רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
האם עדיין ניתן לנקוט בהליכים נגד הפוגע? התאונה הראה אתמול בשעות הבוקר, לא הייתה נוחכות שוטרים ולא אמבולנס. נכון לעכשיו אני סובל מכאבים בצוואר ובגב העליון.
הודעה אחרונה מאת DATURA, -
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, אני רוצה לקנות את המכשיר יום ראשון מאותו מוכר שכולם פה המליצו עליו בעבר. הוא מוכר את המכשיר בגירסא 3.864 כבר תקופה ארוכה, מישהו יודע אם יצאה כבר גירסא חדשה יותר או שצפויה לצאת אחת חדשה בקרוב? לא מצאתי תשובה באתר הרשמי של המכשיר. תודה, רונן
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אחרי כל הסיוט שעברנו, הייסורים הקשים שגרמו לנו ה"מומחים" והבחילות שהטבח יצר, האם צפוי לנו משהו שונה בפרק הסיום ? היו פרסומות על הפרק, אבל לא הספקתי לראות אותן, מה בדיוק "יבדקו" היום והאם שווה בכלל לפספס שעת שינה ?
הודעה אחרונה מאת mikee, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני בן 15.5 ואני מת כבר להוצי רישיון על טרקטורון, ויש לי מספר שאלות: -באיזה גיל בכלל אפשר להוצי על טרקטורון רישיון, ובמה זה כרוך,שמעתי שצריך לעשות את הרישיון על טרקטור וכל מיני דברים כאילו,אז בבקשה מי שיודע שיסביר לי את העניין] -מה דורש הטרקטורון לפי החוק,שמעתי מאנשים שאסור לינסוע בו בכביש, וצריך להתקין בו גשר התהפכות וכל מיניי דברים[גם בנושה הזה אני צריך מישהו שיעזור לי,ויבהיר לי נקודות חשבות] -כמה זמן לוכח להוצי את הרישיום, וכמובן כמה זה אמור לעלות בערך. אני חיפשתי ממש הרבה זמן בגוגול ולא הצלחתי לימצו מענה לשאלות, אז בבקשה ממי שיודע שיעזור!!! *** עריכה - בסוף משפט יש נקודה. לא ] ***
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברים. אולי בקרוב אני יהיה בעניין של העברת בעלות רכב. דואר בשביתה ולא נותן שירות של העברת בעלות. האם יש אפשרות להעביר את הבעלות במשרד הרישוי כמו שהיה פעם? לאחר קריאה באתר משרד הרישוי עדיין לא ברור לי הדבר. קראתי בלינק הזה: http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_52H/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_341/.ce/7_0_52Q/.p/5_0_4FS/.d/1?PC_7_0_52Q_subject=HE_RISHUI_INFO_14&actionType=browse#7_0_52Q תודה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 2 תגובות
- 881 צפיות
קיצר הנהג בן 21 יש לו רישיון מעל שנתיים הוא כבר לא נהג חדש אזור הדרום עכשו העניין הוא שאין לו חשבון בנק ולא כרטיס אשראי אבל לי יש פשוט אין לי מסגרת כי זה כרטיס אשארי דירקט מישהו מכיר חברת השכרות בלי מסגרת או פיקדון פשוט מספר כרטיס אשראי וזה....ולא של זה שנוהג.ובאזור הדרום תודה!
הודעה אחרונה מאת נופר225, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בן דודה שלי קיבל דוח על מהירות, התשלום הוא עד 3 חודשים מקבלת הדוח זמן קצר אחרי קבלת הדוח הוא כתב מכתב למשטרה בו הוא מבקש לבטל את רוע הגזירה על בסיס של מגוון תירוצים כמו סטודנט, לא עובד, אין לו הרשאות קודמות השאלה היא: אם הוא שלח מכתב ועוד לא קיבל תשובה אבל הגיע תאריך התשלום, האם הוא צריך לשלם בכל מקרה או שמרגע שליחת המכתב הוא פטור מתשלום עד לקבלת הודעה, לטוב או לרע הרבה תודה אני מקווה שהשאלה ברורה
הודעה אחרונה מאת Voland, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לדעת מה ההשלכות של נהיגה במהירות נמוכה יחסית, בעיר, תוך כדי העברת הילוכים תכופה להילוכים גבוהים, כדי לנסוע בסל"ד נמוך (גיר רגיל). אני לא עובר את ה3500 סל"ד, ורוב הזמן מקסימום 3000 סל"ד, נסיעה ממוצעת אני מגיע ל-2500-3000 סל"ד. האם יש בלאי מוגבר\חוסר בלאי למכלולים שונים? נראה לי שיש בלאי יותר גדול לקלאץ', צריכת דלק יותר נמוכה, בלאי נמוך בלמים, בולמים ולמנוע. ובכלליות מה ההשלכות על הרכב. ועוד שאלה : כיצד יודעים לאיזה גובה לכוון את המושב? מה צריך לראות? כרגע אני רואה את רוב המכסה מנוע, ויש לי שדה ראיה טוב.
