Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לקחת איזה חומר שגורם להזיות? או שזה טבעי ?

שתרגיש טוב, טעיתי, באירופה לא בארצות הברית לגבי הסמים אתה מוזמן להמשיך לעשן אני לא מתחיל.

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

[quote=RS;1725860

תיבה אוט' פשוט לא מרגשת אותי :|

למרות שזה נוח יותר...

אין לנו מחלוקת, כתבתי שמבחינה עניינית אין שום סיבה להעדיף תיבה ידנית על אוטו' מתקדמת.

מאידך, גם אני אחרי יותר משנה וחצי של גמילה מתיבה ידנית עדיין מתגעגע אליה (כשהכביש פתוח - בפקקים ממש לא).

פורסם

בניגוד למה שסבורים רבים, גם באירופה הביקוש לתיבות הילוכים אוטומטיות נמצא בקוו עלייה מתמיד, ואם בעבר רכשו רבים מהיצרנים את התיבות האוטומטיות מספקי חוץ, כיום רבים היצרנים שמפתחים בעצמם תיבות אוטומטיות.

לא תמיד צריך לראות ביצרנים האירופאיים אורים ותומים של עולם הרכב, והדוגמא הטובה ביותר היא מזגני אוויר שרק בשנים האחרונות ניכנסו כציוד תיקני במכוניות רבות, שלא לדבר על יצרנים כפורד ואופל שעד שנת 91' (!) לא הציעו מזגן מקורי באף מכונית שלהם.

תיבת ה DSG של פולקסווגן היא הוכחה מצויינת לכך שאפשר להגיע לתוצאות מצויינות גם ללא מצמד (אלא אם מישהו נהנה לדרוך 600 פעם ביום על המצמד..).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בניגוד למה שסבורים רבים, גם באירופה הביקוש לתיבות הילוכים אוטומטיות נמצא בקוו עלייה מתמיד, ואם בעבר רכשו רבים מהיצרנים את התיבות האוטומטיות מספקי חוץ, כיום רבים היצרנים שמפתחים בעצמם תיבות אוטומטיות.

תיבת ה DSG של פולקסווגן היא הוכחה מצויינת לכך שאפשר להגיע לתוצאות מצויינות גם ללא מצמד (אלא אם מישהו נהנה לדרוך 600 פעם ביום על המצמד..).

אכן, בתקופה האחרונה יש גידול ברכישת הרכבים האוט' באירופה.

וחן, לי אין שום בעיה לדרוך על הקלאץ' 600 פעם ביום - מעדיף את זה על DSG (שאין ספק שהיא מצויינת. אני לא מצליח להתחבר אליה, כמו לאוט' סטנדרטי) :-)

אני אישית אוהב את ה"עבודה" הזאת בנהיגה והיא מאוד חסרה בנהיגה באוט' סטנדרטי או DSG.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אכן כן עולה הביקוש לרכב בעל תיבת הילוכים אוטומטית, יוצא לי להסתובב די הרבה עם האופניים בשכונה (שוויץ) והרבה רכבים חדשים אוטומטיות, וגם המזגן מתחיל להיכנס, בתקופה הזאת זה גהנום לנסוע בלי מזגן, 34 מעלות, אין מאוורר בדירה אין מזגן,

ולא מספיק גם ברכב אין מזגן :-(

פורסם

כן, אני נהנה לדרוך 600 פעם ביום על המצמד.

טוב, זה לא 600, כי יש לי כל יום רבע שעה לכל כיוון, עם כביש פתוח למדי, אבל אני נהנה מהקואורדינציה של אוזן-יד-רגל.

ולא אכפת לי אם יוכיחו שתיבה אוטומטית תיתן תוצאה טובה יותר ב 0-100.

אמנם אני לא מכיר את ה DSG, אבל אני מכיר מצויין את ה G7 Tronic של מרצדס.

לא יודע, אבל היא לא גורמת לי לרצון להחליף הילוכים באופן ידני ובסופו של דבר היא תיבה אוטומטית לכל דבר ואני לא מרגיש בה יתרון לעומת תיבה מתוחכמת פחות, נניח זו של הפוקוס.

