפה לטירת הכרמל, בכביש קיימים שני נתיבי נסיעה, בגלל שהוא היה צריך לפנות שמאלה לטירת הכרמל הוא נסע בנתיב השמאלי, ניידת סיור של משטרת התנועה שהייתה כנראה צריכה למלא את דוח המכסות שלה עצרה אותו בצד ורשמה לו אזהרה, לפי השוטר נכתב שהוא עקב אחרי האוטו מצומת מת"מ ועד הפניה הצפונית לטירה תוך כדי שאבא שלי נוסע בנתיב השמאלי, ולאחר מספר מטרים הוא עצר אותו וכתב לו אזהרה שנרשמה המסוף המשטרה. תמצית דברי הנהג רשום : הנהג תירץ , התכוונתי לפנות שמאלה. עכשיו אני לא מבין פה מה בידיוק הייתה העבירה ואם אפשר לבטל את זה, אבא שלי נהג שומר חוק בלי דוחות ובלי כלום, רשום שאפשר לערער על האזהרה אבל במידה אם הערעור לא יתקבל יוצא דוח תנועה על אבא שלי…
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בגללו חבית נפט עלתה ב-10 דולר http://news.msn.co.il/news/StatePoliticalMilitary/Military/200806/20080607094618.htm הטיפשות שלו מרקיעה שחקים
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הבנתי שבנתניה יש מספר סוחרי רכב כאלה. מישהו מכיר אולי באיזור הצפון או שיש לו המלצה על מישהו? תודה
הודעה אחרונה מאת zx12r, -
שלום. רציתי לדעת מה כל כך מיוחד במיאטה האוטומטית (NB) ומדוע היא נמכרת הרבה מעל המחירון (לפעמים גם כ-30 אלף יותר!) מה יש בה? היא לא חזקה במיוחד ולא מהירה (11 שניות למאה), אמנם פתוחה + הנעה אחורית אך תאוצות כמו של משפחתית טיפוסית של ימינו. האם יש ברכב תכונות חריגות מכל רודסטר אחרת שמצדיקה לשלם כל כך הרבה בשביל רכב יחסית מיושן (לפחות 3 שנים על הכביש). סיפור אמיתי, מכיר בן דוד של חבר טוב ששילם בזמנו (לפני כשנה) 15 אלף ש"ח מעל המחירון בשביל אחת כזו (אוט'). אשמח אם מישהו יכול להסביר לי את התופעה. תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, קרוב משפחה שלי קנה מונדאו 07 (הדגם הקודם)(יכול ליהות שאני טועה וזה דגם 06..בכל אופן זו הצורה הישנה), למרבה הפלא אי אפשר למצוא איך נועלים את הדלתות מבפנים!!! חיפשנו על הדלתות בנפרד וגם כפתור נעילה מרכזית באיזור הנהג..אין! יש אפשרות שאי אפשר לנעול את דלתות הרכב כשאני נמצא בנסיעה??? תודה
שלום לכולם, קיבלתי ב15.6 דו"ח בכניסה לנתב"ג על דיבור בפלאפון וכאשר השוטר שאל אותי מה עשיתי הסברתי לו באורך פנים יפה שבסך הכול הרמתי את מכשיר המירס ועם המתפס ניסיתי ל"קבע" אותו בסוכך השמש.את השוטר כמובן לא עניין לשמוע את הסיפור שלי ואף כתב וציין:"ראיתי את הנהג מגיע מהכיכר מרחק של 30 מטרים (ולמיטב זכרוני של5 שנים שאני עובר שם כל יום יש מעל 50 מטרים מהמחסום עד לכיכר)וטלפון שחור צמוד לאוזנו (שוב היה פקק בכניסה לשדה בעקבות משאית גדולה אז מאוד מעניין איך הוא ראה אותי)והמשיך לדבר כשנעצר מולי. הסברתי והתחננתי ושוב פעם הסברתי גם לקצין אבל לא עניין אותם כי ברגע שהשוטר כנראה הבין שהוא הגיע לרמות מסויימות של השפלה שלו אז בכלל לא היה לו כיוון לוותר.בכל מקרה הוא טעה ובדו"ח רשם שעת …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, חזרתי עכשיו מריצה מפרכת (אחרי שנתיים שלא הזזתי ת'תחת) ואחרי הכניסה לחצר נשענתי על הקליאו של חברה שלי כדי לעשות מתיחות, כשלפתע הבחנתי בדבר מוזר! הכנפיים הקדמיות עשויות מפלסטיק! ממש רך כמו מרגרינה האם ככה זה במקור או שזה הוחלף\כוסת"ח לאחר תאונה?
הודעה אחרונה מאת Vectra, -
-
היום חזרתי מהנהיגת מרוצים באלפא היה אירוע מדהים הספקתי לנהוג על הבררה, אלפא GT וה159 Q4 כולם מדהימות! המהירות היתה מטורפת. כל אחד קיבל מדריך, און (המופע המוטורי) סידר שם את עיניינים. בקרוב אני יעלה סרטון של כמה הקפות שם.
הודעה אחרונה מאת RK,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 544 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- laviil
- natco
- desertdriver
- flytomars
- SlowRide
- stx
- BassDriver
- yoav911gt2
- thebaron
- ESTK
- osheri
- sperial