הודעה אחרונה מאת אייזיק, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי למכירה באיביי כמה מכשירים של ולנטיין 1 במחירים יחסית הגיוניים לעומת המחירים המטורפים בארץ. עכשיו השאלה כמה יעלו כל המיסים? כמה יעלה המשלוח בערך? תדרים , עדכונים , וקליטת המכשיר שיעבוד כמו שצריך ?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 744 צפיות
בכמה אתם מעריכים את צריכת הדלק של טויוטה קורולה שנת 98 מנוע 1600 אוטמט ושל אאודי A4 2000 אוטמט שנת 2002, כמובן שצריכת הדלק - הכוונה בעיר (צריכת דלק עירונית), 1 ליטר לכמה קילומטר? תודה רבה ובבקשה רק מי שמבין בנושא שיענה, תתחשבו בכל הפרמטרים (גיר, שנה, מצב, סוג הרכב) שוב, רק מי שמבין בנושא ומתדלק בעצמו ומבין בענייני הדלק.. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני עובד בת"א וגר ביבנה אם אני נוסע לעבודה זה 70 ק"מ הלוך חזור ואני מקבל על זה 70 שקל דלק. הרכב צורך 45 שקל דלק בערך. השאלה שלי האם משתלם לי להביא את הרכב לעבודה? הרכב זה הונדה S 1400 ידני.
הודעה אחרונה מאת daniel2468, -
-
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מחפש מקום המבצע שטיפת רכב ידנית באיכות טובה ומחיר סביר - באזור פתח תקוה . תודה
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חבר'ה. עד כמה שאני יודע, ברגע שאתה מחנה את האוטו (אוטומט) בכל מצב שהוא, יש להרים את בלם היד. יש האומרים שאפשר להכניס רק להילוף P ופשוט לא להרים את בלם היד במישור על מנת לחסוך את פעילות הברקסים, הנכון הדבר?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מי שלא יודע, היום נהרגו אם ובתה בכביש באזור ירושלים. כתבה מYNET אני מכיר את הכביש שהן נהרגו בו די טוב כי יוצא לי לנהוג עליו והוא גם די קרוב למקום בו אני גר. מי שלא מכיר מדובר על דרך עוזי נרקיס. בכל מקרה, התאונה הייתה כך שנהג הסובארו עקף את השיירה והתנגש חזיתית ברכב שבא ממול וכתוצאה מכך נהרגו האם ובתה. עכשיו מה הבעיה?? הכביש מחבר בין צפון ירושלים לגבעה הצפרתית למי שמכיר ולמרכז העיר. כביש מאוד מרכזי ובעייתי בשעות הבוקר לכל צפון ירושלים, העבודות בו לא נפסקות אף פעם, באמת, כל חודש חודשיים עושים שם שינויים על מנת שהתנועה תזרום יותר טוב בבקרים. עם כל זה ועם כל ההשקעה על הכביש, ישנו חלק בכביש שהוא כביש דו סיטרי עם שני נתיבים בכל צד ששם קרתה התאונה אבל... אבל…
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מדובר במקרה של כורח. מישהי שעובדת אתי אמורה לעזוב את הארץ לכמה שנים לקנדה ומעוניינת לקבל שם רישיון נהיגה קנדי, דבר שיתאפשר לה אך ורק אם שרישיון הישראלי שלה תקף. הבעיה היא כזו - היא עוזבת את הארץ כחצי שנה לפני מועד החידוש (הרישיון שלה עדיין בפורמט הישן ובלי תמונה ביומטרית), ובמשרד הרישוי לא רוצים לשלוח לה טפסי חידוש לפני המועד (ע"פ שיחה עם משרד הרישוי). היא לא מתכוונת לחזור ארצה במיוחד בשביל לחדש את הרישיון. מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ברצוני לשאול מה מדיניות הרישיון לתומקאר, יש לי רישיון לרכב פרטי , האם אני צריך לעשות הסבה כלשהיא? האם הבן שלי יוכל גם לנהוג בו (בן 17)?האם הוא יצטרך לעשות רישיון לרכב פרטי?או שיש קורסים מכוונים לרישיון לתומקאר? בתודה מראש,
הודעה אחרונה מאת ypbb, -
- 1 תגובות
- 870 צפיות
שלום לכולם, התסתכלתי לא מזמן ברישיונות של הרכב וראיתי שהוא בקצובצת רישוי 6. על מה זה מעיד ? רמת רכב? אשמח אם תשפכו אור.. משה