פורסם
לא תמיד צריך לראות ביצרנים האירופאיים אורים ותומים של עולם הרכב, והדוגמא הטובה ביותר היא מזגני אוויר שרק בשנים האחרונות ניכנסו כציוד תיקני במכוניות רבות, שלא לדבר על יצרנים כפורד ואופל שעד שנת 91' (!) לא הציעו מזגן מקורי באף מכונית שלהם.

לא ברור אם מה שעשית עדיין נופל בקטגוריה של "סלט", או שזה כבר "רסק". :-)

בין אם היצרנים האירופיים הם אורים ותומים או לא, מזגן במכונית הוא בוודאי לא הפרמטר.

כשעיקר לקוחותיך נמצאים ביבשת אירופה הגשומה והקרה, אין לך שום סיבה לכלול מזגן כציוד סטנדרטי.

הטענה הזו רק מתחזקת לאור שתי הדוגמאות שהבאת - פורד ואופל, שניהם יצרנים אמריקאים, שבוודאי מסוגלים לאתגר הטכני שבהתקנת מזגן.

לגבי הביקוש לתיבות הילוכים אוטומטיות, מדבריך משתמע כאילו האירופאים "מיישרים קו" עם האמריקאים ומתקינים אצלם תיבות שמשמשות את האמריקאים כבר שנים.

שוב, לא מדוייק.

בעוד שבאמריקה נהוג כבר עשרות שנים גיר אוטומטי רופס שתכליתו לספק שיוט רגוע, האירופאים מפתחים תיבות אוטומטיות ששמות דגש רב על שמירת היכולות הדינמיות של הרכב. למשל AL4/DP0 (פז'ו\רנו\סימנס) שנועלת ממיר מומנט כמעט בכל עת, ומורידה הילוכים בהאטה כדי לחקות גיר ידני, DSG של פולקסווגן שאין דבר וחצי דבר בינה לבין "תיבה אוטומטית" מארה"ב, מולטיטרוניק של אודי, גירים רובוטיים וכיוב'.

ככל שהנהג מתרחק ממטלת הנהיגה ולחלל שנוצר נכנסים מחשבים (ESP, ABS, מצערת אלקטרונית, הגה חשמלי וכיוב'), הגיוני שגם התיבה תטופל.

עדיין, שים לב שכל היצרנים האירופאים בלי יוצא מהכלל לא משתמשים בתיבות אוטומטיות "טיפשות" כפי שנהוג בארה"ב, ובהחלט לא ניתן לכנות את התהליך הזה כ"ישור קו" עם האמריקאים.

פורסם

אין כאן שום סלט.

דווקא הדוגמא של היצרנים האמריקאיים היא לא טובה, מאחר ורובם של היצרנים האמריקאיים מייצרים תיבות הילוכים מעולות ומהירות תגובה, דווקא.

ב.מ.וו (סידרה 3 הקודמת) וולבו (S 80 T6) עשו שימוש בתיבות של G.M שהיו עדיפות על אלו של Z.F.

ובקשר למזגנים - דרום גרמנייה או דרום צרפת בחודשים יולי - אוגוסט לא בדיוק נחשבים לאזורים קרירים, עם מעל 30 מעלות בימים רבים, כך שהיה תמיד צורך במזגנים במכוניות, והפיתוח הואץ ברגע שרוב המכוניות היפניות החלו להציע מזגנים כציוד תקני ברובם המוחלט של הדגמים מתוצרתם.

וכן, יש עלייה בביקוש לתיבות הילוכים אוטומטיות באירופה, בין אם הם "חכמות" ובין אם הם "טיפשות".

פורסם

מה אכפת לי מה כולם רוצים? לי אכפת רק מה אני רוצה ומה מתאים לי.

רוב הישראלים מעדיפים מאזדה אז זה הופך אותה לבחירה הנכונה ביותר עבורי?