הודעה אחרונה מאת namsham, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
### נא לקרוא את הודעה מס' 3 בשרשור זה ### שלום לכם , אתמול בבוקר יצאתי מביתי לכיון הלימודים . שעה 09:00 בדיוק , קצת אחרי הרמזור בראשון לציון , מסתכל מבט חטוף במראה - רואה שריק ... מפנה את ההגה ימינה לעבור נתיב ו .. בום ! נכנסו לי בכנף הימנית קדמית ... מה שקרה זה שבנתיב לידי , פשוט טסה לה להנאתה דייהטסו שרייד (כמו שלי) ומרוב שטסה היא הייתה ב "שטח המת" ולא ממש יכולתי לראות אותה וכמובן שהיה מאוחר מדי כי לא הפניתי את הראש שלי כולו ימינה , הסתכלתי במראה בדקתי שריק ופשוט עברתי נתיב , הכול קרה מהר מדי , כאילו שעקפו אותי מימין או משהו . בכל אופן , הנזק הוא פגיעה בכנף ימין + טסה שבורה ועוגמת נפש מעצבנת על הבוקר ... פרטים מלאים נלקחו מהפוגעת , אך משום מה …
הודעה אחרונה מאת lolin1, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם וצהרים טובים. ברצוני בחופש לעבוד חשבתי אולי לעבוד במוסך כדי לקבל ידע מעשי ברכב(יש לי ידע טכני ועיוני כי סימתי מכטרוניקה ואני עכשיו בלימדים של הנדסאי). שאלתי היא האם כידי לי ללכת לחפש או לוותר כי בטח יחפשו אנשים בעלי ידע מנוסה כבר? או שיכולים לקחת אותי בתור עוזר בהתחלה עד שאני יצבור ניסיון?! מה אתם אומרים? תודה בן.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 999 צפיות
אז ככה, מדובר בילדים מגן ילדים של העירייה, הדבר נעשה תוך כדי הזמן שהם נמצאים בחצר, ראיתי המון מכות על המכונית והמון אבנים בצד המכונית וגם על הגג, מכסה מנוע, הילדים בני 2-5. אני חונה תמיד באותה חנייה מסודרת, שממש קרובה לגדר החצר שלהם, המכונית שלי מקבילה לגדר שלהם (מרחק של חצי מטר מטר) הדבר קרה ביום חמישי, היום בבוקר נכנסתי לגן ודיברתי עם הגננת, היא נוהגת על ג'טה חדשה ולהפתעתי היא הזדהתה איתי ואמרה לי שהם זרקו גם עליה אבנים ,הג'טה של שנת 08, הגננות דיברו עם הילדים, והיא אומרת שזה לא יקרה שוב, אבל הנזק כבר קרה, והתקשרתי לביטוח של העירייה, שם לא ממש ידעו מה להגיד לי, הנציגה שעונה לטלפון אמרה לי שפעם בשבועיים מתקיימת וועדה עם עורך דין והאחראית על הביטוח, והם מטפלים בדברים …
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המציאות העגומה במרכז\דרום מתחילה לחלחל לכבישנו השקטים מצלמה חדשה (וראשונה באזור?) הותקנה אחרי מחלף אליפלט לכיוון עמיעד לכל מי שנוסע מכיוון ר"פ מצ"ב תמונה !#@%@#^@#$%@#%#!@%!@%! (שלל קללות למשטרע ומשרד התחבורע) שבוע טוב ואיטי\זהיר לכולנו בברכת השמרו לנפשותיכם אופיר
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הזמנתי פוקוס חדשה (מליסינג) ומאוד מפריע לי שהפוקוס החדשה בדגם 1.6 מגיעות ללא משענת יד בין המושבים הקדמיים. לעומת זאת בדגם 2.0 ליטר היא קיימת. עדיין לא קיבלתי את הרכב, אבל כבר התחלתי לחפש איך אני משיג את משענת היד המקורית של פוקוס. במוסך היבואן אמרו לי שהם לא מוכרים אותם בנפרד וגם אם כן, חייבים להחליף את כסא הנהג בשביל להתקין אותה. האם זה נכון? האם יש פתרון אחר כך שזה יראה כמו מקורי ולא איזו תיבה ענקית גנרית שלא ממש מתאימה לרכב?
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני לא יודע אם זה שמועה או אמת.. אבל אני הבנתי שאם יש לך רכב דגם 2007 (לדוגמא) והוא עלה לכביש ב 2006 אז הוא ייחשב לפי שנת העלייה לכביש? או משהו כזה? מישהו יכול לשפוך אור על הנושא תודה..