אישית אני מרגיש יותר טוב עם גיר ידני (פרט לימים מסויימים שעקב מגבלה פיזית אני נאלץלקחת רכב אוטומטי) ומסתדר איתו מצויין גם בפקקים. פשוט לומדים את מהירות הפקק וזורמים במהירות קבועה (לרוב הילוך שני כמעט בלי גז).

כשיהיו תיבות אוטומטיות שמסוגלות לעבור בממוצע 250,000 ק"מ ללא התפגרות (ואני מדבר על ממוצע ולא על אקזמפלר אחד או שניים) שישודכו לרכב שאני אוהב ומרגיש טוב בו אני אקנה אוטומטית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אין כאן שום סלט.

דווקא הדוגמא של היצרנים האמריקאיים היא לא טובה, מאחר ורובם של היצרנים האמריקאיים מייצרים תיבות הילוכים מעולות ומהירות תגובה, דווקא.

ב.מ.וו (סידרה 3 הקודמת) וולבו (S 80 T6) עשו שימוש בתיבות של G.M שהיו עדיפות על אלו של Z.F.

ב.מ.וו השתמשו בתיבות של GM בגלל שהן זולות, לא בגלל שהן טובות יותר מה-ZF. ה-ZF מהירות וחזקות יותר אבל פשוט יקרות משמעותית. אגב, חלק מהתיבות של GM יוצרו בכלל בצרפת, ובכל מקרה ב.מ.וו היו אחראיות למערכת הניהול של התיבה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אמנם אני לא מכיר את ה DSG, אבל אני מכיר מצויין את ה G7 Tronic של מרצדס.

לא יודע, אבל היא לא גורמת לי לרצון להחליף הילוכים באופן ידני ובסופו של דבר היא תיבה אוטומטית לכל דבר ואני לא מרגיש בה יתרון לעומת תיבה מתוחכמת פחות, נניח זו של הפוקוס.

אני ממש לא מסכים איתך, לא ניתן להשוות תיבה אוטומטית עם 7 הילוכים, שתמיד - אבל תמיד יש לך יותר מהילוך אחד מתאים, לתיבה העלובה שבפוקוס.

גם ממיר המומנט שננעל נותן תחושה של מנוע בחיבור ישיר לגלגלים ולא חיבור דרך "מסטיק" כפי שזה בפוקוס.

ככל שהנהג מתרחק ממטלת הנהיגה ולחלל שנוצר נכנסים מחשבים (ESP, ABS, מצערת אלקטרונית, הגה חשמלי וכיוב'), הגיוני שגם התיבה תטופל.

ארנון, פעם הנהג נדרש לתפעל את מערכת קידום ההצתה של המנוע. מעניין שאף אחד בפורום לא טען שהורדת המטלה הזו פוגמת לו בחווית הנהיגה.

אני עדיין זוכר את הכתבות של עיתונאי הרכב, שירקו אש וגופרית על ההגאים המתוגברים. היום הגה הידראולי הפך לאביזר נפלא ביחס להגאים החשמליים שעליהם יוצא קיצפם של חובבי הרכב.

כן אני מסכים אתך, נראה שלא ניתן לעצור את הקדמה.

ה-ZF מהירות וחזקות יותר אבל פשוט יקרות משמעותית.

רוני, מבלי לסתור את הטענה שלך, אני אודה לך אם תרחיב מעט בעניין החוזק של התיבות ומחירן.

פשוט עוררת אצלי את הסקרנות.

פורסם

ב.מ.וו השתמשה בתיבות של G.M רק בדגמי ה 4 בוכנות של סידרה 3 הקודמת (E36).

באותה העת ZF ייצרה תיבות 4 הילוכים די אומללות שסירסו כהוגן כל מכונית שבהן היא הופיעה - פיג'ו 405 היא דוגמא מצויינת, ואפילו באלפא 164 3.0 היא הצליחה לחבל כראוי.

בדגמי ה 6 בוכנות ב.מ.וו השתמשה בתיבה של Z.F בעלת 5 הילוכים, שלשם שינוי תיפקדה כראוי.

• תוכן חדש...