-
לימוד מכונאות
מאת Guest H.S- 1 תגובות
- 724 צפיות
אהלן .. ברצוני לדעת היכן אני יכול ללמוד מכונאות ? אני כרגע בגדר "חובבן" שמבין עניין אבל עדיין לא יודע להתעסק עם הכל אני רוצה ללמוד מכונאות (אפילו לצורך עיסוק בעתיד) אני לא מדבר על לימוד מהשטח אלא לימוד יסודי אני מאוד נמשך לתחום .. שבוע טוב
- 0 תגובות
- 830 צפיות
מכונית משפחתית,4 מושבים,מנוע של טויוטה קאמרי http://carscoop.blogspot.com/2008/06/lotus-eagle-teaser-picture-official.html
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום, יש לי שאלה בקשר לביטוח. רק לפני נתאר את המקרה . היום בשעות הבוקר רכב מלפני בלם בפתאומיות, בדרך נס הצלחתי לבלום 5 ס"מ ממנו ואז נשמע חריקה מפחידה שכל מה שנשאר לחכות לו זה בוםםם. אחרי שבדקתי שכולם בסדר ברכב יצאתי וכמו כל ישראלי ממוצא התחלתי לצעוק, הבנתי שהבחורה בפניקה החלטתי להרגע והגעתי למסקנה שסה"כ מדובר במתכת על גלגליםם והכי חשוב שלא נגרם נזק לאף אחד. עכשיו לשאלתי , יש לי רק ביטוח חובה ברכב ביטוח צד ג' תקף אצלי מ 7\1 (ביש מזל) רציתי לדעת מה עושים בקשר לנזק. האם הביטוח שלו אמור לתקן לי את הרכב על הנזק או שאני נחשב לא מבוטח מבחינת נזקים לרכב?
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אז חברה הרכב הגיעה ארצה ושחררנו אותו ובעזרת השם ביום ראשון נתחיל את תהליך הרישוי. אני רוצה לעשות ביטוח חובה + מקיף לרכב אך שום חברה גדולה אינה מבטחת יבוא אישי מישהו יכול אולי להפנות אותי לגורמים מבטחים שיסכימו ( וגם בסכום לא מטורף )
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לפני כמה שבועות כמעט וקניתי סיאט איביזה FR שנת 2005 ולאחר בדיקה מהירה במוסך מורשה התברר כי הרכב עבר טוטאלוסט. יש לציין כי הבדיקה נעשתה על ידי בלבד ללא נוכחות המוכר (במחשבי החברה). על כן החלטתי לא לקנות את הרכב. לצערי השארתי אצל אותו מוכר פיקדון של 500 שקל אך הוא אינו רוצה להחזיר לי אותם מכיוון שהוא טוען כי הרכב לא עבר שום תאונה. למזלי עשינו זיכרון דברים שבפרוש מציין שעל המוכר להחזיר את הסכום הנ"ל לולא הרכב עבר תאונה מהותית! בקיצור אני הולך לתבוע אותו! אבל... הסתבר לי שהנוכל מכר את הרכב למישהו אחר והוא (הקונה) בתמימותו אינו יודע על עבר הרכב. למיטב ידעתי תאונה כזאת מורידה את ערך הרכב בכ 15K. לכן אני מחפש את הקונה המסכן ןעל כן אני צריך את עזרתכם באיתורו או דרכים לאיתור…
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דבר ראשון חשוב לציין כי אין נפגעים בגוף או בנפש, ולשני הצדדים שלום. 23:55 נפגש עם החברים, מחליטים לצאת לרמת החייל. 23:57 נכנס לכיכר של היציאה מהיישוב, מהירות נסיעה כ 30 קמ"ש (אני לא זוכר בדיוק, 10 קמ"ש לפה ולפה). אני אמור להמשיך ישר. בכניסה לכיכר אני קולט מיצובישי לנסר במהירות איטית ברחוב מימין (10 קמ"ש להערכתי), הנחתי כי היא תעצור, המשכתי בכיכר. לקראת היציאה מהכיכר אני קולט שהיא לא עוצרת. אין לאן לברוח, לעצור-כבר מאוחר מדי. לפני שחשבתי על כל אלו כבר הרגשתי בום. ארמברקס, פארקינג, כיביתי מנוע, וידאתי שכולם באוטו בסדר ויצאתי החוצה. הנזק לא מי יודע מה. לי התעקמו קצת 2 דלתות, לו פנס+מכסה מנוע+פגוש. התגובה שלי הפתיעה אותי. אמנם הייתי מאוד עצבני, אבל לא נבהלתי או איבדתי…
הודעה אחרונה מאת היו זמני בומבה, -
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
*** הערת ההנהלה: אוחד עם הדיון שנפתח ע"י ROIEI *** חבל שזה כך וזה לא צריך להיות כך http://www.globes.co.il/serve/globes/docview.asp?did=1000327573&fid=2 בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת Skittles,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itzik123
- ypz
- amirtoar
- yoav911gt2
- hunter22
- Itzik-b
- Gosser1860
- borsood
- AviorXD
- malcishua
- גולדן191
- עדי-אל